123 456 7890

Ykkösen Pohjanmaan derby SJK Akatemia vs. FF Jaro pelataan lauantaina 2.7. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Liput otteluun Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla tuntia ennen ottelua, eli klo 16:00 ja Carlsberg Sports Bar palvelee normaalisti koko ottelutapahtuman ajan. Otteluisäntänä pelissä toimii Ähtärin eläinpuisto, ja SJK:n Facebook– ja Instagram-kanavissa on menossa perjantaina 1.7. päättyvä arvonta, jossa voit voittaa kaksi pääsylippua Ähtärin eläinpuistoon. 

Liiganousu tavoitteenaan Ykköseen lähtenyt Jaro vierailee tällä kaudella ensimmäistä kertaa OmaSp Stadionilla, ja muutenkin SJK Akatemia ja Jaro kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tämän kauden Ykkösessä, kun kauden alkuun alun perin merkitty ottelu Pietarsaaressa, siirtyi pelattavaksi myöhemmin heinäkuussa. Keväällä SJK Akatemia kävi hakemassa 3-0 voiton Pietarsaaren Tellushallista harjoitusottelussa, mutta Ykkösen Cupissa isäntäjoukkue oli samassa paikassa 3-1 luvuin vahvempi. Sarjassa kuitenkin Jaro on jäänyt nousutavoitteestaan, sillä se löytyy nyt sijalta 9., viisi pistettä SJK Akatemian takana. SJK Akatemia puolestaan on viidentenä, mutta pelin edellä olevia vähemmän pelanneena. Voitolla SJK Akatemia voisi nousta takaisin kärkikolmikkoon.

Pääsemme otteluun PEPO:a vastaan pelatun hyvän esityksen jälkeen. Mielestäni me hallitsimme siinä ottelussa suuria osia ottelusta, ja siinä oli paljon hyviä juttuja. Mutta harmillisesti PEPO onnistui tekemään kaksi uskomattoman komeaa maalia. Joskus semmoista tapahtuu. Olen kuitenkin erittäin ylpeä siitä, miten joukkueemme taisteli pelissä tasapelin, eikä todellakaan luovuttanut. Se antaa meille massiivisen boostin myös tähän otteluun, pohtii SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Jaron sarjasijoitus on tällä hetkellä sellainen, että en usko, että kukaan odotti tälläistä, varsinkaan he itse. Mutta jos katsot heidän joukkuettaan, niin siellä on erittäin kokenut keskuspuolustaja, kenties sarjan parhaita vasemman laidan puolustajia, Jacob Bushue keskikentän keskustassa, joka hänkin on parhaita pelipaikallaan, sekä vielä Severi Kähkönen, joka taas on ehdottomasti yksi sarjan parhaita hyökkäyspään pelaajia. Joten, se todellakin on joukkue, jonka kanssa pitää olla varuillaan. Kenties he eivät enää voita tätä sarjaa, mutta uskon silti, että he tulevat palaamaan jossain vaiheessa takaisin kärkikahinoihin, arvioi Page tulevaa vastustajaa.

Kun olemme tarkkailleet heitä, olemme huomanneet, että he ovat olleet pikemminkin epäonnisia, kuin pelanneet huonosti. Joten siitä tulee huikea ottelu heidän kanssaan. Sää tulee olemaan todella kuuma, joten se tulee ottaa myös huomioon.

Meidän pitää siis olla varmoja siitä, että olemme parhaimmillamme lauantaina, sillä Jaro tulee taatusti peliin kovaa, ja he tietävät osaavansa pelata. Siksi uskon, että tästä tulee jälleen peli, jota kannattaa tulla katsomaan. Me haluamme täysin varmasti ottaa täydet pisteet, ja taas Jaron pitäisi voittaa käytännössä joka ottelu, jos he vielä haluavat voittaa sarjan. Eli tässä on jälleen kaksi joukkuetta, jotka haluavat vain voittaa, sanoo Page vielä lopuksi.

SJK Akatemia haluaa voittaa, sillä se pelasi kesäkuun ilman voittoja, mutta samalla se hävisi vain yhden ottelun. Kolme otteluista päättyi tasapeliin. SJK Akatemian kauden tähän asti parhaaksi maalintekijäksi on noussut 21-vuotias keskikenttäpelaaja Valentín Gasc, jolla on kasassa jo viisi maalia. Viime ottelussa PEPO:a vastaan Gasc teki tasoituksen, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. SJK Akatemia pääsee lauantain otteluun jälleen hyvällä ryhmällä, ja sivussa on ainoastaan pitkään loukkaantuneena olleet Veeti Mustonen ja Borry Sabally.

 

Valentin Gasc tuikkaa kauden viidennen maalinsa PEPO verkkoon, ottelun lisäajalla. Kuva Antti Huhtamäki.

Jimmy Warghin valmentama FF Jaro lähti kauteen kovin odotuksin, ja joukkueeseen on myös satsattu sen mukaisesti. Kauden alla Jaro hankki useita Veikkausliigakokemusta omaavia nimimiehiä, kuten SJK:ssa aikoinaan pelannut Emile-Paul Tendeng, Severi Kähkönen, Jacob Bushue ja Frankline Okoye. Kähkönen onkin joukkueen paras maalintekijä viidellä maalillaan.

Jaron kausi lähtikin käyntiin hyvin, mutta toukokuun lopussa alkoi neljän ottelun tappioputkin, joka jatkui vielä tasapelillä TPS:n kanssa. Ikävä putki saatiin kuitenkin poikki juuri edellisessä ottelussa, kun sarjanousija PIF kaatui vierasottelussa 2-0. Tappioputki aiheutti kuitenkin sen, että nyt sijoitus on pettymys pietarsaarelaisille, varsinkin ottaen huomioon kovat tavoitteet kauteen.

Sarjatilanteen ei pidä antaa kuitenkaan hämätä, sillä Jaro on erittäin laadukas joukkue, ja se on ollut vaikea vastustaja SJK Akatemialle. Viimeksi, kun joukkueet pelasivat yhdessä Ykkösessä kaudella 2020, Jaro voitti molemmat kohtaamiset selvin luvuin. Itseasiassa, kun lasketaan kaikki kohtaamiset näiden joukkueiden välillä yhteen, on SJK Akatemia voittanut vain kahdesti, ja molemmilla kerroilla oli kyse vain harjoitusottelusta. Toisaalta positiivisesti asiaa katsottuna, SJK Akatemialla on lauantaina mahdollisuus ottaa se ensimmäinen virallisten otteluiden voitto FF Jarosta.

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – FF Jaro lauantaina 2.7. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Liput Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Ottelu näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta. Selostajana Juhani Kukkasela. Median edustajilta edellytetään akkreditointi viimeistään perjantaina klo 17:00 mennessä.

Heinäkuusta tulee SJK Akatemialle kiireinen, sillä se pelaa sen aikana peräti seitsemän ottelua. Lauantaina jälkeen heti seuraava ottelu on keskiviikkona 6.7. Helsingissä, missä se kohtaa PK-35:n. Seuraava kotiottelu on maanantaina 11.7. klo 18:30, ja tuolloin OmaSp Stadionille saapuu Mikkelin Palloilijat. Liput kaikkiin SJK Akatemian kotipeleihin SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista. SJK Store palvelee Torikeskuksella arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.