123 456 7890

SJK kohtaa Helsingin IFK:n Veikkausliigan ottelussa OmaSp Stadionilla perjantaina 7.5. klo 18:30. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta.

Ottelu pelataan edelleen ilman yleisöä, sillä Länsi-Suomen Aluehallintovirasto (AVI) ei salli ulkona pelattavaan otteluun kuin enintään 20 katsojaa. SJK pyrki hakemaan muutosta päätökseen vielä tällä viikolla, mutta AVI:n päätös pysyy ja se on voimassa 16.5. asti. SJK pahoittelee tilannetta, ja tästä syystä SJK on toimittanut kausikorttilaisille hyvitykseksi ilmaisen Ruutu-palvelun katselukoodin koko toukokuun ajaksi. Ruutu-palvelusta näkee SJK:n pelien lisäksi kaikki muut Veikkausliigan ottelut kaudella 2021.

Perjantain ottelu on molemmille joukkueille kauden toinen Veikkausliigassa, ja joukkueet lähtevät siihen hieman eri tilanteesta. Helsingin IFK:lla on takanaan maukas avausvoitto FC Hakasta 2-0 tuloksella, kun SJK joutui tyytymään pettymykseltä maistuneeseen 1-1 tasapeliin KTP:n kanssa. HIFK:n riveissä on paljon entisiä SJK-pelaajia, ja vielä viime kaudella Jani Honkavaraan kakkosmiehenä valmennuksessa toiminut Joaquin Gomez, on nyt HIFK:n päävalmentajana. Honkavaarallakin on oma pitkä HIFK-historiansa, joten mielenkiintoa otteluun riittää taatusti molemmissa leireissä.

Varmasti vauhdikas peli tulee. HIFK on hyvin aggressiivinen joukkue, joka haluaa prässätä ylhäältä ja hallita palloa. Mutta samalla pelaa kuitenkin aika suoraviivaisesti, joten sillä tavalla varmasti ihan erilainen peli tulossa, kuin oli KTP vastaan maanantaina. Siinä mielessä ihan mukavakin meille, että tulee tälläinen joukkue vastaan, pohtii SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara tulevaa ottelua.

SJK tulee todennäköisesti tekemään joitain muutoksia maanantain otteluun verrattuna, kenties jo ihan kuormitussyistä, kun pelataan viikon toista ottelua. Lisäksi loukkaantumisista aiemmin toipuneilla pelaajilla on nyt taas viikko lisää harjoittelua takanaan joukkueen kanssa, ja siten pelikunto parempi. Ainakin Joonas Lepistö on ollut mukana harjoituksissa ja viime ottelussa vaihdosta sisään tullut Niko Markkula, on jälleen täydessä iskussa. SJK:lta on loukkaantumisen vuoksi sivussa kaudella 2019 HIFK:ssa pelannut Tero Mäntylä, kapteeni Mehmet Hetemaj ja maalivahti Walter Viitala, jolla hänelläkin on IFK-taustaa.

Pelaajatilanne on sama ja kaikki ei mahdu mukaan kokoonpanoon. Sivussa on samat kolme pelaajaa loukkaantumisten vuoksi. Lepistö saattaa olla nyt mukana. Ihan samalla avauksella ei olla lähdössä. Hetemaj ja Mäntylä aloittavat myös jo pallollista treeniä, joten hekin tekevät paluuta.Viitalalla menee vielä vähän pidempään, kertoo Honkavaara pelaajaryhmästä.

SJK:n nuori hyökkääjä Jeremiah Streng pelaa lainasopimuksella vastaan tulevan HIFK:n riveissä, eikä hän saa pelata ottelussa sääntöjen vuoksi. Streng on yksi SJK:n pitkällä sopimuksella tämän talven aikana kiinnittämistä nuorista lupauksista. SJK kiinnitti hänen lisäkseen pitkällä sopimuksella keskuspuolustaja Matias Vainionpään sekä tällä viikolla julkistettiin Daniel Håkansin jatkosopimus. Håkans on myös yksi Veikkausliigan NextGen-videosarjan pelaajista.

Veikkausliigan ottelu SJK – HIFK perjantaina 7.5. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Median edustajille akkreditointi on ehdoton, ja se tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen lari.paski@sjk.fi viimeistään perjantaina 7.5. klo 10:00 mennessä. Median määrä ottelutapahtumassa on rajattu ja tapahtumassa noudatetaan tarkkoja ohjeistuksia koronatilanteesta johtuen.

Seuraava kotiottelu on lauantaina 22.5. klo 17:00, kun OmaSp Stadionille saapuu hallitseva mestari HJK. Ennen sitä SJK matkustaa ensi viikon lauantaina 15.5. Ouluun, ja kohtaa siellä klo 17:00 alkavassa ottelussa kotijoukkue AC Oulun. Löydät SJK:n otteluohjelman SJK:n nettisivuilta.

Kausikortit kaudelle 2021 myynnissä Lippu.fi-palvelussa sekä SJK Shopissa, jossa myös uudet fanituotteet. OmaSp Stadionilla sijaitseva SJK Shop on avoinna tiistaista perjantaihin klo 12-16. Lisäksi Seinäjoen keskustassa, Epstorin katutasossa sijaitseva SJK Outlet palvelee tiistaista perjantaihin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-16. Tervetuloa ostoksille.

Jake Jervis onnistui maalinteossa viime vuonna SJK – HIFK ottelussa OmaSp Stadionilla.

Joaquin Gomez ensimmäistä kertaa päävalmentajana

Vielä viime kaudella SJK:n valmennusryhmässä mukana ollut, espanjalainen Joaquin Gomez on nyt ensimmäistä kertaa urallaan päävalmentajana, kun HIFK palkkasi hänet viime talvena. Samalla tuleva ottelu perjantaina SJK:ta vastaan, tulee olemaan Gomezin ensimmäinen Veikkausliigassa, sillä kauden avauksessa Hakaa vastaan viime maanantaina, Gomez kärsi Suomen Cupissa saamaansa toimitsijakieltoa. HIFK:n päävalmentajana maanantain ottelussa toimi Gomezin apuna valmennuksessa toimiva entinen Suomen A-maajoukkueen maalivahti Antti Niemi. Niemi on myös syy siihen, miksi Englannissa pitkään valmentanut Gomez on Suomessa, sillä kaksikko oli yhdessä Brightonin valmennuksessa.

Se, että Gomez toimi vielä viime kaudella SJK:ssa, tarkoittaa tietenkin myös sitä, että hän tuntee hyvin SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaaran ja kenties hänen taktisia ajatuksiaan. Gomez myös houkutteli HIFK:n riveihin entisiä SJK-pelaajia, sillä Matej Hradecky teki keväällä kesään asti kestävän sopimuksen HIFK:n kanssa, ja IFK-paitaan matkusti myös viime kaudella SJK:ssa pelanneet Keaton Isaksson, Aatu Kujanpää sekä hyökkääjä Jeremiah Streng, joka tosin on edelleen SJK:n pelajaa ja pelaa vain lainasopimuksella IFK:ssa. Siten Streng ei myöskään sääntöjen mukaan saa pelata SJK:ta vastaan perjantaina. Ennestään HIFK:n riveissä pelaa Moshtagh Yaghoubi, joka edusti SJK:ta vielä kaudella 2019.

SJK:sta entisiä IFK-laisia on tietenkin päävalmentaja Jani Honkavaara, joka tuntee seuran lähes läpikotaisin, valmennettuaan joukkuetta kahteen eri otteeseen, ja molemmilla kerroilla Honkavaara oli nostamassa joukkuetta sarjapykälää ylemmäs, viimein kaudella 2014 Veikkausliigaan. SJK-kapteenistoon kuuluva Tero Mäntylä puolestaan pelasi IFK:ssa kaudella 2019 ja toinen kapteeniston jäsen, Walter Viitala, edusti IFK:ta nuorena maalivahtina kaudella 2011.

Jos SJK:n ja HIFK:n kohtaamisissa on sähköä entisten pelaajien tai valmentajien kautta, niin lisää sähköä tuo useat kohtaamiset Veikkausliigassa ja Ykkösessä, sekä erityisesti viime kaudella OmaSp Stadionilla pelattu ottelu, missä HIFK:n kokenut Sakari Mattila lensi suoralla punaisella ulos rikottuaan SJK:n Muriloa, ja HIFK kävi ottelun jälkeen viikkoja kuumana seurajohtoa myöden, menettäen omat hyvät asetelmansa sarjassa. Toisaalta HIFK:ssa oli viime kaudella niin paljon mullistuksia omistajaportaan taholla, että jopa seuran jatko oli pitkään katkolla. Onneksi seura selvisi näistä, ja HIFK säilytti liigalisenssinsä. HIFK on monella tapaa mielenkiintoinen ja tärkeä joukkue Veikkausliigassa, erityisesti äänekkään ja intohimoisen kannattajajoukkonsa vuoksi. Tähän peliin ei HIFK kuitenkaan koronarajoituksien vuoksi kannattajiaan saa. Kuten ei saa SJK:kaan.

Helsingin IFK on kokenut paljon muutoksia talvella, kun uusia pelaajia piti etsiä nopeasti mukaan talven omistajamuutoksien vuoksi. Lisäksi päävalmentaja Teemu Kankkunen vaihtui siis Gomeziin. Kaikkiaan uusia pelaajia seuraan 14, ja 13 pelaaja jätti seuran. Kaikkein merkittävin lähtijä oli maalivahti Arnold Origi, joka oli kenties Veikkausliigan paras, tai ainakin parhaita maalivahteja. Muita merkittäviä lähtijöitä oli muun muassa Matias Hänninen, Joel Mattsson ja Eero-Matti Auvinen. Joukkueeseen liittyi aiemmin mainittujen SJK-pelaajien lisäksi ainakin englantilainen Calum Ward ja pohjoisirlantilainen Jake Dunwoody. TPS:sta tuli mukana kolumbialainen puolustaja Aldayr Hernandéz, ja Gomez houkutteli kotimaastaan Espanjasta mukaan Felipe ”Pipe” Sáezin sekä hyökkääjä Juanan Entrenan. Lainapelaajia on mukana kaikkiaan neljä.

Tähtipelaajiksi joukkueesta voisi nostaa keskikentän Yaghoubin lisäksi kokeneen keskuspuolustaja Hannu Patrosen, joka on myös joukkueen kapteeni, sekä Sakari Mattilan. Lisäksi brasilialaishyökkääjä Erikson Carlos, eli ”Tiquinho” ja yhdysvaltalais-kiinalainen laitapuolustaja Hing-Glover Macario, ovat tärkeitä pelaajia. Kannattajille tärkeitä ikoneja ovat kuitenkin Jukka Halme ja Jani Bäckman. Patronen ja Halme olivat molemmat pelikiellossa kauden avausottelussa, mutta jälkeen käytettävissä perjantaina.

Kauden avausottelussa HIFK kaatoi FC Hakan 2-0 luvuin. Maalinteossa kunnostatui entinen SJK-pelaaja Keaton Isaksson ensimmäisellä puoliajalla, ja aivan ottelun lopussa espanjalainen Entrena teki SJK:sta lainalla olevan Jeremiah Strengin syötöstä loppunumerot. Streng tuli ottelussa sisään vaihdosta, ja syöttö Entrenan maaliin oli todella komea. SJK:ssa keskikentällä pelannut Matej Hradecky oli avausottelussa hieman yllättäen topparina. HIFK ei ole vielä koskaan voittanut SJK:ta Seinäjoella, ja viime vuonna Seinäjoella peli päättyi 3-2 SJK:n hyväksi. Helsingissä puolestaan HIFK oli maalin parempi 2-1 tuloksella.

Tuco oli SJK:n toinen maalintekijä viime vuoden kohtaamisessa. Tunnelma oli kuuma pelissä ja kuvassa Tuco ottaa yhteen Mosa Yaghoubin kanssa.