123 456 7890

Ykkösessä jo toiseksi noussut SJK Akatemia isännöi Ykkösen suurinta ennakkosuosikkia TPS:a sunnuntaina 15.5. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput otteluun Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Perusliput 15€ ja opiskelijat sekä alle 15-vuotiaat ilmaiseksi. SJK Akatemian otteluihin pääsee Akatemian omilla kausikorteilla ja SJK-junioreiden seurakorteilla. OmaSp Stadion tarjoaa tässä ottelussa myös 100:lle ensimmäiselle katsojalle ilmaisen kahvin tai pillimehun. Portit ja palvelut aukeavat klo 17:30.

SJK Akatemia on nyt pelannut kuusi ottelua putkeen ilman tappioita, ja näistä Ykkösessä kolme. Viime keskiviikkona pelatussa ensimmäisessä kotiottelussa kaatui nimivahva PK-35 peräti 4-1 lukemin. Sunnuntaina vastaan tulee kuitenkin ärsytetty vastustaja, sillä Ykkösen ehdoton ennakkosuosikki kaatui sarjanousija Pargas IF:n toimesta kotikentällään. Toisaalta juuri tämä avaa SJK Akatemialle erinomaisen tilaisuuden, sillä se pääsee otteluun vapautuneena, hyvässä iskussa ja hyvällä itseluottamuksella varustettuna.

Olemme innoissamme, kun saamme sunnuntaina vastaan kiistatta tämän sarjan kovimman joukkueen. Heillä on sarjan suurin budjetti ja kiistatta nimekkäimmät pelaajat. Se on meille loistava testi, ja peli, jollaisia odotamme todella kovasti. Pelasimme jo talvella harjoitusotteluita Veikkausliigajoukkueita vastaan, ja meidän nuori ryhmämme todella haluaa päästä testaamaan kykyjään parhaita vastaan. Ja tällä tasollamme ei tule kovempia vastaan kuin TPS:n pelaajaryhmä. Useat heidän pelaajansa voisivat pelata Veikkausliigassa. Joten olemme todella innoissamme sunnuntain ottelusta, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Samalla tiedämme, että siitä tulee kova peli. Heillä on laatua joka puolella kenttää, joten meidän valmistautumisessamme meidän pitää tehdä selväksi, että olemme kurinalaisia ja organisoituja kaikessa mitä teemme kentällä. Ja kun saamme mahdollisuutemme, meidän pitää pyrkiä käyttämään ne mahdollisuudet. 

Siitä tulee loistava ottelu, näin uskon. Me tulemme otteluun erinomaisen voiton jälkeen. Joukkue on erinomaisessa mielentilassa ja odotamme sunnuntaita innolla. Olen varma, että siitä tulee viihdyttävä ottelu myös yleisölle, sanoo Page vielä lopuksi.

SJK Akatemialla on kaikki pelaajat käytettävissä ja pelikunnossa, ja kun SJK edustuksella on oma pelinsä perjantaina, voi myös edustuksen pelaajia olla käytettävissä sunnuntaina.

19-vuotias Jonathan Muzinga teki debyyttimaalin SJK-paidassa viime ottelussa.

Entisen Suomen maajoukkuelegenda Jonatan Johanssonin valmentama TPS on Ykköseen todella nimekäs ryhmä. Sieltä löytyy entisiä Veikkausliigatähtiä, joilla on meriittejä paljon kovemmistakin sarjoista kuin Suomen kentiltä. Anthony Annan, Kasper Hämäläinen ja Demba Savage etunenässä. Heidän lisäksensä ryhmästä löytyy entisiä SJK-pelaajia, omista junioreista nousseet puolustaja Joonas Sundman ja Kalle Taimi, puolustaja Samba Benga ja maalivahti Jere Koponen. 

Nimekkäin pelaaja on ehdottomasti 35-vuotias Anthony Annan, joka palaa pelikiellosta tähän otteluun. Ghanalainen Annan on pelannut urallaan maansa A-maajoukkueessa 65 ottelua ja oli mukana vuoden 2010 MM-kisoissa Etelä-Afrikassa, joissa pelasikin viisi ottelua. Suomessa Annan muistetaan erityisesti HJK:n paidasta, mutta hän on pelannut myös Turun FC Interissä. Suomen mestaruuksia on tilillä kolme ja Suomen cupin voittoja kaksi. Maailmalla Annan on pelannut Saksan, Espanjan, Hollannin, Norjan ja Israelin pääsarjoissa. Annan on siten varmasti yksi nimekkäimpiä pelaajia Suomen kentillä.

Suomalaisittain kovin nimi taas on 35-vuotias Kasper Hämäläinen, joka teki viime kaudella paluun kasvattajaseuraansa. Hämäläinen on pelannut Suomen A-maajoukkueessa 63 ottelua ja onnistunut niissä 9 kertaa maalinteossa. Suomessa hän ei ole edustanut TPS:n lisäksi muita seuroja, mutta maailmalla hänet nähtiin Ruotsin Djurgårdenin ja Puolan Legia Warszawan sekä Lech Poznanin riveissä. Puolassa Hämäläinen voitti neljä mestaruutta ja kaksi Puolan cup-mestaruutta.

Mitä suurempi puu, sitä kovempaa se rytisee, kun se kaatuu. Erittäin nuori SJK Akatemian joukkue on jo osoittanut, että se ei kumartele kuvia, vaan pelaa hyvällä itseluottamuksella.

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – TPS sunnuntaina 15.5. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy lisäksi suorana Ruutu-palvelusta ja ottelun selostaa Oskari Koski. Liput peliin Lippu.fi-kanavista tai stadionin portilta. Opiskelijat ja alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. OmaSp Stadion tarjoaa 100:lle ensimmäiselle ilmaiset kahvit tai pillimehut. Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään sunnuntaina klo 13:00 mennessä.

SJK Akatemian seuraava ottelu on Pohjanmaan pikkuderby KPV:n vieraana lauantaina 21.5. klo 17:00. Seuraava kotiottelu puolestaan on Suomen cupin 5.kierroksen ottelu omaa edustusjoukkuetta vastaan. SJK Akatemia – SJK pelataan keskiviikkona 25.5. OmaSp Stadionilla. Tarkempi alkamisaika selviää lähipäivinä. Liput kaikkiin SJK Akatemian kotiotteluihin sekä SJK Akatemian omat kausikortit kaudelle 2022 myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. Kausikorttimyynti päättyy 20.5. SJK Store palvelee Torikeskuksella arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. Tulevat ottelut löydät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.