123 456 7890

SJK Akatemian 2001-syntyneet Valtteri Olsbo ja Omar Adawi, ovat jo nousseet mukaan SJK-edustuksen harjoitusrinkiin ja pelasivat viime keskiviikkona Ilvestä vastaan harjoituspelissä. Olsbo ja Adawi ovat tällä hetkellä ensisijaisesti valmistautumassa 27.6. alkavaan Ykköseen SJK Akatemian mukana, mutta ei ole ollenkaan mahdotonta, että heidät nähtäisiin jo tänä kesänä Veikkausliigakentillä. Ja jollei nyt, niin ainakin tulevaisuudessa.

Kirkkonummen Veikkolassa syntynyt Valtteri Olsbo, liittyi SJK Akatemiaan jo kaksi vuotta sitten ja aloitti SJK:n Jalkapallolukiossa syksyllä 2018. Nyt hän on kirjoittanut ensimmäisen aineensa ja jatkaa YO-kirjoituksia vielä myöhemmin vuoden päästä.

Veikkolassa olen asunut oikeastaan koko elämäni ennen tänne muuttoa. Vanhemmat asuvat siellä vieläkin. Aloitin futiksen Veikkolan Veikoissa, joka aika nopeasti muutti nimensä FC Wild-muotoon. Pelasin siellä ainakin 12-vuotiaaksi asti, kertoo pian 19-vuotta täyttävä Valtteri Olsbo, joka on pelannut urallaan myös Suomen poikamaajoukkueissa.

Nummelan NuPS:sta ja Lohjan Pallon joukkueista tuli tuossa vaiheessa sitten Länsi-Uusimaa YJ. Pelasin heidän riveissään nelisen kautta, aina 15-vuotiaaksi asti. Samassa joukkueessa pelasi nyt myös täällä oleva Jyri Kiuru, joten ollaan oltu hänen kanssaan samoissa joukkueissa aika pitkään. Ja kun vaihdoin myöhemmin HJK:n riveihin, niin Kiuru oli myös siellä. Robbie Malolonkin kanssa pelattiin kolme vuotta samassa joukkueessa, naurahtaa Olsbo.

HJK:ssa pelasin ensin C- ja B-junnujen joukkueissa. Olin myös Klubi 04:n mukana, kun joukkue pelasi Ykkösessä, mutta olin penkillä, kun kokemus ei vielä silloin aivan riittänyt peleihin. Osin senkin vuoksi päädyin kaksi vuotta sitten tänne. Hain itselleni isompia pelejä ja näin silloin, että täällä on ehkä parempi mahdollisuus päästä pelaamaan miesten peleissä ja mennä uralla eteenpäin.

Tänä talvena Olsbo on pelannut SJK Akatemian kanssa Ykkösen cupia ja SJK U20-joukkueen mukana A-nuorten SM-karsintaa. Viime keskiviikkona hän pelasi SJK:n edustusjoukkueen harjoitusottelussa Ilvestä vastaan, tullen kentälle jo 12 minuutilla.

Edustusjoukkueen mukaan pääseminen on oikeastaan varmaan parasta mitä voi toivoa. Se on ollut todella kivaa ja siellä saa taatusti parhaan kehityksen. Tuli vähän jopa yllätyksenä itselle, kun on sinne päässyt nyt treenaamaan, ja varsinkin keskiviikkona tuo peli, niin se oli semmoinen positiivinen yllätys, sanoo Olsbo heti innokkaana.

Mutta olen minä sitä tietenkin tavoitellutkin. Ja nyt on alkanut itsekin huomaamaan, että on alkanut pelaajana menemään eteenpäin ja on kehittynyt, niin onhan tämä ollut kivaa.

Ykkösen joukkueessa vastuuvalmentajana toimii irlantilainen Tommy Dunne, joka on urallaan toiminut muun muassa Irlannin palloliitossa nuorten pelaajien kehitysvastaavana sekä Irlannin pääsarjaseurojen päävalmentajana.

Dunne on kyllä tosi hyvä valmentaja. Ja mitä olen nyt ollut edustuksen mukana, niin tykkään myös Jani Honkavaarasta ja Joaquin Gomezista paljon. Ykkösen joukkueessa, missä enemmän olen ollut, niin Dunne on erittäin hyvä ja Toni Lehtinen siinä vielä hänen kanssaan, niin ei ole kyllä ollut valmentajista mitään moittimista, kertoo Olsbo.

Omasta mielestäni meillä on Dunnen kanssa tosi hyvä suhde ja puhumme hänen kanssaan paljon. Hän vaatii paljon ja tykkään myös siitä, että vaikka kentällä käytäisiin välillä kuumanakin, niin se ei ole koskaan henkilökohtaista, vaan kentän ulkopuolella ollaan aina ystäviä. Se on semmoista mistä itse tykkään.

Jalkapalloilijana haluan urallani mahdollisimman pitkälle, ja toiveeni on, että tästä ammatin saisi. Sitähän kai jokainen jalkapalloilija toivoo ja sitä lähdetään tavoittelemaan. Kaikkeni myös teen, että se myös toteutuu, kertoo Olsbo haaveistaan.

Tälle kaudelle olen asettanut itselleni tavoitteeksi, että pääsisin pelaamaan SJK Akatemian paidassa Ykkösessä mahdollisimman paljon. Se on mielestäni se isoin ja realistinenkin tavoite.

Viime kaudella en saanut alkukaudesta Kakkosen peleissä kauheasti vastuuta, mutta loppukaudesta alkoi jo tulemaan minuutteja. Siitä mä yritän jatkaa ja kaikki isommat stepit on sitten myöhemmin vain plussaa, päättää Olsbo.

Espoossa syntynyt ja kasvanut Omar Adawi, siirtyi SJK Akatemiaan viime talvena Käpylän Pallosta. Adawi on hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Hän pelasi talvella SJK U20-joukkueen mukana A-nuorten SM-karsintoja sekä SJK Akatemian kanssa Ykkösen Cupia. Suomen poikamaajoukkueissa hän on esiintynyt viimeksi pari vuotta sitten.

Aloitin pelaamisen FC Hongassa 8-vuotiaana ja siirryin sieltä noin viiden-kuuden vuoden jälkeen Käpylän Palloon. Siellä ehdin olla neljä kautta ennen siirtymistä Seinäjoelle, sanoo nyt 19-vuotias Omar Adawi.

Aluksi pelasin KäPa:ssa B-junnujoukkueessa, sitten pääsin heidän Kakkosessa pelaavaan miesten joukkueeseen. Viime kaudella olin siellä sitten jo ihan avauksen pelaajana. Kauden jälkeen aloin katselemaan vähän uutta askelta uralleni. Kun huomasin, että SJK Akatemia nousi Ykköseen, niin ajattelin, että tämä on loistava mahdollisuus mennä eteenpäin. Lähteä seuraan, jossa on Veikkausliigajoukkue ja Ykkösessä pelaava joukkue. Samalla muutin pois kotoa, kun olin tähän asti asunut koko ajan vanhempieni luona Espoossa, kertoo Adawi.

Kotiutuminen Seinäjoelle sujui kuitenkin nopeasti ja helposti. Nyt Adawi asuu yhdessä kolmen muun SJK Akatemian pelaajan kanssa.

Ei tämä niin vaikeaa ollut ollenkaan tänne muuttaminen. Oon viihtynyt itseasiassa oikein hyvin. SJK:ssa oli kuitenkin minulle jo ennestään paljon tuttuja ja oon tutustunut useisiin uusiin ihmisiin. Täällä on loistava ympäristö pelaajalle. Stadikalle menee kämpiltä puolisen tuntia kävellen, Adawi kuvailee.

Adawi pelasi viime keskiviikkona SJK:n edustusjoukkueen kanssa Ilvestä vastaan harjoitusottelussa ja muutenkin harjoitteleminen edustuksen mukana on mieluisa kokemus.

Olen tässä nyt ollut pari kolme viikkoa edustuksen mukana harjoittelemassa ja on kyllä ollut tosi kiva päästä näin haastavaan ympäristöön treenaamaan. Siinä on loistava mahdollisuus kehittyä ja se valmistaa erittäin hyvin omaan kauteen, kun pääsee pelaamaan näin hyvien pelaajien kanssa, uskoo Adawi.

Tykkään tosi paljon Honkavaarasta valmentajana ja ylipäätään, täällä on kaikki valmentajat olleet mielestäni hyviä ja olen nauttinut olla täällä.

Tykkään myös Akatemian valmentaja Tommy Dunnesta kovasti. Hän puhuu paljon pelaajille, haastaa meitä ja auttaa kehittymään. Oikeastaan hän auttaa meitä ihan kaikessa. On todella kiva mennä treeneihin, kun siellä on valmentaja, joka todella paljon haluaa, että me kehitymme ja haastaa koko ajan tulemaan paremmaksi. Valmentajien kanssa voi puhua pelillisistä asioista ja oikeastaan ihan mistä vaan. He välittävät ja kyselevät, miten menee, ja kuinka kaikki kentän ulkopuolisetkin sujuu. Se on mielestäni tosi hyvä asia. Samalla Dunne myös vaatii meiltä paljon ja olen tykännyt todella kovasti hänen vetämistään treeneistä, kertoo Adawi.

Oma tavoite on, että pääsisi tänä vuonna pelaamaan mahdollisimman paljon Ykkösessä ja olemaan jo mukana liigajoukkueen ringissä. Se olisi tosi loistava vuosi näin etukäteen ajatellen. Ja tietenkin toivon, että jo ensi kaudella olisin sitten edustusjoukkueen pelaaja. Se on mun tavoite, sanoo Adawi.

Ja jos täällä menee ura hyvin, niin tavoite olisi päästä ulkomaille kokeilemaan, jonnekin huippuseuraan. Se on tietenkin ollut kaikkina aikoina tavoitteeni. Englanti mua itseäni eniten kiinnostaa ja heidän jalkapalloa on tullut kaikkein eniten seurattua.

SJK Akatemian kausi Ykkösessä alkaa 27.6. kotiottelulla EIF:a vastaan. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla ja se alkaa klo 18:30. Sitä ennen SJK AKatemia kohtaa vielä harjoitusottelussa KPV:n vieraskentällä. SJK U20 joukkue pelaa SM-karsintaa tulevana viikonloppuna, kun SJK U20 kohtaa lauantaina 13.6. klo 14:00 alkavassa ottelussa TPS U20-joukkueen. Peli pelataan OmaSp Stadionilla ja siihen on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, jonka tuotot käytetään Project Liv -hyväntekeväisyysorganisaation tukemiseen. Pelistä on myös suora nettilähetys, jonka voi ostaa hintaan 4,90€ tästä linkistä. Otteluennakko SJK U20 joukkueen otteluun luettavissa SJK:n sivuilla.

SJK:n edustusjoukkue aloittaa Veikkausliigan kotiottelulla 1.7. ja pelaa ennen sitä vielä ainakin kaksi harjoitusottelua. Niistä ensimmäinen on ensi keskiviikkona, 17.6. klo 18:00 OmaSp Stadionilla ja silloin vastustajaksi saapuu Ykköseen valmistautuva VPS. Ottelun liput tulevat yleiseen myyntiin maanantaina 15.6. klo 9.00, jos niitä on vielä silloin jäljellä. SJK:n kausikorttilaisille on toimitettu ennakkolinkki, josta he voivat lunastaa lippunsa edullisemmin ennakoon. Peli lähetetään myös suorana nettilähetyksenä ja linkki mistä lähetyksen voi ostaa, tulee maanantaina ilmestyvässä otteluennakossa.