123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa Ykkösen ottelussa OmaSp Stadionilla Mikkelin Palloilijat. Ottelu alkaa maanantaina 10.8. klo 18:30 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa. Peli näkyy myös suorana Elisa Viihde Sport-kanavalla. Voit lukea ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista, tämän ennakon loppuosasta.

Edellisessä kotiottelussaan SJK Akatemia esitti erittäin hyvää peliä ja nousi tasapeliin Gnistania vastaan 0-2 tappiolta. Varsinkin toinen puoliaika oli erinomainen. Viikolla joukkue kuitenkin joutui epäkiitolliseen asemaan, kun se matkusti keskiviikkona valmentajaa vaihtaneen ja todella ärsytetyn KPV:n vieraaksi. Kokkolassa nuoret SJK Akatemian pelaajat onnistuivat luomaan muutaman hyvän maalitilanteen, ennen kuin sarjaan suurimpana ennakkosuosikkina lähtenyt kotijoukkue laittoi vaihteen silmään ja iski kolme maalia ennen taukoa.

Maanantaina vastaan tuleva Mikkelin Palloilijat on perinteinen seura, jonka suurimmat aikakaudet osuvat 70-luvulle, jolloin se nappasi Suomen Cupin voiton kahdesti, sekä otti SM-hopeaa kahdesti mestaruussarjassa. Seinäjoella syntynyt Seinäjoen Palloseuran kasvatti, Suomen A-maajoukkuemies Pentti ”Tolppa” Toivola, edusti aikoinaan SePS:n lisäksi juuri Mikkelin Palloilijoita. Toivola voitti myös maalikuninkuuden MP:n paidassa vuonna 1971 ja oli voittamassa cupin mestaruuksia heidän kanssaan. Toivola kuitenkin palasi takaisin Seinäjoelle jo vuonna 1973.

SJK:n kanssa MP:lla ei pahemmin ole yhteyksiä, sillä joukkueet ovat pelanneet yleensä eri sarjatasoilla tai eri lohkoissa. Pieni yhteys kuitenkin löytyy, sillä MP teki talvella pelaajasopimuksen SJK Akatemiassa kaudella 2018 kirjoilla olleen Lyon Dantas Firminon kanssa. Taiteilijanimellä Layon tuolloin esiintynyt, 27-vuotias brasilialainen, pelasi SJK Akatemian riveissä Kakkosta 7:ssä ottelussa ja teki niissä 5 maalia.

MP:n päävalmentajana toimii entinen JJK:n valmentaja Juho Pasoja ja hän aloitti MP:n valmentajana tämän vuoden tammikuussa.

Kuuden pelatun ottelun jälkeen MP on sarjassa seitsemäntenä, kolme ottelua voittaneena ja kolme hävinneenä. Pari viikkoa sitten MP nappasi todella maukkaan päänahan, kun se kaatoi sarjassa toisena olevan KTP:n. Viimeisestä neljästä ottelustaan MP on voittanut kolme. SJK Akatemia puolestaan löytyy sarjan hänniltä ilman voittoja, mutta peliesityksien perusteella, on vain ajan kysymys milloin voittojakin alkaa tulla. Edellinen kotiottelu oli siitä hyvä esimerkki, ja siitä saatiin ensimmäinen piste sarjassa.

Tervetuloa kannustamaan nuoria voittoon maanantaina. Lipun ostaneilla on myös mahdollisuus seurata samaan aikaan käynnissä olevaa FC Honka – SJK Veikkausliigan ottelua Carlsberg Sports Barin skriiniltä.OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTELYT OMASP STADIONILLA

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – MP alkaa OmaSp Stadionilla maanantaina 10.8. klo 18:30. Portit sekä palvelut aukeavat klo 17:30.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä ottelutapahtuman järjestämisestä. Käytössä on alustavasti vain Pääkatsomo ja lisää katsomoita avataan tarpeen mukaan.

SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT

SJK Akatemian kausikortit sekä seurakortit käyvät otteluun normaalisti. SJK edustuksen kausikorteilla ei ole pääsyä Ykkösen otteluihin.

Irtoliput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. Tapahtuma-alueella lippuja saa ennen ottelua SJK Shopista klo 12:00 – 18:30 välisenä aikana. Portilla lippuja ei myydä, mutta Lippu.fi palvelee vielä ottelun alkamisenkin jälkeen. Kaikki liput ovat numeroimattomia ja käyvät OmaSp Stadionin Pääkatsomoon.

Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoituttua tapahtumassa vieretysten. Muuten katsomossa noudatetaan turvavälejä ja vähintään yksi penkki tulee olla katsojien välissä. Jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla.

Lipunhinnat:

SJK Shopista:
Aikuinen 15 €
Alennusryhmät 11,00 €

Lippu.fi:
Aikuinen 11,00 €
Alennusryhmät 8,00 €

Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilö sekä lapset 8-17 vuotta.
Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa. Portilla lapsi lasketaan mukaan kokonaisyleisömäärään. Kaikki liput ovat numeroimattomia.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Käytössä on vain Pääkatsomo ja tarpeen mukaan avataan muita katsomonosia. Sisäänkäynti on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmassa olevista porteista.

Portilla tehdään tarvittaessa turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä sekä noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta ja käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa. Katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa katsojia palvelee Pääkatsomosta löytyvä Carlsberg Sports Bar sekä katsomoanniskelualue Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa ylhäällä.

Ravintolat ja anniskelualueet aukeavat porttien auetessa klo 17:30 ja ne sulkeutuvat pelin päättyessä. Carlsberg Sports Bar palvelee ihmisiä myös ottelun jälkeen, jos asiakkaita riittää.

LIVESTREAM

Kaikki Ykkösen ottelut kaudella 2020 lähettää suorana Elisa Viihde Sport -kanava. Lähetys on selostettu ja pääset tilaamaan kanavan palvelut tästä linkistä. Ottelun selostajana toimii Oskari Koski.

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään maanantaina 10.8 klo 15:00 mennessä.

Akkreditoinnin yhteydessä esitetään myös mahdollisuuksien mukaan ennakkoon haastattelutoiveet ottelun jälkeen.

Median sisäänkäynti on päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneen ovesta. Sieltä pääsee rappusia pitkin kolmanteen kerrokseen ja medihuoneena toimii poikkeuksellisesti Atria Loungen itäpääty. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Kaikki haastattelut tehdään pelin jälkeen ulkotilassa ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median ennakkotoiveiden mukaan, kenttäalueen kautta. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ottelun jälkeen ole.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Stadionin edessä oleva tapahtumatori on kokonaan suljettu autoliikenteeltä. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Komia-paikallisliikenteen linja-autoilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.