123 456 7890

Kakkosen C-lohkon kärjessä oleva SJK Akatemia saa sunnuntaina 25.7. klo 18.30 OmaSp Stadionille vieraaksi Kemi City FC:n. Liput otteluun 5 € portilta ja SJK:n kausikortit käyvät otteluun. Carlsberg Sports Bar palvelee katsojia ottelun aikana. Peli näkyy myös suorana Spiideo-livestreamina hintaan 4,90€ tästä linkistä.

SJK Akatemia johtaa lohkoaan neljän pisteen erolla toisena olevaan OTP:hen nähden, kun puolet sarjasta on pelattu. SJK Akatemia on myös tehnyt hulppeat 47 maalia vain 11:sta ottelussa, mikä on kaksi kertaa enemmän tehtyjä maaleja, kuin lohkon toiseksi tehokkaimmilla joukkueilla. Siten lohkon maalipörssin kärjestäkin löytyy SJK Akatemian pelaajia. Koko Kakkosen parhaana maalitekijänä on tällä hetkellä 19-vuotias SJK Akatemian Kingsley Ofori. Armeijan juuri aloittanut Georg Westerlund on tehnyt kuusi maalia ja hän jakaa lohkon maalipörssin toisen sijan sillä määrällä. Oskar Pihlalajalla on neljä maalia ja samoissa lukemissa on Valentín Gasc.

Sunnuntaina vastaan tuleva Kemi City FC on ennen sunnuntaita lohkossa toiseksi viimeisenä, ja se on voittanut vain kaksi ottelua tällä kaudella. Se kaatoi Rovaniemi Football Academyn 3-0 ja Vasa IFK:n vierasottelussa 1-3 luvuin. Edellinen kohtaaminen SJK Akatemian kanssa Kemissä, päättyi SJK Akatemian 5-0 voittoon toukokuussa. Edellisessä ottelussa Kemi kohtasi JJK:n ja hävisi 1-4 luvuin. Joukkue on kuitenkin hommannut uusia vahvistuksia. Entinen PS Kemin ja RoPS:n hyökkääjä, 28-vuotias Juho-Teppo Berg liittyi mukaan Nelosdivarin Tornion Tarmosta, ja hän pelasikin jo joukkueen edellisessä ottelussa. Puolalais-yhdysvaltalainen maalivahti Adam Szymaszek ja yhdysvaltalaishyökkääjä Victor Davis, ovat kenties pelikelpoisia ensimmäistä kertaa juuri SJK Akatemiaa vastaan.

Olemme katsoneet videoita Kemi Cityn pelaamisesta, ja täytyy sanoa, että sijoituksestaan huolimatta he ovat olleet joka matsissa hyvin kilpailukykyisiä. Se on hyvin organisoitu ja valmennettu joukkue. Siksi meidän pitää pitää tämä omissa mielissä ja olla parhaimmillamme, jotta pystymme voittamaan heidät, muistuttaa SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Heidän tämän hetken sarjasijoitus johtuu hyvin pitkälle heikosta alkukaudesta, mutta peli on parantunut ja nyt kun he saavat lisää uusia pelaajia, uskon, että heistä tulee vahvempi joukkue. Siksi meidän tulee olla kurinalaisia ja organisoituja heitä vastaan, sillä olen varma siitä, että he tulevat sitä ainakin olemaan. Eli vaikka he ovatkin sarjassa hännillä ja eivät ole saaneet paljoa pisteitä otteluistaan, tiedämme heidän pystyvän olemaan myös vaarallisia. Jos et ole itse siihen valmiina, niin he voivat yllättää. Tämä on sanomani myös meidän pelaajille, ettemme anna heille mahdollisuutta yllätyksiin. Meidän joukkueen laatu on kuitenkin semmoinen, että jos pelaamme tasollamme voimme satuttaa ketä vain, sanoo Page.

Kemin uudet vahvistukset, Szymaszek ja Davis ovat molemmat nuoria Richmond International Academy & Soccer Academy-pelaajia (RIASA), eli Englannin lukiosarjoissa pelanneita pelaajia. Molemmilla on myös taustaa USA:n MLS seurojen sekä Englannin seurojen akatemioista. Kaksikko tehnee debyyttinsä Suomen sarjoissa sunnuntaina SJK Akatemiaa vastaan.

Englannin lukiosarjassa on hyviä pelaajia, ja moni ammattilainen on lähtenyt uralleen sen sarjan kautta. Kemi City haluaa seurana myös promota pelaajia parempiin sarjoihin, ja tämä voi olla heille näyttöpaikka juuri semmoista varten. Pelaajat antavat lyhyessä ajassa kovat näytöt päästäkseen urallaan eteenpäin. Siksi pitää ymmärtää, että he voivat olla kovia vahvistuksia tähän sarjaan. En tosin tiedä näistä Kemin uusista vahvistuksista ennestään mitään, joten en osaa tarkemmin sanoa. Siksikin meidän pitää olla tarkkana oman pelimme kanssa, eikä antaa mitään mahdollisuuksia lipsahduksiin, arvioi Page.

SJK Akatemian riveihin tekee paluun Ykkösen RoPS:ssa alkukauden lainasopimuksella pelannut Sami Sipola. Loukaantumisestaan toipunut Mikael Anttila puolestaan lähti lainasopimuksella loppukaudeksi Kakkosen toisessa lohkossa pelaavan FC Jazzin riveihin. Hyökkääjä Georg Westerlund ja maalivahti William Rosenlöf ovat parhaillaan armeijassa.

Annoimme Miksulle (Anttila) mahdollisuuden lähteä FC Jazzin riveihin hakemaan peliaikaa, sillä tällä hetkellä meidän keskikentällä on kova kilpailu pelipaikoista ja Miksulla oli alla loukkaantuminen, mikä vaikeutti hänen alkukautta sekä paluuta joukkueeseen. Siksi on tärkeää, että hän saa nyt paljon minuutteja Jazzissa. Siellä on valmentajana Jani Uotinen, joka tuntee hänet hyvin ja on hyvä valmentaja, joka auttaa häntä kehittymään takaisin pelikuntoon, kommentoi Page siirtoa.

Sami Sipola palaa harjoituksiin vasta viikonloppuna, emmekä ole vielä varmoja onko hän mukana heti sunnuntaina. Mutta olemme erittäin iloisia hänen paluustaan, sillä tiedämme miten paljon hän voi tuoda meidän joukkueeseemme kyvyillään, sanoo Page vielä lopuksi.

Kakkosen C-lohkon ottelu SJK Akatemia – Kemi City FC sunnuntaina 25.7. klo 18:30.

SJK Akatemia saa pienen huilaustauon ensi viikolla, kun seuraava ottelu on vasta maanantaina 2.8. Silloin SJK Akatemia matkustaa Jyväskylään JJK:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 15.8. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi kokkolalainen GBK.