123 456 7890

SJK jatkaa Veikkausliigaa lauantaina 31.10 klo 16:00, kun se matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Ottelu on rästiottelu, joka on siirretty jo kahdesti aiemmin. Samalla se on SJK:lle runkosarjan ja kauden toiseksi viimeinen ottelu. Veikkausliigan hallitus tiedotti aiemmin, että kausi tulee päättymään runkosarjaan ja loppusarjoja ei pelata. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta sekä Seinäjoella Vekseli Plazassa. Paikalle omatoimisesti matkaavat tai Turun suunnalla asuvat SJK-kannattajat voivat ostaa liput Veritas Stadionin Pääkatsomon F-lohkoon, joka tässä pelissä toimii vieraskatsomona.

Tähän peliin valmistautuminen, on kyllä ollut elämäni erikoisin. Viisi päivää ollaan tavallaan oltu tekemättä mitään. Palauttavat ehdittiin tehdä viime pelin jälkeen ja sitten ollaan oltu omilla ohjelmilla, eikä olla nähty toisiamme. Ja nyt sitten treenataan kaksi päivää ja mennään pelaamaan vieraspeli. Joten valmistautuminen ei ole ollut mikään helppo, mutta hyvässä vireessä näytti joukkue olevan, kertoo koronakaranteenissa olleen SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Ainakin SJK:n joukkue on nyt saanut lepoa IFK Mariehamn vieraspelissä tulleen korona-altistumisen sekä siitä johtuneen pakollisen 10 päivän karanteenin vuoksi. Altistuminen ei johtanut tartuntoihin, ja kaikki SJK:ssa ovat olleet oireettomia sekä terveitä koko karanteenin ajan. Karanteeni päättyi keskiviikkona 28.10. Samalla torstaina tuli tieto, että kausi päättyy runkosarjaan ja SJK:n tavoitteena ollut ylempi loppusarjan jää pelaamatta.

Ei meillä ole kuin yksi ainoa tavoite; voittaa nämä kaksi viimeistä peliä. Mielestäni minkään ei pidä antaa vaikuttaa meidän tekemiseen. Meillähän on ainakin mahdollisuus näyttää, että olisimme kuuluneet siihen yläloppusarjaan. Ja kun meillä on joka tapauksessa ollut hyvä loppukausi, niin turha sitä on pyyhkiä pois millään mitä on tapahtunut, Honkavaara sanoo.

Meillä on nyt myös lähes kaikki pelaajat kunnossa, Robin Sid on ainoa joka on loukkaantumisen vuoksi sivussa. Jopa Samba Benga ja Joonas Sundmankin palasivat nyt treeneihin. Joten meillä olisi hyvä tilanne pelaajiston suhteen. Oltaisiin siis oltu ihan valmiita siihen loppupuristukseen vielä, jatkaa Honkavaara vielä lopuksi.

Samba Bengan ja Joonas Sundmanin treeneihin paluun lisäksi, SJK saa lauantain otteluun takaisin korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa olleen Emmanuel Ledesman. Muita pelikieltoja ei ole.

Lauantaina pelattava TPS – SJK on rästipeli, ja tuon lisäksi sunnuntaina 1.11. pelataan IFK Mariehamn – HJK -ottelu, joka sekin on aiemmin siirretty ottelu. Veikkausliigan päätöskierroksella pelaa taas kaikki joukkueet ja päätöskierros pelataan ensi keskiviikkona, 4.11. klo 18:30. Silloin SJK matkustaa Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi.

TPS:lla vielä mahdollisuus säilyä Veikkausliigassa

Usempana kautena putkeen Veikkausliigaan noussut ja aina seuraavana kautena sieltä takaisin Ykköseen pudonnut TPS, voi tällä kaudella vielä säilyttää paikkansa ensi kauden Veikkausliigassa. Se on ennen viimeisiä otteluita toiseksi viimeisenä, 10 pisteen päässä jo suoran tippumisen varmistaneesta RoPS:sta. Edellä IFK Mariehamn on viiden pisteen päässä.

Toiseksi viimeiseksi jäävä joukkue joutuu vielä karsimaan paikastaan Ykkösen joukkuetta vastaan. Niissä vastaan tulee joku kolmikosta AC Oulu, FC KTP tai FF Jaro. Jotta TPS voisi vielä välttää karsinnat, niin sen pitäisi voittaa ensin lauantaina SJK ja päätöskierroksella KuPS. Lisäksi heidän edellä oleva IFK Mariehamn ei saisi ottaa pistettäkään omista jäljellä olevista kahdesta pelistään HJK:ta tai FC Hakaa vastaan.

TPS:n kausi alkoi heikosti, mutta kesällä tapahtuneen valmentajanvaihdoksensa jälkeen, TPS pelannut paremmin ja napsinut tärkeitä pisteitä. Tuolloin Tommi Pikkarainen vaihtui entiseen Suomen maajoukkueen tähtihyökkääjä Jonatan Johanssoniin. TPS on nyt voittanut tällä kaudella pelaamistaan 20 ottelusta neljä ottelua ja kaikki nuo ovat tulleet Johanssonin aloittamisen jälkeen. Ensimmäinen voitto oli samalla hänen ensimmäinen pelinsä 1. elokuuta, kun RoPS kaatui vieraissa 2-3 luvuin. Myös kaikki TPS:n pelaamat tasapelit ovat tulleet Johanssonin aikakaudella, niistä maukkain kenties on vieraskentällä napattu 2-2 vierastasapeli HJK:a vastaan. Nyt pelattu viimeisin ottelu oli Turun derby FC Interiä vastaan, jonka TPS kuitenkin hävisi 3-0 luvuin.

Uutena pelaajan mukaan liittynyt Santeri Haarala on jo noussut joukkueensa parhaaksi maalintekijäksi neljällä maalillaan. Hänen takanaan tulee Mika Ääritalo, Rasmus Holma ja Muhamed Tehe, joilla kaikilla on koossa kolme maalia. Muita kesän aikana mukaan liittyneitä pelaajia joukkueessa on laitapuolustaja Juri Kinnunen, Ruotsin Hammarbysta lainalle saapunut Jean Carlos de Brito sekä mielenkiintoinen paluumuuttaja, vasta 17-vuotias Onnipekka Pajula. Hyökkääjänä pelaava Pajula, on TPS:n oma kasvatti, joka on ollut tämän vuoden FC Groningenin akatemiassa. Entisiä SJK pelaajia joukkueessa on maalivahti Jere Koponen ja keskikenttäpelaaja Juho Lähde.

SJK:n ja TPS:n edellinen kohtaaminen päättyi 1-0 tulokseen tämän kauden avauksessa. Voittomaalin teki SJK:lle TPS-kasvatti Matej Hradecky. SJK hallitsi tuolloin ottelun ensimmäistä puoliaikaa selvästi, mutta TPS sai luotua pelin loppua kohden painetta. Kaudella 2018, kun TPS pelasi edellisen kerran Veikkausliigaa, SJK voitti kaikki kolme kohtaamista, yhteismaalein 7-0. Tuolloin vierasottelu TPS:a vastaan jouduttiin kuitenkin pelaamaan Valkeakoskella. SJK:n ja TPS:n edellinen kohtaaminen Veritas Stadionilla, on niinkin kaukaa kuin kaudelta 2014, kun 27. kesäkuuta, SJK haki sieltä 1-0 voiton.