123 456 7890

SJK matkustaa Tampereelle ja kohtaa siellä Ilveksen Ratinan stadionilla lauantaina 15.8. klo 17:00. Ottelu näkyy Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazassa isolta skriiniltä.

Paikan päälle Tampereelle matkaavat SJK-kannattajat tai sieltä mukaan liittyvät, sijoittuvat Ratinan stadionin B1-katsomon yläosaan. Se on poikkeusajan järjestelyjen sekä lipunmyynnin mukaan Lohko 4:ssa. Sisäänkäynti on Ratinan kauppakeskuksen kulmauksesta, Lohkon 5 portista. Kartta ja muut ohjeet löytyy Ilveksen nettisivuilta. Liput SJK-väen katsomoon myydään vain ennakkoon ja saat ne tästä linkistä.

SJK on juuri nyt elokuun osalta tuloksellisesti kohtalaisen hyvässä putkessa, kun se on kohdannut Veikkausliigan kärkipäähän povatut seurat KuPS ja FC Honka. Molemmista oli tuloksena tasapeli ja pelillisesti erityisesti KuPS-kotipeli oli parasta SJK:ta pitkiin aikoihin. Espoossa pelattu FC Honka – SJK oli kuitenkin taktisesti niin kurinalainen ottelu, että siinä maalipaikat jäivät vähiin ja nekin paikat mitä saatiin, jätettiin käyttämättä. SJK on nyt valmistautunut Ilves-matsiin molempien edellisten otteluiden opit mielessä.

Vähän me voitaisiin olla tehokkaampia niin hyökkäys kuin puolustuspelissä. Se on ehkä se isoin juttu, Nyt meidän peli vähän ailahtelee vielä pelin sisällä. Mutta se mikä sekä KuPS että Honka peleissä oli tietenkin positiivista, niin ne molemmat oltaisiin voitu voittaa. Me luotiin hyviä paikkoja, mutta samalla myös vastustaja loi hyviä paikkoja. Siinä mielessä pyöreitä pelejä, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Lauantaina vastaan tuleva Ilves on, kuten on todettu, hankala vastustaja kaikille. He pystyvät tasapäin haastamaan kenet tahansa. Mutta sitten tämän vuoden Ilves, joka hävisi Interille 5-1, niin se, että Ilves päästää noin monta maalia, on aivan poikkeuksellista. Ilveksellä on toki paljon loukkaantumisia, mutta niin on meilläkin, joten siinä mielessä ollaan varmasti aika lailla tasoissa. Ei heitä vastaan saa koskaan mitään helppoa peliä, mutta ei siitä etukäteen mitään liian vaikeaakaan peliä kannata tehdä. Me pelasimme heitä vastaan harjoituspelin kesäkuussa, ja me onnistuttiin ihan hyvin siinä pelissä, pohtii Honkavaara lauantaina vastusta.

Mutta kyllä me joukkueena kaivataan sitä, että me saadaan onnistumisia. Onnistumiset ruokkii onnistumisia sitten lisää. Eli ei riitä, että pelaamme mukiin menevästi. Kyllä meidän pitää vain pystyä parempaan, päättää Honkavaara.

Viime Honka-ottelusta SJK:lta puuttui pelikiellossa ollu joukkueen kapteeni Mehmet Hetemaj, joka oli mukana sitä edellisessä KuPS-pelissä. Hetemaj’lle Ilves-kohtaamiset on tuttuja jo pitkältä ajalta SJK:ssa.

Kohtasimme Ilveksen Tampereella juuri kauden alla toiseksi viimeisessä harjoituspelissä ja se oli aika tasainen peli. Vaikka se olikin harjoituspeli, niin tuntui, että olimme parempia siinä pelissä kuin monena muuna viime vuosina heitä vastaan pelaamissamme otteluissa, muistelee Mehmet Hetemaj.

Me ollaan hyvin käyty tulevaa ottelua ja Ilvestä läpi ja tiedetään mitä sieltä vastaan voi tulla. Nyt vain keskitytään sitten siihen, että ollaan jokainen pelaaja hyvässä fyysisessä vireessä ja uskalletaan toteuttaa itseämme siellä kentällä. Meidän pitää iloita enemmän pelaamisesta. Tämä ammatti ei kestä välttämättä kauaa, joten siitä pitää osata myös nauttia. Ne on mielestäni pääpointit lauantain peliin.

KuPS-peli oli juuri hyvä osoitus siitä, että me nautittiin pelaamisesta ja siitä pelistä. Se oli alusta loppuun sellainen, että tuntui, että olimme kentällä oma itsemme. Me toteutettiin itseämme siinä pelissä. Ja välillä kun tehdään asioita selkäytimen kautta, niin tulee myös hienoja suorituksi. Se nauttiminen oli läsnä juuri siinä pelissä. Huomasin sen itse siinä pelissä pelanneena, ja kun näin myös meidän muiden pelaajien reaktiot ja olotilan, niin se oli juuri sitä nauttimista pelaamisesta. Se vei meidät siihen tilaan, että me vaan mentiin. Ei mietitty liikaa, eikä pelätty pelata. Jokainen meistä oli vapautuneena siinä ottelussa.

Se fiilis ja se mielentila mikä oli siinä ottelussa, se on meidän pelaajien tehtävä löytää se meistä itsestämme. Se ei ole helppoa, mutta jotta me voitaisiin nauttia, niin meidän pitää löytää se sama tila. Silloin tuntuu kentälläkin, että kaikki toimii hyvin. Jos se olotila on pelokas tai mietteliäs, niin silloin ne pahat asiat tapahtuu siellä kentällä. En sano että jännitettäisiin, vaan ei uskalleta toteuttaa itseämme tai ottaa itsestämme irti vähän enemmänkin. Se voi olla semmoinen jarru niin sanotusti. Se on jokaisen pelaajan henkilökohtainen tehtävä löytää se ilo harjoitusten kautta. Löytää se tila missä pystyy nauttimaan tekemisestä. Jos jotkut ajatukset syö sitä positiivista fiilistä, niin ne asiat pitää vain pyrkiä sivuuttamaan, Hetemaj sanoo.

Tottakai se on helppo sanoa, mutta ainakin nyt on siltä näyttänyt hyvältä harjoituksissa. Siellä tehdään tosissaan, mutta samalla nauretaan yhdessä ja heitetään vitsiä. Itse uskon siihen, että sä pelaat juuri niin kuin treenaat. Ja nyt on todellakin näyttänyt hyvältä. Eli siinä mielessä kaikki ennusmerkit hyvään lauantaipeliin on, kertoo Hetemaj.

Tottakai me tiedetään, että ei Ilves ole koskaan helppo vastustaja, mutta me uskotaan myös siihen, että ollaan nyt hyvin käyty läpi Ilves ja heidän pelaaminen. Ja nyt se on sitten vain meistä kiinni. Niinkuin joka pelissä. Siirretään palloa ja liikutaan, ja jos tulee virhe, niin ei mietitä sitä sen enempää. Nautitaan siitä haasteesta.

Kaikkien olisi ehkä hyvä ottaa mallia meidän Snadi-Kerhon lapsista. Siellä se ilo on. Meissä jokaisessa pelaajassa asuu pieni lapsi sisällä. Se pitää vain kaivaa esille, päättää SJK-kapteeni Hetemaj nauraen.

Lauantain ottelun jälkeen SJK pelaa ensi viikolla jälleen kotikentälle, ja kohtaa perjantaina 21.8. klo 18:30 alkavassa ottelussa FC Hongan. Alunperin ottelu oli merkitty sunnuntaille, mutta se siirtyi vielä ennen kauden alkua, tästä syystä joissain kalentereissa voi olla vielä virheellinen pelipäivä ottelulle. SJK – FC Honka ottelun liput ennakkomyynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

Europeleihin valmistautuva Ilves vastassa

Viime kaudella Suomen Cupin voittanut Tampereen Ilves, pelaa UEFA Eurooppa-liigan karsinnoissa tänä vuonna. Arvonnat oli viime maanantaina ja Ilvekselle arvottiin vastaan Irlannin Shamrock Rovers. Tuo ottelu pelataan tasan kahden viikon päästä.

Ilves ei kuitenkaan tällä hetkellä ole aivan parhaimmillaan, sillä joukkue kärsii loukkaantumissumasta. Kokenut maajoukkuemies Janne Saksela loukkaantui viime pelissä FC Lahtea vastaan ja lisäsi ennestään pitkää poissaolijoiden listaa. Sivussa on olleet Tiemoko Fofana, Ilari Mettälä, Joona Veteli, Baba Mensah, Maksim Stjopin ja joukkueen kokenut maalivahti Mika Hilander. Hilander kuitenkin teki jo paluun vaihtopenkille. Hilanderin poissaollessa, nuori 18-vuotias maalivahtilupaus Matias Riikonen on täyttänyt kuitenkin tontin mainiosti. Kenttäpelaajien osalta päävalmentaja Jarkko Wissillä riittää kuitenkin mietittävää, miten pelaajia riittää kovassa pelitahdissa kaikkiin peleihin. Erittäin todennäköisesti europelit jäävät hänen näkökulmassaan toiseksi Veikkausliigan sijasta.

Ilves aloitti kauden mainiosti, kaatamalla ensin kotonaan IFK Mariehamnin ja sitten TPS:n vieraissa, mutta toinen turkulainen, FC Inter, nöyryytti Ilvestä peräti 5-1 luvuin. Tuon jälkeen Ilves on pelannut kuusi ottelua ja voittanut niissä ainoastaan RoPS:n kotonaan 1-0 tuloksella. Sarjataulukossa Ilves on kaksi pykälää SJK:n yläpuolella ja voitolla SJK voisi nipistää eron heihin kahteen pisteeseen. Ilves on pelannut myös pelin enemmän kuin SJK.

SJK:lle Ilves on kuitenkin ollut aina haastava vastustaja. Tänä talvena joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa Tampereella ja peli päättyi Ilveksen 3-0 voittoon. Samoin edellinen Veikkausliisliigan kohtaaminen Tampereella heinäkuussa 2019 päättyi samoin lukemin. Koronatauon jälkeen joukkueet kohtasivat kuitenkin harjoitusottelussa Tampereella 10. kesäkuuta 2020 ja tuo ottelu päättyi 2-2 tasapeliin. Joukkueilla on myös yhteinen historia jo Kakkosesta lähtien, kun kaudella 2012 joukkueet kohtasivat Kakkosen nousukarsinnoissa. Joukkueet ovat kohdanneet erisarjoissa ja kilpailuissa 23 kertaa ja 12 kertaa Ilves on ollut vahvempi, SJK 8 kertaa. Tasapeliin on päädytty kolme kertaa ja maaliero kohtaamisista on niukasti Ilveksen hyväksi 31 – 30. SJK:n edellinen voitto Ilveksestä on elokuulta 2016. Tuolloin SJK murjoi keltapaidat 4-0 luvuin. Toistaisiko historia nyt elokuun kohtaamisen osalta itseään, jos SJK saa maalihanat auki?