123 456 7890

SJK matkustaa Turkuun ja kohtaa siellä lauantaina 19.9. klo 17:00 pelattavassa Veikkausliigan ottelussa FC Interin. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazassa. Paikan päälle omatoimisesti matkaava SJK-väki, sijoittua ja ostaa edulliset liput Veritas Stadionin Olympiakatsomon J-lohkoon. Lisätietoa ja lippulinkki peliin SJK Kannattajien sivuilla.

SJK ja FC Inter kohtasivat toisensa vain puolitoista viikkoa sitten Seinäjoella ja tuolloin SJK oli 3-2 tuloksella vahvempi. Molemmat pelasivat välissä yhden ottelun, SJK kaatoi lauantaina 12.9. FC Hakan vierasottelussa peräti 4-1 ja FC Inter tasasi pisteet maalittomalla HIFK:n vieraana maanantaina 14.9. SJK:lla on parin päivän etu palautumisessa, mutta toisaalta vierasottelu jälleen edessä. SJK on myös kolmen ottelun voittoputkessa, kun taas FC Inter on voittanut viimeksi 18. elokuuta, RoPS:n vieraana. Viime kaudella SJK voitti molemmat kohtaamiset, joten toistaako historia itseään tällä kaudella?

Inter on aavistuksen vahvistunut viime kohtaamisen jälkeen, ja saa nähdä, ovatko he myös sisuuntuneet? He haluavat kuitenkin pysyä siinä kärjen matkassa mukana ja sitä varten on myös vahvistuksia hommattu. Kotonaan Inter ei ole hävinnyt vielä kertaakaan tällä kaudella, pohtii SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Tietysti kun me pelaamme hyvin, niin näitä putkia halutaan positiivisessa mielessä myös katkoa. Eli jos he eivät ole kerran hävinneet kotonaan vielä tällä kaudella peliäkään, niin SJK:kaan ei ole voittanut muistaakseni neljää peliä putkeen sitten kauden 2016. Siinä on kaksi meidän kannaltta positiivista putkea mitä katkaista.

Vaikea ottelu se joka tapauksessa on. He eivät tosiaan halua, että kärki karkaa ja heidän on siinä mielessä vähän pakkokin voittaa. On mielenkiintoista nähdä, miten he sommittelevat hyökkäykseen kaikki pelaajat. Onko ne sitten kaikki yhtäaikaa kentällä ja muokkaavat vähän pelityyliä sen mukaan. Heillä on joka tapauksessa sen osalta positiivisia haasteita, Honkavaara pohtii.

Myös SJK:lla saattaa olla edessä positiivisia haasteita. Parista viime pelistä SJK:ta on puuttunut Ariel Tuco Ngueukam ja Jake Jervis, jotka saattavat tehdä paluun FC Interiä vastaan. Myös vielä viime kaudella FC Interiä edustanut Niko Markkula missasi varotoimenpiteenä FC Haka-ottelun, ja hänkin saattaa tehdä paluun tutulle stadionille lauantaina.

Tämä on oikeastaan sitten tammikuun ensimmäinen kerta, kun joudumme jättämään muutaman pelaajan jopa kokoonpanon ulkopuolelle. Normaalisti he mahtuisivat mukaan, kertoo Honkavaara.

Ajattelemme kuitenkin näitä otteluita hieman pareina ja ensi viikolla on tulossa aika nopeasti sitten FC Lahti keskiviikkona, niin me myös tarvitsemme kaikkia meidän pelaajia. Selvittiin jo tuosta edellisestä kolmen pelin rutistuksesta, kun meille alkoi tulla vaihtoehtoja. Nyt tulee vielä neljä peliä kovassa tahdissa ennen maajoukkuetaukoa, sanoo Honkavaara vielä lopuksi.

FC Hakaa vastaan pääsi maalin makuun ensimmäistä kertaa tällä kaudella Serge Atakayi. Muista maaleista vastasi Denys Oliinyk, joukkueen kapteeni Mehmet Hetemaj ja Emmanuel Ledesma. Jälkimmäinen on osunut jo kahdesti sekä antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä, pelaamissaan neljässä ottelussa. Oliinyk puolestaan onnistui maalinteossa FC Interiä vastaan myös viime vuonna Veritas Stadionilla, ja mies osui viime vuonna myös kotiottelussa heitä vastaan. Molemmat maalit olivat tuolloin voitto-osumia.

Tuntuu että nyt meillä kaikki loksahtelee paikoilleen ja pelaamme tällä hetkellä paljon paremmin sekä saamme myös tuloksia. Itselle on tottakai mukavaa saada maali, mutta olen onnellinen kun joukkue voittaa, sanoo Denys Oliinyk.

Olen kokoajan tiennyt, että meillä on hyvä joukkue ja hyviä pelaajia, joten tämä on ollut koko ajan tulossa. Se ei ole kiinni vain yksilöistä, vaan kuten sanoin, meillä on hyvä joukkue. On hyviä nuoria, jotka tekevät nousuaan huipulle ja sopivasti meitä kokeneita pelaajia ja alamme nyt toimia paremmin yhdessä joukkueena. Nyt meillä on itseluottamuskin kohdillaan, Oliinyk jatkaa.

Olemme saaneet myös uusia hyviä pelaajia, jotka tuovat meille entisestään lisää osaamista ja he vahvistavat meitä joukkueena. Se tottakai vie vielä vähän aikaa, että tunnemme kaikki toisiamme kentällä paremmin, mutta kuten nähtiin jo viime pelissä Hakaa vastaan, se alkaa jo toimia. Uskon, että tämä vain paranee mitä pidemmälle mennään, Oliinyk kertoo.

Siitä ainakin lähdetään, että jatkamme voittoputkea lauantaina ja hyviä tuloksia Interiä vastaan, Oliinyk jatkaa vielä lopuksi.

Veikkausliigassa SJK on noussut kuuden pisteen päähän viidentenä olevasta HIFK:sta ja kahden pisteen päässä kuudentena olevasta IFK Mariehamnista. SJK:lla on myös parempi maaliero kuin IFK Mariehamnilla.

SJK:n seuraava ottelu lauantain jälkeen on jo ensi keskiviikkona 23.9. klo 18.30, kun FC Lahti saapuu vieraaksi Seinäjoen OmaSp Stadionille. Ottelun liput ennakkoon SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista. Jännitettävää on myös nyt tulevana sunnuntaina 20.9. klo 15:00, kun SJK Akatemia kohtaa Ykkösen ottelussa OmaSp Stadionilla VPS:n. Myös tuon ottelun liput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

Denys Oliinyk ja Niko Markkula kaudella 2019 Turun Veritas Stadionilla. Kuva Antti Huhtamäki.

FC Inter haluaisi kovasti takaisin voittokantaan

Viimeksi RoPS:n elokuun puolivälissä voittanut FC Inter, on pelannut viimeiset neljä ottelua ilman voittoa. Viisi, jos lasketaan mukaan europeli Unkarin Honvédia vastaan. Samalla se on pelannut Veikkausliigassa viisi viimeistä peliä vierasjoukkueena, mutta ei vieraskentällä. Turun derby TPS – FC Inter pelattiin elokuun lopussa Veritas Stadionilla kotiyleisön edessä, tutuissa pukukopeissa ja olosuhteissa, vaikka Inter siinä vierasjoukkueena nimellisesti olikin.

Voitottomasta putkesta johtuen, FC Inter on tippunut sarjan kärkipaikalta kolmanneksi, mutta se on edelleen iskuetäisyydellä mestaruuskamppailun suhteen. Ero kärjessä olevaan HJK:hon on kuusi pistettä. Taustalla pelin vähemmän pelannut FC Honka hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä neljäntenä, joten voittoja kaivataan kipeästi.

Lauantaina FC Inter saa ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukaansa Filip Valencicin. Lisäksi pelikiellossa ollut Connor Ruane on taas käytettävissä. Valencic ja nuorten maajoukkuehyökkääjä Benjamin Källman tarjoavat Interin valmentaja José Riveirolle mahdollisuuden lepuuttaa paljon pelannutta kapteeniaan, Timo Furuholmia tai peluuttaa kaikkia kolmea yhtä aikaa kärjessä.

Puolustuksesta Interiltä puuttuu tästä ottelusta Suomen U21-maajoukkueen Martti Haukioja loukkaantumisen vuoksi, sekä pelikieltoon korttitilin täyttymisen vuoksi joutunut Rick Ketting. Ketting on pelannut kaikki ottelut tähän asti Interin puolustuksessa. Hän liittyi Interiin täksi kaudeksi IFK Mariehamnista, missä viime kausi oli hänellä menestys. Ketting on jatkanut hyviä otteita myös Interissä ja 15:sta pelissä hän on onnistunut maalinteossakin kahteen kertaan. Toinen maaleista syntyi viime kohtaamisessa SJK:ta vastaan OmaSp Stadionilla. Puolustuksen johtajaksi nousseen hollantilaisen Kettingin puuttuminen FC Interin alakerrasta, on varmasti vaikeasti korvattavissa.

FC Inter pelaa tällä kaudella vielä myös Suomen Cupin finaalissa, missä se kohtaa sarjaa johtavan HJK:n 3. lokakuuta. SJK-kotiottelun ja cup-finaalin välissä on vain kaksi ottelua ja cup-finaalin jälkeen mennään lyhyelle maajoukkuetauolle.

Puolustaja Rick Ketting teki SJK:ta vastaan maalin edellisessä kohtaamisessa. Kuva Antti Huhtamäki.