123 456 7890

SJK isännöi Veikkausliigan ottelussa OmaSp Stadionilla FC Hakaa lauantaina 1.8. klo 17:00. Ottelu on molemmille tärkeä, sillä molemmat haluavat kiihkeästi päästä takaisin voittokantaan. Lisäksi peli on kauden ensimmäinen lauantaina pelattava SJK:n kotiottelu Veikkausliigassa. Voit lukea lisää ottelutapahtuman järjestelyistä ja lipunmyynnistä, tämän otteluennakon loppuosasta.

Ennakkoliput peliin SJK Shopista tai Lippu.fi-kanavista. Paikalle saapuvien FC Haka-kannattajien tulee ostaa liput ennakkoon Itäpäätyyn, missä heille on varattuna oma lohkonsa, omine palveluineen. SJK:n oma Kannattajapääty on edelleen loppuunmyyty kausikortein, mutta kaikkiin muihin katsomoihin saa irtolippuja. Stadionbussit sekä aito double decker bussi kuljettavat väen paikan päälle kaikkialta Seinäjoen ydinalueelta. Ruutu-palvelu lähettää ottelun suorana myös niille, jotka eivät pääse paikalle.

SJK:n kolme viimeistä ottelu on päättynyt äärimmäisen harmittaviin maalin tappiohin sekä samoihin 2-1 lopputuloksiin. Päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoi näitä otteluita jo aiemmin SJK:n somekanaville videolla ja keskittyminen on nyt siirretty lauantain koitokseen.

FC Haka pelaa aika avointa ja hyökkäysvoittoista jalkapalloa. Ovat varmasti yllättäneet sillä monet, mutta heilläkin aika kohtuu vaikea on ollut tämä Veikkausliigan alku. Kuten heidän valmentaja Teemu Tainio taisi jossain sanoakin, niin omisssa on soinut aika paljon. Mutta joka tapauksessa, Haka on positiivinen joukkue mielestäni. Ja varmasti siellä pohditaan nyt, että miten se oma puolustus tilkitään, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara lauantain vastustajaa.

Siinä mielessä mielenkiintoinen peli on tulossa, että kuinka paljon he muuttavat pelaamistaan. Me taas tietyllä tapaa puhalletaan siihen samaan hiileen, miten ollaan tähänkin asti pelattu. Eli haetaan ehyttä kokonaisuutta, ehjää ysikymppistä. Se on meillä ollut se iso haaste tässä alkukaudesta, päättää Honkavaara.

Yksi pieni ongelma SJK:n peleissä on ollut puuttuvat maalit, sillä viidessä pelissä niitä on tullut neljä. Tosin vain kerran on jääty maaleitta. Paikkoja on kuitenkin ollut ja erityisesti paikkoja oli viime kotipelissä IFK Mariehamnia vastaan, jolloin vastustajan maalivahti pelasi unelmapelin. Yksi siinä ottelussa paikkoja saanut, ja niitä järjestellyt pelaaja on Daniel Håkans. 19-vuotias Håkans on pelannut kaikissa viidessa Veikkausliigan ottelussa tällä kaudella ja saanut niissä yhden syötön tilille, syötettyään Matej Hradeckyn voittomaalin kauden avanneessa TPS-ottelussa.

On tuntunut kyllä hyvältä, että olen saanut paljon peliaikaa nyt alkukaudesta. En ole vielä kuitenkaan ihan täysin tyytyväinen, miten olen pelannut. Varsinkaan näihin viimeisiin kolmeen ottelun, jotka olemme hävinneet. Niissä on ollut parannettava, sanoo SJK:n nuori laitapelaaja Daniel Håkans itsekriittisesti.

Odotan Haka-ottelua joka tapauksessa innolla. Pelaamme taas kotikentällä, kahden vieraspelin jälkeen, ja nyt on taas uusi mahdollisuus ottaa ne kolme pistettä. Kotiyleisön edessä se olisi vielä parempaa, jatkaa Håkans loppuun.

SJK – FC Haka lauantaina 1.8. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa.

FC Haka toistamiseen OmaSp Stadionille tänä kesänä

Lauantain ottelu on merkittävä molemmille joukkueille, sillä molemmat tarvitsevat voiton, katkaistakseen orastavan tappiokierteen. SJK:lla on takana kolme perättäistä maalin tappiota ja FC Hakalla viisi perättäistä Veikkausliigaottelua ilman voitto. Kuusi, jos mukaan lasketaan myös kesäkuun lopulla pelattu Suomen Cupin välierä. Viime kaudella Ykkösessä ja viime talvena Suomen Cupin karsinnoissa, FC Haka ei kuitenkaan hävinnyt yhtään ottelua.

Seinäjoelle Valkeakosken FC Haka saapuu nyt Veikkausliigassa ensimmäistä kertaa SJK:n vieraaksi, mutta joukkueilla on yhteistä historiaa Ykkösestä kaudelta 2013, kun molemmat taistelivat kynsin ja hampain noususta Veikkausliigaan. SJK vei tuolloin pidemmän korren, ja lopullinen sinetti SJK:n nousulle tapahtui Seinäjoen Keskuskentällä pelatussa Ykkösen ottelussa. Peli keräsi tuolloin yli 5000 katsojaa ja se päättyi 1-1 tasapeliin. Se riitti silloin kuitenkin nousuun SJK:lle.

Kauden 2019 päätteeksi, oli myös Hakan vuoro tulla mukaan Suomen pääsarjaan. Hakalle se oli samalla paluu kirkkaimpiin valoihin, sillä Haka on HJK:n ohella Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäin seura. Haka on voittanut Suomen mestaruuden yhdeksän kertaa ja Suomen Cupin kaksitoista kertaa. Viimeinen menestysvuosi oli kenties kausi 2007, jolloin Haka otti SM-hopeaa. Sen jälkeen joukkue vajosi talousvaikeuksiin ja tippui lopulta Ykköseen kaudeksi 2013.

FC Hakaa valmentaa entinen maajoukkuepelaaja ja Hakassa jo pelaajana kannuksensa hankkinut Teemu Tainio. Tainion johdolla FC Haka on kohdannut SJK:n jo kahdesti tämän vuoden puolella. Ensin Suomen Cupin karsinnoissa Wallsport Areenassa ja sitten koronatauon jälkeen kesäkuussa OmaSp Stadionilla. Suomen Cupin karsintapeli päättyi Hakan voittoon ja OmaSp Stadionilla maalit tasattiin 1-1 tuloksella.

Joukkueen kärjessä rymistelee Suomen maajoukkueesta tuttu Eero Markkanen ja keskikentällä juuri jatkosopimuksen Hakan kanssa tehnyt Medo, joka on niittänyt mainetta Suomessa aiemmin HJK:n paidassa. FC Hakan viime kauden maalitykki ja sensaatio, Salomo Ojala, lähetettiin Ykkösen AC Kajaaniin lainalle farmisopimuksen myötä, hakemaan itseluottamusta takaisin ja samalla sinne matkasi Teemu Tainion oma poika Maximus Tainio, joka saapui täksi kaudeksi Valkeakoskelle Tottenhamin organisaatiosta.

FC Haka on kohdannut Veikkausliigassa FC Hongan, HJK:n, RoPS:n, IFK Mariehamnin ja Inter Turun. Näistä saaliina on vain kolme tasapelipistettä, Honkaa, RoPS:a ja IFK:ta vastaan. Viime viikonloppuna Haka hävisi Inter Turulle kotonaan 0-2 ja kauden alussa HJK:lle vieraissa 1-3. Hakalla ei pitäisi olla poissaolijoita tai pelikieltoja.

Paikalle lauantaina tulevat Haka-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäätyyn, lohkoon 114, minne heillä on oma sisäänkäynti suoraan katsomon takaa ja kaikki omat palvelut anniskeluineen. Liput sinne myydään ainoastaan ennakkoon Lippu.fi-kanavien kautta. Lippu tulee ostaa Itäpäätyyn. Vieraslohkoon ei myydä lippuja enää portilta.

Tuco ja Oliinyk pääsivät maalien makuun viime viikolla

SJK:n kaksi kokenutta hyökkäyspään pelaajaa, Ariel Tuco Ngueukam ja Denys Oliinyk pääsivät molemmat maalien makuun viime viikolla. Tuco teki SJK:n tasoituksen keskiviikkona HIFK:n vieraana Helsingissä, saatuaan hyvän pitkän syötön puolustuksesta Ville Tikkaselta. Denys Oliinyk puolestaan sai erinomaisen keskityksen KuPS:a vastaan sunnuntaina Serge Atakayilta ja puski siitä hänkin kauden avausmaalinsa. Atakayille maalisyöttö oli kauden toinen. Atakayi syötti myös kesäkuussa pelatussa harjoitusottelussa Tucon maalin Hakan verkkoon, kun SJK ja Haka valmistautuivat kauteen 1-1 tasapelillä OmaSp Stadionilla.

Sivussa olleista pelaajista pelikuntoon on toipunut taas meksikolainen Dárvin Chávez, joka varotoimenpiteenä katseli vielä KuPS-peliä vaihtopenkiltä. KuPS-matsista oli sivussa myös pelikiellon vuoksi Tero Mäntylä, joka nyt palaa huilanneena takaisin miehistöön. Samoin sunnuntain ottelusta oli sivussa Jude Arthur, joka loukkasi itseään aiemmin samalla viikolla pelatussa HIFK-ottelussa. Arthur on näillä näkymin viikon tai kaksi sivussa. SJK:n oma kasvatti Joonas Sundman loukkasi alaraajansa harjoituksissa tällä viikolla ja hän joutuu olemaan sivussa harmillisesti parisen viikkoa. KuPS-pelissä puolestaan punaista korttia katsonut toinen oma kasvatti, nuori Matias Vainionpää, ei voi pelata lauantaina edustuksen riveissä pelikiellon vuoksi, mutta nuorena pelaajana, hän on pelikelpoinen tarvittaessa sunnuntaina SJK Akatemian riveissä, he kohtaavat Ykkösen kotiottelussa Gnistanin.

Laitapuolustaja Niko Markkula alkaa jo kuntoutua takaisin IFK Mariehamn pelissä tulleesta loukkaantumisesta, mutta ei näillä näkymin ehdi vielä kohtaamaan FC Hakaa, joka on myös yksi hänen entisistä joukkueistaan.

Loukkaantumiset ja pelikiellot ovat koetelleetkin pääasiassa SJK:n puolustusta ja SJK paikkasikin sitä jo viime viikolla mukaan liittyneellä Nikko Boxallilla. Boxall pelasi heti KuPS:a vastaan viime sunnuntaina ja osoitti olevansa oiva vahvistus SJK:n takalinjoille. Voit katsoa hänen haastattelunsa SJK:n YouTube-kanavalta tästä linkistä.

SJK pelaa myös seuraavan ottelunsa kotikentällä OmaSp Stadionilla ja saa vastaansa samantien viime viikolla vierasottelussa kohdatun KuPS:n. SJK – KuPS pelataan ensi keskiviikkona 5.8. klo 18.30 ja ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK Shopissa sekä Lippu.fi-kanavissa. SJK Akatemia kohtaa vielä ennen sitä, sunnuntaina 2.8. klo 15:00 alkavassa Ykkösen ottelussa helsinkiläisen Gnistanin.

OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTELYT OMASP STADIONILLA

Veikkausliigan ottelu SJK – FC Haka alkaa OmaSp Stadionilla lauantaina 1.8. klo 17:00. Portit sekä palvelut aukeavat klo 16:00. Ottelun livelähetys Ruutu-palvelussa alkaa n.klo 16:45. Peli on mukana JIM-kanavan Veikkausliiga-LIVE: Futiskierros -lähetyksessä, jossa pääotteluna on HJK – KuPS

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä tapahtumien järjestämisestä. Toistaiseksi voimassa olevana aikana, saa OmaSp Stadionilla ottelutapahtumaan ottaa ihmisiä enintään 2750 henkeä poikkeusjärjestelyin.

Käytössä on kaikki katsomot. Kausikortilla pääsee siihen katsomoon, minne sen on ostanut. Irtolippuja saa myös kaikkiin muihin katsomoihin, mutta poikkeuksellisesti ei Kannattajapäätyyn. Löydät kulkuväylät ja katsomot alempana olevasta karttakuvasta.
Kaikki tässä mainitut rajoitukset koskevat toistaiseksi vain elokuuta 2020 ja järjestelyt johtuvat maailmanlaajuisesta Covid-19 pandemiasta.

SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT JA KAUSIKORTIT

Liput otteluun ovat myynnissä ennakkoon Lippu.fi -kanavissa sekä arkisin 12-16 SJK Shopissa. Tapahtuma-alueella SJK Shop palvelee ottelupäivänä klo 12:00 – 17:15. Lipunmyyntikioski aukeaa klo 16:00, jonka jälkeen ei SJK Shopista saa ennakkolippuja. Lippu.fi palvelee vielä tunnin ottelun alkamisenkin jälkeen.

Kaikki liput ovat numeroimattomia ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua tapahtumassa vieretysten. Muuten katsomossa pyydetään noudattamaan turvavälejä ja vähintään yksi penkki tulee olla katsojien välissä. Jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla.

Kannattajapäätyyn ei myydä irtolippuja, vaan sinne pääsee ainoastaan Kannattajapäädyn kausikortilla. Seurakortilla sijoitutaan Itäpäätyyn. Mikäli sinulla on kausikortti Kannattajapäätyyn ja lapsellasi Seurakortti, niin sinun on mahdollista päästä Kannattajapäädyn kausikortilla Itäpäätyyn lapsesi kanssa, mutta ei toisinpäin.

Pääkatsomo
• Aikuinen 35 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
• Aleryhmät 30 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
• Aikuinen 30 € (verkosta)
• Aleryhmät 25 € (verkosta)

Eteläkatsomo
• Aikuinen 25 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
• Aleryhmät 20 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
• Aikuinen 20 € (verkosta)
• Aleryhmät 15 € (verkosta)

Kannattajapääty
• Sisäänpääsy poikkeusolosuhteissa ainoastaan kannattajapäädyn kausikortilla

Itäpääty
• Hinta verkosta 15 €
• SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista 20 €

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 8-17 vuotta.

2 € alennus S-etukortilla näyttämällä sekä SJK Shopista että Lipunmyyntikopista (alennus ei koske itäpäädyn lippuja).

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Ottelutapahtumaan on yleisölle viisi omaa sisäänkäyntiä sekä viisi omaa katsomoa, joissa kaikissa on omat palvelut. Yksi näistä on FC Haka-kannattajille varattu vierakatsomolohko Itäpäädyssä. Katso oheinen kuva.

Kuvan mukaisesti katsomot on nyt ilman lohkojakoja käytössä ja sisäänkulku kuhunkin katsomoon samanvärien nuolen osoittamasta paikasta. Käynti Atria Lounge- ja VIP-katsomoon on normaalisti VIP-sisäänkäynnistä. VIP-tilat aukeavat klo 15:00, kaikki muut portit ja palvelut klo 16:00.

Porteilla tehdään turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa, katsomoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä. Lisäksi pyydetään noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta sekä käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Kipeänä tapahtumaan saapuminen on ehdottomasti kiellettyä.

Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa on käytössä kolme katsomoanniskelualuetta, Kannattajapäädyssä, Pääkatsomossa ja Vieraskannattajien lohkossa. Lisäksi Eteläkatsomon takana on nyt lisäanniskelualue. Pääkatsomon katsojia palvelee Carlsberg Sports Bar sekä Atria Lounge, joka on auki ainoastaan erillisen VIP-paketin otteluun ostaneille. Kaikkien katsomoiden takana on myös kioskipalvelut tuttuun tapaan (Kts. Kartta.).

Ravintolat ja anniskelut aukeavat porttien auetessa klo 16:00 ja ne sulkeutuvat pelin päätyttyä. VIP-tapahtumat alkavat jo klo 15:00. Carlsberg Sports Bar on auki vielä ottelun jälkeen, mikäli asiakkaita riittää ja se palvelee kaikkia ottelutapahtuman asiakkaita.

MUUT PALVELUT

Pääkatsomon alla, pääportin läheisyydessä oleva SJK Shop-kioski palvelee jälleen tästä ottelusta lähtien. Sieltä löydät edulliset SJK-fanituotteet ja poistomyynnissä olevat tuottee. SJK Shop stadionin kivijalassa, puolestaan on auki ennen ja jälkeen ottelun. Sieltä löydät kaikki uutuustuotteet.

Perhekatsomon alla oleva Lapsiparkki on poikkeusjärjestelyiden aikana poissa käytöstä.

LIVESTREAM

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorina lähetyksinä maksullisesta Ruutu-palvelusta. Selostajana toimii Toni Lönroos. Pääset katsomaan ja ostamaan lähetystä tästä linkistä.

Peli on mukana JIM-kanavan Veikkausliiga-LIVE: Futiskierros -lähetyksessä, jossa pääotteluna on HJK – KuPS

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään perjantaina 31.7. klo 18:00 mennessä. Akkreditointi on ehdoton, sillä toimittajat lasketaan tapahtuman katsomokapasiteettiin.

Mediahuone on käytössä akkreditoiduilla tiedotusvälineiden edustajilla klo 16:00 alkaen Pääkatsomon alla, päärakennuksessa, ja sinne on kulku Itäpäädyn puoleisesta ovesta. Median edustajien tulee olla paikalla viimeistään klo 16:45 mennessä. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja.

Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleisen laidan yläkatsomossa. Siellä on pöydät ja virtalähteet. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle sivustalle ja kenttäalueella tulee pysyä merkittyjen alueiden ulkopuolella.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Väliaikainen mixed zone, jossa tehdään haastattelut pelin jälkeen, on mediahuoneen ulkopuolella, ulkotilassa, ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median toiveiden mukaan kenttäalueen kautta. Jos mahdollista, haastattelutoiveet pyydetään esittämään hyvissä ajoin ennen ottelua. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ole poikkeusaikana.

STADIONBUSSIT

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n kotipeliin kauden 2020 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta, tästä linkistä. Bussikyydin kertamaksu on 3€ / suunta. Kausikortilla saa tähän otteluun bussikyydin ilmaiseksi!

Lisäksi aito Lontoon double decker -bussi, kuljettaa väkeä Seinäjoen keskustorin Vekseli Plazasta peliin ja takaisin nonstoppina. Kyydit Vekseli Plazasta OmaSp Stadionille lähtee ensimmäisen kerran kaksi tuntia ennen ottelun alkua, lauantaina klo 14:00 ja paluukuljetukset noin vartti ottelun loppumisen jälkeen. Kyyti on ilmainen Vekseli Plazan asiakkaille.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Koko stadionin alue on suljettu autoliikenteeltä, ja vain pelaajat sekä Palloliiton toimihenkilöt pääsevät autolla alueelle. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki.

Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Komia-liikenteen Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.