123 456 7890

SJK matkustaa keskiviikkona Lahteen ja kohtaa siellä isäntäjoukkue FC Lahden 8.7. klo 18:30. Ottelu pelataan Lahden Hiihtostadionilla ja se näkyy suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta. Lähetys näkyy Seinäjoella suorana Vekseli-Plazassa, Keskustorin laidalla. 

SJK tai SJK Kannattajat eivät järjestä poikkeusolojen aikana peleihin virallisia vierasreissuja, mutta paikan päälle on menossa Etelä-Suomessa asuvia sekä Seinäjoelta omin kyydein paikalle lähteviä SJK-kannattajia. FC Lahti on huomioinut nämä omalla katsomon osalla, Lahden Hiihtostadionin pääkatsomon sektori 4:stä, mäkihyppytornien puoleisesta laidasta. Sisään pääsee portista 4. pääkatsomon päädystä. Kaikki SJK:ta kannattavat ovat sinne tervetulleita. Liput tulee ostaa ennakkoon tästä linkistä, sillä niitä ei saa enää portilta. Katsomokartta ja lisätiedot FC Lahden ottelutapahtuman järjestelyistä poikkeusolosuhteiden aikana, voit lukea FC Lahden nettisivuilta.

FC Lahti vieraili Seinäjoella tänä talvena Suomen Cupin karsinnoissa, ja voitti SJK:n 2-3 (1-1) tuloksella. SJK sortui tuolloin pitkälti yksilövirheisiin, johdettuaan ottelua vielä noin vartti ennen loppua. Lopulta entinen SJK-hyökkääjä Vahid Hambo iski kahdesti ja FC Lahti vei pisteet karsinnoissa. Joonas Lepistö teki puolestaan SJK:n molemmat maalit tuossa ottelussa. 

Joukkueet aloittivat Veikkausliigan eri merkeissä, kun FC Lahti hävisi kotiottelussaan HJK:lle 0-4 luvuin, SJK:n ottaessa 1-0 voiton TPS:stä kotikentällään. 

Hyökkäyspelissä me pystyttiin luomaan aika hyviä maalipaikkoja. Eli aina kun loimme paikan, saimme aikaan siitä jotain vaarallista. Olisimme toki voineet luoda niitä enemmän, mutta näistä paikoistakin olisimme voineet tehdä useammankin maalin, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kauden avausta.

TPS oli vaikea, suoraviivainen vastustaja. Fyysinenkin. Mutta aika hyvin me mielestäni selvisimme siitä haasteesta ja pystyimme pitämään hyvin heidät poissa tosi pahoilta paikoilta. Toisella puoliajalla he kyllä painostivat, mutta eivät saaneet paikkoja.

Kokonaisuutena, olin meidän peliin tyytyväinen, varsinkin hyökkäyspelin osalta ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla me ei ihan pystytty jatkamaan sitä omaa peliä, mutta puolustuksessa me pelattiin riittävän hyvin. 

Koronatauon jälkeen, SJK on pelannut viisi ottelua, joista se on voittanut kolme ja kahdesti pelattiin tasan. 

Nousujohteista meillä on pelaaminen ollut koko ajan. Ja edellisestä pelistä meille jäi edelleen vielä parannettavaakin. Hyvä fiilis jäi. Emme ole koronatauon jälkeen hävinneet vielä kertaakaan, mikä lisää positiivista fiilistä kaikkiaan, sanoo Honkavaara. 

Keskiviikkona SJK kohtaa FC Lahden ja peli pelataan Lahden Hiihtostadionin nurmella. Suomen Cupissa FC Lahti kaatoi koronatauon jälkeen mm. FC Hongan, mutta hävisi välierässä FC Interille peräti 5-0.   

Se on kokenut joukkue, mutta hieman ailahteleva. Mielestäni he eivät ole olleet noissa kahdessa tappiopelissään niin paljoa takana, mitä tulokset antaa ymmärtää. Aika kliinisiä ovat olleet molemmat vastustajat niissä peleissä, arvioi Honkavaara keskiviikon vastustajaa. 

FC Lahti on aika hyökkäysvoimainen joukkue, missä laitapakitkin hyökkää. He pelaavat aktiivista peliä niin pallollisena kuin pallottomana, ja uskon, että nämä viime tulokset liittyy jonkin verran siihen. Heillä on niin pienet marginaalit pelissään. Paljon vahvuuksia ja heikkouksia. 

Joukkueena se on paljon kokeneempi joukkue kuin me ollaan. Tosi mielenkiintoinen ja tulivoimainen joukkue, joka pystyy mielestäni parhaana päivänä haastamaan kenet vaan, Honkavaara sanoo lopuksi. 

FC Lahti – SJK keskiviikkona 8.7. klo 18:30 Ottelu suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella Vekseli Plazassa. SJK:n seuraava kotiottelu on perjantaina 17.7. klo 18:30, kun OmaSp Stadionille saapuu IFK Mariehamn. Kotiottelun liput Lippu.fi-kanavista.

SJK:n Ville Tikkanen ja FC Lahden Jasin Assehnoun talvella Wallsportissa

FC Lahti ollut aina SJK:lle hankala vastus

SJK on kohdannut FC Lahden Veikkausliigassa 18 kertaa ja vain kolme kertaa on SJK poistunut kentältä voittajana. Yksikään näistä voitoista ei ole tullut vieraskentällä Lahdessa. Viimeisin voitto FC Lahdesta on kaudelta 2018, kun SJK voitti OmaSp Stadionilla 1-0 luvuin. Kahdeksan kertaa kaikista Veikkausliiga-kohtaamisista, on ottelu päättynyt tasapeliin. FC Lahti on voittanut seitsemän kertaa. Viime kaudella SJK:n vierasvoitto oli jo hyvin lähellä, kun peli oli SJK:n hyväksi 1-0 vielä 90 minuutin tullessa täyteen. FC Lahti onnistui kuitenkin viimeisestä tilanteesta tasoittamaan 1-1:een, kun pelattiin jo kolmatta lisäajan minuuttia. 

FC Lahti aloitti tämän kauden uudessa valmennuksessa, kun aiemmin FC Espoota valmentanut Ilir Zeneli otti Sami Ristilältä jääneen haasteen vastaan. 36-vuotias Zeneli on Veikkausliigassa tulokasvalmentaja, mutta valmentajana hän on toiminut jo pidempään. Ura alkoi EBK:n vastuuvalmentajana tammikuussa 2010 ja kaudella 2011 Zeneli aloitti PK-35:ssa Pasi Pihamaan apuvalmentajana. Zeneli toimi myös kaudella 2013 Ykkösessä 13 pelin ajan väliaikaisesti PK-35:n vastuuvalmentajana, kunnes Shefki Kuqi otti ohjat. Zeneli jatkoi tuon jälkeen edelleen Kuqin apumiehenä PK-35:ssa. Ja Kuqin lähdettyä FC Interiin, hän jatkoi PK-35:ssa Jari Europauksen apuna aina kauteen 2016 asti. Kaudella 2016 hän aloitti FC Espoon U19-joukkueen peräsimessä ja seuraavalla kaudella seuran edustusjoukkueen vastuuvalmentajan. Tuolloin Ykkösessä kaudella 2013, Zeneli ehti kohtaamaan PK-35:n väliaikaisena vastuuvalmentajana myös SJK:n. SJK voitti Seinäjoen Keskuskentällä pelatun ottelun 4-0 luvuin.

Tämän kauden Suomen Cupin karsinnoissa, FC Lahti pääsi karsinnoista varsinaiseen Suomen Cupiin ja sen jatkopeleihin. Jatkopeleissä kaatui ensin Kolmosessa pelaava Peli-Karhut 8-0 ja neljännesvälierissä FC Honka 1-0 tuloksella. Suomen Cupin välierässä tie nousi kuitenkin pystyyn FC Interiä vastaan, kun FC Lahti otti rumasti 5-0 tappion. Yhtä mollivoittoisesti jatkuivat pelit Veikkausliigan avauksessa, ja HJK haki Lahden Hiihtostadionilta 4-0 voiton. 

Uusia pelaajia tämän kauden joukkueessa on muun muassa paluumuuttajat Mikko Kuningas FC Interistä ja Timi Lahti VPS:sta. Yksi koko sarjan nimekkäimpiä paluumuuttajia on kuitenkin lahtelainen Kari Arkivuo, joka siirtyi FC Lahden paitaan, vietettyään 14 vuotta ulkomailla, Norjan, Hollannin ja Ruotsin sarjoissa. Laitapuolustaja Arkivuo on pelannut Suomen maajoukkueessakin yli 50 ottelua ja hän sai kotiinpalattuaan FC Lahden kapteeninnauhan hihaansa. 

SJK:laisittain mielenkiintoinen kaksikko on keskikentän Matti Klinga ja hyökkääjä Vahid Hambo, jotka molemmat edustivat Kerhoa vielä kaudella 2018. Hambo siirtyi FC Lahteen täksi kaudeksi ensimmäistä kertaa. Klinga puolestaan palasi FC Lahteen jo kaudeksi 2019. 

FC Lahden kokoonpanosta saattaa puuttua kauden avauksesta sivussa ollut kaksikko Tim Martinen ja Eemeli Virta, loukkaantumisten vuoksi.

Kari Arkivuo ja Daniel Håkans talvella 2020

SJK saa pelaajia takaisin

Puolustaja Niko Markkula palaa pelikiellosta tähän otteluun. Kapteeni Mehmet Hetemaj on kuitenkin vielä tästä matsista sivussa pelikiellon vuoksi. Avausotteluun epävarmoina olleista, Denys Oliinyk oli jo vaihtopenkillä ja saattaa ottaa ensi minuutit Veikkausliigan tähän kauteen keskiviikkona. Puolustaja José Nadson puolestaan pelasi viimeistä varttia lukuunottamatta koko ottelun, kun SJK Akatemia kohtasi Ykkösessä FC KTP:n. Myös pitkään sivussa aiemmin olleet Billy Ions ja Joonas Sundman ovat taas pelikunnossa ja molemmat on nähty jo kentälläkin.

Sivussa on edelleen loukkaantumisen vuoksi varmuudella laitapuolustaja Dárvin Chávez ja SJK Akatemian Ykkösen kauden avauksessa ikävästi loukkaantunut Samba Benga. 

Veikkausliigan avauksessa nähtiin SJK:n riveissä debyytti, kun oma kasvatti Matias Vainionpää pelasi lähes koko ottelun avauksessa. Hänet vaihdetiin pelin lopulla toiseen omaan kasvattiin, kun Sundman tuli kentälle. Kaikkiaan SJK:n avausottelussa kentällä nähtiin neljä Seinäjoella syntynyttä ja jalkapallokasvatuksensa saanutta pelaajaa. Kapteeninnauhaa kantanut Tero Mäntylä, aiemmin mainitut Vainionpää ja Sundman sekä hyökkääjä Joonas Lepistö, joka tuli sisään ottelun loppupuolella vaihdosta, pelasivat TPS:aa vastaan.

SJK:n kausi jatkuu keskiviikon jälkeen perjantaina 17.7. kotiottelulla, kun OmaSp Stadionille saapuu IFK Mariehamn. Ottelu alkaa klo 18:30 ja liput peliin saa SJK Shopista sekä Lippu.fi-kanavista.