123 456 7890

SJK pelaa viimeisen harjoitusottelun ennen ensi viikolla alkavaa Veikkausliigaa, ja kohtaa OmaSp Stadionilla RoPS:n keskiviikkona 24.6. klo 18:00. Ottelu on kenraaliharjoitus Veikkausliigan kauteen 2020. Ottelun voi katsoa suorana myös SJK:n järjestämän nettilähetyksen kautta. Lähetyksen hinta on 9,90 € ja pääset ostamaan livestreamin tästä linkistä. Liput otteluun kausikorttilaisille sähköpostiin lähetetyn linkin kautta tai lippu.fi-kanavista.

Keskiviikon ottelu ei ole kenraaliharjoitus Veikkausliigaan kuitenkaan vielä järjestelyiden osalta, sillä tässä ottelussa on edelleen voimassa Covid-19-virusepidemian vuoksi tiukat poikkeusjärjestelyt sekä yleisömäärärajoitukset. Järjestelyihin on luvassa muutoksia, kun Veikkausliiga alkaa 1.7. Tämä johtuu Suomen valtion asettamista ja tartuntatautilakiin perustuvista määräyksistä, jotka ovat voimassa kesäkuun loppuun saakka. Voit lukea tämän tapahtuman järjestelyistä lisää otteluennakon loppuosasta. Ensi viikolla alkavan Veikkausliigan järjestelyistä tiedotetaan lisää myöhemmin tällä viikolla.

SJK kohtasi viikko sitten keskiviikkona OmaSp Stadionilla pelatussa harjoitusottelussa VPS:n ja voitti ottelun puhtaasti 3-0. Tuloksella ei harjoitusotteluissa ole niinkään merkitystä, mutta voitto kyllä tekee aina hyvää itseluottamukselle ja erityisesti, kun se tuli melko hyvällä esityksellä.

– Ihan hyvä esitys meiltä. Kyllä me saatiin VPS näyttämään aika kesyltä. Käytettiin meidän rakennetta aika hyvin ja hallittiin peliä alusta lähtien. Vähän enemmän olisimme voineet luoda maalipaikkoja, mutta sitten kun niitä loimme, niin siinä oli sitten todella hyviä maalipaikkoja. Pari kertaa kävi pallo tolpassakin. Eli ihan selkeitä maalipaikkoja, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara edellisen ottelun esitystä.

– Voittaminen ei saa jäädä kuitenkaan siihen peliin, vaan meidän pitää voittaa keskiviikkona ja siitä taas viikon päästä. Voittaminen on mielentila, johon pitää päästä. Joka päivä pitää voittaa treenikentällä ja pelissä. Se on iso juttu, jossa meillä on parannettavaa vielä. Ja jokainen voitto pitää myös ymmärtää, että miten se on tullut ja käydä se läpi, painottaa Honkavaara

– Keskiviikkona tulee eri kaliiberin vastustaja vastaan, joten tuleva ottelu on meille varmasti isompi haaste kuin viime keskiviikkona. Mutta kaikin puolin olen tyytyväinen meidän tekemiseemme edellisessä ottelussa.

Keskiviikkona vastaan tuleva RoPS on pelannut koronatauon jälkeen kaksi harjoitusottelua, joissa se kohtasi Ykköseen valmistautuvat AC Kajaanin ja AC Oulun. Ensimmäisestä tuli voitto ja jälkimmäinen ottelu päättyi maalittomana. Tasapeliin päättyi myös SJK:n ja RoPS:n kohtaaminen tammikuussa Oulussa pelatussa Suomen Cupin karsintaottelussa.

RoPS on myös vahvistunut tauolla, kun joukkueeseen on liittynyt pari nuorta HJK-pelaajaa sekä englantilais-trinidadlainen hyökkääjä Daniel Carr. SJK-väelle ennestään hyvin tuttu on keskikentällä pelaava Obed Malolo, joka tekee nyt ensimmäistä kertaa paluun OmaSp Stadionille vastustajajoukkueen paidassa.

– RoPS:lle ei ole ennustettu kaudesta kovin paljoa, mutta onhan se kuitenkin aika kokenut joukkue. On Eetu Muinosta ja Boris Kokkoa, joten rutiinia on mielestäni paljon ja liigakokemusta on aika paljon. Lisäksi ihan hyviä nuoria pelaajia, jotka eivät ole pelaamassa ensimmäistä kauttaan Veikkausliigassa. Se voi itseasiassa olla aika hyväkin sekoitus kokenutta ja nuorta pelaajaa, arvioi Honkavaara.

Varmuudella SJK:n riveistä puuttuu Dárvin Chávez ja Denys Oliinyk. Kummankaan kohdalla ei kuitenkaan ole kyse mistään vakavammasta vammasta. Pitkään sivussa ollut Billy Ions teki paluun kentille viime ottelussa ja José Nadson palasi harjoituskentälle tällä viikolla.

SJK:lle ottelu palvelee ensisijaisesti valmistautumisena ensi viikolla alkavaan Veikkausliigaan. Ensi viikonloppuna alkaa myös Ykkönen, ja osa pelaajista saattaa pelata jo siinä SJK Akatemian paidassa.

– Akatemia pelaa vielä tässä välissä oman harjoitusottelunsa, joten pitää katsoa, lähteekö sinne joitain pelaajia. Myös lauantaina alkavaan Ykköseen osallistuu varmasti joitain edustuksen pelaajia. Pidämme kuitenkin vielä aika avoimena, keitä minnekin menee. Eli varmasti pelaajaliikennettä tulee, mutta sitä ollaan tässä jo vähän talven aikana harjoitelleet, kertoo Honkavaara.

Harjoitusottelu SJK vs. RoPS keskiviikkona klo 18:00 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa paikan päälle tai tervetuloa seuraamaan peliä livestreamiltä. 

Ottelutapahtuman järjestelyt OmaSp Stadionilla

SJK – RoPS harjoitusottelu alkaa OmaSp Stadionilla keskiviikkona 24.6. klo 18:00. Portit sekä palvelut aukeavat klo 17:00. Ottelun livelähetys netissä alkaa klo 17:45. SJK Shop on ottelupäivänä auki klo 12-18.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä ottelutapahtuman järjestämisestä. Korona-epidemian ollessa voimassa, määräykset ja ohjeet koskevat kaikkia kesäkuussa järjestettäviä tapahtumia. Voit lukea Valtion ohjeistuksen tästä ja Palloliiton ohjeistuksen tästä.

Ottelutapahtumaan saa ottaa ihmisiä enintään 500 henkeä poikkeusjärjestelyin. SJK:n ottelutapahtumassa OmaSp Stadionilla (kapasiteetti 5817 katsojaa), lippuja myydään rajoitusten ollessa voimassa enintään 450 kappaletta ja loput kiintiöstä on tapahtuman välttämätöntä henkilökuntaa. Rajoitus koskee aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti myös stadionilla olevia erillisiä ravintolatiloja, ja siten myös niissä oleva väki lasketaan mukaan kiintiöön. Käytössä on vain Pääkatsomo ja Kannattajapääty, eikä Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti vieraskannattajaryhmiä sallita poikkeusrajoituksien ollessa voimassa.

Kaikki tässä mainitut rajoitukset koskevat vain tätä tulevaa keskiviikon ottelua ja 1.7. alkavasta Veikkausliigasta tulee myöhemmin oma ohjeistuksensa. SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT

Liput otteluun ovat myynnissä ainoastaan Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. Tapahtuma-alueella ei myydä enää lippuja, mutta SJK Shop palvelee klo 12-18 ottelupäivänä. Kaikki liput ovat numeroimattomia ja käyvät OmaSp Stadionin Pääkatsomoon tai Kannattajakatsomoon. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoituttua tapahtumassa vieretysten.

Yleisessä myynnissä olevan lipun hinta on 20€ + Lippu.fi palvelumaksu.

Lippu kausikorttilaisille ennakkoon 10€ + Lippu.fi palvelumaksu.

(Palvelumaksu koskee kaikista pisteistä ostettuja lippuja.)

Kausikorttilaisille on toimitettu linkki erikseen sähköpostitse. Jos olet kausikorttilainen, mutta et ole saanut linkkiä, ota yhteyttä osoitteeseen info@sjk.fi. Muissa lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Ottelutapahtumaan on yleisölle kolme sisäänkäyntiä. Lisäksi joukkueet ja toimihenkilöt tulevat sisään kolmesta eri sisäänkäynnistä ja medialle on vielä oma kulkuväylänsä.

Käytössä on vain Pääkatsomo ja Kannattajapääty ja näiden välillä ei sallita kulkua. Katsomoissa on käytössä vain parittomat rivit ja jokaisen katsojan välissä tulee olla kaksi tyhjää penkkiä. Eli rivien väliin jää yksi tyhjä rivi ja samalla rivillä olevien väliin aina kaksi tyhjää penkkiä molemmin puolin. Perheet sekä samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua vieretysten, mutta heidän ja seuraavan välissä tulee olla kaksi penkkiä tyhjää. Ohjeistukset koskevat kaikkia katsomonosia, myös VIP-katsomoa ja anniskelukatsomoita. Katsomossa olevat järjestyksenvalvojat ohjeistavat katsojia tarvittaessa.

Käynti Pääkatsomoon, on normaalista pääportista, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta. Käynti Atria Lounge- ja VIP-katsomoon on normaalisti VIP-sisäänkäynnistä. Käynti Kannattajapäätyyn, on Kannattajapäädyn ja Eteläkatsomon kulmauksesta. Porteilla tehdään turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä ja noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta sekä käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet.

Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa.

Katsomoissa ja niiden alla olevilla käytävillä pyydetään välttämään turhaa kulkemista ja noudattamaan turvavälejä. Kaikkien katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat sekä kioskit. Pääkatsomossa palvelee lisäksi Carlsberg Sports Bar ja VIP-katsomossa Atria Lounge. Näihin on kulku vain kunkin katsomon asiakkailla.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa on käytössä kaksi anniskeluravintolaa, Pääkatsomon katsojia palvelee Carlsberg Sports Bar ja Atria Lounge on auki ainoastaan erillisen VIP-paketin otteluun ostaneille. Ravintolatiloissa noudatetaan Suomen valtion ohjeistuksia. Kaikkien katsomoiden takana on myös kioskipalvelut tuttuun tapaan.

Kannattajapäädyssä ei ole ulkona olevaa anniskelualuetta, vaan käytössä on ainoastaan katsomoanniskelu ja myyntipiste sijaitsee katsomoanniskelualueella. Kannattajapäädyn takana oleva alue on pelkästään tupakointialuetta tässä ottelussa.

Katsomoanniskelualueet ovat viimevuotiseen tapaan VIP-katsomossa Pääkatsomon yläosassa, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa sekä Kannattajapäädyssä, kannattajaryhmä Kloppien seisoma-alueella sekä sen vieressä olevassa lohkossa.

Ravintolat ja anniskelut aukeavat porttien auetessa klo 17:00 ja ne sulkeutuvat pelin päätyttyä. Carlsberg Sports Bar on auki vielä ottelun jälkeen noin tunnin, mikäli asiakkaita riittää.

LIVESTREAM

SJK tulee järjestämään harjoitusottelusta maksullisen nettilähetyksen. Selostajana toimii Toni Lönroos.

Lähetyksen voi ostaa 9,90 € hintaan tästä linkistä. Maksun jälkeen saat koodin (Ticket code) Sen avulla pääset liittymään maksumuurilliseen striimiin. Koodin löydät maksun jälkeen saamastasi lipusta tai lippusähköpostista. Striimiin pääset oheisen sivun painikkeesta ”katsele”.

Kysmykset nettistriimiin liittyen sähköpostitse osoitteeseen: asiakaspalvelu@liveto.io

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään keskiviikkona 24.6. klo 12:00 mennessä. Mediahuone on käytössä akkreditoiduilla tiedotusvälineiden edustajilla klo 17:15 alkaen Pääkatsomon alla, päärakennuksessa ja sinne on kulku Itäpäädyn puoleisesta ovesta. Median edustajien tulee olla paikalla viimeistään klo 17:45 mennessä. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja.

Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleisen laidan yläkatsomossa. Siellä on pöydät ja virtalähteet. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Väliaikainen mixed zone, jossa tehdään haastattelut pelin jälkeen, on mediahuoneen ulkopuolella, ulkotilassa, ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median toiveiden mukaan kenttäalueen kautta. Jos mahdollista, haastattelutoiveet pyydetään esittämään hyvissä ajoin ennen ottelua. Varsinasta lehdistötilaisuutta ei ole harjoitusotteluissa.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Stadionin edessä oleva tapahtumatori on suljettu autoliikenteeltä, ja vain pelaajat sekä toimihenkilöt pääsevät autolla alueelle. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.