123 456 7890

SJK kohtaa perjantaina 17.7. klo 18.30 Veikkausliiga ottelussa IFK Mariehamnin OmaSp Stadionilla. Ottelu on kauden toinen kotiottelu ja samalla SJK:n kaikkien aikojen 100. Veikkausliigan kotiottelu. Liput otteluun ennakkoon SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista. Peli näkyy myös suorana Ruudun lähetyksenä.

Otteluisäntänä pelissä toimii Härmän Liikenne ja sen kunniaksi Stadionbussit tekevät paluun. Musta- ja Kultainen-linja kuljettaa ihmiset peliin Seinäjoen asuinalueilta ja takaisin. Tähän otteluun SJK:n kausikorttilaiset matkustavat Härmän Liikenteen linjoilla veloituksetta. Lisäksi Härmän Liikenne tarjoaa kymmenelle ensimmäiselle autoon nousevalle ilmaisen kuljetuksen ja ottelulipun Itäpäätyyn. Etu on voimassa sekä mustalla että kultaisella linjalla. Lisäksi Seinäjoen keskustasta kulkee aito Lontoon Double Decker -bussi, joka kuljettaa ilmaiseksi Vekseli Plazan asiakkaita otteluun ja takaisin. Lue lisää bussikyydeistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä, tämän otteluennakon loppuosasta. Huomioithan, että ottelutapahtumassa noudatetaan Covid-19 epidemian vuoksi tiukkoja rajoituksia ja ohjeistuksia.

SJK on aloittanut Veikkausliigan tuloksellisesti mainiosti, kun kahden ensimmäisen ottelun jälkeen ollaan ilman tappioita ja neljä pistettä kerättynä. Lisää pisteitä halutaan perjantain kotiottelusta. Pisteitä haluaa myös vierailija, jolla on kahden ensimmäisen pelin jälkeen vain yksi piste plakkarissa.

Vastaan tuleva IFK Mariehamn on muuttunut joukkue, kuten mekin. Joukkueessa on jäljellä enää ehkä neljä tai viisi viime kauden avauksen pelaajaa, mutta on vaikea kuitenkaan sanoa, että onko joukkue heikentynyt, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara perjantain vastustajaa.

Avauspelinsä perusteella, heidän pelissään ainakin tapahtuu paljon ja niissä mennään molempiin päihin. Eli he antavat mahdollisuuksia, mutta ovat samalla riittävän hyviä, että he myös luovat paikkoja itse. Sen jälkeen heillä on sitten kuitenkin ollut tietynlaisena teemana puolustuspään tukkiminen, kuten se oli ollut FC Lahdellakin ennen meidän kohtaamista. Eli sitä on pidetty harjoitusten teemana.

Heillä tuntuu joka tapauksessa olevan vahva idealismi siihen, kuinka he haluavat pelata. Ja he nimenomaan haluavat pelata pallolla. Eivät ole varmasti vielä valmiita, kun osa pelaajista tuli mukaan varsin myöhään, mutta he kokoajan parantavat, jatkaa Honkavaara pohtimistaan.

Meillä itsellä on ollut hyvä viikko takana ja kaikki pelaajat ehjänä. Jopa Dárvin Chávez on palannut taas joukkueharjoituksiin. Joten laajuutta alkaa tulla rinkiin. Tietenkin me vähän mietimme sitä, että kun meille tulee nyt puoleentoista viikkoon kolme peliä, niin vähän katsotaan, että miten rakennellaan kokoonpanot niihin. Ja kun väistämättä joudutaan kierrättämään, niin pitää pohtia miten se tehdään. Meillä on kuitenkin ihan hyvä kilpailutilanne joukkueessa. Mutta meidän pitää miettiä kokonaisuutta ja katsoa, ettei mahdolliset vaihdot sekoita mitään, sanoo Honkavaara lopuksi.

Kauden kaksi ensimmäistä peliä pelikiellon vuoksi missannut Mehmet Hetemaj tekee paluun SJK:n ryhmään tässä ottelussa. Viime kauden lopulta tämän kauden alkuun siirtynyt pelikielto piti SJK-kapteenin sivussa TPS ja FC Lahti -otteluista.

Nyt tuntuu hyvältä, mutta tuossa kun sain tietää, että olen kaksi ensimmäistä peliä pelikiellossa, niin oli vähän synkkä fiilis. Sitä kauden alkua oli kuitenkin joutunut odottamaan muutenkin niin kauan. Tuntui, että edellisestä Veikkausliigapelistä oli ainakin vuosi. Mutta nyt on hyvä fiilis, kun tuomio on kärsitty ja pääsen taas vapaana pelaamaan, nauraa SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj.

Minulla tuli siinä viime kauden lopussa kolmannen kerran korttitili täyteen ja siitä tuli sitten kaksi peliä pelikieltoa, jotka piti kärsiä nyt. Ei voi muuta kuin itseään syyttää, kun on liikaa ottanut kortteja, Hetemaj jatkaa nauraen.

Perjantaina tulee tuttuja vastaan. Maximo Tolonen ja Akseli Pelvas. Pelvaksen kanssa pelattiin täällä yhdessä mestaruusvuosi 2015 ja tunnen hänet toki muutenkin pitkältä ajalta. Tolosen kanssa ystävystyttiin hyvin täällä aikoinaan ja ollaan senkin jälkeen pidetty yhteyttä. Kiva nähdä heitäkin pitkästä aikaa.

IFK Mariehamn on muuttunu aikalailla. Ensimmäiset kaksi peliä heiltä on mennyt esityksellisesti hyvin, mutta tulosta ei ole tullut. Meillä on molemmilla joukkueilla rakentamisvaihe vähän vielä alussa. Varmasti molempien peli kehittyy vielä entisestään, kun kausi menee pidemmälle. Odotan silti kovaa peliä ja he ovat olleet hankala vastus meille viime vuosina, kertoo Hetemaj.

Meillä olisi mahdollisuus aloittaa nyt kausi todella hyvillä pistesaldoilla, jos tästäkin saisi pisteitä. Kuitenkin tuloksellisesti ollaan aloitettu hyvin ja esimerkiksi FC Lahti on ollut meille aina vaikea vastus vieraissa, joten piste sieltä oli mielestäni hyvä tulos.

Emme ole myöskään päästäneet kahdessa ottelussa maaliakaan ja siihen kun laskee mukaan vielä harjoituspelit, niin hyvin ollaan pidetty oma maali puhtaana. Siitä on aina tosi paljon helpompi lähteä voittamaan pelejä, kun ei ole pakko tehdä useampaa maalia.

Kaikinpuolin odotan ottelua innolla ja luottavaisin mielin. Tää viikko on mennyt meillä hyvin, ja nämä aiemmat tulokset ovat antaneet uskoa ja luottamusta meille itsellemme, että olemme hyvä joukkue. Mutta meillä on vielä myös paljon parantamisen varaakin. Sitä kautta se fiilis vain paranee, kun tiedämme, että emme ole vielä parhaimmillamme, mutta silti ollaan saatu hyviä tuloksia, päättää Hetemaj.

SJK – IFK Mariehamn perjantaina OmaSp Stadionilta. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon!

Uudistunut IFK Mariehamn vieraaksi

Maarianhaminassa alkoi uusi aikakausi, kun Peter Lundberg jätti viime kauden päätteeksi seuran ja siirtyi Suomen U18-maajoukkueen valmentajaksi. Lundberg oli seurassa ensin pelaajana lähes kymmenen vuotta ja lopulta valmennustehtävissä kaudesta 2012 lähtien. Ensin Pekka Lyyskin apuvalmentajana 2012-2015 ja sen jälkeen päävalmentajana viime kauteen asti. Siksi onkin merkittävää, että nyt seura on täysin uudessa komennossa.

IFK Mariehamn kiinnitti ruotsalaisvalmentaja Lukas Syberyjskin uudeksi päävalmentajakseen. Puolalaisjuuret omaava Syberyjskin on ollut ennen Veikkausliigapestiä lähinnä nuorisovalmentajana, Tukholman Hammarbyn, AIK:n ja Brommapojkarnan juniorijoukkueissa. Veikkausliigakausi alkoi hänen komennossaan suurimaalisella 4-3 tappiolla Ilveksen vieraana ja kotidebyytti päättyi 0-0 tulokseen FC Hongan kanssa. Myös Suomen Cupin karsinnat meni ilman voittoja ja IFK Mariehamn jäi lohkossaan viimeiseksi, kahdella tasapelillä ja maalierolla 5-11.

Joukkueen pelaajisto on myös kokenut ison muutoksen. Viime kaudelle kotiinpalannut Daniel Sjölund laittoi nappulakengät naulaan ja kaikkiaan lähtijöitä oli 11. Näistä Sjölundin lisäksi merkittävinä SJK:n riveihin siirtynyt kaksikko Keaton Isaksson ja Robin Sid sekä seuraikonin asemaan noussut Amos Ekhalie. Puolustaja Rick Ketting lähti FC Interiin ja keskikentällä pelannut Robbie Crawford Yhdysvaltoihin.

Tilalle on tullut 12 pelaajaa, joista SJK:laisittain suurin mielenkiinto osuu erityisesti kolmeen tulijaan. SJK-kasvatti Kalle Taimi, nuori Maximo Tolonen ja SJK-paidassa Suomen mestaruuden ja liiganousun kokenut hyökkääjä Akseli Pelvas, pelaavat tätä nykyä Ahvenanmaalla.

Viime vuosina IFK Mariehamn on ollut SJK:lle varsin hankala vastus ja viimeisin voitto on syyskuulta 2016. Silloin SJK voitti OmaSp Stadionilla pelatun ottelun 1-0 tuloksella. Maarianhaminassa SJK ei ole voittanut vielä koskaan. Kausilla 2014 ja 2015 SJK tosin murjoi IFK Mariehamnin useampaan kertaan kotikentällään ja suurinumeroisesti.

Hetemaj palaa pelikiellosta

SJK:n pelaajatilanne näyttää hyvältä, sillä kaikki pelaajat ovat periaatteessa käytettävissä. Joukkueen kapteeni Mehmet Hetemaj on taas käytettävissä pelikiellon jälkeen ja jo viime ottelussa teki peluun omasta pelikiellostaan puolustaja Niko Markkula. Jopa pitkään sivussa ollut laitapuolustaja Dárvin Chávez on liittynyt mukaan harjoituksiin.

SJK Akatemian Ykkösen ottelussa kuitenkin aiemmin loukkaantui puolustaja Samba Benga ja hän on sivussa pidemmän aikaa. Pelikieltoja ei SJK:lla enää ole.

Kolme SJK-pelaaja kohtaa perjantaina myös entisen seuransa, sillä Robin Sid ja Keaton Isaksson pelasivat vielä viime kaudella IFK Mariehamnissa ja maalivahti Walter Viitala oli voittamassa Suomen mestaruutta heidän riveissään kaudella 2016. Viitala valittiin tuolloin myös Veikkausliigan vuoden maalivahdiksi ja hän teki yhden kauden Veikkausliigan ennätyksen nollapeleissä, pitämällä maalin koskemattomana 18 kertaa.

Tulevana viikonloppuna SJK:n joukkueista on myös tositoimissa SJK Akatemia, SJK U20 ja SJK U17, joten valmentajilla riittää miettimistä, kuka pelaa missäkin. Joka tapauksessa ne pelaajat, jotka eivät pelaa SJK:n riveissä Veikkausliigaa perjantaina, on tarvittaessa käytettävissä lauantaina SJK Akatemian kotipelissä MuSaa vastaan. Ykkösen ottelu alkaa lauantaina OmaSp Stadionilla klo 15:00.
SJK:n seuraava ottelu on keskiviikkona 22.7. pelattava vierasottelu HIFK:a vastaan. Myös siitä seuraava peli pelataan vieraissa, kun SJK kohtaa sunnuntaina 26.7. KuPS:n Kuopiossa. Kaikki vieraspelit näkyy Seinäjoella Vekseli Plazassa.

Seuraava kotiottelu on lauantaina 1.8. klo 17:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu FC Haka. Ottelun liput ovat jo myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTELYT OMASP STADIONILLAVeikkausliigan ottelu SJK – IFK Mariehamn alkaa OmaSp Stadionilla perjantaina 17.7. klo 18:30. Portit sekä palvelut aukeavat klo 17:30. Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 16:30, mutta on käytössä vain Pääkatsomon kausikorttilaisille ja lipun sinne ostaneille. VIP-tila aukeaa VIP-vieraille klo 16:30. Ottelun livelähetys Ruutu-palvelussa alkaa n.klo 18:15. SJK Shop on ottelupäivänä auki klo 9.00 – 18:30.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä tapahtumien järjestämisestä. Toistaiseksi voimassa olevana aikana, saa OmaSp Stadionilla ottelutapahtumaan ottaa ihmisiä enintään 2750 henkeä poikkeusjärjestelyin. Rajoitus koskee aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti myös stadionilla olevia erillisiä ravintolatiloja, ja siten myös niissä oleva väki lasketaan mukaan kiintiöön.

Käytössä on kaikki katsomot. Kausikortilla pääsee siihen katsomoon, minne sen on ostanut. Irtolippuja saa myös kaikkiin muihin katsomoihin, mutta poikkeuksellisesti ei Kannattajapäätyyn. Löydät kulkuväylät ja katsomot alempana olevasta karttakuvasta.
Kaikki tässä mainitut rajoitukset koskevat toistaiseksi vain heinäkuuta 2020 ja järjestelyt johtuvat maailmanlaajuisesta Covid-19 pandemiasta.

Tiedotamme järjestelyistä lisää, jos käytäntöjä tai ohjeistuksia muutetaan Suomen valtion toimesta.

SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT JA KAUSIKORTIT

Liput otteluun ovat myynnissä ennakkoon Lippu.fi -kanavissa sekä arkisin 12-16 SJK Shopissa. Tapahtuma-alueella SJK Shop palvelee klo 9:00-18:30 ottelupäivänä ja lipunmyyntikioski aukeaa klo 17:30.

Kaikki liput ovat numeroimattomia ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua tapahtumassa vieretysten. Muuten katsomossa pyydetään noudattamaan turvavälejä ja vähintään yksi penkki tulee olla katsojien välissä. Jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla.

Kannattajapäätyyn ei myydä irtolippuja, vaan sinne pääsee ainoastaan Kannattajapäädyn kausikortilla. Seurakortilla sijoitutaan Itäpäätyyn. Mikäli sinulla on kausikortti Kannattajapäätyyn ja lapsellasi Seurakortti, niin sinun on mahdollista päästä Kannattajapäädyn kausikortilla Itäpäätyyn lapsesi kanssa.

Pääkatsomo
• Aikuinen 35 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
• Aleryhmät 30 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
• Aikuinen 30 € (verkosta)
• Aleryhmät 25 € (verkosta)

Eteläkatsomo
• Aikuinen 25 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
• Aleryhmät 20 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
• Aikuinen 20 € (verkosta)
• Aleryhmät 15 € (verkosta)

Kannattajapääty
• Sisäänpääsy poikkeusolosuhteissa ainoastaan kannattajapäädyn kausikortilla

Itäpääty
• Hinta verkosta 15 €
• SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista 20 €

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 8-17 vuotta.

2 € alennus S-etukortilla näyttämällä sekä SJK Shopista että Lipunmyyntikopista (alennus ei koske itäpäädyn lippuja)
Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Ottelutapahtumaan on yleisölle kahdeksan omaa sisäänkäyntiä sekä kahdeksan omaa katsomolohkoa, joissa kaikissa on omat palvelut. Katso oheinen kuva. Lisäksi joukkueet ja toimihenkilöt tulevat sisään kolmesta eri sisäänkäynnistä ja medialle on vielä oma kulkuväylänsä.
Käynti Atria Lounge- ja VIP-katsomoon on normaalisti VIP-sisäänkäynnistä. Porteilla tehdään turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä ja noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta sekä käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet.

Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa.
Katsomoissa ja niiden alla olevilla käytävillä pyydetään välttämään turhaa kulkemista ja noudattamaan turvavälejä. Eri katsomolohkojen välillä ei sallita kulkua. Kaikkien katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat sekä kioskit. Pääkatsomossa palvelee lisäksi Carlsberg Sports Bar ja VIP-katsomossa Atria Lounge. Näihin on kulku vain kunkin katsomon asiakkailla.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa on käytössä kaksi katsomoanniskelualuetta. Pääkatsomon katsojia palvelee Carlsberg Sports Bar ja Atria Lounge on auki ainoastaan erillisen VIP-paketin otteluun ostaneille. Ravintolatiloissa noudatetaan Suomen valtion ohjeistuksia. Kaikkien katsomoiden takana on myös kioskipalvelut tuttuun tapaan, mutta stadionin ulkopuolella normaalisti olleet anniskelualueet ovat suljettuina. Stadionilla on käytössä kaksi katsomoanniskelupistettä, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa sekä Kannattajapäädyn keskellä, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomossa. Anniskelukatsomoihin on asennettu pöytänä toimivat tasot ja myyntipisteet sijaitsevat katsomoanniskelualueella.

Ravintolat ja anniskelut aukeavat porttien auetessa klo 17:30 ja ne sulkeutuvat pelin päätyttyä.

Carlsberg Sports Bar on auki vielä ottelun jälkeen, mikäli asiakkaita riittää. Carlsberg Sports Bar palvelee kuitenkin vain Pääkatsomon kausikorttilaisia tai irtolipun sinne ostaneita.
 
MUUT PALVELUT

Lapsiparkki ja Pääkatsomon alla oleva SJK Shop on poikkeusjärjestelyiden aikana poissa käytöstä.

LIVESTREAM

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorina lähetyksinä maksullisesta Ruutu-palvelusta. Selostajana toimii Toni Lönroos. Pääset katsomaan ja ostamaan lähetystä tästä linkistä.

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään torstaina 16.7. klo 18:00 mennessä. Akkreditointi on ehdoton, sillä toimittajat lasketaan tapahtuman katsomokapasiteettiin.

Mediahuone on käytössä akkreditoiduilla tiedotusvälineiden edustajilla klo 17:30 alkaen Pääkatsomon alla, päärakennuksessa ja sinne on kulku Itäpäädyn puoleisesta ovesta. Median edustajien tulee olla paikalla viimeistään klo 18:15 mennessä. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja.

Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleisen laidan yläkatsomossa. Siellä on pöydät ja virtalähteet. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle sivustalle ja kenttäalueella tulee pysyä merkittyjen alueiden ulkopuolella.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Väliaikainen mixed zone, jossa tehdään haastattelut pelin jälkeen, on mediahuoneen ulkopuolella, ulkotilassa, ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median toiveiden mukaan kenttäalueen kautta. Jos mahdollista, haastattelutoiveet pyydetään esittämään hyvissä ajoin ennen ottelua. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ole poikkeusaikana.

STADIONBUSSIT

Stadionbussit tekevät paluun tässä ottelussa! Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n kotipeliin kauden 2020 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta, tästä linkistä. Bussikyydin kertamaksu on 3€ / suunta. Kausikortilla tähän otteluun bussikyyti ilmaiseksi!

Lisäksi aito Lontoon double decker -bussi, kuljettaa väkeä Seinäjoen keskustorin Vekseli Plazasta peliin ja takaisin nonstoppina. Kyydit Vekseli Plazasta OmaSp Stadionille lähtee ensimmäisen kerran kaksi tuntia ennen ottelun alkua, perjantaina klo 16:30 ja paluukuljetukset noin vartti ottelun loppumisen jälkeen. Kyyti on ilmainen Vekseli Plazan asiakkaille.

Härmän Liikenne toimii tässä ottelussa otteluisäntänä ja siitä syystä ensimmäiset kymmenen Lontoon-bussilla, Komia-liikenteen Mustalla- ja Kultaisella-linjalla peliin tulevaa katsojaa, saa pääsylipun Itäpäätyyn veloituksetta. Ja kausikortilla bussikuljetukset tähän otteluun ovat ilmaiset.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Koko stadionin alue on suljettu autoliikenteeltä, ja vain pelaajat sekä Palloliiton toimihenkilöt pääsevät autolla alueelle. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Komia-liikenteen Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.