123 456 7890

Ykkönen jatkuu sunnuntaina 2.8. klo 15:00, kun SJK Akatemia kohtaa OmaSp Stadionilla helsinkiläisen Gnistanin. Liput otteluun SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista. Peli näkyy myös suorana Elisa Viihde Sport-kanavalta. Ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista voi lukea lisää tämän ennakon loppuosasta.

Tämä on aika hektinen viikonloppu koko seuralle, kun edustusjoukkue pelaa lauantaina ja kaikki muutkin meidän joukkueet pelaa lauantaina. Me pelaamme vasta sunnuntaina, joten se vähän venyttää pelaajaryhmää. Niin sanoakseni. Mutta en usko sen olevan meille ongelma, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

SJK Akatemian alkutaival Ykkösessä on ollut vaikea ja onnistumiset ovat kiertäneet joukkuetta tulosten muodossa. Pelillisesti niitä olisi kenties jo pitänyt plakkariin tulla. Viime viikolla SJK Akatemia hallitsi vieraspeliä VPS:n kotiluolassa, mutta joutui poistumaan tappio niskassaan. Sitä aiemmin MuSa nappasi voiton OmaSp Stadionilta kahden rangaistuspotkun turvin ja heinäkuun alkupuolella sarjaa ilman tappioita johtava AC Oulu, oli paikoin vaikeuksissa nuoren SJK Akatemian kanssa. Rutinoitunut vastustaja onnistui kuitenkin nipistämään sen tarvittavan 1-0 voiton, vaikka heidän oma peli ei kulkenutkaan. Siinä näkyy vielä SJK Akatemian kokemattomuus. Peleissä otteet ailahtelevat ja vaikka hetkittäin pelejä voidaan hallita, niin tällä tasolla virheistä rangaistaan armottomasti ja se näkyy heti tulostaululla.

SJK Akatemian puolustukseksi on myös mainittava, että joukkue on ensimmäisissä viidessä pelissään kohdannut kaikki sarjan viisi parasta joukkuetta. Vain kolmantena juuri nyt oleva FF Jaro on vielä kohtaamatta kärkijoukkueista. SJK Akatemian kohtaamista joukkueista kaksi porskuttaa viiden pelin jälkeen ilman tappioita ja kolme muuta on menettänyt pisteet vain kertaalleen.

Olemme jo pelanneet monia joukkueita vastaan, joilla on kova kokemus niin Ykkösestä kuin Veikkausliigastakin. Myös Gnistan on sellainen. Se osaa hyökätä hyvin ja voi olla meille siinä mielessä uhka. Siksi meidän täytyy olla puolustuspäässä hereillä ja olla samalla hyviä myös hyökkäyspäässä. Olemme pelanneet kuitenkin hyviä hetkiä lähes jokaisessa pelissä, Dunne muistuttaa.

Mielestäni tässä sarjassa ei tule meille enää siinä mielessä yllätyksiä, että olemme nähneet jo, että marginaalit joukkueiden välillä on pienet. Jokainen ottelu on kovatasoinen ja jokaisessa on molemmilla joukkueilla ollut mahdollisuutensa.

Meidän pitää vain jatkaa kehittymistä ja mennä eteenpäin omassa pelaamisessamme. Pitää positiivinen asenne tekemisessä ja uskoa itseemme. Siten saamme voittoja ja pisteitä tässä sarjassa. Tämä sunnuntain ottelu on erinomainen mahdollisuus näyttää mihin meistä on, päättää Dunne.

Mielenkiintoinen ottelu tulossa taatusti ja kannattaa tulla paikalle kannustamaan SJK Akatemiaa kauden ensimmäisiin pisteisiin OmaSp Stadionille sunnuntaina!

Ps. SJK:n A- ja B-nuoret pelaavat viikonloppuna pelinsä vieraissa Ilvestä ja HJK:ta vastaan, mutta taas ensi viikonloppuna kotiotteluissa. Löydät SJK U20-joukkueen otteluohjelmat ja ennakot tästä linkistä, sekä SJK U17-joukkueen vastaavat tästä linkistä.

Gnistan on nimekäs joukkue

Sunnuntaina vastaan tuleva Gnistan, on SJK Akatemian kanssa lähes samassa tilanteessa ja sillä on viidestä pelistä vain yksi tasapelipiste kerättynä. Ero joukkueiden välillä on kuitenkin siinä, että Gnistan on kerännyt erittäin nimekkään pelaajaryhmän, jossa on kokeneita, maajoukkueissakin nähtyjä pelaajia, kuten maalivahti Tomi Maanoja ja keskikenttäpelaaja Joel Perovuo. Lisäksi mukana on Veikkausliigaa ja Ykköstä pelanneita pelaajia, kuten Pauli Kuusijärvi, Masa Ömer, Nnaemeka Anyamele sekä Hassan Sesay. Joukkuetta valmentaa italialainen Roberto Nuccio.

Viime viikolla Gnistan hävisi MuSa:lle 1-5 lukemin ja siitä edellinen ottelu KTP:ta vastaan päättyi 0-3 lukemiin, joten nimekäs miehistö ei ainakaan toistaiseksi ole näkynyt tuloksissa. Sitä ei kuitenkaan pidä aliarvioida tuloksien perusteella. Pelaajalistan perusteella Gnistanin tulisi olla sarjan kärkipään joukkueita.

Gnistan on perinteinen Helsingin kaupunginosajoukkue, joka tulee Pohjois-Helsingistä, Oulunkylästä. Sillä on lähes sadan vuoden historia, mutta se ei ole koskaan pelannut Ykköstä ylempänä. Alunperin seura oli ruotsinkielinen monilajiseura, mutta vuosien saatossa kelta-sinisiin väreihin pukeutuva ”Kipinä”, on keskittynyt vain jalkapalloon ja seura on tätä nykyä kaksikielinen. Joukkue saa monesti mukaan pääsarjoista jäähdyttelemään tulevia Helsingin alueen pelaajia sekä lupaavia junioreita isommista seuroista. Sillä on ollut myös pitkään yhteistyötä Helsingin IFK:n kanssa. SJK ja Gnistan ei ole aiemmin kohdannut kahdella ylimmällä sarjatasolla.

OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTELYT OMASP STADIONILLA

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – Gnistan alkaa OmaSp Stadionilla sunnuntaina 2.8. klo 15:00. Portit sekä palvelut aukeavat klo 14:00. Ottelun livelähetys Elisa Viihde Sportilla alkaa klo 14:45.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä ottelutapahtuman järjestämisestä. Käytössä on alustavasti vain Pääkatsomo ja lisää katsomoita avataan tarpeen mukaan.

SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT

SJK Akatemian kausikortit sekä seurakortit käyvät otteluun normaalisti. SJK edustuksen kausikorteilla ei ole pääsyä Ykkösen otteluihin.
Irtoliput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. Tapahtuma-alueella lippuja saa ennen ottelua SJK Shopista klo 13 – 15 välisenä aikana. Portilla lippuja ei myydä, mutta Lippu.fi palvelee vielä ottelun alkamisenkin jälkeen. Kaikki liput ovat numeroimattomia ja käyvät OmaSp Stadionin Pääkatsomoon.

Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoituttua tapahtumassa vieretysten. Muuten katsomossa noudatetaan turvavälejä ja vähintään yksi penkki tulee olla katsojien välissä. Jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla.

Lipunhinnat

SJK Shopista:
Aikuinen 15 €
Alennusryhmät 11,00 €

Lippu.fi:
Aikuinen 11,00 €
Alennusryhmät 8,00 €

Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilö sekä lapset 8-17 vuotta.
Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa. Portilla lapsi lasketaan mukaan kokonaisyleisömäärään.
Kaikki liput ovat numeroimattomia.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Käytössä on vain Pääkatsomo ja tarpeen mukaan avataan muita katsomonosia. Sisäänkäynti on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmassa olevista porteista.

Portilla tehdään tarvittaessa turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä sekä noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta ja käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa. Katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa katsojia palvelee Pääkatsomosta löytyvä Carlsberg Sports Bar sekä katsomoanniskelualue Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa ylhäällä.

Ravintolat ja anniskelualueet aukeavat porttien auetessa klo 14:00 ja ne sulkeutuvat pelin päättyessä. Carlsberg Sports Bar palvelee ihmisiä myös ottelun jälkeen, jos asiakkaita riittää.

LIVESTREAM

Kaikki Ykkösen ottelut kaudella 2020 lähettää suorana Elisa Viihde Sport -kanava. Lähetys on selostettu ja pääset tilaamaan kanavan palvelut tästä linkistä. Ottelun selostajana toimii Oskari Koski.

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään lauantaina 1.8 klo 18:00 mennessä.

Akkreditoinnin yhteydessä esitetään myös mahdollisuuksien mukaan ennakkoon haastattelutoiveet ottelun jälkeen.
Median sisäänkäynti on päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneen ovesta. Sieltä pääsee rappusia pitkin kolmanteen kerrokseen ja medihuoneena toimii poikkeuksellisesti Atria Loungen itäpääty. Median edustajien tulee olla paikalla viimeistään klo 14:45 mennessä. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja.

Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleisen laidan yläkatsomossa. Siellä on pöydät ja virtalähteet. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Kaikki haastattelut tehdään pelin jälkeen ulkotilassa ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median ennakkotoiveiden mukaan, kenttäalueen kautta. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ottelun jälkeen ole.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Stadionin edessä oleva tapahtumatori on kokonaan suljettu autoliikenteeltä. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Komia-paikallisliikenteen linja-autoilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.