123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa maanantai-illaksi Jyväskylään, missä se kohtaa JJK:n Kakkosen C-lohkon ottelussa. Ottelu alkaa klo 18.30 ja se näkyy suorana Sanomalehti Keskisuomalaisen tarjoamana, ja lähetys näkyy tästä.

Maanantain ottelu on tavallaan kärkipään kamppailu, vaikka JJK onkin tällä hetkellä kuudentena ja SJK Akatemia johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla toisena ja kolmantena tuleviin OTP:hen ja FC Vaajakoskeen. SJK Akatemian ja JJK:n välinen piste-ero on jo 11 pistettä. JJK:lla on kuitenkin peräti kolme peliä vähemmän pelattuna, joten jos se voittaisi kaikki rästipelinsä, olisi eroa vain kaksi pistettä. Siksi SJK Akatemian on syytä ottaa maanantain peli vastaan, kuin se olisi kärkikamppailu ja voitolla JJK voisi mennä jopa ohi sarjataulukossa.

Kun kohtasimme JJK:n kauden alussa, se peli oli mielestäni todella viihdyttävä ja hyvätasoinen. Ja vaikka me tulimme voittajina siitä ulos, pystyi jo silloin sanomaan, että JJK tulee olemaan hyvä joukkue sarjassa. Heidän valmentaja oli silloin myös ollut vasta vähän aikaa joukkueessa, joten heidän pelinsä on myös mennyt eteenpäin tuosta kohtaamisesta, arvelee SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Se mitä olen nyt katsonut heidän otteitaan, niin JJK on erittäin energinen joukkue. Se on hyvin valmennettu, organisoitu ja kurinalainen. Meidän pitää siten jälleen pitää huolta siitä, että me olemme myös kurinalaisia ja pystymme vastaamaan heidän energisyyteen kentällä.

Luonnollisesti me otamme monesti pisteitä jo pelkästään sillä, että meillä on niin paljon laatua joukkueessa, mutta tälläisissä peleissä meidän pitää olla erityisen huolellisia myös siitä, että me olemme kurinalaisia myös silloin kun meillä on pallo. Tottakai tiedämme, että meillä on laatua, millä voimme kaataa kenet vain tässä sarjassa, mutta meidän pitää pystyä pitämään huolta myös siitä, että meitä ei yllätetä ja olemme organisoituja.

Olen varma, että tästä tulee hyvä ottelu, ja myös viihdyttävä sellainen. Nämä ovat niitä otteluita, joissa voimme mitata tasoamme, ja katsoa miten olemme kehittyneet. On kiva voittaa pelejä suurinumeroisesti, mutta tämmöisiä haasteita tarvitaan, jotta me kehitymme. Odotamme tätä innolla, Page sanoo.

SJK Akatemian riveistä on puuttunut viime aikoina maalitykki Georg Westerlund ja maalivahti William Rosenlöf, jotka molemmat suorittavat armeijapalvelustaan. Armeijan loppuun tänä vuonna suorittanut Omar Adawi puolestaan on jo täysillä riveissä takaisin, ja hän oli jopa edustusjoukkueen mukana Helsingissä viime lauantaina HJK:ta vastaan. Vielä ei tullut debyytti Veikkausliigassa, mutta sitä kohden KäPa-kasvatin ura on vahvasti suuntaamassa. Loukkaantuneena on sivussa Mika Salonen ja Oskar Pihlaja, jolle tämä ottelu tulee vielä liian nopeasti. Hän loukkasi alaraajaansa, kun SJK Akatemia otti 8-1 kotivoiton JBK:sta. Myös Kingsley Ofori sai pienen iskun, mutta hän on käytössä taas maanantaina.

Meillä oli viime viikolla ylimääräinen päivä valmistumiseen, kun tämä on vasta maanantaina, joten se on auttanut pelaajien toipumiseen edellisestä pelistä, pohtii Brian Page.

Adawin pääsy edustusjoukkueen mukaan on arvokas kokemus, joita haluamme pelaajillemme. Me teemme sitä varten täällä töitä, että jokainen meidän pelaaja on aina valmiina ottamaan sen mahdollisuuden, jos edustusjoukkueesta tulee tarvetta. Tiedämme, että koska vaan voi tulla loukkaantumisia tai pelikieltoja, ja silloin meidän pelaajien tulee olla valmiina tähän askeleeseen, niin tasoltaan kuin henkisesti. Nämä kokemukset ovat tärkeitä kokemuksia ja Adawille tämä oli hyvin ansaittu, päättää Page.

Jyväskylän JJK on tuttu seura jo Veikkausliigasta ja Ykkösestä. Talousvaikeuksien vuoksi se on hakenut vauhtia alasarjoista, mutta tekee taas uutta tulemistaan maltillisesti kohti korkeampia sarjoja. JJK nousi Kolmosesta Kakkoseen viime kaudeksi, ja se oli viime kaudella oman lohkonsa kuudes. Joukkueessa pelaa muutama kokenut, entinen Veikkausliigan tai Ykkösen pelaaja, sekä useita omia lupaavia junioreita. Kaikkein kokenein ja tunnetuin pelaaja lienee keskikentän Mikko Manninen, joka on pelannut urallaan JJK:n lisäksi FC Hakassa ja TPS:ssa. Joukkuetta valmentaa englantilainen Stephen Clark ja Manninen toimii pelaajavalmentajana hänen apunaan. SJK Akatemia ja JJK kohtasivat toisensa Kakkosessa jo keväällä Seinäjoella, ja tuolloin SJK Akatemia otti 3-1 voiton, vaikka puoliajalla oltiin vielä 1-1 tasatilanteessa.

Kakkosen C-lohkon ottelu, JJK Jyväskylä – SJK Akatemia, maanantaina 2.8. klo 18:30.

SJK Akatemian seuraava peli on sunnuntaina 15.8. klo 18.30 pelattava kotiotelu GBK:ta vastaan. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla ja irtoliput peliin myynnissä portilta. SJK:n kausikortit käyvät kaikkiin SJK Akatemian kotiotteluihin.