123 456 7890

SJK matkustaa maanantaiksi Espooseen, missä se kohtaa FC Hongan. Ottelu alkaa maanantai-iltana 10.8. klo 18:30 ja se näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Seinäjoella ottelua voi seurata Vekseli Plazassa isolta ruudulta.

Mahdollisesti paikan päälle lähtevät SJK-kannattajat, voivat sijoittua Tapiolan Urheilupuiston päätyyn, seisomakatsomoon Etelä 1, johon tullaan sisään portista 4. Liput ostetaan ennakkoon tästä linkistä. Tarkemmat ohjeet ottelutapahtumasta FC Hongan nettisivuilta.

SJK:n edellinen ottelu, joka pelattiin viime keskiviikkona OmaSp Stadionilla KuPS:a vastaan, oli kauden parasta Kerholta. Kenties jopa parasta muutamaan vuoteen? Olkoonkin, että ottelu päättyi 1-1 tulokseen. Maanantaina vastaan tulee kuitenkin taas erilainen ja samalla kova haaste, sillä FC Honka pelaa hyvin erilaisella tyylillä kuin aiemmin Veikkausliigassa kohdatut joukkueet. Joukkue nojaa taktisesti vahvaan pallonhallintaan ja se ei ole hävinnyt vielä yhtään ottelua Veikkausliigassa. Toisaalta voittoja on vain kolme ja niistä kaksi on tullut TPS:a vastaan ja yksi RoPS:a vastaan. Viisi kertaa Honka on päätynyt tasapeliin. Viimeisin voitto tuli juuri viime torstaina TPS:n vieraana.

Hyvin erilainen peli on nyt tulossa. Honka on kuitenkin niin vahvasti kontrollia hakeva joukkue. Eli he lähtevät enemmänkin pallonhallinnan kautta peliin, toisin kuin KuPS, joka taas pyrki pelaamaan nopeasti palloa tyhjiin tiloihin, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara. 

Halutaan totta kai jatkaa siitä mihin viime pelissä jäätiin, mutta vastustaja on kuitenkin erityyppinen. 

Toki Honkakin haluaa prässätä ylhäältä nykypäivänä, joten se on vähän aktiivisempi joukkue kuin se oli aikaisemmin. Mutta palloa he pyrkivät kontrolloimaan ja pystyy tekemään sitä pitkiä aikoja. En ihmettele yhtään, että he eivät ole hävinneet yhtään peliä. Toki eivät hekään olisi tasapelejä varmasti halunneet pelata niin paljoa, kuin ovat pelanneet. Se on kuitenkin hyvä ja kokenut joukkue, jossa pelaajat ovat olleet pitkään yhdessä, muistuttaa Honkavaara maanantain vastustajasta.

SJK:n viime ottelussa kentän parhaaksi valittiin maalivahti Walter Viitala, jolle maanantain ottelu on samalla paluu tutulle kentälle, tuttua seuraa ja tuttuja pelaajia vastaan. Viitala kun on FC Hongan kasvatti ja teki joukkueen paidassa myös debyyttinsä miesten sarjoissa.

Kyllä viime pelin hyvä esitys näkyi vielä tänäänkin treeneissä semmoisena hyvänä tekemisenä, että varmasti on jatkumoa tulossa maanantaina Honkaa vastaan. KuPS-matsi oli positiivinen ja hyvä suoritus koko meidän joukkueelta ja siinä oli vielä eväät voittoonkin, joten todella hyvillä mielin tässä ollaan, kertoo SJK-maalivahti Walter Viitala. 

Itselleni on kiva myös palata Espooseen Honkaa vastaan. Siellä kuitenkin nuoruus vietetty Hongan riveissä. Joten se on mulle siinä mielessä rakas seura. Ja siellä on maanantaina vastassa vanhoja pelikavereita Honka-ajoilta, jotka ovat palanneet Honkaan. Eli kiva nähdä vanhoja tuttujakin, Viitala jatkaa.

Ennen KuPS-ottelua, SJK:n miehistö piti omia sisäisiä palavereja, joissa asioita käytiin läpi ja sieltä hyvä vire ammennettiin.

Mun mielestä oli hyvä veto meidän kapteenilta ja seuralegenda Mehu Hetemaj’lta ottaa joukkue yhteen ja keskustella, että miten tästä jatketaan, kun tulokset ja peli ei ole ollut niissä uomissa missä niiden pitäisi olla. Mehu otti homman haltuun, ja käytiin pelaajien kanssa ihan yksitellen yhdessä läpi, että mitä toivotaan. Ja kyllä se oli meillä jokaisella peiliin katsomisen paikka. Jokaisen meidän piti käydä tämä tilanne läpi pään sisällä, että millä tämä homma käännetään, kertoo Viitala viime viikosta.

Oli hienoa, että saimme heti pelillistä tulosta sen jälkeen. Se oli tietenkin vain yksi piste tasapelistä, mutta meille se oli jotain isompaa.

Ja nyt se jatkuu sitten maanantaina. Tosi hyvällä fiiliksellä on ollut jätkät nyt kopissa ja sen näkee kyllä kaikkien naamasta, että ollaan menossa parempaan suuntaan, päättää Viitala.

SJK pelaa alkavalla viikolla toisenkin vierasottelun, kun se matkustaa Ilveksen vieraaksi Tampereelle lauantaina 15.8. klo 17:00 alkavaan otteluun. Seuraava kotiottelu on perjantaina 21.8. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu juuri nyt maanantaina kohdattava FC Honka. Ottelun liput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa. 

FC Honka valmistautuu europeleihin

Veikkausliigassa tällä hetkellä neljäntenä oleva, viime kaudella SM-pronssia sekä Eurolopputurnauksen kautta UEFA Eurooppa-liigan karsintapaikan napannut FC Honka, on rutinoitunut ja jo pitkään yhdessä ollut joukkue. Moni joukkueen pelaajista on pelannut jo nuorena yhdessä ja nykyisenkin joukkueen runko on ollut kasassa useamman vuoden.

Maanantaina, ennen illalla pelattavaa Honka vs. SJK -ottelua, saa FC Honka tietää ketä vastaan se tulee pelaamaan UEFA Eurooppa-liigan karsintapelinsä. Ja ottelun se pelaa elokuun lopussa, 27.8.

Joukkueen päävalmentaja Vesa Vasara, lopetti oman peliuransa FC Hongassa, ja toimi seuran valmennuksessa mukana jo kaudesta 2009 lähtien. Edustusjoukkueen kakkosvalmentajaksi hän nousi kaudella 2012, Mika Lehkosuon toimiessa päävalmentajana. Lehkosuo vei Vasaran kuitenkin mukanaan HJK:hon, kesken kauden 2014 ja siellä hän toimi tehtävässään aina kauden 2016 loppuun. Tammikuussa 2017 Vesa Vasara aloitti FC Hongan päävalmentajana.

Tämän kauden Honka aloitti kolmella tasapelillä, kunnes se viimein voitti TPS:n kotonaan heinäkuun puolen välin jälkeen. Sitä seurasi kuitenkin jälleen uusi tasapeli ja sitten voitto kotona RoPS:sta. Viikko sitten Honka pelasi vieraissa ensin FC Lahtea vastaan 0-0 tasapelin ja viime torstaina se otti kauden ensimmäisen vierasvoiton TPS:sta 2-0 tuloksella. Honka on hävinnyt Veikkausliigassa viimeksi 13 peliä sitten, viime vuoden elokuussa. Silloin Honka kaatui kotonaan HJK:lle niukasti 0-1. SJK:n viimeisin vierailu Tapiolan Urheilupuistoon päättyi 0-0 tulokseen tasan vuosi sitten, 10.8. 2019.

FC Hongan riveissä pelaa SJK-väelle tuttuja pelaajia, puolustajat Dani Hatakka, Henri Aalto ja Tapio Heikkilä. Dani Hatakka siirtyi kasvattajaseuraansa Honkaan täksi kaudeksi juuri SJK:sta ja Hongan kapteenistoon kuuluva Henri Aalto oli voittamassa SJK:ssa Suomen mestaruutta sekä Suomen Cupia kausilla 2015 ja 2016. Myös Aalto on Hongan kasvatti. Samoin Tapio Heikkilä on Hongan kasvatti, ja hän teki pikavisiitin SJK:n riveihin tammikuussa 2016. Heikkilä ehti pelata SJKn paidassa vain muutaman harjoitusottelun, ennenkuin jatkoi matkaansa Norjaan.

SJK:n pelaajista, maalivahti Walter Viitala on Hongan kasvatti ja edusti joukkuetta kausilla 2012-2014 kaikkiaan 52:ssa Veikkausliigan ottelussa, ennen siirtoaan IFK Mariehamnin riveihin. Myös SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj on pelannut FC Hongassa yhteensä 16 ottelua, kaudella 2014.

Maanantain ottelusta FC Hongalta puuttuu TPS-pelissä torstaina loukkaantunut Nasiru Banahene. Nuori ghanalainen Banahene, teki TPS-pelissä vielä maalin, ja loukkaantui juuri maaliin johtaneessa tilanteessa. Todennäköisesti Hongalta puuttuu myös tähtihyökkääjä Macoumba Kandji loukkaantumisen vuoksi.