123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa Helsinkiin ja kohtaa Ykkösen ottelussa Gnistanin lauantaina 26.9. klo 18:30. Ottelu näkyy suorana Elisa Viihde Sportilta ja Seinäjoella sitä voi katsoa myös Vekseli Plazassa.

Edellisessä ottelussa SJK Akatemia taisteli tasapelin kotonaan VPS:n kanssa 1-1 luvuin. VPS johti ottelua vielä tauolla rangaistuspotkusta tulleella maalilla, mutta SJK Akatemia nousi tasapeliin Arttu Aromaan puskumaalilla, vain viisi minuuttia ennen loppua. Edellisessä vierasottelussaan SJK Akatemia puolestaan hävisi niukasti 3-2 luvuin MuSa:lle.

Lauantain vastustaja Gnistanin kanssa pelattiin elokuun alussa OmaSp Stadionilla ja tuolloin pisteet jaettiin 2-2 tuloksella. Gnistan on sarjassa kaksi pykälää SJK Akatemian yläpuolella, ensimmäisenä tippujana Kakkoseen, ja sillä on kerättynä 12 pistettä. SJK Akatemia alkaa jo tarvitsemaan tästä pelistä voiton, jotta se voisi vielä haaveilla sarjapaikan säilymisestä. Pelejä on toki vielä jäljellä seitsemän, mutta tämä ottelu on säilymistä ajatellen tärkeä. Ero säilymisviivan yläpuolella olevaan AC Kajaaniin, on yhdeksän pistettä, joten hyvällä syyskaudella tuo olisi saavutettavissa.

Missään tapauksessa mikään helppo peli ei ole tulossa, sillä Gnistan on vain vahvistunut kesän siirtoikkunassa ja se kamppailee tosissaan säilymisestä. Myös joukkueen päävalmentaja on vaihtunut sitten edellisen kohtaamisen. Edellisessä omassa ottelussaan Gnistan kaatoi kotonaan MuSa:n 3-1 luvuin.

Gnistania valmentaa nyt entinen VPS-apuvalmentaja, portugalilainen Ricardo Duarte, joka otti ohjat italialaiselta Roberto Nucciolta. Nuccio jatkaa Gnistanissa urheilutoimenjohtajana. Lisäksi uusina pelaajina mukaan on liittynyt malilaispuolustaja Oumaro Coulibaly sekä hyökkäyspäähän brasilialaiset Lucas Morais ja Douglas Caé, joista jälkimmäinen on tuttu VPS:n riveistä. Entinen VPS-pelaaja Omar Jama liittyi niin ikään Gnistanin riveihin elokuun lopulla, mutta hän on pelikiellossa SJK Akatemiaa vastaan. Isokokoinen Douglas Caé on jo ehtinyt nousta Gnistanin maalipörssin kärkeen, tekemällä kolme maalia, pelaamissaan kuudessa ottelussa. Gnistanissa on ennestään nimekkäitä pelaajia, kuten maalivahti Tomi Maanoja, puolustaja sekä joukkueen kapteeni Pauli Kuusijärvi, Hassan Sesay sekä keskikenttäpelaajat Joel Perovuo, Hidetoshi Wakui ja Nnaemeka Anyamele.

SJK Akatemian paras maalintekijä on Jeremiah Streng viidellä maalillaan ja toisena tulee Jyri Kiuru sekä Valtteri Olsbo, joilla molemmilla on kaksi maalia tilillään. SJK Akatemialla ei ole pelikieltoja tai merkittäviä poissaoloja.

Toivottavaa onkin, että pelaajat pysyvät peliruuhkassa kunnossa ja ilman pelikieltoja, sillä edessä on kuitenkin kiireinen viikko. Heti lauantain jälkeen, jo tulevana keskiviikkona 30.9. se kohtaa OmaSp Stadionilla naapuriseura KPV:n. Tuon ottelun liput ovat myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa. Lisäksi SJK Akatemia pelaa vielä seuraavana sunnuntaina 4.10. vierasottelun Mikkelissä MP:ta vastaan. SJK:n A-nuoret pelaavat lisäksi omia tärkeitä otteluitaan, kun se kohtaa sunnuntaina ensin kotonaan FC Interin ja siitä seuraavana lauantaina TPS:n vierasottelussa. Osa pelaajista pelaa sekä A-junioreissa että SJK Akatemian Ykkösen joukkueessa.

Ykkösen ottelu Gnistan – SJK Akatemia lauantaina 26.9. klo 18:30 Helsingissä, Oulunkylän Mustapekka-Areenalla.