123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK matkaa maanantaiksi Helsinkiin, ja kohtaa siellä klo 18:00 alkavassa Veikkausliigan ottelussa Espoon Hongan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Hongan varakenttänä toimivalla Bolt Areenalla Helsingissä, koska Tapiolan Urheilukenttä ei ole pelikunnossa. Peli piti pelata jo lauantaina, mutta se siirtyi samasta syystä maanantaille Bolt Areenan päällekkäisen varauksen vuoksi. Ottelu näkyy Seinäjoella suorana Vekseli Plazassa ja kotikoneilta Ruutu-palvelun kautta.

SJK lähtee hakemaan pelistä paluuta voittokantaan, kahden HJK:lle ja KuPS:lle kärsityn tappion jälkeen. Sitä ennen kausi alkoi voitolla Helsingin IFK:sta. Vaikka SJK hävisikin niukasti HJK:lle ja KuPS:lle, jäi molemmista otteluista myös paljon hyviä asioita mukaan. Varsinkin HJK:ta vastaan SJK oli kentällä jopa lähempänä voittoa pitkät pätkät, kun taas Kuopiossa peli kaatui molempien puoliaikojen aluissa tulleisiin maaleihin. KuPS onnistuttiin silti painamaan puolustuskantaan pelin toisella puoliajalla.

Tuntuu, että on kulunut jo ihan liian pitkään edellisestä ottelusta, sillä kun häviää ottelun, haluaa päästä mahdollisimman nopeasti takaisin tositoimiin. Mutta samalla tämä on antanut meille mahdollisuuden palata harjoituskentälle nöyränä, jatkaa siellä työn tekemistä näiden aiempien hyvien esityksien pohjalle. Jatkaa pelimme kehittämistä entisestään sekä muuttaa nuo hyvät esitykset voitoiksi ja pisteiksi tulevissa otteluissa, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Maanantain vastustajat SJK ja Honka kohtasivat toisensa jo kauden alla Liigacupin välierässä. Tuolloin Honka vei voiton rangaistuspotkukilpailussa, kun varsinainen peliaika päättyi maalittomana. Veikkausliigassa Honka on voittanut Hakan niukasti, hävinnyt HJK:lle ja pelannut tasan IFK Mariehamnin kanssa.

Maanantaina vastakkain kaksi joukkuetta, jotka molemmat haluavat dominoida peliä ja pallohallintaa, sekä luoda mahdollisuuksia sen kautta. Uskon, että tästä tulee jälleen erittäin hyvä ottelu. Samalla toivomme, että olemme pystyneet kehittymään niin, että nyt myös voitamme tämän ottelun, Gómez arvioi.

Kuten jo aiemmin sanoin, niin meidän tulee ottaa seuraava askel pelissämme, ja ottaa hyvällä esityksellä myös voittoja ja pisteitä, jatkaa Gómez vielä loppuun.

SJK:n pelaajista Jake Jervis on tekemässä jo lähiaikoina paluuta kentille loukkaantumisensa jälkeen, ja hänen tilannetta katsotaan päivittäin. Pelikiellon vuoksi sivussa on varmuudella Cristhian Valencia.

SJK on valmiina maanantain Honka-peliin. Kuvassa HIFK-pelissä onnistunut SJK-hyökkääjä Rafal Wolsztynzki. Kuva Marko Tuominiemi.


Vesa Vasaran
valmentama FC Honka oli viime kaudella pettymys, kun joukkue jäi alempaan loppusarjaan ja loppusijoitus taulukossa oli vasta yhdeksäs. Tänä talvena se kuitenkin näytti uudistuneelta joukkueelta, ja Honka voitti Liigacupin finaalissa FC Interin 3-1 luvuin. Veikkausliigakausi alkoi kuitenkin tappiolla HJK:lle ja 3-2 voitolla Hakasta. Viime viikolla Honka päätyi IFK Mariehamnin kanssa 1-1 tasapeliin.

Hongan riveissä on sekoitus kokemusta ja nuoria lupauksia. SJK-laisittain tutuin pelaaja on puolustaja Henri Aalto, joka oli voittamassa SJK:ssa Suomen mestaruutta sekä Suomen Cupia kausilla 2015 ja 2016. Nyt 32-vuotias Aalto kantaa Hongassa myös kapteeninnauhaa. Mielenkiintoinen nimi on hollantilainen 30-vuotias keskikenttäpelaaja Kevin Janssen, joka on Feyenoordin kasvatti ja hänet on aikoinaan nähty myös Hollannin U21-maajoukkueessa. Ura on kuitenkin ollut laskusuunnassa jo pidempään, Iranin ja Kyproksen keikkojen myötä. Parhaat vuotensa Janssen vietti Hollannin pääsarjassa ADO Den Haagissa. Tilillä on jopa 126 Hollannin pääsarjapeliä. Toinen erittäin mielenkiintoinen pelaaja on nuori saksalainen Florian Krebs, joka on vaikuttanut Hertha Berlinin ja viimeksi Borussia Dortumundin akatemia- ja reservijoukkueissa. Venäläismaalivahti Maksim Rudakov puolestaan on maansa nuorisomaajoukkueet läpikäynyt entinen Suomen mestari HJK:n paidasta kaudelta 2018. Hän tuli Honkaan FK Rostovista lainasopimuksella Venäjän pääsarjasta, ja hän on Pietarin Zenitin kasvatti.

Hongan pelaajistosta puuttunee tästä pelistä ainakin Nasiru Banahene ja Jonas Levänen loukkaantumisten vuoksi. Myös serbihyökkääjä Aleksandr Katanic on ollut sivussa, mutta hän haki jo tuntumaa Hongan akatemiajoukkueen mukana viime viikolla.

Veikkausliigan ottelu FC Honka – SJK maanantaina 25.4. klo 18:00 Helsingin Bolt Areenalla. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazassa.

SJK:n seuraava ottelu tämän jälkeen on ensi perjantaina 29.4. klo 18:00 pelattava vierasottelu Ilves – SJK. Otteluun ei lähde Seinäjoelta fanibussia, mutta peliin tulee omat paikat SJK-väelle. Tarkemmin asiasta kerrotaan lisää ensi viikolla SJK:n kanavilla, tai viimeistään keskiviikkona ilmestyvässä otteluennakossa.

Seuraava kotiottelu on lauantaina 7.5. klo 15:00 pelattava SJK – FC Lahti -ottelu. Tuon pelin ennakkoliput ja kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. FC Lahden kannattajille on oma lippulinkkinsä. SJK Store palvelee Torikeskuksella arkisin 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. Kausikorteilla saa etua myös kaikista OmaSp Stadionin muista tapahtumista, ja vappuaattona OmaSp Stadionilla juhlittavaan Ikuinen Vappu -tapahtumaan sillä saa 20% alennuksen. Ikuinen Vappu -tapahtumassa esiintyy Behm, Gasellit, Viivi, Anssi Kela ja Arttu Wiskari.