123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa lauantaina Ykkösen ottelussa Kokkolaan ja SJK U17 pelaa B-nuorten SM-karsinnoissa lauantaina klo 11:00 OmaSp Stadionilla. Ykkösen Pohjanmaan derby KPV – SJK Akatemia alkaa lauantaina klo 17:00 ja se näkyy suorana Ruutu-palvelusta. B-nuorten SM-karsinnassa SJK U17 – Hercules U17 otteluun on vapaa pääsy.

 

Ykkösen Pohjanmaan derby KPV – SJK Akatemia lauantaina klo 17:00 Kokkolassa

Ykkösessä SJK Akatemia keikkuu mukana kärkipäässä, kun peräti viisi joukkuetta on tasapisteissä sijoilla 3–7 ja toisena oleva Gnistan on vain pisteen päässä. SJK Akatemia hävisi harmillisesti edellisessä kotiottelussa kärkijoukkue TPS:lle, vaikka se kenttätapahtumien perusteella olisi ansainnut vähintään tasapelin tai jopa voiton. Tappio on kuitenkin nyt nollattu ja katseet siirretty KPV-kohtaamiseen. Christian Sundin valmentama KPV on tasapisteissä SJK Akatemian kanssa, mutta sen maaliero on viisikon heikoin. Talvella SJK Akatemia ja KPV kohtasivat kahdesti, ja niistä toinen päättyi tasapeliin ja toinen KPV:n voittoon. 

Niiden pelien perusteella, jotka pelasimme KPV:a vastaan talvella ensin Ykkösen cupissa ja harjoitusottelussa OmaSp Stadionilla, tiedämme, että KPV on joukkue, joka haluaa hallita palloa. He haluavat syötellä paljon ja avata joukkueiden puolustuksia liikkeellä. He ovat hyviä syöttelemään ja tulemaan siten alhaalta asti ylös. Siksi meidän pitää olla oman pelin kanssa tarkkana, että olemme hyviä ja pystymme viemään heiltä tilan, sillä jos he saavat tilaa, ovat he vaarallisimmillaan. Se on varmaan tärkein pointti tähän otteluun, pohtii SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Haluamme myös jatkaa itse dominointia otteluissa, sekä hallita palloa. Jatkaa samaa hyökkäysten luomista, mitä olemme aiemmissa otteluissamme tehneet. 

Uskoisin, että jos joku lähtee katsomaan peliä Kokkolaan, tai katsoo sitä Ruudusta, hän näkee kaksi hyvää joukkuetta, jotka molemmat pyrkivät pelaamaan ja hallitsemaan peliä. Varmasti jännittävä ottelu, ja hyökkäävää jalkapalloa. Olemme olleet onnekkaita tällä kaudella, että kaikissa peleissämme meillä on tällä kaudella ollut vastassa joukkueita, jotka pyrkivät hyökkäämään. Meillä on myös joukkue kunnossa, ja valmiina tähän matsiin. Odotamme palaavamme takaisin voittokantaan, sanoo Page vielä lopuksi. 

Ykkösen Pohjanmaan derby KPV – SJK Akatemia lauantaina 21.5. klo 17.00 Kokkolan Keskusurheilukentällä. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta. 

SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona 25.5. klo 18:00, kun se kohtaa Suomen cupin 5.kierroksen ottelussa oman edustusjoukkueen, eli Veikkausliigassa pelaavan SJK:n OmaSp Stadionilla. Ottelu on SJK Akatemian kotiottelu, mutta siihen pääsee SJK Akatemian kausikorttien lisäksi myös SJK:n kausikorteilla, kaikilla osakas- ja seurakorteilla. Ennakkoliput otteluun on myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Ottelun voittaja etenee Suomen cupin 6.kierrokselle, joten se pelataan ratkaisuun saakka. 

Ykkösessa SJK Akatemian seuraava ottelu on sunnuntaina 29.5. klo 18:30 OmaSp Stadionilla, kun sarjassa toisena oleva Gnistan tulee vieraaksi. Ottelun ennakkoliput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Kaikki SJK Akatemian tulevat ottelut löytyy SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. 

SJK Akatemia ennen viime TPS-ottelua pelaajaesittelyssä OmaSp Stadionilla.

SJK U17 – Hercules U17 lauantaina klo 11:00 OmaSp Stadionilla

Lauantaina 21.5. klo 11:00, kun SJK U17 isännöi JS Herculeksen U17-ryhmää OmaSp Stadionilla. Otteluun on vapaa pääsy, ja se aloittaa OmaSp Stadionilla saman päivän aikana vietettävän Superlauantain. Peli näkyy suorana myös SJK U17-joukkueen omalta Solidsports kanavalta. Lähetys on ilmainen, mutta se vaatii kirjautumisen palveluun. 

B-nuorten SM-karsintasarjassa lohkoaan ylivoimaisesti johtava SJK U17 on varmistanut jo paikkansa heinäkuussa alkavaan SM-loppusarjaan. Varsinaisen SM-sarjan nimellä pelattavaan loppusarjaan pääsee kahdesta karsintasarjan lohkosta viisi parasta joukkuetta, sekä jatkokarsinnan jälkeen vielä kaksi lohkoissa 6. tai 7. sijoittunutta joukkuetta. SJK U17-joukkueen loppusarjapaikka varmistui jo muiden otteluiden tuloksilla, kun pelaamatta on lauantain ottelu mukaan laskettuna kuusi peliä. SJK U17 joukkueen piste-ero seitsemäntenä olevaan JJK:hon on jo 19 pistettä, ja jaossa on enää 18 pistettä. 

Viikonloppuna tosiaan varmistui jo tuo meidän paikkamme loppusarjassa, ja sen olimme joukkueella tavoitteeksi myös asettaneet ennen sarjan alkua. Kyllä meillä vielä unelma on olla tässä sarjassa lopulta siellä top kolmessa, ja siihen meillä on aika hyvä mahdollisuus. Nälkä kasvaa syödessä, ja halutaan voittaa tämä sarja. Niin kuin totta kai aina halutaan voittaa joka peli mikä lähdetään pelaamaan. Mutta selvät askelmerkit on asetettu tähän väliportaiksi, sanoo SJK U17-joukkueen valmentaja Arttu Aromaa.

Olemme pelanneet tuloksellisesti hyvin, mutta täytyy sanoa, että pelillisesti olemme onnistuneet todella hyvin myös. Ei ole ainoastaan siis niin, että on oltu tuloksellisesti vahva joukkue, vaan myös pelillisesti vahva. Olemme onnistuneet pelaamaan ehjiä pelejä. Totta kai vaikeitakin hetkiä sinne mahtuu joukkoon, mutta siitä krediittiä tämän sarjan vastustajille. Ei ole yksikään peli ollut helppo, vaikka varmasti on helppo katsoa jälkikäteen, että on voitettu jotain pelejä 7–0 tai 5–0. Mutta kyllä pelit on ollut myös kovia. Siten ihan jokaiselle vastustajalle täytyy kyllä antaa krediittiä ja kaikki ne kuuluvat tähän sarjaan. Jokainen on haastanut meitä omalla pelaamisellaan. Nämä on ollut hyviä matseja mitä on pelattu, pohtii Aromaa.

Meillä on pitkälti sama ryhmä ollut kasassa koko ajan. Pelaajat on myös pysyneet terveenä. Pari ikävää loukkaantumista siellä on parilla pelaajalla, mutta muuten ryhmä on pysynyt kasassa. Ja kun päivittäinen arki pysyy kasassa, eikä ole paljoa loukkaantumisia, se helpottaa tietenkin sitä joukkueharjoittelua, ja se sitten näkyy pelaamisessa, Aromaa jatkaa.

Samalla on tehty SJK-junioreiden miesten joukkueiden kanssa yhteistyötä, ja siellä on Kolmosdivarissa pystynyt muutama pelaaja pelaamaan. Samalla miesten Vitosdivarissa on päässyt meidän pelaajiamme pelaamaan. Se on tärkeä juttu, ja edelleen palaan siihen, että koko ryhmä harjoittelee tosi hyvin. Koutsina olen ollut siinä mielessä tosi vaikeassa tilanteessa, että meillä on paljon pelaajia, jotka ansaitsisivat pelata. Mutta kilpaurheilujoukkueessa se on niin, että jos ei ole pelannut vielä siinä kohtaa, niin sitten pitää vain jatkaa entistä kovemmin töitä. Ja tämä yhteistyö on mahdollistanut sen, että on päässyt sitten noissa divareissa pelaamaan. Varmasti tullaan sitä yhteistyötä käyttämään jatkossakin hyväksi, kertoo Aromaa.

Lauantain vastustaja Hercules on ollut itselle positiivinen yllätys, että mistä sijoista he pelaavat. Pääsystä SM-sarjaan. Ja todella hyviä yksilöitä on heidän joukkueessaan. Tosi kiva päästä pelaamaan hyvää joukkuetta ja hyviä pelaajia vastaan. Siellä Oulussa pelattiin jo kova matsi heitä vastaan ja 0–0 päättyi ottelu silloin siellä. Meillä oli siinä ottelussa muutama paikka tehdä maali, mutta ei silloin onnistuttu tekemään. Hercules puolusti tosi hyvin ja tiiviisti, aiheuttaen meille ongelmia murtautumisvaiheessa. Nyt on kiva päästä stadionille pelaamaan, isolle kentälle ja ennen edustuksen matsia. Kiva muutenkin päästä tämmöiseen superlauantaipäivään katsomaan, miten peli kulkee. 

Odotettavissa on tiukka, tasainen ja hyvä matsi. Ja niitä on aina kiva pelata, sanoo Aromaa vielä lopuksi.

Eemeli Honkola on SJK U17-joukkueen maalitykki 15:sta maalilla

SJK U17 on koko SM-karsinnan ainoa joukkue, joka ei ole vielä hävinnyt peliäkään koko sarjassa, kun mukaan otetaan myös toisen lohkon joukkueet. SJK U17 on myös päästänyt vähiten maaleja ja tehnyt eniten, kaikkiaan 49 maalia 12:sta ottelussa. Se on yli 4 maalia per ottelu, joten ainakaan maalinteko-ongelmia ei ole. SJK U17-joukkueen Eemeli Honkola johtaakin koko sarjan maalipörssiä 15:sta maalillaan yhdessä KuPS:n Mohamad Ahmadin kanssa. Honkolan lisäksi Akseli Tervaniemi on tehnyt 11 maalia, ja on niin ikään mukana maalipörssin kärkikahinoissa. 

Lauantaina vastaan tuleva Hercules on lohkossa viidentenä, 14 pisteen päässä SJK:sta, mutta se on ainoa joukkue, joka on onnistunut nipistämään SJK:lta pisteen kotonaan pelatussa 0–0 tasapelissä. Ja se on mukana lohkon kärkipään kamppailussa yhdessä toisena olevan Ilveksen, kolmantena olevan KuPS:n ja VPS:n kanssa. 

SJK U17 pelaa SM-karsintasarjassa vielä lauantain ottelun jälkeen viisi ottelua, ja löydät otteluohjelman, menneet raportit ja ennakot SJK:n nettisivuilta, SJK U17-joukkueen otteluohjelmista. Raportit ja ennakot myös aina SJK Akatemian Facebook-sivuilla. Varsinainen SM-sarja alkaa heinäkuussa, kun kaikki 12 joukkuetta on selvillä. Karsintasarjasta poiketen, SM-loppusarjassa pelataan vain yksinkertainen sarja, ja ohjelma selviää vasta kun kaikki joukkueet ovat tiedossa.