123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa maanantai-illaksi Turkuun, ja kohtaa siellä Ykkösen ottelussa klo 18:30 TPS:n Veritas Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Maanantain ottelussa kohtaavat Ykkösessä neljäntenä nyt oleva SJK Akatemia ja heti takana viidentenä oleva TPS. Joukkueiden erottaa vain yksi piste, joten kiihkeä kamppailu neljän parhaan joukkueen paikoista on siten edessä. Vastaan tuleva TPS on myös tällä hetkellä Ykkösen kuntopuntarin kärjessä. SJK Akatemia puolestaan hävisi ensimmäisen kerran kotiottelun viime viikonloppuna, kun EIF haki täyden pistepotin OmaSp Stadionilta ja nousi taulukossa ohi kolmanneksi. SJK Akatemian tavoite kauteen lähtiessä on ollut päästä mukaan runkosarjan päätteeksi kuuden parhaan joukkoon, ja siten varmistaa sarjapaikka jo hyvissä ajoin ensi kaudeksi. Ruokahalu on kuitenkin kasvanut syödessä, ja pelaajat haluavat itse saada paikan neljän parhaan joukosta kauden päätteeksi.

Tämä on meille hieno haaste, koska TPS on hyvässä vireessä tällä hetkellä tässä sarjassa, ja ovat hävinneet viimeksi meille toukokuun lopussa. Sen jälkeen vain voittaneet tai pelanneet tasan. Eli ovat menossa tällä hetkellä kohti sitä sijoitusta, mikä on varmasti ollut siellä se ainoa tavoite, eli nousu Veikkausliigaan. Ja sitä varten tarvitsevat pisteitä kipeästi siellä, sanoo SJK Akatemian valmennusvastuun tässä ottelussa hoitava Arttu Aromaa, 

Meillä taas olemme päästäneet viime peleissä liikaa maaleja, ja sitä kautta on vaikea voittaa pelejä, jos päästetään neljä omiin per peli. Siksi nyt on todella tärkeää, että saamme korjattua tuota ja tasapainoa joukkueessa. Ettei oltaisi niin auki tai haavoittuvaisia, kuin olemme olleet näissä parissa viime pelissä. Etenkin, kun TPS:n vahvuudet koetaan juuri siinä. Eli he pystyvät hyökkäämään hyvin vastaan, jos heille antaa isoja tiloja. 

Yleisesti on ollut meillä hieno tilanne, että meidän pelaajiamme on päässyt treenaamaan edustuksen mukana. Jopa kuutta tai seitsemää pelaajaa on ollut siellä mukana. Ja Oskari Väistö teki jopa debyytin edustuksen mukana viime viikolla. Eli olemme hyvillä raiteilla. 
 
Sitä myötä meille on taas auennut paikkoja entistä nuoremmille pelaajille, ja pelaajille, jotka ovat jääneet vähemmälle peliajalle. Ja he ovat vastanneet todella hienosti haasteeseen ja siihen, että ovat saaneet mahdollisuuden. Tämä on se asia, mikä on meillä todella tärkeä. Eli kun tehdään hyvin joka päivä hommia, niin sitä kautta saa sen mahdollisuuden, ja on myös valmiimpi ottamaan sen. 
 
Topias Helle on esimerkiksi tullut hyvin sisään, Tuukka Pahkala on armeijan jälkeen pystynyt pelaamaan hyvällä tasolla ja todistanut ansaitsevansa paikkansa. Ja Eemeli Honkola nousi säännölliseksi aloittajaksi. Niin tämä on juuri se juttu, mitä tässä pyritään rakentamaan. 

Totta kai meillä on vielä monta muuta hyvää pelaajaa, jotka toivottavasti saavat mahdollisuuden tässä pian. Meillä on paljon hyviä pelaajia, ja sen vuoksi pystymme pelaamaan koko ajan hyvällä tasolla, vaikka joskus pelaajia onkin edustusjoukkueen mukana. 

Lähdetään tietenkin taas voittamaan peliä. Se on meidän tavoitteemme aina, ja sitä mukaa valmistaudutaan. Katsotaan maanantain, miten hommat menevät, sanoo Aromaa vielä lopuksi, joka toimii nyt vastuuvalmentajana, Stevie Grieven ollessa toimitsijakiellossa, edellisessä EIF-pelissä tulleen katsomokomennuksen vuoksi.

Pelikiellossa on myös maanantain ottelusta Salim Yussif, joka katseli punakorttia samassa EIF-ottelussa. Mukaan riveihin odotellaan loukkaantumisesta toipuvaa Denis Cukicia, jonka pelikunto kuitenkin ratkeaa myöhemmin. Edellisestä pelistä puuttui myös laitapuolustaja Babacar Fati sekä joukkueen paras maalintekijä Miro Turunen. Molemmat saattavat olla mukana tulevan viikon peleissä.

SJK Akatemian pelaajistossa on siirtoikkunan aikana tapahtunut myös hieman muutoksia, kun jo aiemmin kerrottiin, että laitapuolustaja Deni Silverio ei jatka seurassa. Keskikenttäpelaaja Elias Machaal puolestaan siirtyy lainasopimuksella Kakkosessa pelaavan JBK:n riveihin loppukaudeksi, missä on luvassa säännöllisesti peliaikaa hyvällä tasolla. Sisään on tullut keskikenttäpelaaja Jasper Jalonen, joka ei vielä kuitenkaan ole pelannut Ykkösen peleissä SJK Akatemian mukana, vaan on ensin hakenut pelituntumaa Kolmosen joukkueessa. Jalonen on TPS-kasvatti, ja hänen isänsä sekä isoisänsä edustivat pelaajana TPS:aa. Siten voisi olla hauska nähdä Jalonen mukana maanantaina.

SJK Akatemian Oliver Günes on ollut vikkelä pideltävä vastustajille Ykkösessä.

Maanantaina vastaan tuleva TPS on tällä hetkellä yhdeksän tappiottoman pelin putkessa, ja edellinen tappio on tullut juuri SJK Akatemialle 21. toukokuuta OmaSp Stadionilla. Tuolloin Kasper Paananen huudatti kotiyleisöä, iskemällä 1-0 voittomaalin 86.peliminuutilla. TPS:lla on siten kalavelkoja SJK Akatemiaa kohtaan.

Tuon tappion jälkeen Mika Laurikaisen valmentama, ja Ykkösen sarjaan ainoana selkeänä voittajasuosikkina lähtenyt TPS on voittanut seitsemän ottelua, ja pelannut kahdesti tasan. Viisi voitoista on tullut putkeen viimeisissä otteluissa. TPS on kovaa vauhtia hakemassa nousua kärkikahinoihin, joita sitä povattiin ennen kauden alkua.

Joukkue onkin Ykköseen varsin nimekäs, ja rakennettu täysin Veikkausliigan nousemista varten. Pelkästään entiset maajoukkuepelaajat Kasper Hämäläinen ja Riku Riski, nostavat ryhmän tähtistatusta. SJK-laisittain lisämielenkiintoa tuo maalivahti Jere Koponen sekä puolustajat Joonas Sundman ja Samba Benga, joilla kaikilla on SJK tausta. Sundman jopa SJK-junioreiden kasvatti.

TPS:n puolustajana pelaava Joonas Sundman on Seinäjoen ja SJK-junioreiden kasvatti.

Ykkösen kärkipään ottelu TPS – SJK Akatemia maanantaina 31.7. klo 18:30 Turun Veritas Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK Akatemia pelaa alkavalla viikolla myös kaksi kotiottelua, kun ensin tiistaina 1.8. klo 19:00 se kohtaa Kolmosen kotiottelussa OmaSp Stadionilla Korsnäs FF:n. Ottelu on Kolmosen kärkipään kamppailu, sillä SJK Akatemia johtaa Kolmosen lohkoaan, ja Korsnäs FF on vain pisteen päässä kakkospaikalta. Ero SJK Akatemiaan on kuitenkin jo 7 pistettä. Ykkösessä SJK Akatemia saa vieraaksi OmaSp Stadionille lauantaina 5.8. klo 16:00 Ykkösen sarjakärki MP. Ennakkoliput Ykkösen kotipeleihin Ticketmasterin kanavista. Kolmosen otteluihin on vapaa sisäänpääsy. Löydät kaikki SJK Akatemian tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivuilta.