123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa lauantaina Saloon, ja kohtaa siellä paikalliset Palloilijat klo 16:00 alkavassa Ykkösen ottelussa. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Ykkösessä jo kolmanneksi noussut SJK Akatemia, lähtee hakemaan jatkoa edelliseen hyvin menneeseen vierasotteluun. Pelit kotikentällä ovat sujuneet mahtavasti, ja ainoa pistemenetys Ykkösessä on tasapeli HIFK:n kanssa. Vieraskentällä voittoja on tullut vain kaksi, mutta molemmat ovat kolmesta viimeisestä ottelusta. Lauantain vastustaja SalPa on sarjataulukossa seitsemäntenä, 13 pistettä SJK Akatemian takana, ja SJK Akatemian tavoitteena oleva paikka kuuden parhaan joukossa runkosarjan jälkeen, olisi taas voitolla lähempänä.

SalPalla on ollut loistava alkukausi, mutta viime aikoina pelit sarjassa ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan, vaikka heillä onkin ollut pelillisesti monia hyviä esityksiä. Ykkönen on kuitenkin erittäin kova sarja, jossa erot ovat pieniä, joten odotamme jälleen kovaa ottelua. Erityisesti kun pelaamme vieraissa, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve. 

Me itse pelasimme erittäin hyvin viikolla JJK:a vastaan, ja samalla saimme kasaan pisteissä saman määrän kuin koko viime kaudelta Ykkösessä. Nyt olemme runkosarjan puolivälissä, ja olemme keränneet 25 pistettä vain 13:sta ottelussa. Pelaajat ovat siten nyt matkassa hyvällä itseluottamuksella. 

Ja vaikka kenties joudumme tekemään hieman muutoksia tähän peliin, on meillä monia lupaavia nuoria pelaajia tulossa akatemiastamme, jotka ovat osoittaneet kykyjään Kolmosen peleissä. Heidän tulee olla valmiita auttamaan joukkuetta Ykkösessä, jos kutsu käy, toteaa Grieve vielä lopuksi.

Varmuudella SJK Akatemialta on vielä sivussa maalivahti Otto Huuhtanen, ja toinen maalivahti Topi Säilynoja alkaa lähestyä pelikuntoa. Salim Yussifin korttitili tuli täyteen edellisessä ottelussa JJK:a vastaan, ja hän huilaa lauantain ottelun. Yussif teki tuossa ottelussa myös debyyttimaalinsa Ykkösessä, kuten teki SJK-junioreiden oma kasvatti Eemeli Honkola. Adam Mekki ja Denis Cukici missasivat edellisen ottelun, mutta molemmat saattavat olla taas mukana lauantaina. SJK Akatemian paras maalintekijä Weslen Júnior puolestaan on viime aikoina pelannut SJK:n edustusjoukkueen mukana Veikkausliigassa.

SJK Akatemia pelaa vielä torstai-iltana myös Kolmosen ottelun, kun se matkustaa Vaasan Pallo-Veikkojen vieraaksi. Ottelu alkaa klo 19:00. SJK Akatemia johtaa Kolmosen lohkoaan seitsemän pisteen erolla VPS Akatemiaan nähden. Myös Sporting Kristina voisi nousta seitsemän pisteen päähän rästipelinsä voittamalla. Kahdella ylimmällä sarjatasolla siirtoikkuna aukeaa 13.7. mutta sitä ennen SJK-paitaan uutena pelaajana siirtynyt Jasper Jalonen voi pelata Kolmosen otteluissa, ja Jalonen onkin todennäköisesti mukana torstain ottelussa.

15 maalia Kolmosessa tällä kaudella tehnyt Eemeli Honkola teki uransa ensimmäisen maalin Ykkösessä viime ottelussa.

Tero Suonperän valmentama Salon Palloilijat on nousijajoukkue Ykkösessä. Sen ei pidä kuitenkaan antaa hämätä, sillä seuran haaveet siintävät korkeammilla sarjatasoilla, ja taustalta löytyy tukijoita sitä varten. Joukkuetta povailtiin jopa kauden yllättäjäksi ennen sarjan alkua, sillä sen verran vahva nousija on kyseessä.

Vahvuudesta kertoo myös se, että SalPa oli mukana vielä Suomen Cupin puolivälierissä, joissa se kohtasi viime keskiviikkona FC Hongan. FC Honka oli lopulta 3-1 tuloksella vahvempi Salon Keskusurheilukentän nurmella, mutta SalPa osoitti vaarallisuuttaan, 2-1 kavennustilanteessa. Miten keskiviikkona pelattu kova Suomen Cupin ottelu sitten näkyy sarjaottelussa, jää nähtäväksi lauantaina. SalPa on viimeksi voittanut Ykkösen ottelun toukokuun puolivälissä, ja pelannut kahdensan ottelua ilman voittoa. Suomen Cupissa se kuitenkin ennen Honka-kohtaamista tiputti Veikkausliigan FC Interin, HooGeen, EIF:n kakkosjoukkueen ja MuSan.

SalPan paras maalintekijä Jesse Huhtala on tehnyt jo viisi maalia Ykkösessä, ja hän osui myös keskiviikkona FC Honkaa vastaan. Myös Roope Pyyskänen löytyy joukkueen maalipörssin kärkipaikoilta neljällä osumalla.

Kun SJK Akatemia ja SalPa kohtasivat aiemmin Ykkösen ottelussa Seinäjoella, otti SJK Akatemia 2-1 voiton Miro Turusen ja Oliver Günesin maaleilla. SalPalle pelissä osui nigerialainen Michael John.
 

Edellisen SalPa-kohtaamisen sankarit Oliver Günes ja Miro Turunen.

Ykkösen ottelu SalPa – SJK Akatemia lauantaina 8.7. klo 16:00 Salon Keskusurheilukentällä. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK Akatemia pelaa suurimman osan tulevista otteluistaan Ykkösessä ja Kolmosessa vieraskentällä, ja seuraava kotiottelu on Ykkösessä sunnuntaina 23.7. kun EIF saapuu OmaSp Stadionille. Kolmosessa seuraava kotiottelu on vasta tiistaina 1.päivä elokuuta. Löydät kaikki tulevat koti- ja vierasottelut, niin Ykkösestä kuin Kolmosestakin, SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivuilta.