123 456 7890

SJK Akatemia matkaa lauantaina JJK:n vieraaksi Ykkösen otteluun. Peli pelataan Jyväskylän Harjun kentän sijasta varakentällä Viitaniemen Liikuntapuistossa ja se alkaa klo 17:00. Peli näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta.

Kuluva viikko on ollut SJK Akatemialle varsin kiireinen, sillä se pelasi keskiviikkona Suomen Cupin ottelun SJK:n edustusta vastaan ja tiistaina otti 8-0 voiton Kolmosen sarja-avauksessa Esse IK:sta. Ja uusi valmentaja aloitti hommat vasta viime viikolla, joten kiirettä on pitänyt. Joukkue pystyi kuitenkin kierrättämään pelaajia hienosti viikon aikana, ja osa pelaajista pääsee tuoreilla jaloilla lauantain otteluun. Samalla uusi valmentaja on ehtinyt nähdä laajasti koko akatemian pelaajiston reilun viikon sisällä tositoimissa.

Tiesin kyllä mikä aikataulu tässä heti odotti, ja pääsin heti ensimmäisen Ykkösen pelin jälkeen näkemään kaikki seuran nuoret pelaajat. Ensin Kolmosessa tiistaina ja nyt keskiviikkona cupissa. Se oli hieno tilaisuus meidän nuorille pelaajillemme, mutta meillä tietenkin tällä viikolla on ollut pääpaino JJK-peliin valmistautumisessa, sanoo SJK Akatemian valmentajana reilu viikko sitten aloittanut Stevie Grieve.

Ensi viikolla meillä on hieman enemmän aikaa käydä läpi pelin rakennetta ja harjoitella asioita enemmän. Uskonkin, että käytämme sen hyödyksi, valmistautuen samalla sen viikon otteluihin.

Jätimme keskiviikkona ehkä noin kahdeksan avauksen pelaajaa sivuun cupin-ottelusta. Jotkut heistä pelasivat edustuksen mukana tai olivat vaihtopenkillä, ja näin haluamme taata, että mahdollisimman moni olisi tuoreilla jaloilla mukana lauantaina, Grieve jatkaa.

Skotlantilainen Stevie Grieve on ehtinyt reilun viikon sisään vetää SJK Akatemiaa jo yhdessä Ykkösen pelissä, Kolmosen pelissä ja Suomen Cupissa.

Ykkösessä SJK Akatemia on aloittanut kauden mahtavasti, sillä se on voittanut molemmat pelaamansa ottelut ja on sarjataulukossa tasapisteissä toisena hiukan Gnistania heikomman maalieron vuoksi. Tämän se on myös tehnyt koko sarjan selkeästi nuorimmalla pelaajaryhmällä, sillä SJK Akatemian keski-ikä on vain noin 19 vuotta! Suomen Cupin ottelussa avauksessa oli jopa 15-vuotias pelaaja.

Nyt vastaan tuleva JJK puolestaan on aloittanut kauden tasapelillä ja tappiolla, mutta se on myös pelannut molemmat ottelunsa vieraskentällä, ja pelaa nyt ensimmäistä kertaa kotonaan. Tai ainakin melkein. Ottelu pelataan varakentällä.

Tiedämme, että JJK on peliä dominoimaan pyrkivä pallonhallinta joukkue ja heillä on selkeä oma tapansa pelata. Joukkueessa on myös aika hyvä kemia pelaajien kesken, koska osa heistä on pelannut jo pitkään yhdessä, pohtii Grieve.

En odota siitä helppoa peliä. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan progressiivista, hyökkäävää jalkapalloa. Uskoisin, että siitä tulee avoin ja hyvä ottelu. Toivon, että pelaajamme pystyvät dominoimaan siinä kuten haluamme, ja luoda sitä kautta enemmän paikkoja ja enemmän maaleja kuin vastustaja. 

Kenttäpelaajien osalta SJK Akatemialla ei ole isoja pelaajahuolia, mutta maalivahtiosasto meinaa käydä ohueksi. Saku Kankaanpää loukkaantui aiemmin Ykkösen ottelussa, ja joutui tulemaan kesken pelin kentältä pois. Tilalle tullut Topi Säilynoja puolestaan loukkaantui nyt keskiviikkona Suomen Cupin ottelussa, ja pelin joutui pelaamaan maalissa loppuun hyökkääjä Emie Olsen, kun kaikki vaihdot oli jo tehty. Vaihtopenkillä olisi ollut toki B-nuorten maalivahti Juho Kaunismäki. Kaunismäkeä saatetaan tarvita lauantaina B-nuorten ottelussa, joten onneksi SJK Akatemia saa mukaan tähän otteluun taas Otto Huuhtasen. SJK:n edustusjoukkueen kolmosmaalivahtina toimiva Huuhtanen ei pelannut Suomen Cupin ottelussa kummankaan joukkueen riveissä, jotta ei olisi myöhemmillä kierroksilla lukittuna, jos tarvetta tolppien väliin tulee.

Kyllä meillä onneksi maalivahteja on seurassa, mutta ei tietenkään ole hyvä asia Sakun ja Topin kannalta, että kaksi peliä on pelattu, ja molemmat loukkaantuivat. Ja vielä hyvin epäonnisesti. Eli onneksi meillä on maalivahteja, mutta todella harmillista heidän kahden puolesta, Grieve harmittelee.

Ei siis tarvi laittaa kuitenkaan Emie Olsenia maaliin, vaikka hän onkin erittäin hyvällä itseluottamuksella varustettu kaveri, naurahtaa Grieve.

Kun hän sai kentällä paidan, niin hän otti heti yleisönsä ja heilutteli katsomoon. Hän kuitenkin nappasi pari hyvää torjuntaakin. Kenties meidän pitää jutella hänen kanssaan, että pitäisikö hänen treeneissä käydä varmuudeksi maalivahtien mukana treeneissä, pohtii Grieve vielä lopuksi.

18-vuotias Beninin nuorten maajoukkuepelaaja Olatoundji Tessilimi teki debyytin keskiviikon cup-pelissä SJK Akatemian paidassa.

JJK:n mukana SJK Akatemia saa vastaan hyvin tuttuja kasvoja, sillä JJK:n päävalmentajana toimii Seinäjoen ja SJK:n futislegenda Toni Lehtinen, ja hänen apunaan on valmennusryhmässä Jori Särkkä, joka toimi pitkään SJK:ssa maalivahtivalmentajana. Myös pelaajistossa on tuttuja kasvoja, sillä viime kauden SJK Akatemian kapteenistoon kuulunut maalitykki Oskar Pihjala latoo palloja pussiin nyt kettupaitojen riveissä. Myös maalivahti Ville Viljala piipahti aikoinaan SJK-paidassa. JJK:n seurajohtajistoon puolestaan kuuluu Joni Vesalainen, joka hänkin kävi SJK:n organisaatiossa markkinointijohtajana muutaman kauden ajan.

Ykkösen kausi on alkanut kahdella vierasottelulla, ja JJK on joutunut myös lähes koko talven harjoittelemaan muualla kuin kotikaupungissaan, kun olosuhteet kaupungissa jalkapallolle eivät ole kunnossa. Myös kauden ensimmäinen kotipeli joudutaan pelaamaan evakossa, pienemmällä tekonurmella Viitaniemessä, missä normaalisti pelataan jenkkifutista. Harjun stadion on luonnonnurmikenttä, eikä sielä voi vielä pelata.

Maaleja JJK ei ole vielä Ykkösessä tällä kaudella ehtinyt tehdä, sillä se pelasi 0-0 tasapelin KPV:n kanssa ja hävisi Gnistanille 0-2. Keskiviikkona se kohtasi kuitenkin Suomen Cupissa Kolmosen Imatran Palloseuran ja eteni jatkoon 2-0 voitolla. Maalintekijöinä kunnostautui 17-vuotias Arttu Leivonen ja 19-vuotias Shirman Osso.

Joukkueen kokeneimmat pelaajat, 37-vuotias keksikenttäpelaaja Mikko Manninen ja 35-vuotias puolustaja Antti Åke, yhdessä maalivahti Ville Viljalan kanssa, muodostavat joukkueen selkärangan.

SJK Akatemia ja JJK ehtivät jo talvella kohdata Ykköscupissa toisensa Seinäjoella, ja silloin pisteet tasattiin 3-3 tasapelillä. JJK on sarjanousija tälle kaudelle, joten sarjapeleissä joukkueet ovat kohdanneet viimeksi 2021 kaudella Kakkosessa.

JJK-kasvatti Kaarlo Rintamäki SJK Akatemian paidassa kaudella 2021 JJK:a vastaan.

Ykkösen ottelu JJK – SJK Akatemia lauantaina 29.4. klo 17:00. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Viitaniemen Liikuntapuistossa ja se näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta. 

SJK Akatemia pelaa ensi viikolla jälleen kaksi kotiottelua, Kolmosessa ja Ykkösessä, kun se kohtaa ensin tiistaina Kolmosessa klo 19:00 Sundom IF:n ja lauantaina 6.5. klo 16:00 OmaSp Stadionille saapuu sarjanousija KäPa Helsingistä. Kolmosen otteluihin on vapaa pääsy, Ykkösen peliin liput ennakkoon Ticketmasterin kanavista tai pelipäivänä portilta. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.