123 456 7890

SJK Akatemia matkaa lauantaina Helsingin Bolt Arenalla pelattavaan Ykkösen runkosarjan päätösotteluun Helsingin IFK:a vastaan, ja ottelu alkaa klo 16:00. Pelin näkee suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. Päätöskierroksen jälkeen Ykkönen jatkuu kuuden joukkueen ylemmässä ja alemmassa loppusarjassa, Veikkausliigan tavoin. SJK Akatemia on jo varmistanut paikan ylemmässä loppusarjassa.

Viime viikonloppuna viidentenä sarjataulukossa oleva SJK Akatemia hävisi OmaSp Stadionilla sarjakärki Gnistanille 0-1 tuloksella, vaikka saikin pallon maaliin asti. Maali kuitenkin hylättiin käsimaalina, vaikka kaikki videokuvat näyttävät, että pallo ei käden kautta maaliin mennyt. Tuon tappion myötä Gnistan jatkoi sarjakärjessä tasapistein EIF:n kanssa, ja SJK Akatemia jäi pisteen päähän neljännestä sijasta. Lauantaina joukkueella on kuitenkin vielä mahdollisuus nousta takaisin neljänneksi, ennen ylemmän loppusarjan alkua.

Pelasimme erinomaisen ottelun viime viikolla, ja olisimme ansainneet tasapelin sillä maalilla, mutta se vietiin meiltä. Mutta se mitä meiltä ei voi viedä pois, on se tyyli, rohkeus, päättäväisyys ja vakuuttavuus, jota näytimme siinä ottelussa. Näytimme Gnistania vastaan, miten pitkälle tämä joukkue on tällä kaudella päässyt, ja dominoimme joukkuetta, jonka odotetaan voittavan sarjan, toteaa SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve.

Lauantain HIFK-peliin haluamme tuoda joukkueeseen jo nyt mukaan joitain korkealla tasolla meidän Kolmosessa pelaavassa joukkueessa pelaavia pelaajia. He ovat siellä vain kolmen pisteen päässä lohkon voitosta, ja sarjanoususta Kakkoseen, mikä takaisi pelaajapolullemme joukkueen kolmella ylimmällä sarjatasolla Suomessa, kertoo Grieve.

Jo tähän mennessä olemme antaneet Ykkösessä debyytin viidelle meidän Kuortaneen jalkapallolukiolaiselle, ja tutustuttaneet useita meidän B-ikäisiä pelaajia Ykkösen pelaajaryhmään.

Omista junioreista kasvaneet Ilari Kangasniemi ja Elias Hyytinen ovatkin nyt mukana Ykkösen pelaajaryhmässä, ja on mahtava nähdä miten he jatkavat kehittymistään kohti korkeinta sarjatasoa, jatkaa Grieve.

Ja kuten aina, odotamme lauantain ottelusta kovaa peliä, vahvaa vastustajaa vastaan. Aiomme silti jatkaa meidän innostavan hyökkäyspelimme pelaamista myös siellä, ja iskeä heihin kiinni heti alusta alkaen, Grieve sanoo.

Meillä on jäljellä vielä viisi ottelua ylemmässä mestaruussarjassa tämän pelin jälkeen. Ja niissä haluamme jatkaa sekä pelaajien kehittämistä, mutta pelata myös sillä tavalla, että heidän osaamisensa tulee parhaalla tavalla niissä esiin, jatkaa Grieve vielä lopuksi.

SJK Akatemialta puuttuu pelistä korttitilin täyttymisen vuoksi Denis Cukici ja Salim Yussif.

SJK Akatemian kausi on jo nyt ollut menestys, kun se on varmistanut paikan ensi kauden YkkösLiigassa ja joukkue Kolmosesta on nousemassa Kakkoseen.

Sami Okkosen valmentama Helsingin IFK on sarjassa kuudentena, ja myös se on jo varmistanut paikan ylemmässä loppusarjassa, ennen runkosarjan päätöskierrosta. Piste-eroa seitsemäntenä olevaan SalPaan on neljä pistettä. SJK Akatemia puolestaan on edellä viidentenä jo kuuden pisteen päässä, joten HIFK ei ennen loppusarjaa voi sarjasijoitustaan parannella.

HIFK lähti sarjaan Veikkausliigasta tippuneena joukkueena, mutta vaikka sillä kova joukkue onkin kasassa, ei varsinainen tavoite ole ollut missään vaiheessa päästä ”hinnalla millä hyvänsä” takaisin Veikkausligaan. Suurempana tavoiteena IFK:lla on ollut saada talous kuntoon, jotta se tulevaisuudessa olisi vahvempi organisaatio. Talouspuolella ei ole näihin tavoitteisiin ainakaan vielä päästy, ja HIFK antoi kauden aikana jopa varoituksen, että kausi saattaisi niiden vuoksi jäädä jopa kesken. Toivotaan, että perinteinen seura selättää nämä vaikeudet. Talousongelmat varmasti painavat myös pelaajien takaraivoissa, sillä omat työpaikat ovat kyseessä. HIFK onkin viimeisissä kolmessa pelissä jäänyt ilman pisteitä ja jopa ilman maaleja.

Kova joukkue HIFK:lla on silti kasassa Ykköseen. Joukkueen takalinjoja johtaa keskuspuolustaja Paulus Arajuuri, joka on entinen Suomen A-maajoukkueen kapteeni, keskikentällä on entinen SJK-pelaaja Obed Malolo ja hyökkäykseen hankittiin kokenut Sakari Tukiainen. Harmillisesti Tukiainen on kuitenkin loukkaantuneena koko loppukauden, ja Malolla meni pitkään toipua omasta loukkaantumisestaan. Nyt Malolo missaa lauantain ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi. Pelikiellossa on myös luottopuolustajiin kuuluva Topi Pasi. Tukiaisen poissaollessa, on maaleja paukuttanut 24-vuotias Antti Ulmanen, jolla on jo 8 maalia tämän kauden Ykkösessä. Malolon lisäksi joukkueessa pelaa entisenä SJK-pelaajana keskikenttäpelaaja Aatu Kujanpää. 

SJK Akatemia ja HIFK kohtasivat aiemmin Seinäjoella kesäkuussa, ja tuolloin pisteet tasattiin 2-2 tuloksella.

SJK Akatemian Oliver Günes ja HIFK:n Paulus Arajuuri vastatusten OmaSp Stadionilla kesäkuussa.

Ykkösen ottelu HIFK – SJK lauantaina 3.9. klo 16:00 Helsingin Bolt Arenalla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

Ykkösen kausi jatkuu SJK Akatemian osalta ylemmässä loppusarjassa, ja siinä se saa kaksi kotipeliä ja kolme vieraspeliä. Muut mukana olevat joukkueet ovat Gnistan, EIF, MP, TPS ja lauantain vastustaja HIFK. Kovia pelejä on luvassa, ja otteluohjelma tuohon saadaan ensi viikon alusta, tiistaina 5.9.

Kolmosessa SJK Akatemia tarvitsee enää yhden voiton, tai kolme tasapeliä jäljellä olevista neljästä pelistään, jotta se varmistaa sarjanousun Kakkoseen. Seuraava mahdollisuus nousun varmistamiseen on jo ensi viikon keskiviikkona 6.9. klo 18:00, kun joukkue matkaa Närpiöön Kraftin kakkosjoukkueen vieraaksi. Löydät kaikki jäljellä olevat pelit SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.