123 456 7890

Ykkösessä kolmantena oleva SJK Akatemia saa OmaSp Stadionille vieraaksi neljäntenä olevan Ekenäs IF:n sunnuntaina 23.7. klo 18:00. Liput otteluun ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja portit sekä palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla klo 17:00.

Huikeaa kautta Ykkösessä sarjan nuorimmalla joukkueella pelaava SJK Akatemia, on komeasti kolmantena sarjataulukossa. Piste-ero kärjessä olevaan Gnistaniin on viisi pistettä, ja sunnuntaina OmaSp Stadionille vieraaksi saapuvaan ja neljäntenä olevaan EIF:iin on kaksi pistettä. SJK Akatemian tavoitteena on olla kuuden parhaan joukossa runkosarjan päättyessä 2. syyskuuta. Tuon jälkeen sarja jakaantuu ylempään ja alempaan loppusarjaan Veikkausliigan tavoin. Samalla kuuden parhaan joukossa oleminen takaa paikan ensi kaudella aloittavaan uuteen YkkösLigaan. SJK Akatemian ero nyt seitsemäntenä olevaan joukkueeseen on jo 13 pistettä, kun pelejä runkosarjassa on jäljellä seitsemän.

SJK Akatemia on pelannut viisi viimeistä peliään putkeen ilman tappioita, ja kolme niistä on voittoja. Kotikentällä ainoa pistemenetys koko kaudella on HIFK-pelin tasuri kesäkuun puolessa välissä. Viime viikonloppuna SJK Akatemia tasasi pisteet KäPa:n vieraana 4-4 maali-iloittelussa.

Tämä on molemmille joukkueille tärkeä peli, jos haluaa neljän parhaan joukkoon. Olemme nyt hyvässä formissa, ja pelit ovat toimineet myös vieraskentällä. Viime pelissä toki erikoinen tasapeli 4-4 tuloksella. Mutta vastustaja tietää, että heidän pitää tulla tänne, ja olemme olleet kotona voittamattomia. Ja me myös haluamme pitää sen niin, ja siksi olemme harjoitelleet nyt erittäin hyvin koko viikon, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve.

EIF:llä on allaan voitto Gnistanista, mikä tuo toki heille itseluottamusta. He pelasivat siinä ensin keskikentän timantilla, mutta maalin jälkeen toisella puoliskolla se oli 5-4-1 ryhmitys. Vaikea sanoa, miten he lähtevät tähän peliin, mutta lähdemme oman pelimme kautta. Haluamme olla kotona dominoiva joukkue. Ja tunnemme täällä muutenkin olomme hyväksi ja luottavaiseksi. Olemme olleet myös hyviä nyt vieraspeleissä, varsinkin hyökkäyssuuntaan Grieve pohtii.

Pelaajat todella haluavat päättää kauden neljän parhaan joukossa. Meidän lähtötavoitteemme oli olla kuuden parhaan joukossa, mutta nyt haluamme lopettaa kauden neljän joukossa. Ja se on mahdollista, jos pelit jatkuvat näin.

Puhuimme tänään aamulla pelaajien kanssa, ja tämä peli on meille vähän kuin finaali, jos haluamme olla neljän joukossa. Emme toki ajattele ihan niin, mutta jos pelaajat itse sitä haluavat, niin nämä pelit ovat niitä mitkä pitää voittaa. Siksi teemme kovasti töitä, päättää Grieve.

Joukkueen riveistä on nostettu pelaajia mukaan harjoittelemaan SJK:n Veikkausliigassa pelaavaan edustusjoukkueeseen, ja osa saattaa jäädä edustuksen mukaan pysyvästi. Samalla Ykkösen joukkueen pelaavaan kokoonpanoon on päässyt entistä nuorempia pelaajia, joilla on hyvät esitykset takanaan Kolmosen kärjessä olevan joukkueen mukana. Eemeli Honkola ja Olatoundji Tessilimi esimerkkeinä. Molemmat tekivät Ykkösen debyytit ja heti myös debyyttimaalit päästyään irti. Honkola mätti niitä heti kolmessa ottelussa. Käpylän Palloa vastaan nähtiin kentällä myös pitkästä aikaa Tuukka Pahkala, jonka armeija on nyt takana, ja hän otti ensin tuntumaa peleihin Kolmosen joukkueessa. Pahkala hommasi itselleen heti syöttöpisteen, antamalla komean ulkosyrjäkeskityksen Tessilimin maaliin. KäPa-pelissä maalin tehnyt Miro Turunen puolestaan otti nyt joukkueen ykköstykin paikan, tekemällä kauden viidennen osumansa. Sillä hän ohitti edustuksen mukaan viime viikkoina nostetun Weslen Júniorin.

Yksi erityisen kovaa kautta Ykkösessä pelaava pelaaja on vasta 17-vuotias Oskari Väistö. Suomen poikamaajoukkueen puolustaja on tehnyt jo kolme maalia, ja on pelannut 13 ottelua miesten Ykkösessä. Väistö on päässyt myös jo mukaan harjoittelemaan edustusjoukkueen mukaan, ja näillä esityksillä hänet saatetaan pian nähdä Veikkausliigaympyröissä.

17-vuotias Oskari Väistö ja topparipari, joukkueen kapteeni Noa Lehtonen pelaavat hyvää kautta.

Siirtoikkuna on myös nyt auki, ja joukkueen riveihin on liittynyt sen aikana nuori ja lupaava Jasper Jalonen. Jalonen aloitti toistaiseksi ensin Kolmosen mukana, jotta pääsee pelikuntoon, mutta hänet varmasti nähdään pian myös Ykkösessä. Joukkueen jättää puolestaan laitapuolustaja Deni Silverio. SJK ja SJK Akatemia kiittää Silveriota yhteisestä ajasta ja toivottaa onnea tuleviin koitoksiin.

SJK Akatemian mukana minuutteja pelannut edustusjoukkueen Vertti Hänninen puolestaan siirtyi jo aiemmin Liettuan pääsarjaan, SJK:n yhteistyöseura FC Dziugasin riveihin loppukauden lainasopimuksella. Hänninen on jo pelannut siellä kahdessa ottelussa. Samassa seurassa pelaa SJK:n toinen lainapelaaja, nuori brasilialainen Vinicíus Ribeiro, joka on joukkueen paras maalintekijä. Siirtoikkuna sulkeutuu elokuun puolessa välissä. Liikennettä SJK Akatemian ja SJK:n Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen välillä voi olla ilman rajoituksia vielä Ykkösen runkosarjan loppumiseen saakka.

Tulevana viikonloppuna jatkuvat myös pelit SJK U17-joukkueen osalta, kun syksyn Ykkösen pelit alkavat kotiottelulla FF Jaroa vastaan. SJK U17-joukkueen tavoitteena on varmistaa sarjassa paikka taas B-nuorten ensi talven SM-karsintasarjaan. Samassa lohkossa pelaavat SJK:n ja Jaron lisäksi Vasa IFK, KPV, Kraft, JJK, FC JPS, Ilves, TPV, Hercules, OLS ja KePS. Avausottelu SJK U17 – Jaro U17 pelataan OmaSp Stadionilla sunnuntaina 23.7. klo 12:30 ja siihen on vapaa pääsy.

Miro Turunen on noussut SJK Akatemian parhaaksi maalintekijäksi viidellä maalillaan.

Sunnuntain vastustaja EIF pelaa sekin kovaa kautta, ja unelmana on jopa nousu Veikkausliigaan. Jos ei suoraan, niin karsintojen kautta. Kaikki mahdollisuudet espanjalaisen Gabriel Garcia Xatartin valmentamalla joukkueella on, ja joukkue on ainakin tarpeeksi laadukas haastamaan muut kärkijoukkueet.

Tammisaarelaisten maalinsuulla pelaa entinen liigapelaaja Helsingin IFK:sta, eli Ramilson Almeida, puolustuksessa niin ikään on Veikkausliigakokemusta KuPS:n ja Ilveksen riveistä omaava Tabi Manga ja Ruotsin AIK:ssa pitkän uran tehnyt kokenut Enoch Kofi Adu johtaa keskikenttää. Kärkeenkin löytyy Hakassa aiemmin maaleja tehtaillut Salomo Ojala. Joukkueessa on siten paljon kokemusta ja laatua, vaikka se ei keski-iältään olekaan sarjan vanhimmasta päästä. Pelkästään 32-vuotiaan Kofi Adun pelaaminen Suomen Ykkösessä, on kova juttu. Hän on pelannut jopa Ghanan A-maajoukkueessa, ja Tanskan, Norjan ja Ruotsin pääsarjajoukkueissa. Kofi Adulla on myös kolme Ruotsin mestaruutta sekä yksi Tanskan mestaruus tilillään. Harvoin Ykkösessä nähdään sen tason pelaajaa.

Viime viikonloppuna EIF onnistui katkaisemaan voitottomien otteluiden putkensa, joka oli ja kasvatnut kuuden pelin mittaiseksi, kun se kaatoi sarjaa ilman tappioita johtaneen Gnistanin. 1-0 voitto irtosi hyökkääjä Noah Lundströmin maalilla. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat viisi maalia tehnyt, vasta 18-vuotias Artur Atarah ja neljä maalia iskenyt kokenut keskikenttäpelaaja Stanislav Efimov.

Kun EIF ja SJK Akatemia kohtasivat aiemmin Tammisaaressa toukokuussa, vei EIF voiton 2-1 tuloksella. Siinä pelissä SJK Akatemialta hylättiin yksi maali ja Almeida torjui yhden rangaistuspotkun. Efimov teki EIF:n voittomaalin rangaistuspotkusta.

 

Kaudella 2022 EIF haki Seinäjoelta 3-0 voiton. Miten käy tällä kaudella?

Ykkösen kärkipään ottelu SJK Akatemia – EIF sunnuntaina 23.7. klo 18:00 OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput peliin Ticketmasterin kanavista ja portit sekä palvelut aukeavat klo 17:00. Peli näkyy suorana myös Ruutu Urheilu -palvelusta. 

Ennen illan ottelua, SJK U17 pelaa B-nuorten Ykkösen ottelun Jaroa vastaan samana päivänä OmaSp Stadionilla klo 12:30. Tuohon otteluun on vapaa sisäänpääsy.

SJK Akatemian pelit Ykkösessä jatkuvat toisella kärkipään kamppailulla, kun se matkaa maanantaina 31.7. TPS:n vieraaksi Turun Veritas Stadionille. Kolmosessa puolestaan matkataan jo ennen sitä torstaina 27.7. Sundom IF:n vieraaksi Vaasaan. Seuraava kotipeli on Kolmosen ottelu Körsnäs FF:aa vastaan tiistaina 1.8. klo 19:00 ja Ykkösen seuraava kotipeli on lauantaina 5.8. klo 16:00, kun MP saapuu OmaSp Stadionille. Löydät kaikki SJK Akatemian ottelut Ykkösessä ja Kolmosessa SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivuilta.