123 456 7890

SJK Akatemia saa sunnuntaina vieraaksi Ykkösen sarjakärjessä olevan Gnistanin, ja ottelu alkaa OmaSp Stadionilla klo 18:00. Liput peliin Ticketmasterin kanavista tai portilta. Portit ja palvelut aukeaa klo 17:00. Käytössä on Pääkatsomo ja palvelut löytyvät toisen kerroksen Carlsberg Sports Barista. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä. Paikalle mahdollisesti saapuvat Gnistanin kannattajat voivat sijoittua Pääkatsomon Itäpäädyn puoleiseen reunaan.

Ykkösen runkosarja lähestyy loppuaan, kun kaksi kierrosta on enää pelaamatta. Sen jälkeen Ykkönen jakaantuu Veikkausliigan tapaan ylempään ja alempaan loppusarjaan. SJK Akatemia on jo varmistanut paikan ylemmässä loppusarjassa, ja siten myös kauden tavoitteensa, eli sarjapaikan ensi kauden YkkösLiigaan. Se on todella kova saavutus, sarjan nuorimmalla pelaajaryhmällä. Varsinkin kun siihen lisää SJK Akatemian Kolmosessa pelaavan joukkueen saavutukset, missä joukkueella on vielä muutama peli pelaamatta ja sarjajohto on jo 10 pisteen mittainen. Kolmosessa tarvitaan vielä kaksi voittoa lopuista viidestä pelistä, jotta sarjanousu Kakkoseen on varma. Menestystä tullessa, ruokahalu kasvaa syödessä, ja SJK Akatemian pelaajat ovatkin asettaneet uudeksi tavoitteekseen olla Ykkösessä neljän parjaan joukossa, kun ylempi loppusarja päättyy. Juuri nyt joukkue on viidentenä, mutta neljäntenä olevalla TPS:lla on peli enemmän pelattuna, ja eroa heihin on vain yksi piste. Kauden lopuissa otteluissa ei ole kuitenkaan yhtään helppoa peliä tiedossa.

Olemme tietenkin erittäin tyytyväisiä, että olemme nyt varmistaneet paikan kuuden parhaan joukosta. Se tarkoittaa myös, että emme voi enää pudota sarjasta. Joten mielestäni kausi on ollut jo nyt huikea menestys. Seuraava askel on saada enemmän pelaajia edustusjoukkueen mukaan Veikkausliigaan. Se on tietenkin entistä haastavampaa, koska edustusjoukkue on kärkikolmikossa Veikkausliigassa, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve. 
 
Lauantaina vastaan tulevalla Gnistanilla on ainoana tavoitteena voittaa sarja, joten heillä on varmasti paineet ottaa pisteitä niin kotona kuin vieraissa. Tiedämme myös, että se on yksi vaikeimmista testeistä, mitä tässä sarjassa eteen tulee. 

Kotisaldomme on kuitenkin erinomainen. Viime viikolla voitimme JäPS:n 2-0, ja se olisi voinut päättyä suuremminkin numeroin meille. Olisimme mielestäni jopa ansainneet isomman voiton. Mutta meillä oli takanamme hieman haastavampi jakso, joissa meillä oli tekemistä eri asioiden kanssa. Joissain peleissä ei toiminut pallonhallinta, joissain emme olleet tarkkana tilanteenvaihtojen kanssa, ja joissain hetkissä puolustusmuoto ei ollut hyvä, mutta saimme korjattua ne kaikki edelliseen otteluun, Grieve pohtii.

Joten, pääsemme peliin hyvällä itseluottamuksella kuten aina, pelaamme aina samalla tavalla, oli vastassa sitten mikä joukkue tahansa. Saatamme tehdä kuitenkin hieman rotaatiota. Toivottavasti näemme muutaman uuden kasvon mukana, pystymme pelaamaan normaalin ottelun ja ottamaan kolme pistettä. Siten pidämme myös sarjan mielenkiintoisena, Grieve päättää hymyillen leveästi.

Pelaajiston suhteen tilanne on hyvä, eikä loukkaantumisten vuoksi ole sivussa kuin pitkäaikaisloukkaantuneena ollut maalivahdit Otto Huuhtanen ja armeijassa parhaillaan oleva Topi Säilynoja. Pelikieltoja ei myöskään ole. Siirtoikkuna on jo umpeutunut, mutta SJK:n Veikkausliigajoukkueen ja SJK Akatemian välillä voi olla vielä liikennettä aikuisten pelaajien osalta syyskuun alkupuolelle asti, ja senkin jälkeen. 2.9. jälkeen pelaaja lukkiutuu siihen ylemmällä joukkueeseen, missä pelaa tuon jälkeen ottelun. Nuoria pelaajia tuokaan aikaraja ei koske, ja 20-vuotiaat tai nuoremmat pelaajat voivat tarpeen vaatiessa liikkua joukkueiden välillä. SJK Akatemian kohdalla liikennettä on enemmänkin ollut juuri ylöspäin, SJK:n Veikkausliigajoukkueen mukaan, SJK seurastrategian mukaisesti.

Sunnuntaina voi OmaSp Stadionilla nähdä tositoimissa myös SJK U17-joukkueen, joka pelaa B-nuorten Ykkösen ottelussa klo 12:30 ja kohtaa Närpes Kraftin U17-ryhmän. SJK U17 johtaa omaa lohkoaan ja tavoittelee paikkaa jälleen talven ja kevään SM-karsintasarjaan. SJK Akatemia puolestaan pelaa Kolmosen kotiottelun OmaSp Stadionilla maanantaina 28.8. klo 19:00, ja saa siinä vastaansa Vaasan Pallo-Veikot. Näihin molempiin otteluihin on vapaa pääsy.

SJK Akatemian Kasper Paananen oli jo SJK:n Veikkausliigajoukkueen mukana ja vaihtopenkillä edellisessä kotiottelussa.

Joonas Rantasen valmentama sarjakärki Gnistan IF, tulee Seinäjoelle takanaan tasapeli FF Jaron kanssa viime viikonlopulta. Helsinkiläisten pelit eivät ole muutenkaan olleet viime aikoina enää aivan samanlaista matalalentoa, kuin alkukaudesta, jolloin Gnistan kaatoi muun muassa SJK Akatemian kotonaan 5-2 lukemin. Toisaalta se myös kertoo panoksien noususta kaikilla joukkueilla, kun pelataan sarjapaikoista ja sarjanousuista. Suurinumeroisia voittoja ei niin vain enää oteta.

Ykkösen kolmen kärki onkin tiivistynyt vain pisteen sisään, ja Gnistanin sarjajohto toisena olevaan EIF:n on enää vain yhdellä tehdyllä maalilla enemmän. Joukkueet ovat molemmat keränneet 42 pistettä, ja molempien maalierokin on sama. Gnistan on kuitenkin tehnyt 34 maalia, kun EIF:lla on 33 tehtyä maalia. Hauska yksityiskohta onkin, että vaikka molemmat ovat ottaneet suurinumeroisia voittoja kauden aikana, on SJK Akatemialla silti yksi maali Gnistania enemmän tehtynä, ja se on toisiksi eniten maaleja tehnyt joukkue. Kärkikamppailuissa mukana oleva TPS on tehnyt niitä eniten koko sarjassa ja sillä on 39 maalia kasassa.

Gnistanin joukkueesta löytyy kovia nimimiehiä, kuten aikoinaan Real Madridiakin edustanut Eero Markkanen, entisiä liigapelaajia, kuten Konsta Rasimus, Momodou Sarr ja Tuukka Andberg. Ja SJK-väelle tutut Maximo Tolonen, Robbie Malolo ja viimeisimpänä mukaan liittynyt Keaton Isaksson. Ykkösen maalipörssiä johtaa 10 maalia iskenyt Gnistanin Joakim Latonen. Eero Markkasella maaleja on koossa 9 ja Momodou Sarrilla 6. Nimekäs joukkue on rakennettu Veikkausliigan sarjanousua varten.

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – Gnistan IF sunnuntaina 27.8. klo 18:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Liput Ticketmasterin kanavista tai portilta. Portit aukeavat klo 17:00. Peli näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK Akatemia pelaa heti maanantaina 28.8. klo 19:00 kotiottelun Kolmosessa, kun se saa vastaansa Vaasan Pallo-Veikot. Tuohon otteluun on vapaa sisäänpääsy. Ykkösen runkosarjan päätösottelu pelataan ensi lauantaina 2.9. Helsingissä, kun SJK Akatemia kohtaa HIFK:n Bolt Arenalla. Tuon jälkeen Ykkösen sarja jakaantuu kuuden joukkueen ylempään ja alempaan loppusarjaan, ja otteluohjelmat noihin saadaan seuraavan viikon alussa.