123 456 7890

SJK Akatemia aloittaa Ykköscupin lauantaina 28.1. klo 15:15, kun se kohtaa Pietarsaaren Tellushallissa FF Jaron. Ottelu näkyy suorana Jaron omalta ja maksulliselta Solidsports-kanavalta

Ennakkoon ajatellen Jaro on yksi vahvimpia vastustajia SJK Akatemialle Ykköscupissa, erityisesti kotihallissaan. Brian Pagen (kuvassa) valmentama SJK Akatemia on kuitenkin pelannut talven aikana harjoitusotteluita pelkästään Veikkausliigan joukkueita vastaan, ja niistä on tullut myös paljon positiivista mukaan. VPS:n kanssa pelattiin tasan Vaasassa 1-1 tuloksella, AC Oulua vastaan Oulussa isäntäjoukkue onnistui iskemään 1-0 voittomaalin vasta ottelun lisäajalla. Ainoastaan SJK:n oma edustujoukkue on ollut selkeästi vahvempi, mutta siinäkin pelissä joukkueita oli sekoitettu niin, että muutama SJK Akatemian pelaaja pelasi myös SJK:n riveissä.

Odotamme jo suurella innolla peliä, sillä pelit, joissa on jotain panosta, tuo aina ekstraa tekemiseen, verrattuna harjoituspeleihin, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Olemme muutenkin hyvässä vaiheessa tekemisessämme tällä hetkellä. Joulutauon jälkeen asiat ovat menneet kohdilleen, ja esimerkiksi harjoituspeli AC Oulua vastaan oli meiltä erinomainen. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten pelasimme ja teimme asioita yhdessä. Näytimme paljon hyviä asioita siinä ottelussa ja koitamme vielä entisestään parantaa. 
 
Haluamme siis esiintyä hyvin lauantaina Jaroa vastaan, ja haluamme menestyä Ykköscupissa, sekä saada peleistä hyviä tuloksia. Mutta samalla tavoin kuin viime vuonna, näissä peleissä haluamme kuitenkin ensisijaisesti valmistautua Ykkösen sarjapeleihin. Eli se on meille se tärkein asia, Page vahvistaa.

Meillä on myös täysin kunnossa oleva pelaajaryhmä nyt, ja kaikki valmiita mukaan otteluun. Olemme siis valmiita menemään Pietarsaareen, samalla tietäen, että siitä tulee kova ottelu. Tiedämme hyvin, että Stephen Ward on hyvä valmentaja, joka joukkueineen taatusti tulee peliin hyvin valmistautuneena. 

Olemme valmiit tähän testiin, ja pelin jälkeen tiedämme lisää siitä, missä menemme tällä hetkellä oman joukkueemme ja pelimme suhteen, Page toteaa vielä lopuksi.

SJK Akatemian riveihin on viime kauden jälkeen liittynyt täysin uutena vain hyökkääjä Miro Turunen, joka oli viime kaudella Joensuun JIPPO:n paras maalintekijä. Turunen onnistui myös ensimmäisessä pelissään SJK Akatemian paidassa SJK:n edustusjoukkuetta vastaan. Muita uusia pelaajia ryhmään on tullut SJK:n oman U17-joukkueen riveistä, ja joukkueeseen liittyi viime kauden lopulla useampia uusia pelaajia, jotka nyt ottavat isomman roolin. Tällä kaudella SJK Akatemian pelaajarinki tulee olemaan iso, sillä sama ryhmä pelaa kesällä Ykkösen lisäksi myös miesten Kolmosessa ja juniori-ikäiset voivat pelata myös B-nuorten SM-karsintasarjaa.

Ajatuksena on, että akatemiapelaajiksi lasketaan kaikki pelaajat B-nuorista Ykkösessä pelaavaan ryhmään, ja kauden aikana jokaiselle haetaan peliaikaa sopivalla tasolla, juuri sen hetkisen tarpeen mukaan, jopa edustusjoukkueessa asti. Pelejä tulee siten kauden aikana kaikille varmasti. Jo pelkästään tulevana viikonloppuna Ykköscupin lisäksi, SJK:n edustusjoukkue aloittaa Liigacupin ja SJK U17-aloittaa B-nuorten SM-karsintasarjan. Myös koko seuran valmennusryhmä on siten yksi iso kokonaisuus, alkaen edustusjoukkueesta aina B-nuoriin.

FF Jaro aloittaa kauden uudessa komennossa, kun Stephen Ward on ottanut päävalmentajan tehtävät hoitaakseen. Ward on tuttu kaveri Pohjanmaan alueella, sillä hän on vaikuttanut pitkään useissa alueen seuroissa, ja toiminut Palloliiton aluevalmentajana. Englantilaislähtöinen Ward muutti Suomeen ja Pietarsaareen jo vuonna 1984 pelaajana, ja vaikka kävikin välillä Ruotsissa, on Ward vaikuttanut Suomen jalkapallossa tuolta lähtien. Aluevalmentajan homman lisäksi Ward oli mukana Suomen U21-maajoukkueessa ja myös muissa nuorten maajoukkueissa.

Joukkue, jonka Ward otti johdettavakseen, on Ykköseen varsin nimekäs. Mukana on useampia Veikkausliigakokemusta keränneitä pelaajia, ja tälle kaudelle ryhmää on vielä vahvistettu. Viime kaudella Jaro oli jo mukana nousukarsinnoissa Veikkausliigaan, mutta hävisi toisella kierroksella TPS:lle. Sarjassa sen sijoitus oli kolmas. Viimeisimpänä tulokkaana joukkueeseen on pari kautta VPS:ssa pelannut puolustaja Kareem Moses, joka on ennestään tuttu pelaaja Pietarsaaressa. Mukana ryhmässä oli myös testipelaajana Haka-hyökkääjä Salomo Ojala, mutta hän loukkasi itseään, ja ei ole siten todennäköisesti lauantaina mukana.

Ykköscupin avausottelu FF Jaro – SJK Akatemia lauantaina 28.1. klo 15:15, Pietarsaaren Tellushallissa.

SJK Akatemian pelit Ykköscupissa jatkuvat toisella vierasottelulla lauantaina 11. helmikuuta, kun se matkaa Kokkolaan KPV:n vieraaksi. Ykköscupin lohkovaihe päättyy sunnuntaina 19.2. pelattavaan kotiotteluun Toni Lehtisen valmentamaa JJK:a vastaan. Ykkösen sarjaohjelma ilmestyy perjantaina klo 14:00 ja kausikortit kaudelle 2023 myynnissä Ticketmasterin-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa. Voit liittää Ykkösen pelit edulliseen hintaan myös SJK:n Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen kausikorttiin.