123 456 7890

Veikkausliigan runkosarja päättyy sunnuntaina 3.9. klo 16:00, kun SJK kohtaa Valkeakosken Tehtaan-kentällä FC Hakan. Tuon jälkeen Veikkausliiga jatkuu ylemmässä ja alemmassa loppusarjassa, ja SJK jatkaa kärkikahinoissa ylemmän sarjan joukkueiden kesken. Sunnuntain ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta, ja paikan päälle Valkeakoskelle suuntaava SJK-väki sijoittuu Tehtaan-kentän katettuun päätykatsomoon, vieraskatsojien paikoille. Liput sinne tulee ostaa etukäteen tästä linkistä (valitse linkin takaa vieraskatsomo).

Sunnuntain päätöskierros on nimetty Veikkausliigassa Unelmien kierrokseksi. Unelmien kierros on Veikkausliigan ja SOS-Lapsikylän yhteistyön tulos ja kierroksen aikana kannustetaan kaikkia osallistumaan keräykseen, jonka tuotoilla tuetaan heikommassa asemassa olevien lasten ja nuorten harrastamiseen. Jokaisella on mahdollisuus osallistua keräykseen osoitteessa www.unelmienkierros.fi. Tämän lisäksi tukea voi lahjoittaa MobilePaylla numeroon 40331 sekä tekstiviestillä SOS numeroon 16155.

SJK on jo varmistanut Veikkausliigan runkosarjassa kolmannen sijan ennen päätöskierrosta, viime viikon hienolla voitolla, mutta se haluaa parannella asemiaan vielä lisää ennen ylemmän loppusarjan pelejä. Edellä olevat KuPS ja HJK kohtaavat sunnuntaina toisensa, ja varmuudella ainakin jompikumpi menettää silloin pisteitä. Lisäksi voitto kasvattaisi eroa takana tuleviin, joista ainakin VPS on jo varmistanut paikan ylemmässä loppusarjassa. Kahdesta viimeisestä paikasta kisaa FC Honka, FC Inter ja AC Oulu. Loppusarjojen ohjelma julkaistaan tiistaina 5.9.

Vaikea peli tulossa. Valkeakoski on aina hankala paikka vierailla, kelle hyvänsä, ja se on ollut sitä myös meille aiemmin. Aina tiukkoja otteluita, joissa pitää pistää parastaan, että saa jotain mukaan sieltä. He ovat myös tällä kaudella olleet kotonaan voittamattomia. Siksi se on hyvä haaste meille, ja mahdollisuus mennä sinne tekemään jotain sellaista, missä kukaan muu ei ole vielä tällä kaudella onnistunut, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Meille viime viikon lopun ottelu oli erittäin tärkeä, ja saimme voitolla jätettyä taakse jakson, joka oli ollut meille hyvin vaikea. Ja teimme sen loistavalla tavalla. Se myös varmisti meille tämän sijoituksen, ja sitä kautta pääsemme viimeisiin viiteen otteluun niin, että voimme lyödä painetta sarjataulukossa meidän edellä oleville joukkueille. Haluamme heidän tuntevan, että jos he lipsahtavat pikkuisenkaan, niin metsästämme heitä heti takana, paaluttaa Gómez.

Sunnuntaina saamme vastaan erittäin vahvan joukkueen, joka on vahva puolustussuuntaan, yksi parhaista joukkueista kaksinkamppailuissa ja hyvin tiiviinä puolustaessa. Lisäksi erittäin vaarallinen joukkue vastahyökkäyksistä. Samalla Haka on kuitenkin hyvin samanlainen joukkue, joita olemme viime aikoina kohdanneet. Olemme siten saaneet hyvää harjoitusta ja olemme myös valmistautuneet siihen hyvin, Gómez kertoo.

Olemme pyrkineet parantamaan omassa pelissä pieniä yksityiskohtia, ja olemme enemmän kuin valmiita tähän haasteeseen. Siitä tulee varmasti kova kamppailu, mutta haluamme mennä sinne saavuttamaan jotain, missä muut eivät ole siellä vielä onnistuneet, sanoo Gómez vielä lopuksi.

SJK:n pelaajista on sivussa varmuudella korttitilin täyttymisen vuoksi Tuomas Kaukua, ja jo aiemmin kauden aikana loukkaantumisista kärsinyt Matias Vainionpää, joka sai lisämurheita treeneissä tulleen uuden loukkaantumisen vuoksi. Heidän lisäkseen kaikki muut pelaajat ovat käytettävissä, ja SJK Akatemian riveistä voi tulla mukaan muutamia Ykkösessä hienosti esiintyneitä lisää.

Sarjataulukossa ero toisena olevaan HJK:hon on neljä pistettä, ja viisi pistettä kärjen KuPS:an verrattuna. Neljäntenä oleva VPS on viiden pisteen päässä. Maalipörssissä SJK:n Jaime Moreno on kolmantena yhdeksällä maalillaan.

Jos SJK:n Murilo pelaa sunnuntaina, se on hänelle uran 60 ottelu SJK-paidassa. Nykyjoukkueesta eniten pelejä SJK-paidassa on pelannut Ville Tikkanen, jolla on koossa 112 ottelua ja Matej Hradecky tulee heti toisena 111 virallisella ottelulla.

24-vuotias Ville Tikkanen on 112:sta pelillään SJK:n nykymiehistöstä eniten pelejä SJK-paidassa pelannut pelaaja.

Viime kaudella Teemu Tainion valmentama FC Haka oli murhaavan tehokas, varsinkin Lee Erwinin iskiessä maaleja. Nyt vastaava maalitykki ja pelastaja on puuttunut, vaikkakin argentiinalainen Juan Lescano on osunut jo kuusi kertaa, ja johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä. Haka on nyt sijalla kahdeksan, ja se on mukana putoamiskamppailussa alemmassa loppusarjassa. Viime kaudella se oli neljäs ja nappasi europaikan Eurolopputurnauksen finaalissa.

Kotonaan Haka on ollut tälläkin kaudella vahva, sillä se ei ole hävinnyt ainoatakaan ottelua Tehtaan-kentällä, ei edes eurokentillä, vaikka tippuikin yhteistuloksella pohjoisirlantilaiselle Crusadersille ensimmäisellä kierroksella. Crusaders ottelu päättyi 2-2 tulokseen, ja Veikkausliigassakin se on pelannut jo peräti 9 tasapeliä kotikentällä. Vain yksi ottelu on päättynyt voittoon, kun Haka kaatoi KTP:n 4-2 luvuin. Kertaakaan se ei ole myöskään jäänyt ilman maaleja kotikentällä. Ylipäätään edellisen tappion Haka kärsi VPS:lle vieraskentällä heinäkuussa, europelien välissä. Sen jälkeen alkanut tappioton putki on nyt viiden ottelun mittainen, ja siihen mahtuu kaksi voittoa KTP:sta ja Ilveksestä. Viimeisin peli oli viime viikonloppuna pelattu 2-2 tasapeli Tehtaan-kentällä sarjakärki KuPS:n kanssa.

Joukkueen tähtiä on tällä kaudella olleet 30-vuotiaan Lescanon lisäksi keskikentän 22-vuotias Janne-Pekka Laine sekä vasta 23-vuotias maalivahti Aatu Hakala. 

Kun SJK ja Haka kohtasivat aiemmin Seinäjoella kauden avausottelussa huhtikuussa, oli SJK vahvempi 2-1 luvuin. Viime kaudella Haka voitti ylemmän loppusarjan ottelun, mutta kaksi muuta ottelua päättyi tasapeliin. Joukkueet ovat historiassaan kohdanneet kaikissa kilpailuissa yhteensä 19 kertaa. Niistä Haka on voittanut neljä, ja SJK seitsemän kertaa. Kahdeksan kertaa on päädytty tasapeliin. Maaliero kaikista kohtaamisista on SJK:n hyväksi 23-32. Vain kahdesti näiden kohtaamisissa on jääty täysin maaleitta, ja nuo molemmat kerrat tapahtui Ykkösessä kaudella 2013. Tuolloin myös kolmas kohtaaminen päättyi 1-1 tuloksella tasapeliin, ja se tulos varmisti SJK:n nousun Veikkausliigaan, Hakan jäädessä toiseksi.

Haka ja SJK kohtasivat huhtikuussa Veikkausliigan kauden avausottelussa OmaSp Stadionilla.

Veikkausliigan ottelu FC Haka – SJK sunnuntaina 3.9. klo 16:00. Peli näkyy suorana Ruutu Urheilu palvelusta, ja paikalle matkaava SJK-väki voi ostaa liput päätykatsomon katettuun vieraskatsomoon tästä linkistä. 

VeikkausTV Studion tuore Veikkausliiga-studio on julkaistu ja katsottavissa tästä linkistä.  Lähetyksessä käsitellään Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksen otteluita. Veikkausliiga-studion viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa ilmaiseksi ja ilman erillistä kirjautumista Veikkaus Vetojen Youtube-kanavalta.

SJK:n pelit jatkuvat siis varmuudella ylemmässä loppusarjassa, eli viralliselta nimeltään Veikkausliigan Mestaruussarjassa. Mukana on varmuudella jo SJK:n lisäksi KuPS, HJK ja VPS, ja loput kaksi joukkuetta varmistuu sunnuntaina kolmikosta FC Honka, FC Inter ja AC Oulu. SJK saa loppusarjaan kolme kotiottelua ja kaksi vieraspeliä, ja otteluohjelma julkistetaan Veikkausliigan toimesta tiistaina 5.9. Loppusarjan jälkeen on selvillä Suomen mestari sekä muut mitalistit. Mestari ja hopeamitalisti päättää myös samalla kautensa päätöskierroksella, ja sijoille 3. – 7 sijoittuneet joukkueet pelaavat vielä pudotuspelit viimeisestä europaikasta Eurolopputurnauksessa. Kolmanneksi sijoittunut saa edun, kun se voi odotella muiden pelaavan ensin toisesta finalistin paikasta, ja sitten ratkaisu haetaan kaksiosaisesta finaalista siten, että toinen osa pelataan kolmanneksi sijoittuneen kotikentällä. Pelattavaa riittää siten vielä pitkälle syksyyn. Tervetuloa mukaan!