123 456 7890

SJK matkaa sunnuntai-illaksi Lahteen ja siellä on vastassa Lahden Stadionilla FC Lahti klo 18:30. Paikan päälle matkaava SJK-väki sijoittuu pääkatsomoon, sen kentältä katsoen oikeaan laitaan, ja liput sinne ostetaan etukäteen omasta linkistä. Huom! Paikka on vaihtunut aiemmista kausista poiketen toiseen laitaan. Seinäjoelle jäävät SJK-kannattajat voivat suunnata Vekseli Plazaan tai katsoa ottelua Ruutu Urheilu-palvelusta.

Sarjataulukossa SJK on sarjan kärjessä tasapisteissä KuPS:n kanssa, jolla on kuitenkin yhden maalin parempi maaliero. SJK:lla puolestaan on kaksi ottelua vähemmän pelattuna, joten sillä on melkoinen etu muihin kärkijoukkueisiin nähden. Kolmantena oleva HJK on kolme pistettä takana. Vaikkakin sunnuntain vastustaja FC Lahti löytyy sarjataulukosta vasta sijalta 10., sillä on vain 13 ottelua pelattuna, ja ero vaikkapa viidentenä olevaan FC Honkaan seitsemän pistettä. FC Lahti on myös hyvällä itseluottamuksella juuri nyt, kun se kaatoi edellisellä kierroksella HJK:n vieraissa.

Olemme erittäin keskittyneitä, ja olemme harjoitelleet erittäin hyvin tällä viikolla. Olemme valmiita jatkamaan meidän hyviä esityksiä vieraskentällä, kuten olemme tällä kaudella tehneet. Meillä oli tälle kaudelle yhtenä huomioitavana asiana juuri se, että haluamme olla parempia vieraskentillä, kuin olimme viime kaudella. Ja se on onnistunut. Eli haluamme jatkaa sitä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Nyt kun menemme Lahteen, tiedämme, että se on vaikea paikka pelata. Ainakin joillekin joukkueille. Ja tiedämme myös, että heillä on erinomainen tulos allaan, kun he kaatoivat HJK:n vieraissa viime viikonloppuna. Tiedämme siis, että siitä tulee vaikea peli. 

Mutta kuten jo mainitsin aiemmin, tämä kuukausi on meille tärkeä jo siksi, että heinäkuun aikana saamme viimein pelit tasattua muiden kärkijoukkueiden kanssa. Ja sitten kaikki mitä saamme mukaan tämän kuun aikana peleistä, auttaa meitä saamaan kaulaa takana oleviin joukkueisiin, Gómez muistuttaa.

Eli, kuten aina, uskomme itseemme, että haemme sieltä kolme pistettä, ja nautimme pelaamisesta, jatkaa Gómez.

Tekeekö Krisjanis Zviedris debyytin sunnuntaina SJK:n maalilla?

Tässä ottelussa SJK:lla saatetaan nähdä tolppien välissä uusi mies, kun siirtoikkuna on auennut ja Latvian maajoukkuemaalivahti Krišjānis Zviedris on pelikelpoinen. Zviedris on harjoitellut SJK:n mukana jo useamman viikon, joten täysin kylmiltään hän ei matkaan lähde.

Nyt siirtoikkuna on auki, ja se mahdollistaa meitä tuomaan uuden maalivahdin mukaan. Hän on myös tullut mukaamme jo hyvissä ajoin, sanoo Joaquín Gómez. 

Eli Krišjānis Zviedris on ollut mukanamme jo useamman viikon, ja tuonut mukanaan kilpailua Markus Uusitalolle. Toivomme, että molemmat suoriutuvat hienosti loppukauden aikana, Gómez jatkaa.

Muilta osin emme varsinaisesti etsi vahvistuksia joukkueeseen, sillä meillä on erittäin vahva ja kilpailukykyinen joukkue. Meillä on akatemiassa tulossa useita hyviä pelaajia, ja osa heistä on ollut jo paljon mukana viime viikkoina edustuksen kanssa, ja me luotamme tähän systeemiimme. 

Totta kai olemme aina valmiina, jos jotain tapahtuu jollekin pelaajalle, tai jos joku lähtee yllättäen, niin olemme aina valmiina uusien vaihtoehtojen kanssa. Lisäksi etsimme aina pelaajia, jotka sopivat seuran strategiaan, ja jotka ovat valmiita kehittymään isommiksi ja vahvemmiksi pelaajiksi kanssamme. Näiden tilanteiden lisäksi en usko, että muutoksia tapahtuu.

Me luotamme pelaajaryhmäämme. Ja luotamme myös takanamme olevaan pelaajaryhmään akatemiassa, joka on esiintynyt mahtavasti Ykkösessä. Uskomme, että luottamalla pelaajiin, joita meillä on jo täällä seurassamme, menemme parhaiten eteenpäin, vahvistaa Gómez lopuksi.

Pelaajiston osalta SJK onkin tällä hetkellä melko hyvässä iskussa, kun Diego Rojas pääsi viime viikolla takaisin tositoimiin loukkaantumisen jälkeen, ja pelasikin jo voittoon päättyneessä FC Honka ottelussa OmaSp Stadionilla. Sivussa on loukkaantumisen vuoksi ainoastaan Matias Vainionpää, ja tästä ottelussa puuttuu myös pelikiellossa oleva Jaime Moreno.

Terry Yegbe ja Jake Dunwoody esiintyvät SJK:n valkoisessa vierasasussa taas sunnuntaina FC Lahtea vastaan.

Mikko Mannilan valmentaman FC Lahden kausi on ollut vuoristorataa, kun se aloitti kauden pienellä tappiottomalla nousulla, mutta toukokuussa alkoi alamäki. Kesäkuun alussa se palasi voittokantaan kaatamalla FC Hakan, mutta otti heti perään takkiin KTP:lta ja KuPS:lta. Ja nyt edellisessä ottelussa se kaatoi kannattajiensa ykkösvihollisen HJK:n vieraskentällä, mistä riemua riittää taatusti pitkään.

Sarjataulukossa FC Lahti on kuitenkin jäänyt putoamiskamppailuun, mutta sillä on vielä kolme ottelua muita vähemmän pelattuna, mikä voisi muuttaa tilannetta FC Lahden eduksi. Ne voittamalla FC Lahti teoriassa nousisi vielä mukaan kuuden parhaan joukkoon, mutta käytännössä kauden pidempiaikainen vire ei varsinaisesti tue tuota teoriaa. 13:sta pelatusta ottelustaan FC Lahti on voittanut vain kolme.

Joukkueessa pelaa SJK-väelle monta tuttua. Viime kaudella FC Lahden sankariksi putoamiskarsinnassa noussut puolustaja Teemu Penninkangas, voitti aikoinaan SJK-paidassa kaiken mahdollisen, Matti Klinga pelasi SJK:n keskikentällä yli 70 ottelua kausilla 2016-2018 ja viimeisimpänä FC Lahden paitaan on entisenä SJK-pelaajana liittynyt laitapuolustaja Pablo Andrade. Andrade on tosin kärsinyt loukkaantumisista tällä kaudella, eikä ole vielä varmuutta, että pystyykö hän kohtaamaan SJK:n sunnuntaina.

Varmuudella FC Lahdelta pelin missaa Altin Zeqiri, joka otti korttitilinsä täyteen voittoisassa HJK-pelissä viime viikolla. Zeqiri teki myös tuon ottelun ainoan maalin, ja hän on muutenkin joukkueensa paras maalintekijä neljällä maalillaan. Zeqirin lisäksi maaleja on tehnyt brasilialainen Matheus Alves, jolla on kolme maalia tilillään. Zeqiri on maaliensa lisäksi joukkueensa pelaajista kolmanneksi eniten minuutteja kellottanut pelaaja. Edellä on ainoastaan Julius Tauriainen, ja kosovolaistaustaisen Zeqirin maanmies, puolustaja Arian Kabashi. 

Siirtoikkunan auetessa FC Lahti hankki laitahyökkääjän Kroatian toiselta sarjatasolta. Leon Kreković on Lahdessa ennestään pelaavan maalivahti Marin Ljubićin vanha tuttu, ja Kroatian suurseura Hajduk Splitin kasvatti. Krekovićin kansainvälinen siirtoprosessi on aloitettu ja Kreković saattaa olla kokoonpanossa jo sunnuntaina, kirjoitti FC Lahden verkkosivut uudesta vahvistuksestaan.

Historiatilastoissa FC Lahti on aina ollut SJK:lle paha vastustaja. 28:sta kohtaamisesta FC Lahti on voittanut 12 kertaa ja SJK vain viisi kertaa. 11 kertaa on pelattu tasan. Lisäksi SJK ei ole voittanut FC Lahtea kotonaan kuin yhden ainoan kerran. Se tapahtui viime vuonna, kun SJK haki 3-1 voiton Lahden Stadionilta, Samson Ebukan, Diego Rojasin ja Tuomas Kaukuan maaleilla. FC Lahti kaunisteli lukemia ottelun loppupuolella Berat Kösen maalilla. Katso tuon ottelun kooste tästä.

Samson Ebuka teki uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin ja ensimmäisen SJK:n edustuksessa FC Lahtea vastan kaudella 2022. Kuva Lauri Ilola / FC Lahti.

Veikkausliigan ottelu FC Lahti – SJK sunnuntaina 16.7. klo 18:30 Lahden Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelussa, ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazassa. Paikalle matkaava SJK-väki sijoittuu Lahden Stadionin pääkatsomoon, sen kentältä katsoen oikeaan laitaan, ja liput tulee ostaa ennakkoon omasta linkistään. Huom! Paikka on vaihtunut aiemmista kausista poiketen toiseen laitaan, ja kotijoukkue FC Lahden kannattajat ovat tästä kaudesta alkaen entisen vieraskatsomon paikalla.

SJK pelaa myös Lahti-ottelun jälkeen vieraspelin, kun se matkaa ensi viikon lauantaina 22.7. klo 17:00 pelattavaan otteluun FC Interin vieraaksi Turkuun. Seuraava kotiottelu on herkkupala SJK – HJK, joka pelataan lauantaina 29.7. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Peliin odotetaan isoa yleisömäärää, joten kannattaa ostaa liput ilman jonoja ja edullisemmin Ticketmasterin kanavista ennakkoon. Löydät kaikki SJK:n tulevat pelit SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

Seuraava kotiottelu SJK – HJK tulee olemaan myös SJK:n “Proud to wear black” -matsi, jossa SJK-väki vetää ylpeänä päälleen mustaa. Eli värjätään katsomo mustaksi otteluun, pukemalla mustaa paitaa ja mustaa vaatetta. Lisää infoa HJK-pelistä tulossa lähempänä ottelua.