123 456 7890

SJK kohtaa heti alkavan viikon tiistaina klo 18:00 kotiottelussa AC Oulun, kun Veikkausliiga palaa maajoukkue- ja juhannustauolta tositoimiin. Liput peliin nopeimmin ja edullisimmin ennakkoon Ticketmasterin kanavista. Otteluun on myynnissä myös Kultaliput ja VIP-liput, joilla pääset herkuttelemaan ja nauttimaan ottelun lisäksi OmaSp Stadionin tarjoiluista. Myös nuo liput myynnissä Ticketmasterin kanavissa. Ennen ottelua OmaSp Stadionin tapahtuma-areenan Hetki-Stagella esiintyy trubaduuri Henri Peltola klo 16:45 alkaen. Portit ja palvelut aukeavat klo 16:30. Voit lukea lisää ottelutapahtuman palveluista ja järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

Veikkausliigan runkosarjasta on nyt takana puolet, ja SJK on pelannut koko alkukauden ilman tappioita. Sarjataulukossa SJK on toisena, pisteen päässä kärjessä olevasta KuPS:sta, jolla on kuitenkin jo kaksi peliä enemmän pelattuna. Myös kolmantena oleva HJK on pelannut kaksi ottelua enemmän ja se on pisteen SJK:n perässä. Voittamalla rästipelit, SJK johtaisi sarjaa viiden pisteen erolla. Tiistaina vastaan tuleva AC Oulu on puolestaan neljäntenä, ja silläkin on peli enemmän pelattuna, mutta silti se on jo yhdeksän pisteen päässä SJK:sta. Jos SJK ottaisi tiistaina voiton, voisi se ottaa mukavan kaulan kolmen kärjen mukana. Mutta kannattaa silti muistaa, että AC Oulu on juuri se joukkue,  joka on SJK:n onnistunut viimeksi kaatamaan. Tuo tapahtui toukokuussa Suomen Cupin ottelussa, jossa AC Oulu haki peräti 4-1 voiton Seinäjoelta. Ennen sitä SJK oli voittanut Veikkausliigan vierasottelussa AC Oulun 3-0 lukemin.

Olemme erittäin hyvässä iskussa ja joukkueen tunnelmat ovat erittäin hyvät. Meillä on lähes kaikki pelaajat tulleet takaisin ja valmiina pelaamaan. Meillä oli viime viikolla muutama erittäin hyvä harjoituspäivä, ja nyt taas pari hyvää harjoituspäivää taas juhannuksen jälkeen, mikä oli meillä vapaata. Ja nyt olemme taas valmiit menemään eteenpäin, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Valmistaudumme tiistain peliin hyvin, ja tiedämme, miten vaarallinen AC Oulu voi parhaimmillaan olla, erityisesti hyökätessä. Ja samalla tiedämme ne ongelmat mitä heillä on ollut puolustuspäässä. Keskitymme olemaan ottelussa riittävän kärsivällisiä, dominoivia ja pyrimme olemaan antamatta heille yhtään mahdollisuuksia omalla tekemisellä, jatkaa Gómez.

Tiedän, että se intensiteetti ja aggressiivisuus mikä meitä löytyy, on jotain mihin he eivät pysty vastaamaan. Olemme nähneet sen aikaisemmin heidät kohdatessamme ja silloin olemme olleet heitä vastaan hyviä. Siksi ne ovat meidän pääkohtiamme peliin valmistautumisessa.

Eli kokonaisuutena, meillä on nyt erittäin hyvä luotto, ja olemme erittäin hyvillä mielin takaisin pelihommissa. Toivotaan, että saamme muutaman sata lisää katsojaa peliin, sillä tämä on varmasti heillekin loistava tilanne päästä kannustamaan meitä tässä huippuottelussa, päättää Gómez.

Joaquín Gómez allekirjoitti juuri vuoden jatkosopimuksen SJK:n kanssa.

Maajoukkuetauolla viisi SJK:n pelaajaa oli maajoukkueiden mukana. Veikkausliigan maalipörssissä kolmantena kuudella maalillaan, ja tähtipörssin toisena 13:sta tähdellä oleva Jaime Moreno, kävi Nicaraguan mukana kohtaamassa Uruguayn harjoitusottelussa. Nicaraguan oli myös tarkoitus osallistua käynnissä olevaan maanosan mestaruusturnaus Gold Cupiin, mutta Nicaragua suljettiin yllättäen kilpailusta Trinidad & Tobagon protestin mentyä läpi. Nicaraguan katsottiin käyttäneen edustusoikeudetonta pelaajaa karsintaottelussa ja sen paikan Gold Cupissa vei Trinidad & Tobago. Näin Moreno palasi jo viime viikolla Seinäjoelle, ja on SJK:n käytettävänä myös tulevissa otteluissa. SJK:n puolustajista Otto Kemppainen pelasi maajoukkuetauolla Suomen U21-maajoukkueen mukana harjoitusotteluissa ja vasta 17-vuotias Oskari Väistö oli voittamassa Suomen U18-maajoukkueen kanssa Baltic Cupia. Molemmat palasivat harjoituksiin jo viime viikolla. Myös keskikenttäpelaaja Nooa Laine kävi edustamassa isänsä kotimaata Malesiaa harjoitusottelussa Papua Uusi-Guineaa vastaan, mutta on jo palannut takaisin harjoituksiin. Malesia voitti ottelun peräti 10-0 ja Laine sai tililleen yhden maaliin johtaneen syötön.

Nooa Laine sai syötön tililleen Malesian maajoukkueen mukana tauolla.

SJK:n 22-vuotias puolustajajärkäle Terry Yegbe on kuitenkin edelleen maajoukkuetehtävissä, sillä hän on Ghanan U23-maajoukkueen mukana lauantaina alkaneissa Afrikan U23-ikäluokan mestaruuskilpailuissa. Turnauksen avausottelussa Ghana U23 kohtasi Kongon ja Yegbe pelasi avauksesta 89 minuutille asti, ja tuli vaihtoon 3-0 tilanteessa. Yegbe sai myös tilille maaliin johtaneen syötön 2-0 osumaan. Ottelu päättyi lopulta 3-2 Ghanan voittoon. Ghana onkin yksi turnauksen ennakkosuosikkeja, ja turnauksen kolme parasta joukkuetta tulee saamaan paikan vuoden 2024 Pariisin Olympialaisiin. Yegbe oli jo mukana Ghanan pelaamissa harjoitusotteluissa ennen turnausta ja hänet valittiin esitystensä perusteella mukaan turnauksen lopulliseen pelaajaryhmään. Koko SJK-väki toivottaa Yegbelle ja Ghanalle mahdollisimman paljon onnea lopputurnaukseen.

Pelikieltoja tai isoja loukkaantumisia ei SJK:lla ole. Ennen maajoukkuetaukoa loukkaantumisten vuoksi sivussa olleet Murilo ja Jere Streng ovat todennäköisesti jo mukana tämän viikon otteluissa. SJK kohtaa tiistain ottelun lisäksi ensi lauantaina 1.7. klo 17:00 Ilveksen Tampereen Ratinassa vierasottelussa.

Alta videona löytyvästä SJK:n ennakkostudiossa juontaja Arttu Seppälän kanssa alkukautta ja tulevaa ottelua pohtimassa asiantuntijat Tero Mäntylä ja Mika Ojala. Kouvolan Lakritsi ja Luova Tehdas tarjoavat SJK:n asiantuntevan ennakkostudion kaikista kotipeleistä.

 

Edelleen Suomen Cupissa jatkava AC Oulu pelasi juuri ennen juhannusta torstaina, ja kaatoi rangaistuspotkukilpailussa kotonaan VPS:n. Varsinainen peliaika päättyi 0-0 tulokseen. Pelissä valmennusvastuun kentän laidalla hoiti entinen SJK Akatemian valmentaja Rauno Ojanen, joka toimii AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarten apumiehenä. Duarte itse katseli ottelua katsomosta käsin, sillä hän sai toimitsijakiellon aiemmin Veikkausliigassa. Tiistain SJK-ottelussa Duarte voi olla taas normaalisti kentän laidalla.

Maajoukkuetauolla AC Oulun pelaajista Otso Liimatta ja Jere Kallinen olivat Suomen U21-maajoukkueen mukana, ja Noah Pallas jopa A-maajoukkueessa. Tauolla tuli jobinpostia loukkaantumisia muodossa, kun entinen SJK-puolustaja Cristhian Valencia kärsii alaraajavammasta, ja torstain Suomen Cupin ottelussa keskikenttäpelaaja Maximus Tainio talutettiin kentältä jo ensimmäisellä puoliajalla. AC Oulu kuitenkin kiinnitti toukokuussa ilman sopimusta olleen entisen keskikenttäpelaajansa Magnus Breitenmoserin jo aiemmin, joten korvaaja on vähintäänkin kelvollinen. Sveitsiläinen Breitenmoser on pelannut kahden cupin matsin lisäksi jo kahdessa Veikkausliigan ottelussa.

Edellisistä viidestä Veikkausliigan ottelusta AC Oulu on voittanut FC Lahden ja IFK Mariehamnin, mutta hävinnyt Hongalle ja KuPS:lle. Ennen maajoukkuetaukoa pelattu ottelu FC Interiä vastaan päättyi 1-1 tasapeliin. Joukkueen tämän kauden ehdoton syömähammas on ollut englantilaishyökkääjä Ashley Coffey, joka on osunut jo 8 kertaa. Toiseksi parhaana maalintekijänä on laidalla viilettävä nuori Otso Liimatta, jolla on kolme osumaa. Hyökkäyskolmikon Rasmus Karjalainen ja brasilialainen Luquinhas ovat osuneet yhteensä kolme kertaa.

AC Oulun ja SJK:n kohtaamiset ovat olleet vuosien saatossa tiukkoja ja suurimaalisia, sillä 17:sta kohtaamisesta kaikissa kilpailuissa, SJK on voittanut 7 ja AC Oulu 6. Neljä kertaa on pelattu tasan. Maaleja on 17:sta ottelussa nähty yhteensä peräti 48. Se on lähes kolme maalia / peli, ja kertaakaan ei ottelu ole päättynyt 0-0 tasapeliin.

Paikalle tiistaina saapuvat AC Oulun kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäädyn vieraskannattajien lohkoon, missä heille on omat palvelut. Liput sinne hankitaan AC Oulun omien kanavien kautta ennakkoon.

Loukkaantumisestaan toipunut Murilo saatetaan nähdä kentällä taas tulevan viikon otteluissa.


TIISTAIN OTTELUN JÄRJESTELYT SEKÄ PALVELUT OMASP STADIONILLA

Veikkausliigan SJK – AC Oulu pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla tiistaina 27.6. klo 18:00. Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan tapahtuma-areenalla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelua, tiistaina klo 16:30 ja siellä Hetki-stagella esiintyy klo 16:45 – 17:45 trubaduuri Henri Peltola. Tapahtuma-areenalla myös esiintymisen aikana happy hour. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli tiistaina klo 17:00. Ottelun jälkipelit pelataan Carlsberg Sports Barissa, ja siellä tutut arvonnat ja pelaajahaastattelu.

Liput ja kausikortit otteluun ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua. Ennakkoon Ticketmasterista ostetut liput ovat aina edullisimmat. Myynnissä on myös Kulta- ja VIP-liput, joilla pääsee ottelun lisäksi herkuttelemaan ja nauttimaan OmaSp Stadionin palveluista.

Vieraskannattajien katsomoon liput saa ainoastaan ennakkoon AC Oulun omien kanavien kautta. Portilla ei ole enää lipunmyyntiä. Vieraskannattajien katsomo löytyy Itäpäädyn lohkosta 114. Sinne on oma sisäänkäynti katsomon takaa ja siellä on omat palvelut anniskeluineen.

Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Otteluun pääsee Härmän Liikenteen Stadionbusseilla, jotka kulkevat kahta linjaa. Löydät Stadionbusseista tarkemman tiedon tästä linkistä. Lisäksi Lontoon Bussi kulkee taas Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä ennen ja jälkeen ottelun. Lontoon bussi on ilmainen kaikllle Vekselin asiakkalle.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta.

SJK pelaa seuraavan kerran jo ensi lauantaina 1.7. klo 17:00 kun se matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Paikalle mahdollisesti lähteville SJK-kannattajille tai siellä suunnalla asuville tulee oma katsomopaikkansa Ratinan Stadionille, ja tarkemmin näistä tiedotetaan viimeistään torstaina SJK:n kanaville tulevassa otteluennakossa. Seuraava kotiottelu on lauantaina 8.7. pelattava SJK vs. FC Honka. Löydät kaikki tulevat ottelun SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.