123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa tiistaina 4.7. klo 18:30 OmaSp Stadionilla JJK:n Ykkösen ottelussa. Ennakkoliput otteluun Ticketmasterin kanavista, ja portit sekä palvelut aukeavat klo 17:30. Käytössä on OmaSp Stadionin pääkatsomo ja Carlsberg Sports Bar.

SJK:n ja Seinäjoen pelaajalegendoihin kuuluva Toni Lehtinen johdattaa nyt valmentajana joukkueensa Seinäjoelle, ja joutuu kovaan paikkaan, sillä SJK Akatemia ei ole vielä kertaakaan kotikentällä hävinnyt tämän kauden Ykkösessä. SJK Akatemian ainoa pistemenetys kotona on tasapeli HIFK:n kanssa, ja viime aikoina myös vieraskentältä on saatu pisteitä. Viimeksi viime ottelussa Jaron vieraana, kun SJK Akatemia haki 0-1 voiton Pohjanmaan alueen paikalliskamppailusta. Sarjataulukossa SJK Akatemia on neljäntenä, tasapisteissä kolmantena olevan EIF:n kanssa. Sarjanousija JJK puolestaan löytyy sijalta yhdeksän.

Voitto viime ottelussa Jaroa vastaan oli meidän toinen voittomme vieraskentällä, sekä jälleen esitys, jossa kaikki näyttivät taisteluluonnetta ja jokainen pelaaja teki osansa joukkueen puolesta. Meiltä puuttui siitä pelistä pari tärkeää avainpelaajaa, eli Denis Cukici ja Weslen Júnior, mutta sitä suuremmalla syyllä voittaminen tällä tavoin, oli erityisen maukasta meille kaikille, kommentoi SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve.

– Itseluottamus on pelaajilla tällä hetkellä kova, ja mielestäni se näkyy siinä, miten pelaamme. Erityisesti kotipeleissä, Grieve jatkaa.

Viimeksi kun kohtasimme alkukaudesta JJK:n, hävisimme osin heikon kentän vuoksi, ja meillä oli silloin alla vasta neljä yhteistä harjoitussessiota, ja opettelin vielä pelaajien nimiä sekä sitä mitä kukin osaa. Olemme nyt luonnollisesti huomattavasti vahvempi joukkue, kuin olimme kauden kolmannessa pelissä, ja haluamme muutenkin esiintyä paremmin tällä kertaa. 

JJK on ainoa joukkue takanamme taulukossa, jolle olemme hävinneet, joten emme ota mitään itsestään selvyytenä. Mutta haluamme jatkaa meidän vahvoja kotiesityksiämme ja haluamme palata vieraskentältä kotiin jatkaen positiivisella tuloksella, Grieve toteaa vielä lopuksi.

Pelaajapuolella SJK Akatemialla on hyvin kaikki kunnossa tai kuntoutumassa, sillä maalivahtipuolella Topi Säilynojakin pääsee pian mukaan harjoituksiin. Varmuudella ainoastaan Otto Huuhtanen on edelleen sivussa, eikä pelikieltoja ole rasitteena. Akatemian pelaajista Weslen Júnior on ollut viimeisissä kahdessa SJK:n edustusjoukkueen pelissä mukana, ja tullut siellä vaihdosta kentälle, tehden Veikkausliigadebyytin AC Oulua vastaan. Weslen Júnior on neljällä maalillaan SJK Akatemian paras maalintekijä. Myös 17-vuotias puolustaja Oskari Väistö pääsi mukaan vaihtopenkille SJK:n vierasottelussa Ilvestä vastaan, mutta vielä ei tullut nuoren miehen liigadebyyttiä.

Valmentaja Toni Lehtisen lisäksi JJK:n joukkueesta löytyy entinen SJK Akatemian kapteeniston jäsen Oskar Pihlaja ja valmennusryhmässä sekä seuran taustoissa samoin aiemmin SJK:ssa vaikuttaneita henkilöitä. Siten pelissä on oma lisälatauksensa, kun vierasjoukkueen riveissä tunnetaan SJK Akatemia hyvin.

JJK:n maalitykkinä on ollut Robin Saastamoinen, jolla on kasassa jo viisi osumaa Ykkösessä. Joukkue itsessään on tehnyt 12 maalia, ja voittanut kaksi ottelua 12:sta ottelusta, joten Saastamoisen maalimäärä on sitäkin arvokkaampi. Toinen voitoista on tullut juuri SJK Akatemiaa vastaan kotiottelussa huhtikuussa, ja sen lisäksi myös Jaro kaatui Jyväskylässä pelatussa ottelussa kesäkuun puolivälissä. Tasapelejä on kasassa viisi. Tiistain pelistä JJK:lta puuttuu kokenut Antti Åke pelikiellon vuoksi.

Talven Ykköscupissa JJK vieraili jo Seinäjoella, ja silloin pisteet tasattiin 3-3 tuloksella. SJK Akatemia tarvitsi tuolloin juuri tasapelin, edetäkseen cupissa jatkoon. JJK johti tuota ottelua 3-1 luvuin vielä ottelun loppuminuuteilla, mutta SJK Akatemia sai ensin kavennusosuman, ja sitten kolmannella lisäajan minuutilla Salim Yussif nosti pallon kaukaa maalin takayläkulmaan.

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – JJK tiistaina 4.7. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimestään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Seuraavan kerran SJK Akatemia pelaa Ykkösessä vierasottelun lauantaina 8.7. ja kohtaa silloin SalPan. Kolmosessa omaa lohkoaan johtava SJK Akatemia pelaa oman ottelunsa jo torstaina 6.7. ja sekin matkaa silloin vierasotteluun Vaasan Pallo-Veikkoja vastaan.

Löydät kaikki tulevat SJK Akatemian ottelut Ykkösessä ja Kolmosessa SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivulta. Ykkösen kotipelien liput ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Kolmosen kotipeleihin on vapaa sisään pääsy.