123 456 7890

SJK Akatemian kausi 2022 päättyy Ykkösen päätöskierroksen ottelussa lauantaina 8.10. klo 16:00 OmaSp Stadionilla, kun PK-35 saapuu vieraaksi. SJK:n joukkueita ja siten myös SJK Akatemiaa turvallisesti koko kauden kuljettanut Härmän Liikenne Oy, tarjoaa kaikille ilmaisen sisäänpääsyn lauantain otteluun. Tervetuloa juhlimaan SJK Akatemian sarjapaikkaa Ykkösessä OmaSp Stadionille!

Ykkösen sarjapaikan uusiminen ensi kaudelle, on saavutus, johon ei yli 13 vuoteen ole pystynyt minkään muun seuran akatemia tai reservijoukkue. Sen arvoa nostaa entisestään se, että vielä tuolloin aiempien onnistujien aikana, sarjassa pelasi enemmän joukkueita ja vähemmän tippui sarjasta suoraan. 12 joukkueen sarjassa, kolmella tippujalla, ei tuossa ole onnistunut vielä kukaan ennen SJK Akatemiaa.

Saavutus on SJK:lle seurana strategisesti kenties yksi tärkeimmistä asioista kaudella 2022. Ykkösen sarjapaikka takaa Suomen parhaan mahdollisen pelaajapolun nuorille pelaajille, jo hyvissä ajoin ennen seuraavan kauden joukkueiden rakentamisen alkamista.

Meidän strategisena tavoitteenamme on ollut jo monta vuotta kehittää meidän pelaajapolkuamme systemaattisesti eteenpäin. Ja meidän näkökulmamme mukaan se on Suomen paras tällä hetkellä, jos katsotaan mitä pelipaikkoja meillä on tarjota, samassa ammattimaisessa ympäristössä ja -valmennuksessa. Siihen peilaten, tämä Ykkösen paikka on todella tärkeä, sanoo SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki. 

Tämä on iso onnistuminen, ja haluankin kiittää joukkuetta, Brian Pagea ja hänen koko staffiaan, sekä koko meidän urheilupuolemme johtoa. Tämä on kova suoritus, kun ottaa vielä huomioon, että olemme kaudenkin aikana pystyneet suunnitellusti nostamaan edustuksenkin joukkoon pelaajia. Joka taas on sitten avannut paikkoja uusille pelaajille. Silti pelaamisen taso ei ole pahemmin heilahdellut.

Joten kyllä tämä on konkreettinen osoitus siitä mitä olemme hakeneet ja todella tyytyväisiä olemme tähän, miten tämä kausi on mennyt, Kivimäki sanoo vielä lopuksi.

Saman tyytyväisyyden jakaa SJK:n urheilupuolen johto.

Tällä kaudella meidän pelaajakehitysjoukkueemme SJK Akatemia teki historiaa, säilymällä Ykkösessä. Teimme sen vielä joukkueella, jonka keski-ikä on ollut 20,1 vuotta, mikä nostaa saavutuksen huomioarvoa entisestään. Tämä on mahtava saavutus ja merkkipaalu siitä kovasta työstä, mitä joukkueen valmennusryhmä ja pelaajat ovat tehneet, sanoo SJK:n urheilupuolen johtaja Richard Dorman. 

Olemme hyvin tietoisia siitä, että kuilu Kakkosen ja Veikkausliigan välillä olisi pelaajille liian suuri, jotta pelaajat voisivat realistisesti kehittyä valmiiksi, hyppäämään suoraan joukkueesta toiseen. Ainakaan säännöllisesti. Siten säilyminen Ykkösessä tarjoaa nyt toisen vuoden meidän nuorille pelaajillemme kehittyä kivikovassa Ykkösessä, joka on jo hyvin lähellä Veikkausliigan tasoa. Siten vaatimustaso on hieman pienempi, kuin hypätä suoraan ilman kokemusta miesten peleistä mukaan. 

Jo tällä kaudella onnistuimme nostamaan useita pelaajia, kuten Nooa Laine, Kingsley Ofori, Samson Ebuka ja Valentin Gasc ensin edustuksen harjoitusrinkiin ja sitä kautta pelaamaan Veikkausliigaa. Dorman jatkaa.

Ja kun sarjajärjestelmiin on luvassa muutoksia kaudelle 2024, on meillä nyt iso etu ja mahdollisuus pitää paikkamme tällä toiseksi korkeimmalla tasolla myös tulevaisuudessa. Me haluamme jatkaa pelaajakehityksessä Suomen korkeimmalla tasolla, toteaa Dorman.

Olemme jo nyt olleet tämän kauden Veikkausliigassa kolmanneksi eniten peliminuutteja alle 23-vuotiaille pelaajille antaneista joukkueista. Ja tulemme jatkamaan pelaajapolkumme kehittämistä entisestään, mutta näistä asioista tulemme kertomaan lisää kauden jälkeen. Voin kuitenkin jo nyt kertoa, että meidän tarkoituksemme on nyt ja tulevaisuudessa, säännönmukaisesti kehittää lahjakkaita nuoria pelaajia vahvistamaan edustusjoukkuettamme, ja auttamaan sillä tavoin sitä nousemaan Veikkausliigan huipulle, Dorman paaluttaa.

SJK Akatemia varmisti Ykkösen sarjapaikan viime viikonloppuna Paraisilla, kaatamalla Pargas IF:n.

Lauantain päätöskierroksen ottelussa ei ole varsinaisesti isompaa panosta enää kummallakaan joukkueella, kun vastaan tuleva PK-35 on jo jäänyt liian kauas säilymisviivasta, ja Kim Raimin valmentama PK-35 jatkaa ensi kaudella Kakkosessa. SJK Akatemia voisi vielä voitolla nousta Ykkösen alemman loppusarjan kärkeen, ohi Gnistanin ja MP:n, sillä tämä kolmikko on toisistaan kahden pisteen sisällä. Lopullinen sijoitus olisi silloin seitsemäs. PK-35 puolestaan voisi vielä tappiolla tippua sarjataulukossa yhden pykälän, ja jäädä toiseksi viimeiseksi.

Jos PK-35 kapteeni Esa Terävä lähtee vielä mukaan tähän otteluun, olisi se myös hänen peliuransa viimeinen, kun pitkän uran pelannut Terävä on ilmoittanut päättävänsä uransa tähän kauteen. Myös SJK Akatemian riveissä saatetaan nähdä joitain pelaajia mukana viimeisiä kertoja. Osan ura voi jatkua muualla, ja osan SJK:n edustusjoukkueessa Veikkausliigassa. Mukana voidaan nähdä myös nuorempia pelaajia, jotka ottaisivat nyt ensimmäiset minuuttinsa miesten Ykkösessä. Varmuudella ottelun missaa kuitenkin pelikiellossa oleva Sami Sipola, jonka korttitili täyttyi sarjapaikan varmistaneessa ottelussa Paraisilla.

Joukkueen taustalla on erinomaista työtä tehnyt koko valmennusryhmä, josta vastaa Brian Page yhdessä talenttivalmentaja Mika Ojalan kanssa.

Nyt kun menemme viimeiseen otteluun ja saamme PK-35:n tänne vieraaksi, niin on hyvä muistaa, että meillä on ollut hienoja pelejä heitä vastaan. PK-35 on ollut hyvin luova pelityylissään meitä vastaan, ja pallon kanssa he ovat pelanneet viihdyttävää jalkapalloa. Olen varma, että pelistä tulee siksi erittäin viihdyttävä. Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka molemmat haluavat pitää palloa ja dominoida sen kautta, joten tästä tulee hieno viimeinen peli molemmille, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Olen nähnyt jalkapalloa niin monilla tasoilla, valmentanut useilla tasoilla, aina pikkujunioreista aikuisiin, toiminut akatemiajoukkueissa ja edustusjoukkueissa, mutta saavutuksena tämän sarjanpaikan varmistaminen, on omalla urallani isoin saavutus. Ainakin pidän sitä sellaisena. Sarjapaikan varmistaminen on myös uskomaton saavutus meidän seurallemme, pelaajillemme ja koko valmennusryhmälle. 
 
Se miten olemme taistelleet ja pelanneet, on kunniaksi koko seuralle. On mahtavaa, millaisia yksilöitä tässä joukkueessa on. He tekevät aina kaikkensa seuralle. Moni jalkapallon parissa tässä maassa pyörivä ja jopa täällä omassa kaupungissa, ei uskonut meillä olevan mitään mahdollisuuksia säilymiseen. Mutta koko kauden ajan olemme näyttäneet, miten taitavia ja lahjakkaita pelaajamme ovat. Ja vaikka meillä oli heikot hetkemme kesällä, niin uskoimme, että olemme tarpeeksi hyviä kääntämään se ennen kauden loppua ja saamaan tarvittavat tulokset. Ja sen me teimme, Page sanoo.

Olen niin onnellinen, ja nyt meillä on hyvät lähtökohdat lähteä rakentamaan ensi kautta varten. Tulee olemaan iso haaste toistaa tämä saavutus jälleen ensi kaudella. Mutta teemme sen eteen taas kaikkemme. Nyt haluamme lopettaa kauden hyvällä esityksellä, sen jälkeen levätä hetken ja ladata akut ensi kautta varten. 

Vielä loppuun haluan sanoa isot kiitokset kaikille teille, jotka olette tukeneet meitä, kannattaneet meitä ja olleet katsomassa otteluitamme. Samalla haluan sanoa isot kiitokset aivan kaikille tämän seuran ihmisille, jotka ovat tukeneet meitä sekä tehneet tämän saavutuksen meille mahdolliseksi. Oli he sitten olleet meidän toiminnassamme mukana aktiivisesti tai ei, niin ihan jokainen on ollut massiivinen apu tällä kaudella meille valmennusryhmässä, mutta erityisesti pelaajille, kiittelee Page vielä lopuksi.

Ykkösen päätöskierroksen ottelu SJK Akatemia – PK-35 lauantaina 8.10. klo 16:00 OmaSp Stadionilla. Härmän Liikenne Oy tarjoaa kaikille vapaan sisäänpääsyn otteluun. OmaSp Stadionilla palvelee Carlsberg Sports Bar normaaliin tapaan. Peli näkyy myös suorana Ruutu Urheilu-palvelusta, ja selostajana toimii Juhani Kukkasela. 
 
Samana iltana, heti ottelun perään klo 18:00 alkaen, OmaSp Stadionilla juhlitaan Apollo Charity Night 2022 tapahtumassa, ja huikeita kohteita täynnä olevassa huutokaupassa kerätään varoja hyväntekeväisyyteen. Myös tuohon on vapaa pääsy.

Tervetuloa kauden päätösotteluun ja Apollo Charity Night tapahtumaan lauantaina OmaSp Stadionille!

Brian Page ja Mika Ojala ovat vastanneet SJK AKatemian valmennuksesta.