123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK matkustaa sunnuntaiksi Turkuun FC Interin vieraaksi ja ottelu alkaa klo 17:00 Veritas Stadionilla. Paikan päälle mahdollisesti omatoimisesti matkaavat SJK-kannattajat tai siellä suunnalla asuvat, voivat ostaa liput Pääkatsomoon, F-lohkon alaosaan, mikä toimii vieraskannattajien katsomona. Kotikoneilta ottelu näkyy Ruutu Urheilu palvelusta ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazassa skriiniltä.

Sunnuntain ottelu on samalla Veikkausliigan päätöskierros, mutta SJK:n pelit jatkuvat varmuudella heti ensi keskiviikkona 19.10. klo 18.00 pelattavalla kotiottelulla europudotuspeleissä. Silloin SJK saa OmaSp Stadionille vastaansa jonkun kolmikosta AC Oulu, VPS tai IFK Mariehamn. Vastustaja ratkeaa Veikkausliigan päätöskierroksella. Jos SJK voittaa tai pelaa tasan FC Interin kanssa, saa SJK vastaansa tuolloin VPS:n tai IFK Mariehamnin. Ennen päätöskierrosta se olisi VPS, mutta IFK Mariehamnilla on vielä mahdollisuus nousta VPS:n ohi. Jos SJK häviää FC Interille sunnuntaina, on vastustaja silloin AC Oulu, joka on jo varmistanut 7. paikan ennen päätöskierrosta.

Päätöskierroksen ottelu vaikuttaa myös europudotuspelien mahdolliseen välierään, jonne selviytyy keskiviikon puolivälierien voittajat. Välierä pelataan Veikkausliigassa paremmin sijoittuneen kotikentällä, ja jos SJK on sarjassa viides, saisi se varmuudella tuon mahdollisen välierän OmaSp Stadionille, riippumatta vastustajasta. SJK ei halua matkustaa mahdolliseen välierään uudelleen Turkuun FC Interin vieraaksi, joten sunnuntain pelillä on merkitystä. Mahdollisessa kaksiosaisessa europudotuspelien finaalissa vastassa on FC Haka, jonka paikka Veikkausliigassa neljäntenä varmistui viime viikonloppuna. Myös kauden sunnuntaina päättävät mitalistit ovat jo selvillä ennen sunnuntaita, kun HJK varmisti mestaruuden, KuPS jäi toiseksi ja Hongan pronssimitali varmistui maanantaina maalittomalla tasapelillä SJK:n vieraana.

SJK matkustaa Turkuun sunnuntaiksi.

Olemme lähestymässä nyt meidän kannaltamme kauden tärkeintä vaihetta. Aikataulut kuitenkin menevät niin, että se vaihe ja ottelut tulevat todella nopeasti, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Meillä on kuitenkin takanamme erittäin hyvä esitys kotona Honkaa vastaan. Se oli ottelu, jonka olisimme kenties ansainneet voittaa, jolloin tämä sunnuntain ottelu olisi ollut meille hieman merkityksettömämpi. Mutta, nyt me menemme Turkuun sitten sillä asenteella, että haluamme voittaa siellä, sillä haluamme lopettaa kauden vahvasti ja haluamme hyvät asetelmat keskiviikon europudotuspeliin, Gómez painottaa.

Toivottavasti pystymme menemään otteluun mahdollisimman vähillä muutoksilla, vaikka keskiviikon puolivälierä, ja sitä seuraava lauantain mahdollinen välierä, tulevatkin sitten perään todella nopeasti. 

Valmistaudumme tähän otteluun hyvin, tietäen, että Turku on hankala paikka vierailla. Heillä ei ole ollut kovin hyvä vaihe nyt, varsinkaan valmentajan vaihdoksen jälkeen, mutta me tiedämme oikein hyvin, että he voivat aiheuttaa vaikeuksia. Heillä on pelaajia, jotka voivat yksin muuttaa otteluita. Pyrimme pitämään heidät kurissa, ja tuoda kolme pistettä mukanamme Seinäjoelle. Se antaisi meille sitten hyvin myös itseluottamusta keskiviikon otteluun, sanoo Gómez vielä lopuksi.

Tällä kaudella SJK on kohdannut FC Interin jo kolme kertaa, ensin Suomen cupin puolivälierässä ja silloin edettiin varsinaisen peliajan päätyttyä 1-1 tasapeliin, suoraan rangaistuspotkuihin, joissa FC Inter oli parempi. Inter eteni lopulta cupin finaaliin asti, joissa se hävisi KuPS:lle. Heti tuon puolivälierän jälkeen kohdattiin uudelleen Veikkausliigassa, ja jälleen peli päättyi 1-1 tulokseen. Elokuussa FC Inter puolestaan otti niukan 1-0 voiton Turussa. Onko tällä kertaa sitten SJK:n vuoro ottaa täydet pisteet?

SJK:lta puuttui viime ottelusta maalivahti Jesse Öst, mutta hän saattaa olla taas mukana jo sunnuntaina. Ainakaan alustavien arvioiden mukaan hänen treeneissä aiemmin tullut loukkaantuminen ei ole niin vakava, että se uhkaisi koko loppukautta. Öst on myös yhden ottelun päässä 100. virallisesta SJK-ottelustaan, eli seuraava ottelu olisi hänelle merkkipaalu. Myös kapteeni Mehmet Hetemaj lähestyy merkkipaalua, sillä hän on kahden ottelun päässä 200. virallisesta SJK-ottelustaan. Tähän otteluun tekee paluun varmuudella viime pelin missannut keskikenttäpelaaja Jake Dunwoody sekä pelikiellosta vapautuva laitapuolustaja Pablo Andrade. Joitain muutoksia saatetaan syksyn flunssa-aikana nähdä, mutta varmuudella sivussa on vain edelleen pitkäaikaisloukkaantuneena oleva Martti Haukioja. Edellisessä ottelussa loukkaantunut Kingsley Oforikin selvinnee pienellä huililla vammastaan. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.

Jake Dunwoody palaa taas mukaan missattuaan edellisen ottelun.

FC Interissä on tapahtunut paljon sitten viime kohtaamisten. Joukkueen on jättänyt tähtihyökkääjä Benjamin Källman, joka siirtyi kesän siirtoikkunassa Puolan pääsarjaan ja hänen lisäksi lähti päävalmentaja Miguel Grau, joka ehti olla seurassa 10 kuukautta. Grau otti Interin komentoonsa viime talvena Jose Riveiron jälkeen, mutta sai potkut syyskuun lopulla. Nyt valmennusvastuuta kantaa vielä viime kaudella SJK:n valmennusryhmässä toiminut Ramiro Muñoz, joka toimi Graun apuna. Suomessa jo pitkään vaikuttanut Muñoz on nyt ensimmäistä kertaa tällä tasolla päävalmentajana. Ensi kaudella FC Interin päävalmentajana aloittaa Jarkko Wiss.

Ramiro Muñozin lisäksi FC Interistä löytyy muitakin SJK-väelle tuttuja, kun SJK-kasvatti Joonas Lepistö, viime kaudella SJK:a edustanut laitapuolustaja Rodrigo Arciero ja maalivahti Walter Viitala ovat joukkueen riveissä. Arcieroa ei Veikkausliigan päätöskierroksella nähdä kuitenkaan tälläkään kertaa, pelikiellon vuoksi.

FC Interin yksinäisenä tähtenä on nyt Källmanin lähdön jälkeen häärinyt Petteri Forsell, joka vastaa käytännössä lähes kaikista erikoistilanteista Interissä ja omaa Suomen kenttien vaarallisimmat vedot. Pallot voivat lähteä kaukaakin ja yllättävistä paikoista, joten hänen kanssaan on aina syytä olla varuillaan. Myös ghanalainen, kokenut laitapelaaja David Accam on osoittanut vaarallisuuttaan. Arcieron lisäksi Interiltä puuttunee todennäköisesti loukkaantumisten vuoksi Matias Ojala ja KuPS-ottelussa loukkaantunut nuori maalivahtilupaus Matias Riikonen. Keskuspuolustaja Ruxi palaa pelikiellosta.

Syyskuussa pelattu Suomen Cupin finaali mukaan lukien, FC Inter on pelannut kuusi viimeistä ottelua ilman voittoa, ja näistä viisi viimeisintä ottelua on tappioita. Viidessä viimeissä ottelussa maalinteossa on onnistunut vain Matias Tamminen kertaalleen FC Honkaa vastaan.

FC Interin Matias Tamminen ja SJK:n Pablo Andrade OmaSp Stadionilla

Veikkausliigan päätöskierroksen ottelu FC Inter – SJK sunnuntaina 16.10. klo 17:00 Turun Veritas Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu palvelusta. 

SJK:n pelit jatkuvat Veikkausliigan perään pelattavissa europudotuspeleissä. Puolivälierä pelataan heti ensi keskiviikkona 19.10. klo 18:00 OmaSp Stadionilla ja Veikkausliigan loppusijoituksista riippuen, vastaan tulee joku kolmikosta AC Oulu, VPS tai IFK Mariehamn. Liput otteluun myynnissä Torikeskuksen SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa. Europudotuspeleihin käy SJK:n kaikki kausikortit sekä seurakortit normaalisti.

Puolivälierä pelataan kerrasta poikki systeemillä, ratkaisuun saakka, eli tarvittaessa voittajaa haetaan 2 x 15 min jatko-ottelusta tai sen jälkeen rangaistuspotkuilla. Häviäjän kausi päättyy siihen, ja voittaja etenee europudotuspelien välierään, jossa vastaan tulee voittaja toisesta puolivälieräparista. Välierä pelataan heti lauantaina 22.10. ja kotijoukkue määräytyy Veikkausliigan paremman sarjasijoituksen perusteella. Jos SJK kaataa nyt sunnuntaina FC Interin, saisi SJK varmuudella pelin kotiin myös mahdolliseen välierään. Välierä pelataan jälleen ratkaisuun saakka ja vain voittaja etenee europudotuspelien kaksiosaiseen finaaliin.

Finaalissa toisena joukkueena on Veikkausliigassa neljänneksi sijoittunut FC Haka. Finaalipelit pelataan siten, että pelit alkavat keskiviikkona 26.10. välierän voittajan kotikentällä ja ratkaiseva toinen osa pelataan Valkeakoskella sunnuntaina 30.10. Voittaja selviää noiden kahden ottelun yhteistuloksella ja tarvittaessa tasatilanteessa ratkaisu haetaan jälleen jatko-ottelussa tai rangaistuspotkuilla. Finaalin voittaja pelaa kaudella 2023 UEFA Europe Conference League-peleissä. SJK:n europudotuspelien aikataulut ja pelipaikat löytyvät vahvistettuina etenemisen mukaan SJK:n nettisivuilta, ottelut kohdasta. 

Lisää europelien merkityksestä seuralle, seuran pitkän tähtäimen strategioista nuorten pelaajien ja yhteisönrakentamisen kautta, on kuunneltavissa SJK:n Nottajoki-podcastin tuoreessa jaksossa. Nottajoki EP37 vieraana on SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki ja jakso on kuunneltavissa Spotifyssa, Podbeanissa ja Apple Podcastista.