123 456 7890

Kolmantena B-nuorten SM-sarjassa oleva SJK U17, kohtaa lauantaina 17.9. klo 15:00 Käpylän Pallon vierasottelussa Helsingissä. Ottelu pelataan Kumpulan Campuksen tekonurmella, ja se näkyy suorana SJK U17-joukkueen omalta Solidsports-kanavalta. Katsominen on ilmaista, mutta se vaatii kirjautumisen palveluun.

Kun pelejä SM-sarjassa on jäljellä enää kolme, lauantain ottelu mukana lukien, on SJK U17 hienosti kolmantena. Sarjan kärjessä on FC Honka viiden pisteen päässä SJK:sta ja toisena HJK neljän pisteen päässä. Siten kärkikaksikko on menossa menojaan, mutta kolmannesta sijasta kamppailee SJK, lauantaina vastassa oleva KäPa ja viidentenä ja kuudentena olevat VPS ja FC Lahti. SJK:n ero KäPa:n U17-ryhmään ennen lauantaita on kaksi pistettä, ja sen takana tulevaan kaksikkoon neljä pistettä. Jos SJK voittaisi lauantaina, kasvaisi ero viiteen pisteeseen, kun kuusi pistettä olisi enää jaossa ennen loppua. Lauantain ottelu on siten mitalihaaveiden kannalta tärkeä.

B-nuorten ollessa kyseessä, ei kuitenkaan menestyksellä ole niin suurta merkitystä, vaan tärkeintä on pelaaminen ikäluokan parhaita vastaan, kovatasoisessa sarjassa, sekä päivittäinen harjoittelu laadukkaassa ympäristössä. Se kehittää pelaajia yksilötasolla kohti Ykkösessä pelaavaa SJK Akatemiaa ja Veikkausliigassa pelaavaa edustusjoukkuetta. Ja siitä sitten aina eteenpäin maailmalle. Menestys tulee sitten aina tämän arjen työn tuloksena, sanoo SJK:n jalkapallolukion johtaja ja B-nuorten valmentaja Arttu Aromaa.

Tällä hetkellä SJK U17-joukkueen sijoitus sen näyttää, että SJK on Suomen parhaiden seurojen joukossa työssään. Se haastaa toden teolla pääkaupunkiseudun joukkueet.

Kovat pelit ovat tärkein juttu. Joka päivä pitää yrittää parhaansa ja sitä kautta kehittyä. On hienoa päästä pelaamaan näitä ryhmiä vastaan ja mitata tasoa viikosta toiseen. Nämä pelit näyttävät missä menee ikäluokan kärkiryhmät ja yksilöt, joka avaa parhaiten kehityskohteet ja vaatimustason, Aromaa sanoo.

Mitalihaaveet meillä totta kai on, mutta se ei saa tapahtua keinolla millä hyvänsä. Tärkeintä on, että meillä on pelaajia ollut edustuksen, akatemian ja myös miesten 3.divisioonan peleissä, jotka oikeassa tasapainossa tarjoavat taas erilaisia haasteita, eri vaiheissa ja eri kehityskohteissa oleville pelaajille. 

Haastavaksi loppukauden tekee myös se, että nyt pelataan kuusi viikonloppua putkeen, ja samaan aikaan koulut alkoivat, jolloin kuorma kasvaa tämän ikäisillä pojilla hirveästi. Tähän päälle se, että matkustetaan lisäksi kolme kertaa Helsinkiin ja kerran käyty Oulussakin, niin täytyy sanoa, että voi olla vain tosi ylpeä jätkistä, miten ovat tähän mennessä kaudella pelanneet ja tehneet hommia, kiittelee Aromaa.

Lauantaina vastassa oleva KäPa on kova joukkue ja kova haaste. Hyvin organisoitu ja heillä on selkeä pelitapa. Hyviä pelaajia myös maajoukkuetoiminnassa molemmista ikäluokista, kuvailee Aromaa vielä lopuksi vastaan tulevaa joukkuetta.

SJK U17-joukkueen Eemeli Honkola on tehnyt jo debyytin Veikkausliigassakin tällä kaudella.

KäPa onkin jo vuosia ollut yksi Suomen parhaista kasvattajaseuroista. Sen riveistä on noussut useita poika- ja nuorisomaajoukkueiden pelaajia, aina A-maajoukkuetasolle asti. Joukkueen valmentajana toimii Tuomas Rantanen, joka on aiemmin toiminut HJK:ssa ja johdattanut siellä joukkueensa vuosina 2019 ja 2021 C-nuorten mestaruuteen Kai Pahlman -turnauksissa. Rantanen aloitti Käpylän Pallossa viime talvena. SJK U17 ja KäPa eivät ole vielä kohdanneet tällä kaudella aiemmin.

KäPa:n paras maalintekijä tällä kaudella on Benjamin Rekola, joka on osunut viisi kertaa. SJK:n paras maalintekijä on kuusi maalia tehnyt Akseli Tervaniemi, ja viiteen maaliin on päässyt Eemeli Honkola. Kummallakaan joukkueella ei ole pelikieltoja rasitteena.

B-nuorten SM-sarjan ottelun KäPa U17 – SJK U17 lauantaina 17.9. klo 15.00 Helsingin Kumpulassa.

SJK U17 pelaa vielä kerran kotikentällä OmaSp Stadionilla, kun se kohtaa perjantaina 30.9. klo 17:00 KuPS:n U17-ryhmän. Kausi päättyy sarjakärki FC Hongan vieraana sunnuntaina 16.10. Löydät SJK U17-joukkueen tulevat ja pelatut ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. 

SJK:n jalkapallolukion tänä syksynä uutena aloittaneita pelaajia.