123 456 7890

SJK saa Veikkausliigassa vastaansa FC Interin perjantaina 5.5. klo 18:00 OmaSp Stadionilla. SJK on aloittanut kauden erinomaisesti ja on neljän pelin jälkeen sarjassa toisena ilman tappioita. Vastaan tuleva FC Inter on vasta sijalla 9. mutta se on pelannut ottelusiirtojen takia vasta kaksi ottelua, ja Jarkko Wissin valmentama ryhmä janoaa pisteitä Seinäjoen vierailulta. Huippuottelu on luvassa ja nuori SJK:n joukkue tarvitsee kotiyleisön tuen perjantaina jatkaakseen putkeaan. Heti ottelun jälkeen OmaSp Stadionin Atria Loungessa esiintyy stand-up-koomikko Jaakko Saariluoma ja esitykseen pääsee ilmaiseksi ottelulipuilla ja kausikorteilla. Ennakkoliput otteluun SJK Storesta tai Ticketmasterin kanavista. Paikalle mahdollisesti tuleville FC Interin-kannattajille on oma lippulinkkinsä. Lisätietoa ottelutapahtuman järjestelyistä ja oheistapahtumasta tämän otteluennakon loppuosassa.

Viime viikonlopulla AC Oulun dominoivalla 3-0 voitolla vieraskentällä kaatanut SJK, on aloittanut kauden todella hienosti, jopa niin hienosti, että sillä mahdollisuus perjantaina ottaa paras startti Veikkausliigakauteen sitten 2015 mestaruuskauden. Itseasiassa SJK voisi jopa aloittaa kauden hieman paremmin, sillä SJK ei ole vielä koskaan aloittanut Veikkausliigakautta viidellä tappiottomalla pelillä, ja jos perjantaina tulisi vielä voitto, olisi SJK:lla koossa silloin yksi piste enemmän viiden pelin jälkeen, kuin oli mestaruuskaudella 2015. Viimeksi viisi tappiotonta peliä putkeen kauden alusta on tullut Ykkösessä kaudella 2012 . Piste-ennätys viiden pelin jälkeen on kokonaan tappioitta pelatulla Kakkosen kaudelta 2011, kun SJK voitti kaikki viisi ensimmäistä otteluaan, keräten 15 pistettä. Silloin SJK menetti ensimmäiset pisteensä vasta 7. ottelussa pelatulla tasapelillä. Tämän hetken saavutuksen arvoa nostaa myös se, että SJK:n joukkueen ikäkeskiarvo on tällä hetkellä seurahistorian nuorin. Perjantaina vastaan tuleva FC Inter tulee kuitenkin taatusti tekemään kaikkensa, että SJK ei pisteitä pelistä saisi, ja SJK pyrkii vastaamaan heidän yritykseensä parhaalla mahdollisella tavalla.

On tietenkin mahtavaa, jos pystymme tekemään samalla pienimuotoista historiaa. Mutta olemme tehneet nämä kuukaudet töitä sitä varten, että keskitymme pitämään pelaamisen tason korkeana ja menemään eteenpäin joka tasolla, kaiken aikaa, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez, kuultuaan tilastoista, joita SJK voisi rikkoa perjantaina.

Viime vuonna juuri FC Inter osoittautui meille vaikeaksi voittaa. Siksi meidän keskittymisemme on siinä, että saamme tämän asian korjattua mahdollisimman pian. Toivottavasti jo perjantaina, Gómez jatkaa.

Jälleen kerran olemme hyvin valmistautuneita, ja tiedämme, että tulossa on haastava ottelu. Kuten ovat tietenkin kaikki ottelut. Mutta tähän otteluun on hieman erikoista valmistautua, kun vastustaja ei ole pelannut kuin kaksi ottelua ja heidän edellisestä ottelustansa on kulunut jo viikkoja.

Eli tässä voi olla kaksi eri vaihtoehtoa; joko he tulevat tänne hyvin levänneinä ja valmiina peliin, tai heidän pelikunnostansa voi olla hieman paras terä poissa. Siksi haluamme olla varmoja, että itse asetamme tasomme korkealle ja olemme valmiit kamppailuun. Eli pystymme parhaimpaamme ja kehitymme vielä entisestään. 

Jos pystymme siihen, on tämä ottelu taatusti vaikea FC Interille, Gómez päättää.

SJK:n pelaajaryhmä on hyvässä kunnossa, ja vain entiset FC Inter-pelaajat, Martti Haukioja ja Markus Arsalo, ovat tällä hetkellä kysymysmerkillä perjantain otteluun, ja pelikunto heidän kohdallansa selviää vasta lähempänä ottelua. Viime viikolla SJK pelasi myös kaksi täyttä ottelua, kun AC Oulu vieraspelin lisäksi pelattiin Suomen Cupin 3.kierroksen ottelu SJK Akatemiaa vastaan. Suuri määrä pelaajia sai siten isot minuutit viime viikolla, ja osa cupin-ottelussa täydet minuutit kellottaneista aloitti Veikkausliigapelissä vaihdosta. Nyt pelaajat pääsevät tuoreilla jaloilla perjantain otteluun.

Suomen Cupissa SJK:n pelit jatkuvat 4.kierroksella 17.5. ja vastustaja tuohon arvotaan vielä tämän viikon torstaina 4.5. klo 13:00. Arvonta näkyy suorana Veikkaus TV:stä. Maantieteellisesti painotettu arvontakori on jo selvillä ja suurella todennäköisyydellä luvassa on vierasottelu, kun alempisarjalainen saa kotiedun. Jos vastaan tulee samassa korissa olevista Veikkausliigajoukkueista joko AC Oulu tai VPS, määrää kotiedun arpa. Kaikki tulevat ottelut löytyvät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Myös SJK Akatemia pelaa tänä viikonloppuna kotiottelun Ykkösessä, ja kohtaa lauantaina 6.5. klo 16:00 OmaSp Stadionilla Käpylän Pallon.

Perjantain ottelun asetelmiin pureudutaan myös SJK:n asiantuntevassa ennakkostudiossa, jossa SJK:n stadiontirehtööri Arttu Seppälän kanssa peliä ja ajankohtaisia asioita analysoi Tero Mäntylä. Molemmat edustaneet omilla peliurilla SJK:n ja FC Interin värejä. Katso ennakkostudio alta.

 

Jarkko Wiss otti täksi kaudeksi Turun FC Interin valmennettavakseen, ja joukkuetta onkin nuorennettu Wissin tapoihin sopien. Entinen Ilves-valmentaja toi joukkueeseen 23-vuotiaan keskuspuolustaja Mikael Alménin ja 20-vuotiaan maalivahti Eetu Huuhtasen Ilveksestä. FC Lahdesta mukaan tuli 21-vuotias laitahyökkääjä Arlind Sejdiu ja HJK:sta 19-vuotias Daniel Rökman. Puolustukseen Wiss löysi Armenian pääsarjasta 21-vuotiaan norsunluurannikkolaisen Dimitri Legbon. Vielä ennen kauden alkua mukaan liittyi paluumuuttaja Timo Stavitski. 
 
Isoin kysymys tällä hetkellä kuitenkin on, miten FC Inter on pitänyt pelikunnon yllä, kun se ei ole pelannut lähes kuukauteen peliäkään Veikkausliigassa? Se myös aloittaa Suomen Cupin ottelut vasta seuraavalta 4.kierrokselta, joten pelejä ei ole myöskään tuossa kilpailussa. Interin kotikenttä Veritas Stadion on remontissa, kun sinne rakennetaan uutta päätykatsomoa ja vaihdetaan kenttäpinnaksi tekonurmi. Siksi FC Interin alkukauteen pelejä oli merkitty vain kolme, kun muilla samaan aikaan on jopa viisi ottelua. Lisäksi noista kolmesta vieraspeliksi merkitystä ottelusta edellinen ottelu FC Lahtea vastaan peruuntui, kun FC Lahden pelaajistoon oli iskenyt sairausaalto. Harvinainen ottelusiirto, kuumensi jopa hieman tunteita FC Interin seurajohdossa, ja nyt FC Interin edellinen ottelu on 15. huhtikuuta Valkeakoskella pelattu, ja tappioon päättynyt Ilves-vierasottelu. Kauden avauskierroksella FC Inter haki 2-1 voiton Pasi Tuutin vielä tuolloin valmentamasta KuPS:sta.

Pelaamattomuuden takia, ei ole myöskään tietoa keitä pelaajia FC Interillä on sivussa tai pelikunnossa, eikä tiedä kuka pelaajista olisi tällä hetkellä juuri se kuumin pelaaja. Joukkueesta löytyy edelleen yksi Veikkausliigan suurimpiin tähtiin kuuluvista pelaajista Petteri Forsellin muodossa. Entiset SJK-pelaajat, maalivahti Walter Viitala ja laitapuolustaja Rodrigo Arciero ovat niin ikään mukana edelleen. Mielenkiintoinen pelaaja on myös maailmalta Suomeen palannut, 23-vuotias HJK-kasvatti Timo Stavitski, joka lähti aikoinaan isolla summalla RoPS:n kautta Ranskan pääsarjan Caenin riveihin. Loukkaantumiset kuitenkin pakottivat laitakiiturin lainapesteille muualle ja lopulta vuoden pelaamattomuuden jälkeen takaisin Suomeen. Nyt Stavitski on kunnossa, ja mielenkiintoista onkin seurata, miten hän pääsee takaisin huippukuntoonsa. Stavitski iski maalin edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan kaukolaukauksella Valkeakoskella, mutta erotuomaristo ei nähnyt pallon käyneen maalissa, eikä maalia hyväksytty. Myöhemmin videolta näki, että pallo kävi puolisen metriä maalin sisällä. FC Interin kahden ottelun paras maalintekijä on kaksi maalia iskenyt Darren Smith.

Paikalle perjantaina tulevat FC Interin kannattajat voivat ostaa lippunsa tästä omasta lippulinkistä ennakkoon.

PERJANTAIN OTTELUN JA ILLAN STAND UP-SHOWN JÄRJESTELYT SEKÄ PALVELUT OMASP STADIONILLA

Veikkausliigan ottelu SJK – FC Inter pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla perjantaina 5.5. klo 18:00. Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan tapahtuma-areenalla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelua, perjantaina klo 16:30. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli perjantaina klo 17:00. HUOM! Tämän ottelun jälkeen EI OLE jälkipelejä Carlsberg Sports Barissa, vaan poikkeuksellisesti kolmannen kerroksen Atria Loungessa, missä esiintyy stand up-koomikko Jaakko Saariluoma. Tilaisuuteen pääsee ottelulipuilla ja kausikorteilla, mutta se on K18-tapahtuma.

Jaakko Saariluoman stand up-show alkaa noin klo 20:15 Atria Loungessa ja kestää noin klo 21:00 asti. Ovet Atria Loungessa aukeavat kaikille kausikorttilaisille ja ottelulipun ostaneille noin klo 19:45. Shown alussa Saariluoma tekee pelaajahaastattelut SJK:n pelaajalle.

Liput ja kausikortit otteluun ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua. Vieraskannattajien katsomoon liput myydään omasta erikseen toimitetusta lippulinkistä. Tähän otteluun vieraskannattajien liput voi ostaa tästä.  Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Otteluun pääsee Härmän Liikenteen Stadionbusseilla, jotka kulkevat kahta linjaa. Löydät Stadionbusseista tarkemman tiedon tästä linkistä. Lisäksi Lontoon Bussi kulkee taas Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä ennen ja jälkeen ottelun. Lontoon bussi on ilmainen kaikllle Vekselin asiakkalle.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Jatkossa kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta.

SJK pelaa seuraavan kerran OmaSp Stadionilla taas ensi viikon lauantaina 13.5. klo 17:00, kun Tampereen Ilves saapuu vieraaksi. Suomen Cupin 4.kierroksen arvonta on VeikkausTV:ssä torstaina 4.5. klo 13:00 ja siinä selviää SJK:n vastustaja 17.5. pelattavaan otteluun. Löydät kaikki tulevat ottelun SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.