123 456 7890

SJK U17 matkustaa sunnuntaiksi Espooseen, missä se kohtaa kotijoukkue FC Hongan U17-ryhmän B-nuorten SM-sarjan päätöskierroksen ottelussa. Ottelu alkaa sunnuntaina 16.10. klo 13:00 ja sitä voi seurata suorana SJK U17-joukkueen omalta Solidsports-kanavalta. Katsominen on ilmaista, mutta se vaati kirjautumisen palveluun. Panoksena ottelussa on SJK:lla pronssimitalit ja FC Hongalla Suomen mestaruus, joten jännitettävää riittää molemmissa leireissä.

Sunnuntain Honka-matsi tulee olemaan hieno tapahtuma, kun saadaan päättää kausi panoksellisessa ottelussa. Jätkät ovat vetäneet todella hyvää kautta ja siitä saavat nyt palkinnoksi vielä taistella mitalista, toteaa SJK U17-joukkueen valmentaja Arttu Aromaa. 

Samalla tietenkin tiedostaa myös tietyllä tapaa sen haikean fiiliksen siitä, että vanhemman B-juniori-ikäluokan kanssa oli ensimmäinen vuosi itselle, ja se työ on nyt tehty. Nyt he hyppäävät seuraavaan vaiheeseen urallaan tästä. 

Isot kiitokset koko tälle ryhmälle, sekä taustoille takana siitä, minkä panoksen he ovat hommaan laittaneet. Nautitaan nyt vielä pari harjoitusta ja sunnuntaina pistetään kaikki peliin vielä kerran, Aromaa jatkaa.

Arttu Aromaan valmentaman SJK U17-joukkueen kausi on jo nyt ollut menestys, sillä se lähti talvella ja keväällä pelatusta SM-karsintasarjasta hakemaan paikkaa lohkon kuuden parhaan joukosta, ja siten paikkaa nyt loppukaudesta pelattavaan varsinaiseen SM-sarjaan. SJK U17 ottikin tuon paikkansa näytöstyyliin, voittamalla oman lohkonsa ja varmistamalla paikan SM-sarjassa ilman ainuttakaan tappiota, neljä kierrosta ennen sarjan päättymistä. Ensimmäinen tappio tuli, kun paikka SM-sarjassa oli jo varmistunut. Myös SM-sarjassa joukkue jatkoi hyviä esityksiä ja paikka vähintään 4 parhaan joukossa varmistui kotivoitolla KuPS:ta syyskuun lopussa.

Samalla moni yksilö joukkueessa erottui suurina lupauksina, ja osa on päässyt mukaan maajoukkuepeleihin sekä koittamaan taitojaan SJK Akatemian mukana Ykkösen peleissä. Joukkueen kapteeni Eemeli Honkola ja puolustaja Oskari Väistö (otsikkokuvassa) tekivät jopa Veikkausliiga-debyyttinsä tällä kaudella. Nuoremmista B-nuorista Oskari Raiski puolestaan oli juuri päättyvällä viikolla mukana Suomen U17-maajoukkueessa, joka eteni komeasti EM-jatkokarsintaan Kosovossa pelatussa EM-karsintaturnauksessa.

Akseli Tervaniemi on mukana vielä koko SM-sarjan maalikuninkuuskamppailussa, vain kahden maalin päässä kärjessä olevasta TPS:n Onni Helénistä. Honkola puolestaan kolmen maalin päässä. Sama kolmikko oli kärkipäässä myös SM-karsinnassa, missä Eemeli Honkola oli maalikuningas 20:lla maalillaan.

Eemeli Honkola iski maaleja SM-karsinnoissa ja SM-sarjassa isot määrät sekä kantoi joukkueen kapteeninnauhaa.

Nyt ennen viimeistä kierrosta, SJK U17 on neljäntenä, parhaana pohjoisen joukkueena, edellään vain pääkaupunkiseudun isot kasvattajaseurat HJK, FC Honka ja Käpylän Pallo. Näistä Suomen mestaruudesta pelaa vielä HJK ja FC Honka, kun KäPa ja SJK ratkoo pronssimitalin kohtalon. SJK U17 joukkueen pitäisi kaataa sunnuntaina Honka ja samalla KäPa ei saa voittaa omassa vierasottelussaan Tampereen Ilvestä. HJK puolestaan kohtaa vierasottelussa FC Lahden, joten viimeinen kierros on todella jännittävä ja erot pieniä.

HJK johtaa Honkaa kahdella pisteellä ja 16 maalia paremmalla maalierolla, joten se varmistaisi mestaruuden myös tasapelillä, vaikka Honka samaan aikaan voittaisi SJK:n. Jos SJK puolestaan voittaa oman ottelunsa ja KäPa pelaa tasan tai häviää, on SJK pronssimitalisti. Eroa SJK:lla ja KäPa:lla on vain yksi piste, mutta KäPa:n maaliero on 8 maalia parempi. Tasapeli riittäisi SJK:lle pronssiin vain, jos KäPa häviää oman ottelunsa yli kahdeksalla maalilla.

B-nuorten SM-sarjan päätösottelu, FC Honka U17 – SJK U17 sunnuntaina 16.10. klo 13.00 Espoon Tapiolan urheilupuiston tekonurmella. Ottelu näkyy suorana SJK U17-joukkueen omalta Solidsports-kanavalta. Lähetys on ilmainen, mutta vaatii kirjautumisen.

SJK U17 tulee pelaamaan SM-karsintoja myös ensi kaudella ja ensi talvena.