123 456 7890

SJK kohtaa IFK Mariehamnin vieraissa sunnuntaina 11.6. klo 18:30. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta, ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazan kisakatsomossa.

SJK lähtee saarelle voitto allaan, sillä Kerho kaatoi torstaina kotonaan VPS:n 2-1. Vaikka VPS on Veikkausliigan jumbona, Pohjanmaan derbystä tuli tasainen taisto, joka ratkesi vasta ottelun viime hetkillä, kun Kerhon Samson Ebuka iski voitto-osuman lisäajalla.

–Eipä tässä ole montaa tuntia kulunut siitä kun pelasimme, mutta fiilis on hyvä. Emme olleet eilen parhaimmillamme, mutta tuollaiset ottelut on tärkeää voittaa, summaa päävalmentaja Joaquín Gómez vielä torstain VPS-ottelun tunnelmia.

Voiton myötä SJK nousi sarjassa HJK:n ohi toiseksi. 24 pistettä kerännyt Kerho on vain pisteen päässä sarjakärki KuPSista, joka on HJK:n tavoin pelannut kaksi ottelua enemmän kuin SJK. Seinäjokelaiset ovatkin pistekeskiarvolla mitattuna Veikkausliigan kärkiseura, sillä SJK on kerännyt 2,40 pistettä per peli, KuPS 2,08 pistettä ja HJK 1,91 pistettä.

SJK on voittanut seitsemän ottelua ja pelannut kolme tasapeliä, ja Kerho on yhä Veikkausliigan ainoa tappioitta oleva joukkue. Jos Maarianhaminasta irtoaa sunnuntaina yksikin piste, sivuaa SJK yhden kauden pisteputkiennätystään Veikkausliigassa. Nykyinen ennätys, 11 ottelun pisteputki, syntyi seinäjokelaisten debyyttikaudella pääsarjassa eli kaudella 2014.

Viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi vienyt SJK on ihastuttanut etenkin puolustuspelillään, joka on ollut vahvaa kentän jokaisella alueella. Hyökkäyksessä esimerkillistä puolustuspelaamista on esittänyt etenkin Jaime Moreno ja keskikentällä Valentin Gasc. Puolustuksen kivijalkana on ollut topparikolmikko Ville Tikkanen, Terry Yegbe ja Matej Hradecky, joista ensimmäisenä mainittu on pelannut vahvasti myös keskikentän pohjalla hyökkäyksen rakenteluvaiheessa. SJK:lle on tehty tällä kaudella vain kolme maalia, joka on sarjan pienin lukema. Vertailun vuoksi todettakoon, että KuPS on päästänyt viisi rysää ja HJK yhdeksän. Eniten maaleja on päästänyt FC Haka, jonka verkko on heilunut jo 20 kertaa.

Hyökkäyspäässä Kerhon ykköstykkinä on ollut Moreno, jolla on kasassa viisi täysosumaa. Sillä irtoaa sarjan maalipörssin jaettu nelossija. Myös Morenon hyökkääjäpari Jere Streng on pelannut väkevän alkukauden ja latonut kolme kihausta. Yhden maalin miehiä ovat Jake Dunwoody, Diego Rojas, Kingsley Ofori ja Samson Ebuka.

–Olemme täysin keskittyneitä ja aiomme keskittyä siihen että saamme kaiken energiamme takaisin sunnuntain peliä varten. Tämä on viimeinen rutistus viimeistelläksemme Veikkausliigan ensimmäiset 11 peliä. Meillä on hieno mahdollisuus suorittaa ensimmäinen puolikas voittamattomana joukkueena, sanoo Gómez.

Perjantaina joukkue kävi Seinäjoen Kyrkösjärven maisemissa lataamassa akkuja auringossa beach volleyn, frisbe golfin merkeissä. Lopuksi joukkue otti tuntumaa järviveden lämpötilaan pienellä pulahduksella.

–On tärkeää välillä vaihtaa rutiineja ja tehdä jotain myös stadionin ulkopuolella, sillä olemme puurtaneet viime viikkoina todella periksiantamattomasti täällä [stadionilla]. Sunnuntaihin mennessä tulemme olemaan valmiita tekemään jälleen vahvan suorituksen ja näemme mikä on tilanteemme ensimmäisten yhdentoista ottelun jälkeen, summaa Gómez.

SJK ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet tänä vuonna kertaalleen, sillä joukkueet iskivät yhteen maaliskuussa harjoitusottelussa. IFK oli tuolloin parempi maalein 2-1. SJK:n osumasta vastasi Moreno, jonka maalitehtailu alkoi jo talven peleissä.

IFK:n Veikkausliiga-kausi on ollut kuitenkin vaikea, sillä joukkue on tasapisteissä sarjajumbo VPS:n kanssa. Saarelaiset ovat pelanneet 10 ottelua, voittaneet yhden ja keränneet kuusi pistettä. Ainoastaan parempi maaliero pitää IFK:n pois sarjan viimeiseltä paikalta.

IFK lähtee sunnuntain kotiotteluunsa kahden ottelun tappioputkessa, jonka aikana se on kaatunut FC Hongan ja AC Oulun edessä, mutta sitä ennen ahvenanmaalaiset ottivat pari kelpo tulosta: tasapelit HJK:n ja FC Interin kanssa.

Joukkueen suurin ongelma on ollut oman pään peli, sillä IFK on päästänyt jo 17 maalia. Kahdessa viime ottelussa IFK:lle on tehty yhteensä viisi rysää. 

Joukkue on kuitenkin osoittanut potentiaalinsa hyökkäyspäässä ja tehnyt 11 maalia, vain kaksi vähemmän kuin SJK. Ainoat kahden maalin miehet ovat Jamie Hopcutt ja kokenut puolustaja, Veikkausliigan toukokuun joukkueeseenkin nimetty Timi Lahti. Yhden maalin kerhosta löytyy muun muassa entinen SJK-tähti Tuco.

Sunnuntain ottelun jälkeen Veikkausliigassa jäädään maaottelutauolle. SJK:n seuraavan ottelu pelataan 27.6., jolloin Kerho isännöi OmaSp Stadionilla AC Oulua. Liput otteluun myy Ticketmaster. Suosittelemme lipun ostamista ennakkoon edullisemmin verkosta. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

Runsaslukuinen yleisö todisti SJK:n voittoa VPS:sta torstaina 8.6.2023.