123 456 7890

Suomen Cupin 4.kierroksen ottelu SJK – AC Oulu pelataan keskiviikkona 17.5. klo 18:00 OmaSp Stadionilla. Ottelu pelataan ratkaisuun saakka ja jos peli on 90 minuutin jälkeen tasan, haetaan voittajaa suoraan rangaistuspotkukilpailusta. Voittaja etenee Suomen Cupin 5.kierrokselle ja häviäjän pelit cupissa päättyvät. Otteluun käy kaikki SJK:n kausikortit ja seurakortit. Lippuvoucherit eivät ole käytössä. Ennakkoliput myynnissä Ticketmasterin kanavissa. Pelin jälkeen OmaSp Stadionin kolmannen kerroksen Atria Loungessa kaikille avoin MM-jääkiekon kisastudio klo 20:20 alkavalle Suomi – Ranska ottelulle. Lisätietoa ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän ennakon loppuosassa. Tervetuloa!

SJK ja AC Oulu kohtasivat toisensa Oulussa juuri huhtikuun lopussa, pari viikkoa sitten, ja tuolloin SJK ei antanut kotijoukkueelle mahdollisuuksia, vaan otti tylyn 3-0 voiton. Nyt joukkueet kohtaavat ottelussa, jossa ei pelata pisteistä, vaan jatkopaikasta, ja pelataan SJK:n kotikentällä OmaSp Stadionilla.

Jälleen hieno tilaisuus saada lisää pelejä kotikentällä ja lisää ihmisiä katsomoon, sillä meillä on nyt hyvä vaihe menossa ja haluamme jatkaa sitä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Lähestymme jokaista ottelua kuitenkin yksittäisesti, sillä tämä ei ole kuten viime lauantain peli tai peli, jossa kohtasimme AC Oulun aiemmin. Teemme valmistautumisen ja pelisuunnitelman aina sen mukaan, mikä on paras mahdollinen tapa voittaa juuri tämä edessä oleva ottelu ja edetä jatkoon cupissa. Tämä on meille tärkeä kilpailu. 
 
On tietenkin vähän hassua, että kun jotkut toiset joukkueet kohtaavat tässä vaiheessa alempien sarjojen joukkueita, meillä on nyt tässä vaiheessa jo toinen peli pääsarjoista tulevaa kovaa joukkuetta vastaan.
 
Meille tämä on kuitenkin ottelu, jonka haluamme voittaa, ja jonka otamme hyvin vakavasti. Mielestäni cup-on hieno ja kaunis kilpailu, ja haluamme tietenkin jatkaa siinä mahdollisimman pitkälle. Eli tämä on meille yksi mahdollisuus voittaa pokaali, Gómez muistuttaa.

Cup-pelit ovat aina siitä erityisiä, että jos häviät, olet kisasta ulkona. Se tuo hieman erilaisen tunteen verrattuna normaaliin Veikkausliigaotteluun. Haluamme vaalia sitä, ja nauttia siitä tunteesta, päättää Gómez.

SJK:lta puuttuu varmuudella tästä ottelusta keskikenttäpelaaja Jake Dunwoody, joka on pelikiellossa, saatuaan edellisellä Suomen Cupin kierroksella punaisen kortin kahdella keltaisella. Muita pelikieltoja ei ole ja loukkaantumistilannekin on hyvä, eikä ketään ole lähtökohtaisesti sivussa. SJK pelasi Veikkausliigassa juuri viime lauantaina, ja pelaa taas seuraavan kerran Veikkausliigaa ensi maanantaina, joten otteluruuhkaa hieman on.

Keskiviikon ottelun voittaja etenee Suomen Cupin 5.kierrokselle, jonka arvonta on tiistaina 23.5. ja se tulee pelata keskiviikkona 31.5. Löydät SJK:n otteluohjelmat SJK:n nettisivuilta.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte haluaa joukkueensa pelaavan maata pitkin ja lyhyillä syötöillä, mutta toistaiseksi heidän kotikenttänsä luonnonurmi on ollut vielä melko keväisessä kunnossa, ja pelit Veikkausliigassa ovat sujuneet hieman paremmin vieraskentällä kuin kotona. Pistetili kuitenkin aukesi Veikkausliigassakin kotikentällä viime viikonloppuna, kun AC Oulu otti kotivoiton VPS:sta. Tuota ennen se oli hävinnyt kotona KuPS:lle ja SJK:lle. Vieraskentällä maistuvin piste on 1-1 tasapeli HJK:n vieraana. Suomen Cupin oululaiset aloittavat vasta tältä nyt pelattavalta kierrokselta.

AC Oulun mukana Seinäjoelle saapuu myös tuttuja, ja ainakin puolustaja Cristhian Valencialla on taatusti kova halu näyttää nyt vierasjoukkueen paidassa osaamistaan. Valencia on AC Oulun puolustuksen johtaja, yhdessä norsunluurannikkolaisen Yann Affin kanssa.

Hyökkäyksessä AC Oululla on vaarallinen kolmikko, jonka syömähammas on englantilainen Ashley Coffey. Kun SJK ja AC Oulu kohtasivat aiemmin Oulussa, joutui Coffey aikaiseen suihkuun kahden keltaisen myötä pelin lopulla. Hän on kuitenkin osunut Veikkausliigassa kuudessa pelissä jo neljä kertaa, ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Hänen kanssaan kärjessä pelaa Rasmus Karjalainen ja peliä heille tekee brasilialainen Luquinhas, eli Lucas Morais. Mielenkiintoisina nuorina pelaajina AC Oulun riveissä on ainakin Otso Liimatta ja Noah Pallas. 

Veikkausliigassa AC Oulu on sarjataulukossa juuri SJK:n takana neljäntenä, mutta pelin enemmän pelanneena. Sillä on koossa seitsemässä ottelussa kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Pisteitä on 11, eli kolme vähemmän kuin SJK:lla. AC Oulu on päästänyt Veikkausliigassa toiseksi eniten maaleja, mutta tehnyt yhden SJK:a enemmän ja maaliero on yhden maalin pakkasella. Ilman tappiota Veikkausliigassa oleva SJK on päästänyt vain kaksi maalia ja maaliero on kuusi maalia plussalla.

Paikalle keskiviikkona mahdollisesti saapuvat AC Oulun kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäädyn vieraskannattajien lohkoon 114, ja sinne on ostettava liput etukäteen omasta linkistä.

Keskiviikon Suomen Cup-ottelun järjestelyt ja palvelut

Suomen Cupin 4.kierroksen ottelu SJK – AC Oulu pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla keskiviikkona 17.5. klo 18:00. Jos ottelu on tasan 90 minuutin pelin jälkeen, pelataan välittömästi rangaistuspotkukilpailu, ilman jatko-ottelua. Ottelun voittaja etenee Suomen Cupin 5. kierrokselle, jonka arvonta on tiistaina 23.5. ja se tulee pelata keskiviikkona 31.5.

OmaSp Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan tapahtuma-areenalla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelua, klo 16:30. Tapahtuma-areenalla myös happy hour ja ruokakojut. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli klo 17:00. Tämän ottelun jälkipelit pelataan poikkeukselliseti OmaSp Stadionin 3.kerroksen Atria Loungessa ja siellä on myös kaikille avoin jääkiekon MM-kisakatsomo. Klo 20:20 alkaa jääkiekon MM-ottelu Suomi – Ranska. Kisastudioon pääsee ottelun jälkeen ilmaiseksi.

Liput ja kausikortit otteluun ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua. HUOM! Tähän otteluun ei käy yrityksien lippuvoucherit, vaan ne käyvät vain Veikkausliigan otteluihin.

Vieraskannattajien katsomoon liput myydään omasta erikseen toimitetusta lippulinkistä. Tähän otteluun vieraskannattajien liput voi ostaa tästä ja vieraskannattajien katsomo löytyy Itäpäädyn lohkosta 114. Sinne on oma sisäänkäynti katsomon takaa.

Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

HUOM! Tähän otteluun EI OLE Stadionbusseja. Nämä kulkevat vain Veikkausliigan otteluissa.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Jatkossa kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Myös kaikki Suomen Cupin -ottelut näkyvät suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta. Selostajana toimii Oskari Koski.

SJK pelaa seuraavan kerran Veikkausliigaa maanantaina 22.5. klo 18:00, kun se kohtaa KTP:n vierasottelussa Kotkassa. Seuraava kotiottelu on perjantaina 26.5. pelattava SJK – KuPS. Löydät kaikki tulevat ottelun SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.