123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK:n elokuun ainoa kotiottelu Veikkausliigassa pelataan ensi lauantaina 20.8. klo 17:00, kun KuPS saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille. Ottelu kiinnostaa isosti Seinäjoella, ja peliin odotetaan paljon yleisöä, mediaa ja yhteistyökumppaneita. Ennakkoliput peliin Torikeskuksen SJK Storesta tai sähköisesti Lippu.fi-kanavista. Peliin tulee myös paljon KuPS-kannattajia, ja heille on oma katsomon osa OmaSp Stadionin Itäpäädyssä, missä on oma sisäänkäynti ja omat palvelut. Liput KuPS-kannattajien katsomoon ostettavissa tästä linkistä. Tässä ottelussa tekee myös vuosittaisen kokoontumisensa Seinäjoen Palloseuran, eli Sepsin legendat. SJK on suoraan 92-vuotta sitten perustetun Sepsin työn jatkaja.

Päivä alkaa OmaSp Stadionin Hetki-areenalla jo klo 15:00, kun portit ja palvelut aukeavat. Katsomot palveluineen aukeavat klo 16:00 ja pelin jälkeen jälkipelit OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barista. Lue lisää pelin järjestelyistä ja lipunmyynnistä, tämän otteluennakon loppuosasta.

Vieraaksi saapuva KuPS johtaa Veikkausliigaa ja on täysillä mukana mestaruustaistelussa. SJK puolestaan tarvitsee pisteitä, noustakseen mukaan runkosarjan jälkeen pelattavaan ylempään loppusarjaan. Eroa neljänteen sijaan on vain kolme pistettä. Ylemmän loppusarjan paikka takaisi myös automaattisesti ainakin paikan kauden jälkeen pelattavaan Eurolopputurnaukseen, jossa pelataan neljännestä europaikasta ensi kaudelle. Kuntopuntarissa SJK ja KuPS ovat kuitenkin tasoissa juuri nyt, ja heidän edellään siinä on ainoastaan muut mestaruudesta kamppailevat joukkueet HJK ja Honka. Lauantain pelistä tulee taatusti mielenkiintoinen, ja SJK:n voitto ravisuttaisi mestaruustaistelun lisäksi SJK:n loppukauden voimasuhteita merkittävästi.

Olen erittäin innoissani, että kohtaamme nyt KuPS:n. Pelasimme heitä vastaan jo pari ottelua tällä kaudella ja tietenkin kohtasin heidät HIFK:n kanssa viime vuonna, joten niiden kokemusten perusteella tästä tulee mielenkiintoinen ottelu, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Hävisimme SJK:n kanssa siellä pelatun aiemman ottelun tällä kaudella, mutta jos katsoo sitä peliä taaksepäin, niin olimme silloin vaikeassa vaiheessa ja olimme hävinneet otteluita putkeen. Siitä huolimatta pystyimme hetkittäin dominoimaan KuPS:a vastaan heidän kotistadionillaan, mitä ei moni joukkue ole viime vuosina siellä pystynyt tekemään. Silloin emme kuitenkaan pystyneet heitä voittamaan. Meillä oli myös hyviä otteluita heitä vastaan viime kaudella HIFK:n kanssa.

Kaikki pelit heitä vastaan ovat olleet erittäin taktisia otteluita, ja tiukkoja sellaisia. Ja odotamme tätä peliä siksikin todella innolla, Gómez toteaa.

Vaikka he ovatkin tällä hetkellä sarjan kärjessä, he eivät kenties ole ihan niin hyvässä iskussa kuin aiemmin. He ovat hävinneet nyt muutaman ottelun ja ovat olleet vaikeuksissa joukkueiden kanssa, jotka pelaavat hieman samalla tapaa kuin me.

Tietenkin olemme hyvin tietoisia myös siitä, että KuPS on joukkue, joka pystyy kyllä satuttamaan sinua, varsinkin hyökkäyskolmanneksella. Mutta olemme nyt hyvässä formissa, ja itseluottamus meidän peliämme kohtaan on nyt hyvä. Siitäkin huolimatta, vaikka meillä oli pieni takapakki Interiä vastaan, niin olemme kokonaisuudessa hyvässä iskussa. Siksi uskomme, että juuri nyt on paras mahdollinen hetki pelata tällaiset ottelut, jatkaa Gómez.

Toivomme tietenkin myös, että saamme peliin paljon yleisöä tueksemme, sillä emme ole nyt hetkeen pelanneet kotona. Siksi olemme erityisen innoissamme, että saamme fanit katsomoon kannustamaan meitä, ja toivomme todella, että he saavat iloa ja nauttia tästä pelissä, päättää Gómez.

KuPS ja SJK ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti Veikkausliigassa sekä Liigacupissa, ja molemmilla on yksi voitto 2-0 luvuin näistä tilillään. Noiden jälkeen molemmissa joukkueissa on tapahtunut kuitenkin paljon muutoksia, ja SJK varsinkin on vahvistunut. Joukkueiden välilläkin nähtiin pelaajaliikennettä, kun Felipe Aspegren palasi KuPS:sta SJK-paitaan.

SJK:n pelaajatilanne on melko hyvä. Nooa Laine joutuu ainoan varmuudella huilaamaan KuPS-ottelun pelikiellon vuoksi, saatuaan neljännen keltaisensa maanantain Helsingin IFK:ta vastaan. Maanantain ottelussa SJK:lla oli vaihtopenkillä mukana siirtoikkunassa mukaan liittynyt Moshtagh Yaghoubi, jonka pelikunto loukkaantumisen jälkeen alkaa lähestymään ja kenties hänet nähdään jo lauantaina? Myös Jake Jervis oli mukana vaihtopenkillä, ja tuli myös kentälle ottelun toisella puoliajalla. Jesse Öst teki paluun tolppien väliin, toivuttuaan Lillestrøm SK-ottelussa saadusta ikävästä viiltohaavasta. Loukkaantumisten vuoksi sivussa maanantaina oli vielä Martti Haukioja, Pablo Andrade, Matias Vainionpää ja Alfie Bates. Nelikon mukana olo lauantaina varmistuu kuitenkin myöhemmin tällä viikolla.

Tuomas Kaukua on noussut SJK:n parhaaksi maalintekijäksi viidellä maalillaan.

Entisen SJK:n mestarivalmentaja Simo Valakarin luotsaama KuPS saapuu Seinäjoelle pienessä suvantovaiheessa. KuPS tippui eurokentiltä, ja FC Haka onnistui yllättämään tähän asti lähes voitosta voittoon kulkeneen KuPS:n 2-1 voitolla. Tuon jälkeen Veikkausliigassa pisteet tasattiin 1-1 tuloksella Hongan kanssa ja hävittiin kahdesti Young Boysille eurokentillä. Edellinen ottelu IFK Mariehamnia vastaan oli vaikea, ja ottelu ratkesi lopulta rangaispotkulta KuPS:n 1-0 voittoon. Näiden tulosten ei pidä antaa kuitenkaan hämätä, sillä varsinkin Young Boys oli täysin ylivertainen vastustaja savolaisjoukkueelle ja Haka on ollut SJK:n kanssa hyvässä vireessä koko viime kuun ajan. KuPS on edelleen Veikkausliigan ykkösmestarisuosikki, vaikka HJK ja Honka hengittääkin sen niskaan hyvillä esityksillään.

KuPS:n paras maalintekijä on ollut Tim Väyrynen, jolla on koossa peräti 10 maalia. Sillä määrällä Väyrynen on Veikkausliigan maalipörssissä toisena, maalin Hakan Lee Erwinin perässä. Vaikka KuPS:lla on maalintekovoimaa myös Väyrysen lisäksi, ei muita isoja maalimääriä iskeneitä pelaajia ole. Keskikentän Gabriel Bispolla on viisi maalia ja tähtipelaaja Janis Ikaunieksilla neljä maalia. Bispo tekee paluun tähän otteluun, kärsittyään pelikieltoa IFK Mariehamnia vastaan. Myös puolustaja Diogo Tomas on jälkeen käytettävissä pelikiellon jälkeen.

Siirtoikkunassa KuPS hommasi keskikentälle, hyökkäyksen taakse pelotteen Filip Valenčičin muodossa. 30-vuotias slovenialainen palasi hieman yllättäen takaisin Suomeen, lähdettyään ensin Valko-Venäjän pääsarjaan HJK-pestin jälkeen, vaikka Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan oli jo tuolloin alkanut. Valenčič ei kuitenkaan pelannut kautta loppuun Valko-Venäjällä, vaan purki sopimuksen vähäisen peliajan vuoksi. Dinamo Minskissä pelejä tuli vain 7 ilman tehoja. Nyt Valenčič hakee uutta nousua uralle KuPS:n riveissä. Suomessa Valenčič on edustanut HJK:n ja KuPS:n lisäksi FC Interiä ja PS Kemiä. Lisäksi hänet on valittu kahdesti Veikkausliigan kauden pelaajaksi. KuPS:ssa Valenčič on pelannut nyt neljässä ottelussa ja hakee vielä pelituntumaa. Toinen uusi tulokas KuPS:n riveissä on peräti 195-senttinen ghanalaistoppari Musah Nuhu, joka on ehtinyt esiintymään jo kahdessa ottelussa. Nunu tuli KuPS:n paitaan Sveitsin St.Gallenista.

Lisää spekulaatiota lauantain ottelusta  SJK:n asiantuntevasta ennakostudiossa:

 

Veikkausliigan ottelu SJK – KuPS lauantaina 20.8. klo 17:00. Portit ja palvelut OmaSp Stadionin Hetki-areenalla sekä Carlsberg Sports Barissa aukeaa klo 15:00. Katsomot palveluineen auki klo 16:00. Ennakkoliput peliin SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palavelusta, ja selostajana toimii Oskari Koski. Paikalle saapuville KuPS-kannattajille on oma lippulinkkinsä ja omat paikat varattuna OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraspaikoille.

Runkosarjaa on Veikkausliigassa jäljellä tämä ottelu mukaan lukien neljä kierrosta, ja SJK matkustaa tämän jälkeen HJK:n vieraaksi Helsinkiin sunnuntaina 28.8. klo 18:30. Ottelun yhteydessä pelataan hyväntekeväisyysottelu, jossa kerätään varoja Ukrainan ja ukrainalaispakolaisten hyväksi. Lisäksi molempien joukkueiden sekä Suomen maajoukkueen pelaajia on lahjoittanut huutokauppaan pelikamojaan, ja myös sen tuotot ohjataan samaan tarkoitukseen. Hyväntekeväisyysottelun järjestää Suomen Maajoukkuekannattajat ry.

SJK:n seuraava kotiottelu puolestaan on Pohjanmaan derby SJK – VPS, joka pelataan lauantaina 3.9. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Samalla se on Superlauantai, ja Hetki-stagelle nousee pelin jälkeen Klamydia sekä muita esiintyjiä. Ottelulipuilla ja kausikorteilla pääsee myös iltatapahtumaan. Ennakkoliput, sekä pelkät iltatapahtuman liput myynnissä SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

Lauantain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

 

Veikkausliigan ottelu SJK – KuPS pelataan OmaSp Stadionilla lauantaina 20.8. klo 17:00. Hetki-areena ja lipunmyyntikioski aukeaa klo 15:00. Lippuja saa Lippu.fi-palvelusta sähköisenä sekä ennakkoon. Ennakkolippuja myydään myös SJK Storessa Torikeskuksella. Kaikki 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin. Alle 7-vuotiaat ovat päässeet aina ilmaiseksi vanhempiensa seurassa.

Paikalle tähän otteluun tulevat vieraskannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon, minne sisäänkäynti on omasta ovesta katsomon takaa, ja siellä on omat palvelut anniskeluineen. Liput vieraskannattajille myynnissä omasta linkistä, tästä.

Hetki-areenalla tunnelmaa nostaa jo ennen ottelua DJ. Tapahtuma-areenalta löydät myös ruoka- sekä anniskelupisteitä ennen ottelua ja sen aikana. Ottelun jälkeen jatketaan stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä on pelipaita-arvontaa ja pelaajahaastatteluja.
Ottelutapahtumassa OmaSp Stadionin kaikki katsomot ovat käytössä, ja sisääntulo tapahtuu kolmesta eri portista. Katsomoiden välillä liikkuminen ei ole mahdollista, mutta katsomoiden alla voi liikkua vapaasti. Tapahtuma-areenalle pääsee ennen ottelua kaikilla ottelulipuilla ja kausikorteilla. Itäpäädyn ja Eteläkatsomon kulmauksessa olevan vieraskannattajien alueen läpi ei ole kulkua, ja tarvittaessa sinne kulku tapahtuu omasta portista, katsomon osan takaa.

Jokaisessa katsomossa on tarjolla samat peruspalvelut, kioskit ja WC:t sekä osassa katsomoissa myös anniskelualueet. Jokainen katsomo on katettu, ja kaikille katsojalle löytyy katsomoista istumapaikka. Tämän lisäksi katsojat pääsevät käyttämään Carlsberg Sports Barin sisätiloja ja VIP-lippulaiset Atria Loungen VIP-ravintolaa kolmannessa kerroksessa.

Anniskelu löytyy Eteläkatsomon takaa ja Kannattajapäädyn keskiosa, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomo, on anniskelualuetta ja sen vieressä olevan katsomon kaksi alinta penkkiriviä. Ennen ottelua ja ottelun tauolla, sekä myös sen jälkeen iltatapahtumassa, myös etupihan Hetki-areena palvelee janoisia tai nälkäisiä katsojia. Hetki-areenan erillisessä kausikorttilaisille tarkoitetussa Kannattaja-loungessa on klo 16.00 tavattavissa SJK-pelaajia.

Junnupäädyn alta löytyy lapsille oma karkkikatu, pomppulinna sekä onnenpyörä, josta voi voittaa upeita SJK-palkintoja. Siellä on myös Meet & Greet -tapahtuma noin klo 16:15, missä on tavattavissa SJK-pelaajia.

Pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikioskin kautta. Ja sieltä heidät opastetaan turvallisesti Pääkatsomon hissiin ja katsomoon.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton antamia määräyksiä ja ohjeita ottelutapahtuman järjestämisestä, joista saa lisätietoa tästä linkistä. Kaikenlainen syrjivä tai rasistinen huutelu on ehdottomasti kielletty, ja ottelutapahtumassa häiritsevästi käyttäytyvä katsoja voidaan poistaa alueelta.

SJK:n junnupäädyssä on aina kova meno.

Tapahtuman aikataulu

* 15:00 OmaSp Stadionin portit ja lipunmyynti aukeaa. Myös Carlsberg Sports Bar ja SJK Shop aukeaa
* 15:00 DJ aloittaa Hetki-areenalla ja siellä on happy hour hinnat klo 16:00 asti
* 16:00 Stadionin katsomot ja niiden palvelut aukeavat. Kannattajien katsomossa happy hour hinnat klo 17:00 asti.
* 16:00 – 16:30 Pelaajatapaamiset ja -haastattelut tapahtuma-areenalla, junnupäädyssä ja VIP-tiloissa.
* 16:55 Joukkueet kentälle.
* 17:00 VEIKKAUSLIIGAN OTTELU SJK – KuPS KÄYNTIIN
* n.18:45 Veikkausliigan ottelu päättyy. Carlsberg Sports Barissa arvontaa, pelaajahaastatteluja ja jälkipelit.

Ottelun lipunmyynti ja -hinnat

Lippuja myydään ennakkoon Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksessa sijaitsevassa SJK Storessa. SJK Store on auki arkisin klo 9-16 ja lauantaina 10-15. Lippuja myydään myös OmaSp Stadionin pihassa olevasta lipunmyyntikioskista pelipäivänä. Kaikki 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin.

Portilta tai SJK Storesta ostetuista normaalihintaisista ottelulipuista Pää- tai Eteläkatsomoon, saa S-Etukortilla -2 € alennuksen.
Pääkatsomossa on muutama pyörätuolipaikka ja pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikojun kautta.

 

Pääkatsomo


Portiltta tai SJK Storesta:

Aikuinen 35 €

Alennusryhmät 30 €

Lapset 7-12 v 17,50 €

Ennakkoon Lippu.fi:

Aikuinen 30 €

Alennusryhmät 25 €

Lapset 7-12v 15 €

Kultalippu 50 € (sisältää ruokailun ja 2 juomalippua Carlsberg Sports Barissa)

VIP-lippu 112,40€ (sisältää ruokailun ja 2 juomaa Atria Loungessa)

 

Eteläkatsomo

Portilta tai SJK Storesta:

Aikuinen 25 €

Alennusryhmät 20 €

Lapset 7-12 v. 12,50 €

Ennakkoon Lippu.fi:

Aikuinen 20 €

Alennusryhmät 15 €

Lapset 7-12 v 10 €

 

Kannattajapääty


Portilta tai SJK Storesta: 20 €

Lapset 7-12 v 10 €

Ennakkoon Lippu.fi: 15 €

Lapset 7-12 v. 7,50 €

 

Itäpääty

Portilta tai SJK Storesta: 20 €

Lapset 7-12 v 10 €

Ennakkoon Lippu.fi: 15 €

Lapset 7-12 v. 7,50 €

Lapset 7-12 v. 7,50 €

 

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 7-17 vuotta. 7-12 vuotiaat lapset pääsevät puoleen hintaan kaikkiin SJK:n Veikkausliiga-otteluihin. Kaikki 12-17 vuotiaat kuuluvat alennusryhmän lippuihin.

Normaalihintaisista Pää- ja Eteläkatsomon lipuista 2 € alennus S-etukortilla SJK Storesta tai lipunmyyntikojusta (alennus ei koske Kannattaja- tai Itäpäädyn lippuja eikä verkkolippuja).

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.
Erilaiset kulttuurisetelit tai vastaavat, käyvät maksuvälineenä ainoastaan SJK Storessa tai porttilipunmyynnissä.

Pysäköinti ja pyöräparkki

OmaSp Stadionin piha-alueille ei ole pysäköintiä. Stadionin etupiha on suljettu kokonaan autoilta ja polkupyöriltä. Pysäköintitila on rajattua ja sitä löytyy Wallsport Areenan ja Jääurheilukeskuksen pihasta sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevasta lisäparkkipaikasta. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan pyörätelineillä.

 

Stadionbussit

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n Veikkausliigan kotipeliin kauden 2022 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta Stadionbussin kertamaksu on 5€ / suunta.

Lisäksi SJK:n kotipeleihin kulkee myös kaksikerroksinen aito Lontoon bussi. Lontoon bussi on ilmainen Vekselin asiakkaille ja se kulkee ennen ja jälkeen ottelun Vekselin sekä OmaSp Stadionin väliä.

Televisiointi

SJK – KuPS -ottelu näkyy maksullisesta Ruutu Urheilu-palvelusta. Ottelun selostaa Oskari Koski.

 

Median edustajat ja akkreditointi

Median edustajilta edellytetään tapahtumaan akkreditointi sähköpostitse viimeistään lauantaina 20.8. klo 12:00 mennessä. Akkreditoinnit tehdään SJK:n mediavastaavalle osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi.

Median sisääntulo tapahtuu päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneeseen, jossa saa passit ja kuvausliivit hyväksyttyjen akkreditointien mukaan. Mediahuone aukeaa klo 16:00 ja se on auki ottelun jälkeen työskentelyä varten noin tunnin. Ottelun jälkeen on lehdistötilaisuus mediahuoneessa, jonne tulee vuorotellen vieras- ja kotijoukkueen päävalmentaja. Kaikki muut haastattelut tehdään erillispyynnöstä ottelun jälkeen kenttäalueella. Pyyntö esitetään ottelun aikana toimivalle media officerille tai jo etukäteen ennen ottelua SJK:n mediavastaavalle. Median edustajista toimittajille on varattu paikat Pääkatsomosta, yläosasta löytyvästä Pressikatsomosta. Siellä on pöydät ja sähköpistokkeet. Kuvaajat puolestaan levittäytyvät kentän ympärille, kiertämällä mediahuoneesta ulkokautta, Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle laidalle.

Tervetuloa OmaSp Stadionin tunnelmaan!