123 456 7890

Sarjakärki SJK ja sarjakakkonen HJK kohtaavat Veikkausliigan kärkikamppailussa Helsingissä Bolt Arenalla lauantaina 3.6. klo 17:00. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta, ja Seinäjoella sitä voi katsoa Vekseli Plazan kisakatsomossa.

SJK lähtee Helsinkiin hirmuvireessä, sillä seinäjokelaiset eivät ole hävinneet liigassa vielä yhtään ottelua. Takana on kahdeksan vääntöä, joista on irronnut kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja 20 sarjapistettä, jolla irtoaa sarjan ykköspaikka ennen toisena olevaa HJK:ta.

SJK:n kenties vakuuttavin osa-alue on ollut puolustuspää, sillä Kerholle on tehty koko kaudella vain kaksi maalia. SJK ja maalivahti Ovie Ejeheri ovat pitäneet maalinsa puhtaana nyt kolmessa ottelussa putkeen. Vertailun vuoksi todettakoon, että toiseksi vähiten maaleja päästänyt KuPS on antautunut viidesti, ja esimerkiksi HJK:n verkko on heilunut kymmenessä ottelussa kahdeksan kertaa.

Viime viikolla Kerho pelasi kaksi peliä: ensiksi seinäjokelaiset matkustivat Kotkaan, jossa KTP kaatui 2-0, ja perjantaina KuPS poistui Seinäjoelta 1–0-tappio niskassaan. Erinomaisen viikon myötä eteläpohjalaiset kasvattivat voittoputkensa viiteen otteluun. Viiden ottelun kuntopuntarissa SJK on ykkösenä pisteissä (15), tehdyissä maaleissa (9), päästetyissä maaleissa  (1) ja maalierossa (+8).

SJK:n paras maalintekijä on ollut Jaime Moreno, joka on latonut tällä kaudella jo viisi täysosumaa. Tuolla määrällä irtoaa koko liigan maalipörssin toinen sija. Vahvaa tulitukea on antanut lupaava hyökkääjä Jeremiah Streng, jolla on kasassa kolme rysää. Koko sarjasta löytyy vain viisi pelaajaa, jotka ovat tehneet enemmän maaleja kuin Streng – ja yksi heistä on tietenkin Moreno.

Puolustuksessa SJK:n kivijalkana on ollut topparikolmikko Terry Yegbe, Ville Tikkanen ja Matej Hradecky, joille ei ole vielä löytänyt vertaista.

–Olemme kaikki innoissamme siitä että pitkästä aikaa seura taistelee kärkipaikoista kuten nyt. Olemme silti keskittäneet huomiomme siihen, että tulemme nyt kohtaamaan maan suurimman seuran haavoitettuna. Se saattaa tehdä heidät entistä vaarallisemmaksi, sanoo päävalmentaja Joaquín Gómez HJK-ottelun alla.

–Joka tapauksessa olemme mahtavassa vaiheessa. Olemme fyysisesti hyvässä iskussa ja nautimme jalkapallosta sekä suoritamme erittäin tasaisesti. Lisäksi joukkueen nälkä onnistua on suuri, joten lähdemme hyvällä itseluottamuksella voittamaan peliä. Voiton myötä tilanteemme olisi entistä loistavampi ja edellä tavoitteita. Paineet ovat heillä. Menemme Helsinkiin nauttimaan työmme hedelmistä ja näyttämään millainen kilpailukykyinen olio joukkueemme on, aprikoi Gómez.

HJK on ollut historiassa hankala vastustaja SJK:lle, mutta tällä kertaa asetelma on tyystin erilainen kuin yleensä: SJK on tulikuumassa vireessä sarjan piikkipaikalla, kun taas HJK on tuskaillut pelinsä kanssa viime aikoina. Talvella joukkueet kohtasivat kertaalleen harjoitusottelun merkeissä, ja tuolloin SJK haki Helsingistä 3–2-voiton Morenon, Strengin ja Yegben osumilla. Viime kauden liigapeleissä HJK vei kaikki kolme kohtaamista: alkusarjan otteluissa SJK kaatui molemmilla kerroilla 0–1, ja Mestaruussarjassa Klubi oli parempi maalein 1–2.

HJK on vain pisteen päässä SJK:sta, joten voitto lauantaina nostaisi joukkueen liigan ykköspaikalle, mutta helsinkiläisten viimeaikaisen vireen perusteella vieraiden kaatamisesta tulee vaikeaa. Toni Koskelan luotsaama ryhmä aloitti kauden väkevästi kolmen ottelun voittoputkella ja nappaamalla viidestä ensimmäisestä ottelustaan neljä voittoa. Sen jälkeen Klubin peli on ailahdellut, ja tulokset eivät tyydytä sarjan suurinta mestarisuosikkia.

Viidestä viime liigapelistään HJK on voittanut vain yhden, ja nyt alla on kaksi voitotonta ottelua. HJK kaatoi FC Interin vajaa kolme viikkoa sitten 4–1, mutta sen jälkeen tilille on tullut 1–1-tasapeli Ilveksen kanssa ja 0–0-tasapeli IFK Mariehamnin kanssa. Ennen Inter-ottelua Klubi pelasi 1–1-tasurin sarjanousija KTP:n kanssa ja hävisi Jani Honkavaaran luotsaamalle KuPSille 1–2. Kaiken lisäksi HJK hävisi aiemmin tällä viikolla Suomen Cupissa FC Hongalle.

SJK:n Murilo lähettää keskityspallon kohti HJK-maalia Veikkausliigan ottelussa OmaSo Stadionilla 22.5.2021

Helsinkiläisten ailahtelevista tuloksista huolimatta SJK:lla on lauantaina edessään julmetun kova ottelu, sillä Klubi on kotonaan aina paha vastustaja. Viidestä viime liigaottelustaan Klubi pelasi kotonaan vain voitokkaan Inter-koitoksen. Yhteensä joukkue on pelannut tällä kaudella neljä kotiottelua, ja niistä on irronnut kolme voittoa ja yksi tasapeli.

Lauantain mittelön yksi mielenkiintoisimmista taistelupareista on Jaime Moreno – Bojan Radulovic, sillä molemmat heistä kuuluvat sarjan suurimpiin hyökkäyspään tähtiin. Klubin Radulovic on tehnyt tällä kaudella jo kuusi kihausta, jolla hän johtaa koko sarjan maalipörssiä. HJK:lla ei ole toistaiseksi ollut muita suuronnistujia maalinteon suhteen, mutta Tuomas Ollila on paukuttanut jo kolme maalia ja Kai Meriluoto kaksi. Hyökkäyspelissä yllättävän suureen rooliin on noussut nuori Topi Keskinen, jonka kanssa seinäjokelaisten pitää olla tarkkana.

SJK:n seuraava kotiottelu on ensi viikon torstaina 8.6. klo 18:15, kun joukkue kohtaa Pohjanmaan derbyssä VPS:n. Liput otteluun myy Ticketmaster. Suosittelemme lipun ostamista ennakkoon edullisemmin verkosta. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.