123 456 7890

SJK Akatemia aloittaa kautensa Ykkösliigassa tulevana lauantaina, kun Järvenpään Palloseura vierailee OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa kello 16. Liput saa hankittua Ticketmasterista.  

SJK Akatemia pääsee kauteen erinomaisista asetelmista, sillä seinäjokelaiset etenivät talven Ykkösliigacupissa kahden parhaan joukkoon. Viime lauantain finaali päättyi kirvelevään 1–0-tappioon FF Jarolle, mutta Akatemian hopeasijaa voi pitää todella kovana suorituksena.

Akatemia oli cupissa A-lohkon toinen viidellä pisteellään. Lohkovaiheessa alle tuli yksi voitto, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Voitto irtosi SalPasta maalein 2–1. Tasapeleihin päädyttiin TPS:n ja KäPan kanssa. Ainoastaan Jaro onnistui lyömään SJK:n. Semifinaalissa eteläpohjalaiset voittivat PK-35:n 2–1 ja lunastivat paikan finaaliin. 

Akatemian cupin maalitykkinä oli Vinicius Ribeiro, joka tehtaili neljässä ottelussa kolme maalia. Eemeli Honkola, Artur Atarah ja Elari Hautamäki onnistuivat maalinteossa kertaalleen. 

Cup-taival oli meille todella hyvä. Pääsimme finaaliin, joten saimme talveen kaksi kilpailullista ottelua lisää, mikä oli tärkeää. Kokoa talvea ajatellen voimme olla todella tyytyväisiä isoon kuvaan: meillä ei ole tullut ainuttakaan heikkoa päivää harjoituksissa, vaan jokainen jätkä on tehnyt harjoituksesta toiseen kovasta hommia. Se mahdollistaa, että pelaajamme ovat hyvässä kunnossa ja että pystymme viemään peliämme eteenpäin, iloitsi SJK Akatemian päävalmentaja Arttu Aromaa.

Aromaa sanoo, että SJK:n ryhmässä tärkeimpänä tehtävänä on auttaa nuoria pelaajia kasvamaan entistä kovemmiksi ammattilaisiksi. Sen myötä koko joukkue tulee menestymään.

Meillä on nuoria pelaajia, ja haluamme saada heidät ymmärtämään sen, että seuraavien askelien ottaminen uralla vaatii todella paljon töitä. Haluamme auttaa heidät Veikkausliigaan ja vielä korkeammallekin. Olemme oikealla tiellä, sillä pelaajamme ovat koko ajan nostaneet tasoaan. Nyt on tärkeää ymmärtää, että tällaisen kehityksen pitää jatkua läpi vuoden – silloinkin, kun eteen tulee haasteita. 

Sarja-avauksen vastustaja JäPS keräsi Akatemian tavoin cupin lohkovaiheessa viisi pistettä ja eteni semifinaaliin, mutta järvenpääläisistä ei ollut haastamaan Jaroa, joka voitti välierän maalein 4–0. 

JäPS jäi viime kaudella Ykkösessä selvästi Akatemian taakse, sillä seinäjokelaiset ylsivät alkusarjassa viidenneksi 39 sarjapisteellään ja JäPS jäi kahdeksanneksi 21 pisteellään. Kauden molemmat kohtaamiset päättyivät SJK:n voittoihin: Järvenpäässä pelattu ottelu meni Akatemialle 3–1, Seinäjoella pelattu ottelu 2–0.

Suomen toiseksi korkein sarjataso toimi vielä viime kaudella Ykkönen-nimellä, mutta tällä kaudella sarjataso tunnetaan Ykkösliigana, jossa pelaa vain 10 joukkuetta. SJK Akatemian ja JäPSin lisäksi sarjassa pelaavat FF Jaro, JIPPO, KTP, KäPa, MP, PK-35, SalPa ja TPS.

Sarja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja tasaiselta. Uskon, että jokaisessa pelissä on kova taso, ja oletan, ettei yksikään joukkue ole selkeä suosikki. Yksikään joukkue ei ole ennakkoon myöskään heittopussina, Aromaa päätti.

Myös Akatemia 2:n kausi polkaistaan käyntiin

SJK:n toinenkin akatemiajoukkue avaa kautensa tulevana lauantaina. Kakkosessa pelaava Akatemia 2 kohtaa lauantaina OmaSp Stadionilla JPS:n. Ottelu alkaa kello 19.

Akatemia pelaa Kakkosen C-lohkossa, jonka kuusi parasta etenee ylempään jatkosarjaan. Akatemian ja JPS:n kanssa lohkossa pelaavat Kuopion Elo, GBK, Hercules, Närpes Kraft, OPS, OTP, TP-47 ja JBK.

Akatemia pelasi harjoituskaudella seitsemän ottelua, joista irtosi kaksi voittoa. Tulevista sarjavastustajista Kerho kohtasi vain Kraftin, joka oli vahvempi maalein 3–1.