123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa Tammisaareen lauantaina 13.5. klo 16:00 pelattavaan EIF – SJK Akatemia Ykkösen otteluun. Peli on Ykkösen kärkipään kamppailu, sillä SJK Akatemia on parhaillaan kolmantena sarjataulukossa, vain pisteen päässä kärjessä olevasta Gnistanista. Kotijoukkue EIF puolestaan on viidentenä, kaksi pistettä SJK Akatemian takana ja kolme pistettä sarjakärjestä. Peli näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Odotamme fyysistä ottelua, voimakasta ja kokenutta joukkuetta vastaan, joka on erittäin vahva varsinkin puolustuspäässä. Siitä tulee vaikea peli, sillä he varmasti pyrkivät voittamaan meidät juuri voimalla ja hakemaan paljon kakkospalloja tilanteista, pohtii SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve

EIF on myös yksi sarjassa pisimpään olleita joukkueita, ja heillä on pelaajia, jotka ovat jo moneen kertaan todistaneet kykynsä tällä tasolla. Siksi tämä onkin meidän nuorille pelaajillemme hyvä tilaisuus todistaa omat taitonsa ja pelata hieman erilainen ottelu. 

Olemme tällä hetkellä sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue, pelaamme hyvin ja kehitymme entisestään joka harjoituskerralla lisää. Siksi uskon, että pelaajat pääsevät joka matsiin hyvällä itseluottamuksella, Grieve päättää.

SJK Akatemian kausi on alkanut upeasti, sillä todella nuori joukkue on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta kolme ja hävinnyt vain kertaalleen vierasottelussa JJK:a vastaan. Jaro, SalPa ja KäPa ovat jääneet sen jalkoihin. Se on onnistunut maalinteossa kahdeksan kertaa, ja maalit on jakaantunut leveälle rintamalle. Miro Turunen on ainoa pelaaja, jolla on kaksi tehtyä maalia tälle kaudelle.

Tammisaaresta, eli nykyisestä Raaseporin kaupungista tuleva Ekenäs IF, on aloittanut Ykkösen kauden kahdella voitolla, tasapelillä ja yhdellä tappiolla. Joukkuetta valmentaa espanjalainen Gabriel Garcia Xatart, joka viime kaudella toimi TPS:ssa kakkosvalmentajana. Xatart on tuttu mies EIF:ssä, sillä hän toimi seuran päävalmentajana myös kausilla 2018 ja 2019. Suomessa hän on ollut EIF:n ja TPS:n lisäksi toiminut PEPO Lappeerannan sekä KTP:n valmentajana. Hän tuntee siten Ykkösen hyvin ja niin tuntee myös EIF-organisaatio, sillä kuluva kausi on jo yhdeksäs putkeen Ykkösessä. Viime kaudella EIF sijoittui Ykkösessä neljänneksi, mutta se hävisi Veikkausliigan nousukarsintojen ensimmäisessä vaiheessa Jarolle. Juuri nyt joukkue on Ykkösessä viidentenä, kaksi pistettä SJK Akatemian takana. Pelatuissa otteluissa EIF on kaatanut Jaron ja TPS:n, pelannut tasan kärjessä olevan Gnistanin kanssa ja hävinnyt ainoastaan vierasottelun JäPS:a vastaan.

Keskikentän keskustassa EIF:lla pelaa yksi koko Ykkösen suurimmista tähdistä, Ghanan maajoukkueessakin esiintynyt Enoch Kofi Adu. 32-vuotias Adu on yli 150 Ruotsin pääsarjottelun ja lähes 80 Tanskan pääsarjapelin myötä huippuvahvistus, vaikka jalka ei enää entiseen malliin nousisikaan. Uransa parhaat vuodet Adu pelasi Tukholman AIK:ssa, Malmö FF:ssa ja Tanskassa FC Nordsjaellandissa. Pelejä on myös Norjan pääsarjasta Stabaekin paidasta. Kolme Ruotsin mestaruutta ja yksi Tanskan mestaruus löytyy myös vyöltä.

Puolustuksessa EIF:llä pelaa niin ikään nimekäs vahvistus, Ilveksestä siirtynyt kamerunilainen Tabi Manga, jolta häneltäkin löytyy A-maaotteluita ja Suomen mestaruus kaudelta 2019 KuPS:n paidassa. Hyökkäystä EIF vahvisti FC Hakasta siirtyneellä Salomon Ojalalla, ja maalinsuulle tuli HIFK:ssa pelannut Ramilson Almeida. Ojala on myös joukkueen paras maalintekijä kahdella Ykkösen maalillaan. Talven pelit mukaan lukien, Ojala on iskenyt EIF:lle jo kuusi osumaa.

Ykkösen ottelu Ekenäs IF – SJK Akatemia lauantaina 13.5. klo 16.00 Tammisaaressa. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta

Samana päivänä SJK:n edustusjoukkue pelaa Veikkausliigassa kotiottelun Ilvestä vastaan klo 17:00 OmaSp Stadionilla, ja SJK U17 pelaa sekin kotiottelun B-nuorten SM-karsintasarjassa klo 13:00 Wallsport Areenalla. B-nuorilla on vastassa Pallo-Iirot. SJK joutuu siten hieman miettimään pelaajien ja valmentajien osalta, kuka matkaa ja minnekin. Lisäksi SJK Akatemia pelaa jo torstaina 11.5. Kolmosen kärkikamppailun Mustasaaressa, kun se kohtaa klo 19:00 Korsnäs FF:n.

Pelit Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina 21.5. klo 18:00, kun TPS saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille. Kolmosessa pelit jatkuvat jo tiistaina 16.5. klo 19:00 kotiottelulla FC Kiistoa vastaan. Löydät kaikki tulevat ottelut Ykkösessä ja Kolmosessa SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian omalta alasivulta.