123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa sunnuntaiksi Gnistanin vieraaksi, ja ottelussa voi ratketa Ykkösen ylemmän loppusarjan voittaja. Gnistan – SJK Akatemia alkaa sunnuntaina 1.10. klo 17:00 ja se näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

Ykkösen kausi lähestyy loppuaan, ja vain kaksi kierrosta on pelaamatta Ykkösen ylemmässä loppusarjassa. Veikkausliigaan nousee Ykkösen mestari ja sijoille 2.-4. sijoittuneet pelaavat jatkokarsinnan siitä, kuka pääsee pelaamaan Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta vastaan liigakarsinnassa.

SJK Akatemia on juuri nyt viidentenä, tasapisteissä neljäntenä olevan TPS:n kanssa, ja kahden pisteen päässä kolmantena olevasta MP:sta. Suorasta noususta kamppailee EIF ja Gnistan, jotka ovat ottaneet muihin jo kymmenen pisteen kaulan. Ero kärjessä olevan EIF:n ja Gnistanin välillä on nyt neljä pistettä, ja jos SJK Akatemia onnistuisi voittamaan Gnistanin sunnuntaina, EIF voittaisi sarjan ja nousisi Veikkausliigaan, kävi heidän omissa peleissään miten vain. Gnistan ei pystyisi kuromaan neljän pisteen kaulaa enää päätöskierroksella. Tasapeli jättäisi vielä jännitettävää, jos EIF samaan aikaan häviää oman toiseksi viimeisen pelinsä.

SJK Akatemian pelaajien oma tavoite loppukauteen on olla neljän parhaan joukossa, ja päästä siten pelaamaan vielä jatkokarsintoja. Seuran asettama tavoite kauteen on jo saavutettu, kun SJK Akatemia on jo varmistanut sarjapaikan uudesta YkkösLiigasta ensi kaudeksi. Sen, ja aiemmin myös Kakkosen sarjanousun varmistaneen toisen joukkueen myötä, SJK Akatemia pystyy nyt tarjoamaan parhaat paikat nuorille pelaajille pelata ja harjoitella tasoaan vastaavalla sarjatasolla.

SJK Akatemia kohtasi jo tällä viikolla keskiviikkona sarjan kärjessä olevan EIF:n Tammisaaressa, ja erinomainen ottelu päättyi onnekkaasti kotijoukkueen voittoon, kun ottelun ainoa maali syntyi EIF-pelaajan syötöstä alaspäin tulleesta kimmokkeesta, joka muutti suuntaa kahdesta SJK Akatemian omasta pelaajasta, sekä maalitolpasta.

Kun kaksi peliä on enää jäljellä, meillä on edelleen hyvä mahdollisuus päättää sarja neljän parhaan joukossa. Se on uskomaton saavutus seuralle ja esimerkki siitä työstä, mitä pelaajat ovat tehneet koko kauden aikana. Yksi voitto, ja voimme olla kolmen parhaan joukossa Ykkösessä, toteaa SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve. 

Keskiviikkona pelasimme EIF:a vastaan todella hyvin, ja olisimme voineet kenties jonain muuna päivänä ottaa sillä esityksellä sieltä mukaamme jotain. Meidän pitää jatkossa olla hieman tarkempia viimeisissä syötöissämme ja päättäväisemmin irrota miesvartioinnista, mutta pelasimme niin hyvin pitkiä jaksoja pelistä, että tällä kehityksellä ja esityksellä, saamme varmasti tulevaisuudessa myös parempia tuloksia. Ja tämä on ollut meidän tavoitteemme koko kauden, Grieve jatkaa.

Odotamme innoissamme tätä sunnuntain tärkeää peliä, missä Gnistanin pitää voittaa, jos he haluavat olla mukana sarjan mestaruuskamppailussa. Tulemme tekemään kaikkemme, että otamme sieltä mukaan jotain, ja samalla pidämme oman tavoitteen mahdollisimman hyvästä loppusijoituksesta elossa, päättää Grieve.

SJK Akatemian riveistä on puutunut tällä viikolla loukkaantuneena olevat Noa Lehtonen, Miro Turunen, Salim Yussif sekä pitkään sivussa olleet maalivahdit Otto Huuhtanen ja Topi Säilynoja. Vielä ei ole tiedossa, onko joku tai jotkut pelaajista mukana taas sunnuntaina. SJK:n edustusjoukkueen mukana Veikkausliigassa on ollut puolustajat Ibrahim Cissé ja Babacar Fati, ja heistä Fati ei voi enää ikänsä vuoksi pelata tällä kaudella Ykkösen otteluissa, kun joukkue on nyt lukkiintunut loppukaudeksi Veikkausliigaan. Myös useampi muu lupaava nuori pelaaja on harjoitellut paljon edustusjoukkueen mukana, kun ensi kauden joukkueita aletaan valmistelemaan.

SJK Akatemian Kolmosessa pelaavasta joukkueesta on puolestaan moni pelaaja noussut nyt Ykkösen ryhmään, ja sinne taas on nostettu mukaan pelaajia SJK U17-ryhmästä. SJK Akatemian Kolmosen joukkueen kausi päättyy tänä viikonloppuna lauantaina Pietarsaaressa FF Jaron U23-ryhmän vieraana, ja SJK U17 päättää kautensa Tampereella TPV:n vieraana. Molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet sarjanousut tai sarjapaikat aiemmin.

Samaan aikaan kun EIF on 11 ottelun voittoputkessa, on toisen kärkijoukkue Gnistanin kone hieman yskähdellyt, ja se on menettänyt kahdessa edellisessä ottelussaan pisteitä tasapelien muodossa. Tasapelit HIFK:lle ja MP:lle saattavat pahimmillaan maksaa Gnistanille sarjanousun Veikkausliigaan. Eri asia on, että kuinka tosissaan Gnistan on tähän kauteen lähtenyt sarjanousu mielessään. Ainakin joukkueeseen on satsattu kovasti.

Joonas Rantasen valmentama Gnistan on Ykköseen varsin nimekäs, ja usealla pelaajalla on kokemusta paljon Ykköstä kovemmista peleistä. Näistä 35-vuotias keskikenttäpelaaja Medo ja 32-vuotias hyökkääjä Eero Markkanen etunenässä. Englannin kentillä Boltonissa pelannut Medo ja aikoinaan Real Madridiin kohusiirrolla Ruotsin AIK:sta siirtynyt Markkanen, ovat koko sarjan nimekkäimpiä pelaajia.

Joukkueesta löytyy myös muita nimimiehiä, ja SJK-väelle ennestään tuttuja pelaajia. Maximo Tolonen, Robbie Malolo ja Keaton Isaksson ovat kaikki kolme edustaneet SJK:n ja SJK Akatemian joukkueita. TPS:ssa ja IFK Mariehamnissa pelannut Joakim Latonen on joukkueen paras maalintekijä 14 maalilla, ja Markkanen 10 maalillaan, sekä entinen VPS ja Ilves-hyökkääjä Momodou Sarr 7 maalilla säestävät häntä.

Gnistan on ollut myös vahvempi molemmissa kohtaamisissa SJK Akatemian kanssa tällä kaudella. Kauden alussa Helsingin Oulunkylässä pelattu ottelu päättyi 5-2 lukemiin, ja Seinäjoelta Gnistan otti mukaansa 1-0 voiton.

Ykkösen ylemmän loppusarjan ottelu IF Gnistan – SJK Akatemia sunnuntaina 1.10. klo 17:00 Helsingin Oulunkylässä. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta, ja alkaa tuntia ennen SJK:n edustusjoukkueen Veikkausliigan vierasottelua. Molemmat ottelut siten katsottavissa Ruudusta.

Tämän viikonlopun jälkeen SJK Akatemian joukkueilla on varmuudella enää vain yksi ottelu, ja se on Ykkösen ylemmän loppusarjan päätöskierroksen peli lauantaina 7.10. klo 16:00, kun HIFK saapuu OmaSp Stadionille. Tuon ja tämän viikonlopun Gnistan otteluiden tuloksista riippuen, SJK Akatemian kausi saattaa vielä jatkua Ykkösen jatkokarsinnoissa, joihin pääsee sijoille 2.-4. sijoittuneet. Jos SJK Akatemia jää viidenneksi, kausi päättyy tuohon HIFK-kotiotteluun. Kolmosen joukkueen ja SJK U17-joukkueen kausi päättyy jo tänä viikonloppuna.