123 456 7890

Tasapisteissä neljäntenä ja viidentenä Ykkösen ylemmän loppusarjassa olevat SJK Akatemia ja TPS kohtaavat perjantaina 22.9. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Liput otteluun Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Porttilipunmyynti ja palvelut stadionilla aukeavat klo 17:30. Ottelu näkyy myös suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

Huikeaa kautta, sarjan nuorimmalla pelaajaryhmällä pelaava SJK Akatemia, on tällä hetkellä viidentenä, tasapisteissä neljäntenä olevan, ja perjantaina vastaan tulevan TPS:n kanssa. TPS lähti kauteen suurimpana ennakkosuosikkina, ja sen ainoa tavoite on ollut sarjanousu Veikkausliigaan. TPS joutuu kuitenkin tällä hetkellä kamppailemaan jatkokarsintapaikasta SJK Akatemiaa vastaan, kun joukkueet sijoilta 2.-4. pääsevät niihin mukaan. Suorasta noususta Veikkausliigaan kamppailee sarjan kärjessä myös tasapisteissä olevat EIF ja Gnistan, ja kolmantena oleva MP olisi vain kahden pisteen päässä TPS:sta ja SJK Akatemiasta.

Perjantain ottelu on myös toiseksi viimeinen kotiottelu Ykkösessä tällä kaudella, ja kotikentällä SJK Akatemia on hävinnyt vain kahdelle sarjan kärkijoukkueelle, EIF:lle ja Gnistanille. Edellisessä kohtaamisessa TPS:n kanssa kotikentällä toukokuussa, SJK Akatemia otti 1-0 voiton. Turussa puolestaan TPS oli vahvempi.

Kuten sanoin toukokuussa, kun voitimme TPS:n, että he tulevat silti olemaan kärkipäässä kauden lopussa, toteaa SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve.

Sitten kun kävimme heidän vieraanaan, olimme matkassa todella nuorella joukkueella. Koitimme myös muutamia uusia asioita, joista osa toimi silloin, osa taas ei. Siihen olen kuitenkin silloinkin tyytyväinen, kuinka pystyimme vastaamaan heidän fyysisyyteensä. Heillä on kuitenkin muutamia todella kokeneita pelaajia. Kasper Hämäläinen voisi pelata paljon ylemmillä sarjoilla, ja hän on tehnyt huikean määrän maaleja tällä kaudella. Se olikin sellainen ottelu, että kun teimme virheen, tai päästimme heidän vapaaksi linjojen väliin, niin he rankaisivat armotta. Lisäksi heidän alakerran viisikko oli vahva.

Meidän tulee siksi olla päättäväisiä, kun meillä on pallo. Ei niinkään kärsivällisiä, vaan päättäväisiä mitä teemme. Pitää myös huomioida hetket, kun voimme iskeä tilanteenvaihdolla. Ja koska heillä on niin kokeneita yksilöitä, meidän tulee olla varsinkin omassa boksissa maltillisia. Joudumme kenties puolustamaan välillä syvällä, lähes omassa boksissa. Siksi tulee olla tarkkana, että ei pelaajat kuten Hämäläinen pääse laukomaan boksin rajalta. Hän on kuitenkin tehnyt sitä urallaan niin paljon, että on siinä todella vaarallinen, Grieve pohtii.

Odotamme tietenkin jälleen vaikeaa peliä, kuten aina, mutta kun me pelaamme hyvin kotona, pystymme voittamaan lähes kaikki joukkueet sarjassa. Meidän ei tarvitse pelätä kotikentällä ketään, muistuttaa Grieve.

Ja olen sanonut jo moneen kertaan, että tämä kausi on ollut meille seurana huikea menestys. Olemme Ykkösessä kuuden parhaan joukossa, akatemiajoukkueemme Kolmosessa nousi juuri Kakkoseen, ja U17-joukkue nousi myös. Veikkausliigassakin edustusjoukkue on kuuden parhaan joukossa. Siksi tämä on mahtavaa aikaa kaudesta, ja voimme nauttia otteluista kärkikamppailuissa, Grieve päättää.

Varsinaisesti SJK Akatemia on jo saavuttanut kauden tavoitteensa, jopa ylittänyt sen, kun se sai paikan kuuden parhaan joukosta. Siten paikka ensi kaudella alkavaan uuteen YkkösLiigaan, 10 joukkueen sarjaan, on jo varma. Joukkue itse on kuitenkin asettanut vielä tavoitteekseen pääsyn neljän parhaan joukkoon, ja mukaan Veikkausliigan nousukarsintoihin.

Ensi vuonna alkava uusi YkkösLiiga tulee Veikkausliigan ja Ykkösen väliin, ja kaikki Ykkösestä sarjapaikan varmistavat joukkueet, sekä Veikkausliigasta tippuvat joukkueet pääsevät siihen mukaan. Myös yksi jatkokarsintojen kautta tiensä selvittävä Kakkosen joukkue nousee YkkösLiigaan mukaan. Ykkösestä tippuvat kolme joukkuetta sekä Kakkosesta nousevat joukkueet, muodostavat uuden 12 joukkueen Ykkösen.

SJK Akatemian Kolmosessa pelaava kakkosjoukkue puolestaan on jo varmistanut sarjanousun ensi kauden Kakkoseen, ja B-nuoret ovat varmistaneet paikan talven, ensi kevään ja alkukesän aikana pelattavaan ikäluokan pääsarjaan, SM-karsintasarjaan. SJK-junioreiden alaisuudessa pelaava Nelosen joukkue, on sekin varmistanut jo oman lohkovoiton, ja SJK Naiset ovat mukana tämän syksyn nousukarsinnoissa naisten Ykköseen. SJK:n akatemiatoiminnan ja junioreiden tilanne on siten erinomainen, kävi loppukauden peleissä miten vaan.

Mika Laurikaisen valmentama TPS saapuu toista kertaa tällä kaudella vieraaksi OmaSp Stadionille, kun se toukokuussa kaatui 1-0 tuloksella. Turussa TPS oli parempi tylyin 4-1 luvuin, kun joukkueen kokeneet tähtipelaajat, Kasper Hämäläinen ja Riku Riski pistivät huikean shonw pystyyn. Kaksikosta Hämäläinen on jo ilmoittanut, että tämä on hänen peliuransa viimeinen, ja hän toimii jo nyt joukkueen pelaajavalmentaja. TPS on myös ilmoittanut, että joukkueen päävalmentajan tehtävät ottaa ensi kaudella hoidettavakseen Miika Nuutinen, joka tällä hetkellä toimii HJK:n Klubi 04:n päävalmentajana Kakkosessa. Klubi 04 on etenemässä hänen johdollaan lohkovoittoon ja YkkösLiigan karsintaan.

TPS:n ainoana tavoitteena kauteen oli sarjanousu Veikkausliigaan, mutta kausi ei sujunut toiveiden mukaisesti, vaikka se oli selkeä ennakkosuosikki, ja sen pelaajabudejtti on jo nyt lähes liigatasoa. Ykkösessä se on pelaajamateriaaliltaan ylivertainen, ainakin paperilla. Joukkueesta löytyy tähtipelaajia, kokeneita Veikkausliigan ja jopa maajoukkueiden pelaajia. Lisäksi muutamia nuoria lupaavia pelaajia. TPS:n riveissä on myös entisiä SJK:n ja SJK Akatemian pelaajia, kuten Seinäjoella syntynyt ja kasvanut puolustaja Joonas Sundman, maalivahti Jere Koponen ja puolustaja Samba Benga.

Perjantain ottelusta riveistä puuttuu varmuudella ainakin pelikiellossa oleva nigerialaispuolustaja Umar Bala Muhammed, jolla on myös kolme maalia tilillään tällä kaudella. Joukkueen paras maalintekijä on kuitenkin ollut uransa nyt päättävät Kasper Hämäläinen 9 maalilla. Iso nigerialaiskärki Alhaji Gero on osunut 7 kerta, ja viidesti maalinteossa on onnistunut Riku Riski ja ghanalainen Torfig Ali-Abubakar.

Viidestä viime ottelusta TPS on voittanut kolme ja hävinnyt kaksi vierasottelua Gnistanille sekä Käpylän Pallolle. Tappio Gnistanille oli näistä Ykkösen ylemmän loppusarjan avausottelu viime viikonloppuna. Gnistan voitti ottelun 2-0 luvuin.

Paikalle perjantaina mahdollisesti tulevat TPS-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin pääkatsomon Itäpäädyn puoleiseen laitaan, tai jos heitä on paljon, Itäpäädyn vieraskatsomoon.

Ykkösen ylemmän loppusarjan ottelu SJK Akatemia – TPS perjantaina 22.9. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Liput Ticketmasterin kanavista tai portilta klo 17:30 alkaen. Käytössä on OmaSp Stadionin Pääkatsomo ja palvelut löytyvät toisen kerroksen Carlsberg Sports Barista. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu Urheilu -palvelusta. Paikalle mahdollisesti tulevilta median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

SJK Akatemia pelaa ensi viikolla Ykkösessä kaksi vierasottelua, kun se kohtaa molemmat kärkijoukkueet. Ensin keskiviikkona 27.9. EIF:n Raaseporin Tammisaaressa ja sitten sunnuntaina 1.10. Gnistanin Oulunkylässä, Helsingissä. Ykkösen kausi päättyy lauantaina 7.10. kotiottelulla SJK Akatemia – HIFK. Jos SJK Akatemia sijoittuu neljän parhaan joukkoon, jatkuu pelit vielä nousukarsintapeleissä 14.10. alkaen. Kolmosessa SJK Akatemialla on vielä yksi ottelu pelaamatta, kun joukkue matkustaa lauantaina 30.9. Pietarsaareen FF Jaron U23-joukkueen vieraaksi. Joukkue on jo varmistanut lohkovoiton ja nousun Kakkoseen. SJK U17 puolestaan pelaa tämän viikon sunnuntaina 24.9. klo 14:00 viimeisen kotiottelun KPV U17-joukkuetta vastaan, ja päättää kautensa sunnuntaina 1.10. vieraskentällä TPV U17-joukkuetta vastaan. SJK U17 on varmistanut sekin oman lohkonsa voiton jo aiemmin, ja siten paikan ensi talven, kevään ja alkukesän SM-karsintasarjassa.