123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa tulevan lauantaina 24.9. klo 16:00 vierasottelussa Mikkelin Palloilijat. Mikkelin Urheilupuistossa pelattava ottelu on Ykkösen alemman loppusarjan kolmanneksi viimeistä kierrosta. Voitto kummalle tahansa joukkueelle, sekä siitä saatavat pisteet, auttaisivat merkittävästi säilymiskamppailussa ennen kahta viimeistä kierrosta. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta.

Ykkösen viimeisellä kolmella kierroksella on pisteitä jaossa vielä yhdeksän, ja alemman loppusarjan kuudesta joukkueesta kolme viimeiseksi sijoittuvaa joukkuetta tippuu Kakkoseen, ja kolme parhaiten sijoittunutta jatkaa Ykkösessä kaudella 2023. SJK Akatemia on tällä hetkellä alemmassa loppusarjassa kolmantena, viimeisenä säilyjänä. Lauantain vastustaja MP on sarjataulukossa juuri SJK Akatemian yläpuolella neljän pisteen päässä, ja takana niskaan hengittää kahden pisteen päässä oleva PEPO Lappeenranta. PEPO kohtaa samaan aikaan pelattavassa omassa ottelussa kärjessä olevan Gnistanin. SJK Akatemian ero Gnistaniin on viisi pistettä, joten myös he ovat vielä tavoitettavissa voitoilla, mutta käytännössä Gnistan on jo varmistanut paikkansa Ykkösessä. Ainoa jo varma tippuja Ykkösestä on viimeisenä oleva Pargas IF, jonka piste-ero toiseksi viimeisenä olevaan PK-35:eenkin on jo yhdeksän pistettä. PK-35:n ero SJK Akatemiaan on seitsemän pistettä. PK-35 kohtaa lauantaina omassa ottelussa juuri Pargas IF:n.

Asetelmat ovat siten varsin selvät, ja SJK Akatemia tarvitsee Mikkelistä voiton, jotta sen ei tarvitsisi jännitellä muiden tekemisiä. Tappiollakin säilymismahdollisuudet edelleen ovat.

Vastassa on lauantaina kenties sarjan parhaassa iskussa oleva joukkue, joka on ollut todella vahva viimeisissä kuudessa pelissään. Siten alkukauden heikompi jakso heillä, ei ole antanut oikeaa kuvaa siitä hyvästä joukkueesta joka MP oikeasti on. Se on todella vaarallinen joukkue hyökkäyspäässä. Varsinkin Topi Keskinen on ollut vaarallinen pelaaja. He ovat myös hyökkäyspäässä kovaa prässäävä joukkue, joten meidän tulee itse olla puolustuspäässä organisoituja ja pelata se osa-alue hyvin. Kun meillä on pallo, niin meidän pitää olla huolellisia, eikä antaa palloa liian helposti pois ja siten antaa heille mahdollisuuksia nopeisiin vastaiskuihin, joissa he ovat hyviä, muistuttelee SJK Akatemian valmentaja Brian Page MP:n vaarallisuudesta.

Pelistä tulee varmasti hyvä. Mikkelissä on iso ja avoin nurmikenttä, mikä tarjoaa varmasti paljon maalipaikkoja ja hyökkäyksiä molemmille joukkueille, Page jatkaa.

Lähdemme sinne positiivisin mielin ja hyvällä asenteella. Tähän asti valmistautuminen on sujunut hyvin ja teemme vielä jäljellä olevissa harjoituksissa kaiken, että olemme varmasti valmiita lauantain kamppailuun. Menemme sinne hakemaan voittoa ja kolmea pistettä, lisää Page vielä loppuun.

Viime ottelussa SJK Akatemialta puuttui loukkaantuneena ollut Weslen Júnior, mutta hän on palannut harjoituksiin, ja todennäköisesti mukana taas Mikkelissä. Weslen Júniorin tapaan kesän siirtoikkunassa mukaan tulleista pelaajista laitapuolustaja Otto Kemppainen on kärsinyt pienistä loukkaantumisista, ja pelaaminen lauantaina on vielä epävarmaa. Samoin uutena mukaan tullut hyökkääjä Aleksi Heino ei ole vielä täydessä pelikunnossa pitkän pelaamattomuuden jälkeen. Muita lyhyemmän ajan loukkaantumisia tai poissaoloja ei tätä kirjoittaessa ole vielä tiedossa.

SJK Akatemian varsin laajassa pelaajarosterissa mukana olevista pelaajista pelaa moni pelaaja lainasopimuksilla muualla, kun Lukas Eloranta, Elias Machaal, Aapo Heikkilä, Kaapo Kotila, Rasmus Kujala, Endrit Rrustemi ja Emie Olsen ovat parhaillaan lainasopimuksilla hakemassa peliaikaa. Pitkäaikaisloukkaantuneina ovat olleet Deni Silverio, Eero Lamberg, Veeti Mustonen ja Borry Sabally. Pelikieltoja ei ole. Tällä viikolla ei myöskään maajoukkuetauon vuoksi SJK:n edustusjoukkueella tai SJK U17-joukkueella ole pelejä, joten nuoret pelaajat niistä joukkueista, joilla on pelioikeus myös SJK Akatemian riveissä, voisivat tarvittaessa olla mukana viikonloppuna.

SJK Akatemian Jonathan Muzinga, Oskar Pihlaja ja Valentin Gasc ovat kaikki iskeneet kuusi maalia tämän kauden Ykkösessä.

MP:n hyökkääjä Juuso Liukkonen ja SJK Akatemian keskikentällä erinomaista kautta pelaava Denis Cukici vääntämässä OmaSp Stadionilla edellisessä kohtaamisessa.

 

Juha Pasojan valmentama MP on parhaillaan neljän ottelun voittoputkessa, ja kuuden ottelun tappiottomassa putkessa. Edellinen pistemenetys tuli tasapelillä KPV:a vastaan elokuussa ja edellinen tappio TPS:n vieraana elokuun alkupuolella. Sen jälkeen MP on kaatanut mm. sarjan kärkipäässä oleva KTP:n ja alemman loppusarjan kärjessä oleva Gnistanin. Viime viikonloppuna MP kaatoi Pargas IF:n vierasottelussa, oltuaan tauolla vielä 2-0 tappiolla, ja punaisen kortin myötä miesalivoimalla. MP nousi kuitenkin toisen puoliajan viimeisen 20 minuutin aikana sensaatiomaisesti 2-4 johtotilanteeseen, eikä lisäajalla tullut kavennus enää riittänyt PIF:lle nousuun edes tasapisteisiin. Tämän kauden aiemmissa kohtaamisissa SJK Akatemian kanssa, MP on kuitenkin jäänyt molemmilla kerroilla ilman täyttä pistepottia. Seinäjoella SJK Akatemia oli 2-1 luvuin vahvempi ja Mikkelissä pelattiin 1-1 tasapeli.

Vasta 19-vuotias Topi Keskinen, on ollut joukkueen tämän kauden tähti MP:ssa, ja hän on myös joukkueen paras maalintekijä yhdeksällä maalilla sekä viidellä maaliin johtaneella syötöllä. Keskinen on noussut myös Suomen U21-maajoukkueeseen, missä debyytti syntyi heinäkuussa. Yleensä enemmän vasemmalla laidalla hyökkäyksessä viihtyvä Keskinen on MP:n oma kasvatti, ja pelaa jo kolmatta kauttaan MP:n edustuksessa Ykkösessä. Ennen tätä kautta Keskinen oli onnistunut kolmasti maalinteossa kahdessa kaudessa. Hän on siten ehdottomasti vastapuolen joukkueesta seuraamisen arvoinen pelaaja. Alun perin MP:n ykköskärjeksi kaavailtu Kevin Beugre, on päässyt vireeseen vasta nyt kauden loppua kohden ja hänellä on koossa viisi maalia. Näistä kaksi on syntynyt alemman loppusarjan otteluissa.

Laitahyökkääjän paikalla normaalisti pelaava Joslyn Luyeye-Lutumba on lauantaina pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. 19-vuotias KäPa:n ja FC Hongan kasvatti on ollut MP:n paletissa tärkeä pelaaja, joka on pelannut isoja minuutteja oikealla laidalla ja rakentanut nopeudellaan maalipaikkoja. Toinen pelikiellossa oleva pelaaja on keskuspuolustaja Väinö Vehkonen, joka joutui aikaiseen suihkuun punakortin myötä MP:n edellisessä ottelussa PIF:a vastaan. Vehkonen on tähän asti pelannut yhtä alkukauden ottelua lukuun ottamatta kaikki MP:n pelit avauksessa. Silloinkin poissaolo johtui edellisen ottelun lopussa tulleesta punakortista.

Ykkösen alemman loppusarjan ottelu MP – SJK Akatemia lauantaina 24.9. klo 16:00 Mikkelin Urheilupuistossa. Ottelu näkyy Suorana Ruutu Urheilu -palvelusta.

Tämän ottelun jälkeen, on Ykkösessä jäljellä vielä kaksi kierrosta, ja SJK Akatemia matkustaa ensi viikon lauantaina 1.10. Paraisille sarjasta tippumisen takaisin Kakkoseen jo kohdanneen Pargas IF:n vieraaksi. Kausi päättyy kotiottelulla lauantaina 8.10. klo 16:00, kun OmaSp Stadionille saapuu PK-35.