123 456 7890

SJK Akatemian pelit Ykkösessä jatkuvat keskiviikkona, jolloin joukkue kohtaa Järvenpäässä JäPSin klo 18:30 alkavassa ottelussa. Ottelua voi seurata Ruutu-palvelusta.

Akatemia lähtee Järvenpäähän voitto allaan, sillä seinäjokelaiset ottivat sunnuntaina kolme pistettä Kokkolan KPV:ltä, joka kaatui 2-0. Akatemian maaleista vastasivat Babacar Fati ja Oliver Günes. Voitto oli Akatemialle kauden viides.

Kahdeksan ottelun jälkeen joukkue pitää Ykkösessä viidettä sijaa kerättyään 15 sarjapistettä. Ero sarjan piikkipaikalle on vain neljä pistettä, ja seuraavana edessä oleva HIFK on kerännyt yhtä monta pistettä kuin seinäjokelaisryhmä. 

Akatemia avasi kauden kahdella peräkkäisellä voitolla, mutta tämän jälkeen voittoja ja tappioita on tullut vuorotellen. Akatemia on kaatanut tällä kaudella KPV:n lisäksi FF Jaron, SalPan, KäPan ja TPS:n. Ilman tasapelejä oleva Akatemia on hävinnyt JJK:lle, EIF:lle ja MP:lle.

SJK:n vahvuutena on ollut alkukaudella etenkin laaja ratkaisijaosasto: peräti kahdeksan eri pelaajaa on jo onnistunut maalinteossa. Eniten osumia on iskenyt Fati, jolla on kasassa kolme rysää. Günes ja Miro Turunen ovat kahden maalin miehiä, ja kertaalleen verkkoa ovat heiluttaneet Markus Arsalo, Weslen Júnior, Kasper Paananen, Denis Cukici ja Adam Mekki.

–Viime ottelussa [KPV:ja] vastaan meillä oli yhtenäinen, erittäin vahva ensimmäinen puoliaika, ja toisella puoliajalla puolustimme hyvin, mikä on positiivista sillä olemme viimeiset pari viikkoa keskittyneet kehittämään juuri puolustuspeliämme, palaa vastuuvalmentaja Stevie Grieve vielä edelliseen voitokkaaseen kotiotteluun.

Akatemiaa isännöivä JäPS on tällä hetkellä Ykkösessä seitsemännellä sijalla, ja sen ero SJK:hon on viisi pistettä. Joukkueiden väliin mahtuu SalPa, jolla on tilillä niin ikään 10 pistettä.

–Tiedämme että vierasotteluidemme tulosten on parannuttava ja meidän täytyy ehkä hieman paremmin sopeutua pelaamaan heikommalla alustalla. JäPS:in kenttä on videokuvan perusteella selkeästi pelikelvoton, joten odotamme erittäin vaikeaa ottelua – Ottelua jossa on vähän syöttöpeliä, paljon pallokamppailuja, katkoja sekä ehkä hieman sekavuutta, joten mitä tahansa voi tapahtua. Pelaajakehityksen kannalta mainitun kaltainen ottelu on uudenlainen haaste ja jotakin mihin pelaajat eivät ole tottuneet: epäorganisoitu, kaottinen peli. Se on jotain jossa meidän täytyy kehittyä ja JäPS-ottelu tarjonnee hyvän mahdollisuuden näyttää että voimme pelata tarvittaessa myös eri tavalla, sanoo Grieve.

JäPS on päästänyt yhtä monta maalia kuin Akatemia (10), mutta se on onnistunut maalinteossa vain kahdeksan kertaa. Joukkueen vaarallisin tekijä on ollut Veikkausliigasta tuttu Enoch Banza, joka on osunut kolmesti. Banzan ohella JäPSistä löytyy neljä muuta pelaajaa, jotka ovat onnistuneet maalinteossa tällä kaudella: Justus Holopainen on iskenyt kaksi kaappia, Mohamed Hussein, Amos Ramström ja Herkko Kuosa yhden per mies.

Järvenpääläiset pääsevät otteluun kelpo asetelmista, sillä alla on kaksi hyvää tulosta. Sunnuntaina joukkue pelasi 0-0-tasapelin kärkipaikalla olleen mutta tasurin myötä toiseksi valahtaneen Gnistanin kanssa, ja sitä ennen JäPS onnistui kaatamaan FF Jaron maalein 2-0. Jaro-ottelun jälkeen seurassa nähtiin merkittävä muutos, kun Veikkausliigassakin valmentanut Jyrki Ahola jätti päävalmentajapestinsä, ja hänen tilalleen astui Timo Kettunen.

JäPS – SJK Akatemia pelataan 7.6. klo 18:30 Järvenpäässä. Ottelua voi seurata Ruutu-palvelusta. Akatemian seuraava kotiottelu pelataan 17.6., jolloin SJK isännöi HIFK:ta. Ennakkoliput peliin voit ostaa Ticketmasterilta, ja löydät kaikki SJK Akatemian tulevat ottelut SJK:n nettisivuilta