123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa Ykkösen alemman loppusarjan vierasottelussa Pargas IF:n lauantaina 1.10. klo 15:00. Ottelu pelataan Paraisilla, Pajbackan kentällä ja se näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

Lähtökohdat lauantain otteluun on harvinaisen selvät; SJK Akatemia tarvitsee vähintään tasapelin ja siitä saatavan pisteen, jotta se varmistaa sarjapaikan ensi kauden Ykköseen, jo ennen päätöskierrosta. Mitään varmisteluja SJK Akatemia ei pistettä varten lähde tekemään, vaan se lähtee voittamaan ottelua, kuten se voitti Pargas IF:n kauden avausottelussa Paraisilla, ja kotiottelussa OmaSp Stadionilla. Yhteistulos noista kahdesta kohtaamisesta on tyly 6-0 SJK Akatemian hyväksi.

Olemme tällä hetkellä täynnä itseluottamusta ja tahtoa saada homma hoidetuksi. Olemme tässä erinomaisessa tilanteessa viime viikkojen fantastisten tulosten avulla. Nyt on sitten vielä jäljellä ne hetket, kun pitää ottaa askel ylöspäin ja viimeistellä se homman, mikä on ollut tavoitteenamme tälle kaudelle. Meillä on siihen kaksi peliä jäljellä, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Tällä viikolla kohtaamme Pargas IF:n ja heillä on ollut vaikea kausi. Mutta kuten olen sanonut aiemminkin, niin kun olemme katsoneet heidän pelejänsä nyt ja ennen aiempia kohtaamisiamme, niin PIF on oikeasti vaarallinen joukkue. Heillä on siellä semmoista laatua, jolla he voivat kyllä satuttaa meitä, jos annamme siihen mahdollisuuden. Siksi meidän tulee olla siitä tietoisia.

Omassa valmistautumisessamme olemme keskittyneet kohtiin, joissa voimme käyttää hyväksi heidän heikkouksiansa, mutta sitä ei kuitenkaan saa tehdä tasapainon kustannuksella, vaan meidän pitää huolehtia, että emme anna heille liikaa tilaa ja aikaa näyttää sitä laatua mitä sieltä löytyy, muistuttaa Page.

Samalla tämä on kuitenkin ottelu, jota odotamme todella innolla, erityisesti siksi, että meillä on mahdollisuus hoitaa homma kotiin ja saavuttaa kauden tavoitteemme. Sen jälkeen voisimme vain nauttia kauden päätösottelusta kotikentällä.

Eli nyt pari päivää huolellisesti vielä valmistautuen, ja sitten Paraisille hoitamaan homma, paaluttaa Page lopuksi.

SJK Akatemia pääsee peliin ilman pelikieltoja, ja loukkaantuneenakin on vain pitkäaikaisloukkaantuneet pelaajat. Viime viikolla, kun SJK:n muut joukkueet olivat maajoukkuetauolla, oli edustukseen kauden aikana noussut Kingsley Ofori Akatemian Mikkelin reissulla. Sääntöjen mukaisesti, A-juniori-ikäiset ja sitä nuoremmat pelaajat, voivat siirtyä vielä farmi- ja yhteistyöseurasopimukset omaavien joukkueiden välillä, vaikka siirtoikkuna on muuten jo suljettu. Tällä viikolla SJK:n edustus pelaa kuitenkin kaksi ottelua ja SJK:n B-nuoret kamppailevat SM-mitalista, joten pelaajia tuskin liikkuu joukkueiden välillä.

Viime ottelussa Mikkelin Palloilijoita vastaan, SJK Akatemian Jonathan Muzinga nousi kahdella maalillaan joukkueen parhaaksi maalintekijäksi, ja ylöspäin myös koko sarjan maalipörssissä. Muzinga on nyt hyvässä maalivireessä kahdeksalla maalilla, toivottuaan erinomaisesti alkuvuodesta tehdystä operaatiosta. Myös toinen hyökkääjä, Weslen Júnior on toipunut omasta loukkaantumisestaan, ja oli jo Mikkelissä mukana, tullen kentälle vaihdosta. SJK Akatemian maalipörssissä myös Oskar Pihlaja ja Valentin Gasc ovat tehneet kuusi maalia mieheen.

Tuukka Pahkala ja SJK Akatemia matkustaa lauantaiksi Varsinais-Suomeen.

 

Lauantaina vastassa olevan Pargas IF:n vaarallisin pelaaja on ehdottomasti seitsemän maalia tehnyt Gezim Voca. 27-vuotias, kosovolaislähtöinen Voca on futsalin pääsarjapelaaja Someron Voiman riveistä, mutta kuten tehoista näkyy, pelihommat sujuvat mainiosti myös futiskentillä. Futsalkentillä hän on tehopörssien palkittu ennätysmies. Paraislaisten kapteenina toimiva Voca on alun perin Turun FC Interin kasvatti ja pelannut PIF:n lisäksi Åbo IFK:ssa.

Pargas IF on SJK Akatemian tapaan nousijajoukkue Ykkösessä, mutta aikoinaan SJK:n fysiikkavalmennuksesta vastannut, PIF:n päävalmentaja Stefan Strömborg joutuu joukkoineen palaamaan Kakkoseen tämän kauden päätteeksi. PIF on viimeisenä, ja piste-ero toiseksi viimeisenä olevaan PK-35:kin on kasvanut jo 12 pisteeseen. Alun perinkin PIF:n nousu Ykköseen oli huikea saavutus ja seuran ensimmäinen kerta Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla yli 30 vuoteen. Strömborg ja hänen apunaan toimiva Kari Virtanen, saivat Ykkösestä mahtavia muistoja joukkueelleen, parhaimpana kenties TPS:n kaataminen Turun Veritas Stadionilla alueen paikalliskamppailussa.

Ykkösen alemman loppusarjan ottelu Pargas IF – SJK Akatemia lauantaina 1.10. klo 15:00. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu palvelusta.

Vaikka SJK Akatemia ei pisteitä Paraisilta saisikaan, on säilyminen Ykkösessä edelleen omissa käsissä ja vain piste tarvitaan, välittämättä muiden pelien tuloksista. Kausi päättyy kotiottelulla OmaSp Stadionilla lauantaina 8.10. klo 16:00 ja silloin vieraaksi saapuu toinen tippumisen jo varmistanut seura PK-35. Kahdella tappiollakin sarjapaikka uusiutuu, jos PEPO Lappeenranta ei voita molempia jäljellä olevia otteluitaan.

SJK Akatemian paikka ensi kauden Ykkösessä jäisi historian kirjoihin upeana saavutuksena, sillä se olisi ensimmäinen kerta sitten 2000-luvun, kun Veikkausliigassa pelaavan seuran akatemia- tai reservijoukkue onnistuisi tuossa saavutuksessa. Viimeinen onnistuja on kaudella 2009 Ykkösessä pelannut HJK:n reservijoukkue Klubi-04, joka tuolloin sijoittui kahdeksanneksi ja piti paikkansa seuraavalle kaudelle. Tuolloin Klubi-04:n valmentajana toimi Juho Rantala ja joukkueessa pelasi useita tulevia Suomen maajoukkue- ja Veikkausliigatähtiä, kuten Juhani Ojala, Erfan Zeneli, Akseli Pelvas, Alex Ring ja Paulus Roiha. SJK Akatemialle se olisi luonnollisesti myös ensimmäinen kerta, kun se jatkaisi toisella kaudella putkeen Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, kun edellinen visiitti Ykkösessä kaudella 2020 päättyi putoamiseen.