123 456 7890

Lauantaina 25.2. klo 16:30 pelataan Helsingin Talin Hallissa Ykköscupin puolivälieräottelu HIFK – SJK Akatemia. Ottelusta ei ole livestreamia, joten sen näkee vain paikan päällä. Mahdollisesti katsomaan suuntaavat voivat ostaa liput Ticketmasterin-kanavista.

Veikkausliigasta Ykköseen täksi kaudeksi tippunut HIFK on taatusti kova vastustaja, ja mielenkiintoinen sellainen, kun mukaan liittyi juuri entinen Suomen A-maajoukkueen puolustajajärkäle Paulus Arajuuri. SJK Akatemia puolestaan on täynnä nuorta voimaa ja se lähtee haastamaan IFK:a vierasottelussa kovalla innolla. SJK Akatemian talenttivalmentaja Mika Ojala tulee vetämään tämän ottelun SJK Akatemian valmentajana, sillä Brian Page on samaan aikaan UEFA Pro-valmentajalisenssien suorittamiseen liittyvällä koulutusreissulla Hollannissa.

Meillä on mahtava mahdollisuus päästä pelaamaan ehkä tämän kauden kovinta joukkuetta vastaan Ykkösessä. HIFK on kokenut joukkue, jossa paljon taitoa ja vauhtia, varsinkin hyökkäyspäässä laidoissa. Se on monipuolinen joukkue, joka pystyy rakentamaan alhaalta tai hyökkäämään nopeasti ja suoraviivaisesti, arvioi SJK Akatemian valmentaja Mika Ojala tulevaa vastustajaa.

Meillä itsellä on upea nousu takana viime hetkien maalilla JJK Jyväskylää vastaan. Nyt tarvitaan kuitenkin ehjä 90 minuuttinen, jos meinataan haastaa HIFK lauantaina. KPV ja JJK-peleissä toiset puoliajat ovat olleet meiltä vahvoja, mutta tarvitaan parannusta 1.jaksoon heti alusta saakka, Ojala muistuttaa.

Muuten voidaan lähteä pelaamaan paineitta Helsinkiin. HIFK on suosikki, ja kun ottaa huomioon heidän kannattajansa, niin on luvassa varmasti tämän kauden makein matsi meille. Lähdetään rohkeasti hakemaan jatkopaikkaa lauantaina, paaluttaa Ojala lopuksi.

SJK Akatemialla on joitain loukkaantumisia ottelun alla, kun edustuksen mukana ollut laitapuolustaja Otto Kemppainen on varmuudella sivussa, samoin sivussa on toppari Tuomas Koivisto, jonka huili tulee kestämään pidempään. Myös joitain pelaajia on parhaillaan armeijan harmaissa.

Viime tiistaina SJK Akatemia pelasi harjoitusottelun Kraftia vastaan, voittaen tuon Wallsportilla 5-1 (2-1) tuloksella. Tuossa ottelussa SJK Akatemia antoi peliaikaa vähemmän Ykköscupissa pelanneille pelaajille, sekä SJK U17-joukkueen pelaajille. SJK U17 pelaa kuitenkin lauantaina oman B-nuorten SM-karsintaottelunsa, ja tuon joukkueen pelaajia ei todennäköisesti ole mukana Ykköscupin ottelussa. Tiistaina SJK Akatemialle iski kaksi maalia toiselle jaksolle kentälle tullut Miro Turunen, joka teki myös avausosuman sunnuntaina Ykköscupissa JJK-verkkoon. Turunen onkin ollut tehokkain Akatemian pelaajista, sillä hän teki myös voittomaalin Jaroa vastaan pelatussa vierasottelussa.

Voittomaalin tehnyt Miro Turunen Jaro-pelin jälkeen.

Lauantain vastustaja HIFK selvitti Ykköscupissa tiensä lohkovoittajana, kun se voitti JäPS:n ja MP:n molemmat 2-0 tuloksella ja tasasi pisteet 1-1 tuloksella Gnistanin kanssa. Joukkueen päävalmentajana toimii Sami Okkonen, joka edusti itse aikoinaan pelaajana Helsingin IFK:a peräti seitsemän kautta. Valmentajana hän toimi viime kaudella Joensuun JIPPO:n riveissä ja ennen sitä Jyväskylässä FC Vaajakoskessa.

SJK-laisittain mielenkiintoa löytyy HIFK:n keskikentältä, missä Obed Malolo on luutinut jopa kapteenina viime peleissä. Kun viime kauden jälkeen joukkueesta jäi seuraikoneja sivuun, on HIFK saanut aiemmin mainitun Paulus Arajuuren lisäksi paluumuuttajana ison IFK-sydämen omaavan Matias Hännisen takaisin joukkueeseen. Ykköscupissa tehokkain on ollut laitapelaaja Antti Ulmanen kahdella maalillaan, ja yhdet maalit ovat iskeneet Aleksi Wahlman, Emil Pallas sekä Mosawer Ahadi. Hyökkäykseen HIFK:lla on heittää liigakokemustakin seuran kanssa nauttinut, Tiquinho-taiteilijanimellään tunnettu Erikson Carlos.

Entinen SJK-pelaaja Obed Malolo edustaa nykyään HIFK:a

Ykköscupin puolivälieräottelu HIFK – SJK Akatemia lauantaina 25.2. klo 16:30 Helsingin Talin Hallissa. Ottelusta ei ole livestreamia.

Jos ottelu on 90 minuutin jälkeen tasan, pelataan heti perään rangaistuspotkukilpailu. Ottelun voittaja etenee välierään, jossa se kohtaa vierasottelussa voittajan SalPa – Gnistan ja välierän runkopäivä olisi 4.3. Välierästä jälleen voittaja etenee Ykköscupin finaaliin, joka pelataan lauantaina 11.3. Finaali näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta, ja voittajalle on tiedossa 10 000 € rahapalkinto. Myös finaalin häviäjä saa 3000 € rahapalkinnon.

Löydät kaikki tulevat ja jo sovitut SJK Akatemian ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista ja kausikortit kaudelle 2023 myynnissä Ticketmasterin-kanavissa sekä Torikeskuksen SJK Storessa.