123 456 7890

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – TPS pelataan OmaSp Stadionilla sunnuntaina 21.5. klo 18:00. Ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa ja lippuja saa portilta. SJK:n Seurakortit käyvät myös SJK Akatemian otteluihin. Portit aukeaa klo 17:00 ja käytössä on OmaSp Stadionin Pääkatsomo, ja palvelut löytyvät kakkoskerroksen Carlsberg Sports Barista. Jos vieraskannattajia on tulossa otteluun, avataan heille ennakkoilmoituksen perusteella vieraskatsomo lohkosta 114 ja sinne omat palvelut. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään ottelupäivänä klo 12:00 mennessä. Peli näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta.

SJK Akatemian kausi alkoi mahtavasti, ja se oli jo mukana Ykkösen kärkikamppailussa. Viime pelissä se kuitenkin hävisi Tammisaaressa pelatun vierasottelun EIF:lle niukasti 2-1 luvuin. Paikkoja oli vähintään tasapeliin, mutta EIF nappasi hyvän ensimmäisen puolikkaan myötä voiton. Kaukana SJK Akatemia ei ole piikkipaikalta edelleenkään, sillä se löytyy sijalta viisi, vain neljän pisteen päästä kärjestä. SJK Akatemian tavoitteena ei kuitenkaan ole sarjan kärkipaikat, vaan nuorten pelaajien kehittäminen kohti Veikkausliigassa pelaavaa edustusjoukkuetta ja maajoukkueita, samalla aina voitosta pelaten. Näin myös sunnuntaina, kun yksi ennakkoon sarjan suurimmista ennakkosuosikeista tulee kylään.

He ovat luonnollisesti yksi vahvimmista ja kokeneimmista pelaajaryhmistä, joka pelaa mielestäni paremmin mitä tulokset ovat olleet. Odotan heidän nousevan ylemmäs kohti kärkeä sarjataulukossa, mitä pidemmälle kausi etenee. Siksi tämä on meidän nuorelle joukkueellemme todella hyvä testi, ja ottelu, jota odotamme innolla, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve.
 
Viime viikolla pelasimme hyvin samantyylistä vastustaja vastaan, jolla on voimaa ja kokemusta. Vaikka aloitimme sen pelin hyvin, päästimme yhtäkkiä kaksi maalia, ja jouduimme seuraavat 80 minuuttia yrittää ottaa eroa kiinni. Olikin hieno nähdä, miten hyvin meidän pelaajamme vastasivat paineeseen, joka tuli 2-0 tappioasemasta, ja olisimme ansainneet pelistä tasapelin. Pelaajista todella tuntui, että he pystyvät tekemään maaleja ja nousemaan. 

Siksi meillä on nyt kova itseluottamus TPS-peliin ja meillä on kyvyt luoda paikkoja heitä vastaan. Toivottavasti siitä tulee jälleen jännittävä ottelu, toteaa Grieve vielä lopuksi.

SJK Akatemian pelaajista on vielä loukkaantumisen vuoksi sivussa maalivahdit Saku Kankaanpää ja Topi Säilynoja sekä puolustaja Joona Lahdenmäki. Aiemmin loukkaantuneena olleet Tuomas Koivisto ja Borry Sabally ovat jo täysillä mukana sekä pelattuja minuuttejakin alla. Armeijan harmaista mukaan on palannut Berat Akdogan ja Tuukka Pahkala, jotka molemmat pelasivat viime tiistaina SJK Akatemian mukana miesten Kolmosen ottelussa FC Kiistoa vastaan. SJK Akatemia voitti tuon ottelun Eemeli Honkolan ja Elari Hautamäen maaleilla 2-0.

Sunnuntain Ykkösen ottelun jälkeen seuraava onkin jälleen Kolmosessa heti maanantaina 22.5. klo 18:30, kun SJK Akatemia matkustaa Kokkolaan KPV Akatemian vieraaksi. Seuraava Ykkösen peli puolestaan pelataan ensi viikon torstaina 25.5. Mikkelin Palloilijoiden vieraana. Löydät kaikki SJK Akatemian Ykkösen ja Kolmosen ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivulta. Mielenkiintoa riittää myös B-nuorten SM-karsintasarjassa sunnuntaina, kun SJK U17 kohtaa naapurikaupungin VPS U17-joukkueen OmaSp Stadionilla jo klo 13:00.

Mika Laurikaisen valmentaman TPS:n kausi ei ole alkanut suunnitellusti, sillä koko sarjan suurin ennakkosuosikki on voittanut vain yhden ottelun pelaamistaan kuudesta pelistä. Kahdesti on pelattu tasan, ja kolme otteluista on päättynyt tappioon. Se ei todellakaan kelpaa sarjan suurimmalla budjetilla ja kovimmalla pelaajaryhmällä operoivalle TPS:lle, saati sen kannattajille. Toisaalta kausi on vasta alussa, ja TPS on parantanut otteitaan sekä saanut mukaan lisää vahvistuksia.

Viimeisimpänä mukaan liittyi entinen SJK Akatemian puolustaja Samba Benga, joka on noussut TPS-leirissä pelaamiensa kahden edellisen kauden aikana tähtipelaajaksi. Tälle kaudelle sopimus syntyi kuitenkin vasta kauden jo alettua ja Benga nähtäneen TPS:n mukana ensimmäistä kertaa juuri Seinäjoella. SJK:n riveihin Benga tuli Ykkösen EIF:stä kesken kauden 2019, mutta loukkaantui ikävästi kauden 2020 Ykkösen avausottelussa SJK Akatemian paidassa, ja koko kausi meni pilalle. TPS:n riveihin Benga siirtyi kaudeksi 2021. Nyt hänestä odotetaan jopa jonkinlaista pelastajaa TPS:n kaudelle.

Benga ei ole ainoa tuttu nimi TPS:n riveissä, sillä joukkueesta löytyy myös SJK-kasvatti, puolustaja Joonas Sundman, sekä entinen SJK-maalivahti Jere Koponen, joka toimii nykyään TPS:n kapteenina. Nimekkäimmät pelaajat joukkueessa ovat Suomen A-maajoukkueessa kymmeniä otteluita pelanneet Riku Riski ja Kasper Hämäläinen, jotka ovat tehneet paluun nuoruusvuosiensa seuraan. Molemmat ovat Ykkösen suurimpia tähtipelaajia, yhteenlaskettujen maajoukkuepelien määrä on lähellä sataa, ja molemmat ovat pelanneet pitkään ammattilaisina ulkomailla.

Sunnuntaina paikalle mahdollisesti saapuvat TPS-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla sen itäpäädyn laitaan, ja jos kannattajia tulee ennakkoilmoitusten mukaan isompi määrä, voidaan heille avata omat palvelut vieraskannattajien katsomoon, itäpäädyn lohkoon 114.

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – TPS sunnuntaina 21.5. klo 18:00 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta.

Kaikki SJK Akatemian tulevat ja pelatut ottelut löytyvät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, SJK Akatemian alasivulta. Kolmosen kotiotteluihin on vapaa pääsy, mutta Ykkösen otteluiden ennakkoliput myynnissä Ticketmasterin kanavissa, sekä portilta. Kaikkiin SJK Akatemian kotiotteluihin pääsee myös SJK-juniorien Seurakorteilla.