123 456 7890

HUOM! Ottelun alkamisaika on aiemmin ilmoitetusta poiketen klo 18:00.

SJK Akatemian taival Ykkösessä jatkuu sunnuntaina, jolloin joukkue kohtaa Helsingissä Gnistanin klo 18:00 alkavassa ottelussa. Ottelua voi seurata Ruutu-palvelusta.

SJK:n ja Gnistanin väliseen otteluun lähdetään huippumielenkiintoisista asetelmista, sillä joukkueet löytyvät sarjasta sijoilta kolme ja neljä. Molemmilla on kasassa 18 pistettä, mutta yhden ottelun Akatemiaa vähemmän pelannut Gnistan on pykälän edellä paremman maalieronsa turvin.

Akatemia lähtee Helsinkiin hyvässä vireessä, sillä alla on kaksi voittoa; Viime viikonloppuna KPV kaatui OmaSp Stadionilla, ja keskiviikkona joukkue haki voiton Järvenpäästä JäPSiltä. Näissä otteluissa Akatemia teki yhteensä viisi rysää – jokainen vieläpä eri pelaajan toimesta.

Laaja ratkaisijaosasto onkin ollut SJK:n tämän kauden suurimpia vahvuuksia. Yhteensä kahdeksan pelaajaa on onnistunut maalinteossa, ja viisi pelaajaa on tehnyt vähintään kaksi osumaa. Eniten kaappeja ovat painaneet Babacar Fati ja Miro Turunen, joilla molemmilla on kasassa kolme maalia. Kahden maalin kerhoon kuuluvat Weslen Júnior, Kasper Paananen ja Oliver Günes. Kertaalleen maalinteossa ovat onnistuneet Markus Arsalo, Denis Cukici ja Adam Mekki.

Akatemia on tehnyt yhteensä 15 maalia, joka on Ykkösen toiseksi suurin maalilukema tällä kaudella. Parempaan on pystynyt vain kärkiseura MP, joka on takonut 16 kihausta.

–Voimme kerätä itseluottamusta JäPS:iä vastaan pelatusta ottelusta, joka oli meille epätyypillinen mutta saimme silti kerättyä ensimmäiset kolme pistettä tällä kaudella OmaSp Stadionin ulkopuolella. Pelaajat taistelivat kuin soturit 97 minuuttia ja jyräsivät vastustajan pelin alusta lähtien – Toivon että pystymme samaan tulevaisuudessakin kun tarve on, sanoo Akatemian vastuuvalmentaja Stevie Grieve.

Seinäjokelaisilta vaaditaan sunnuntaina vahvan hyökkäyspelaamisen jatkumista, sillä vastassa saattaa olla jopa sarjan paras puolustus. Gnistan on tehnyt vain 11 maalia, mutta se on haalinut pisteitä etenkin oman pään tekemisensä turvin, sillä joukkueelle on tehty tällä kaudella vasta kaksi maalia. Puolustuksessa merkittävässä roolissa ovat muun muassa entiset Veikkausliiga-pelaajat Konsta Rasimus ja Henrik Ölander sekä Zachary Sukunda.

–Seuraavana vastassamme oleva Gnistan on sarjan ainut tappioton joukkue ja eittämättä ennakkosuosikki nousukamppailussa, joten kaikki paineet ovat heillä heidän koittaessaan voittaa sarjaa. Me itse kehitymme joka harjoituskerralla ja olemme saaneet peliimme mielenkiintoisen hyökkäyspelin lisäksi hieman lisää yhtenäisyyttä ja puolustuksen tehokkuutta muutamissa viime peleissä. Pyrimme saamaan kaikki elementit kohdilleen sunnuntaina saadaksemme aikaan hyvän suorituksen sunnuntaina vahvaa vastustajaa vastaan, päättää Grieve.

Vaikka Gnistan ei ole vielä hurjastellut maalinteon suhteen, on joukkueella on kaikki ainekset olla Ykkösen pelottavimpia ryhmiä hyökkäyspäässä. Siitä pitää huolen sarjan yksi suurimmista tähdistä, Eero Markkanen, joka on tehnyt tällä kaudella jo kuusi maalia – eli yli puolet joukkueensa osumista. Oulunkyläläisseuran suurin ongelma onkin ollut siinä, ettei Markkaselle ole löytynyt tarpeeksi tulitukea. Joakim Latonen on kiskonut kaksi rysää, Topi Järvinen, Luca Weckström ja VPS:stä tuttu Momodou Sarr yhden per mies.

Gnistanin miehistöstä löytyy myös muita seinäjokelaisilla tuttuja nimiä, kuten SJK:ta aiemmin edustaneet Maximo Tolonen ja Robbie Malolo.

Akatemian seuraava kotiottelu pelataan 17.6., jolloin SJK isännöi HIFK:ta.  Ennakkoliput peliin myy Ticketmaster, ja löydät kaikki SJK Akatemian tulevat ottelun SJK:n nettisivuilta.