123 456 7890

SJK Akatemia saa harjoitusotteluun vieraaksi FC Vaajakosken sunnuntaina 12.3. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla ja se alkaa klo 13:00. Portit ja palvelut aukeavat klo 12:30 ja sisäänkäynti on pääportin luota, päärakennuksen päädystä. Käytössä on pääkatsomo ja Carlsberg Sports Bar. Katsomoiden alla olevat tilat ja WC:t eivät ole käytössä, vaan palvelut ja WC-tilat löytyvät lämpimästä Carlsberg Sport Barista. Otteluun on vapaa sisäänpääsy, tervetuloa!

Sunnuntain ottelusta on saatavana myös maksullinen älykameralla tuotettu Spiideo livestream, ilman selostusta, hintaan 4,90 €. Striimilinkki lähetykseen löytyy tästä.

FC Vaajakoski tulee kylään, ja jos kaikki menee säiden puolesta kuten nyt näyttää, pelaamme tosiaan ulkona OmaSp Stadionilla, ja se on meille erittäin hieno asia. Se on meille myös ensimmäinen peli ulkona, ja pyrimme treenaamaan siellä vielä lauantaina aamulla, että pääsemme tutuiksi kenttään. Olemme kaikkiaan erittäin innoissamme ulos pääsemisestä, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Tällä hetkellä tuntuu myös, että joukkue kehittyy kaiken aikaa, menee oikeaan suuntaan ja kaikki menee siten juuri suunnitelmien mukaan. Olemme varmasti valmiita kauden alkuun. Ulos pelaamaan pääseminen on myös yksi askel eteenpäin taas, ja se kehittää joukkueen lisäksi yksilöitä, Page jatkaa.

SJK Akatemialla on ollut hieman pelaajia sivussa opiskelujen, armeijan ja loukkaantumisten vuoksi, mutta laaja pelaajarinki on auttanut koko talven hyviin suorituksiin. Ainoa pidempään vielä sivussa oleva on puolustaja Tuomas Koivisto. 
 
Meillä on muutama pelaaja armeijassa, eikä ole siksi voinut pelata pre-seasonilla. He kuitenkin treenaavat koko ajan kovaa, ja ovat mahdollisimman valmiita taas, kun pääsevät meidän mukaamme. Mikko Kujala on tehnyt heille myös hyvät harjoitusohjelmat, joilla kunto pidetään yllä. Siten heillä ei mene kauaa, kun armeija on ohi, ja he pääsevät joukkueen mukaan, kertoo Page.

Joidenkin pelaajien kohdalla on pieniä loukkaantumisia tai heitä lepuutetaan muista syistä. 

Noa Lehtonen sai pienen iskun VIFK-ottelussa, mutta hän on taas mukana harjoituksissa. Se on erittäin hyvä, ja toivottavasti hänelle saadaan tänä viikonloppuna myös peliminuutteja. Joona Lahdenmäki on kuntoutumassa parhaillaan vammasta, joka on pitänyt häntä sivussa. Tällä hetkellä häntä vielä lepuutetaan ja hän tekee fysiikkapuolen kanssa hommia. Uskomme kuitenkin, että hän on hyvin pian taas mukana. Myös viime kauden loukkaantumisen vuoksi missannut Borry Sabally on jo palannut harjoituksiin kevyesti, ja on erittäin pian jo täysillä mukana. Hänellä on kaikki mennyt suunnitelman mukaisesti ja Borryn pitäisi olla mukana kauden avauksessa, kertoo Page vielä lopuksi loukkaantumistilanteen kehittymisestä.

SJK Akatemia kulkee kohti kauden alkua suunnitellusti.

Sunnuntaina vastaan tuleva FC Vaajakoski pelaa alkavalla kaudella Kakkosessa, jossa se viime kaudella sijoittui kahdeksanneksi. Alkava kausi on seuran juhlakausi, sillä se perustettiin tasan 30 vuotta sitten. Joukkueen päävalmentajaksi pestattiin tämän vuoden tammikuussa nouseva nuori valmentaja Antti Neuvonen, joka on aloittanut valmentamisen jo 17-vuotiaana omassa kasvattajaseurassaan JJK:ssa. Viime vuodet Neuvonen on toiminut AC Oulun ja OLS:n joukkueissa talenttivalmentajana ja kaudella 2020 OLS:n päävalmentajana Kakkosessa.

Myös joukkueen keski-ikä on nuori, 22 ikävuoden tietämillä, ja kokeneimmat pelaajat ovat 28-vuotias Janne Kuhmonen, sekä 26-vuotias puolustaja Lennart Voikar, joka liittyi uutena pelaajana ryhmään Haminan Pallokerhosta tammikuussa. Kärjessä jatkaa 23-vuotias Matias Sarlin, joka oli viime kaudella joukkueen paras maalintekijä yhdeksällä maalillaan. Sarlin kantoi viime kaudella myös kapteenin nauhaa, ja hän istuu myös seuran hallituksessa.

Talven viidestä pelatusta harjoitusottelusta FC Vaajakoski on voittanut kolme, pelannut kerran tasan, ja hävinnyt ainoastaan viime kuun lopulla Lahden Reippaalle niukasti vierasottelussa. SJK Akatemia ja FC Vaajakoski kohtasivat viimeksi toisensa Kakkosessa kaudella 2021, ja tuolloin Seinäjoella pelattu ottelu päättyi SJK Akatemian 2-0 voittoon, ja Vaajakoskella pisteet tasattiin 2-2 tuloksella. Kaikkiaan kohtaamisia on historiassa viisi. Näistä SJK Akatemia on voittanut kolme kertaa ja kahdesti on pelattu tasan. Kaikki kohtaamiset ovat Kakkosessa tai Kakkosen Cupissa.

Harjoitusottelu SJK Akatemia – FC Vaajakoski sunnuntaina 12.3. klo 13:00 OmaSp Stadionilla. Otteluun on vapaa pääsy. Pelistä on myös maksullinen Spiideo-älykamerajärjestelmällä tuotettu livestream, hintaan 4,90 €. Linkki lähetykseen tässä.

SJK Akatemia pelaa seuraavan harjoitusottelun jo ensi keskiviikkona Vaasan Fennia Areenalla, missä se kohtaa Vasa IFK:n klo 18:00. Seuraava kotiottelu on OmaSp Stadionilla 24.3. ja silloin vieraaksi tulee Ilves/2. Ykkösen kausi alkaa kotiottelulla perjantaina 14.4. ja silloin kyseessä on myös Pohjanmaan derby FF Jaroa vastaan. Löydät kaikki jo sovitut ottelut sekä Ykkösen otteluohjelman SJK:n nettisivuilta. Kausikortit Ykkösen kaudelle myynnissä Ticketmasterin-kanavissa sekä SJK Storessa Torikeskuksella. Voit liittää edustusjoukkueen kausikorttiin myös Ykkösen pelit, edullisella 29 € hinnalla. Pelkkä Ykkösen kausikortti maksaa 49 €.